Familia in Islam

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Vom face in sha Allah o mica introducere pentru surorile si ptr fratii nostri in islam cu obiectivul de a stabili principile unei famili musulmane privind copii ,obligatile si altele in sha Allah.
In primul rand trebuie sa stim ca Allah Subhana w Taala intr-adevar a desavarsit aceasta religie in orice aspect al acesteia

Allah a spus in Sfantul Quran:traducerea sensurilor-Astazi am desavarsit religia voastra si am incuvintat islamul ca religie pentru voi.

Asa ca Allah a desavarsit aceasta religie pentru tine..si a infrumusetat-o pentru tine.
Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Nu v-am comandat nimic sa faceti fara ca acel lcuru sa va aduca mai aproape de Paradis,si nu v-am interzis vreun lucru fara ca aceasta interzicere sa va tina departe de Focul Iadului.

Allah cand a promis barbatilor Paradisul in schimbul adorarii ,acelasi lucru este valabil si pentru femei.
Barbatilor de success Allah le-a promis rasplata mare daca dau sadaka..acest lucru este valabil si ptr femeile de success care dau sadaka.Aceasi rasplata.
Deci acest lucru nu este ceva particular barbatilor.Fiecare act de adorare pe care il face un barbat Allah il va rasplati iar daca femeia face acelasi lucru ea va fi rasplatita deasemenea la fel ca si barbatul.
Atunci cand intram in subietul Familia in islam..trebuie sa ne gandim ca Allah a stabilit principile unei famili in islam pentru ca El a spus ca ne-a desavarsit religia,deci in orice chestiune avem raspuns.

Allah subhana w Taala a usurat femeilor si a usurat barbatilor treburile lor,a facut calea mai usoara celor care il adora ,si celor care dau sadaka, acelora care postesc,care dau zakatul,care efectueaza pelerinajul si orice act de adorare prescris ,daca ei il efectueaza vor fi rasplatiti de catre Allah.
Si asta este ptr acei oameni carora le place sa discute despre egalitatea in islam dintre barbat si femeie referindu-ne la egalitatea in rasplata.

Allah subhana w Taala a facut calea mai usoara pentru femei in unele lucruri.
Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam in cateva imprejurari a indepartat greutatea pentru femei pentru a-I face calea ei mai usoara de urmat.Si de multe ori a pus greutate pentru barbat..\De exemplu este obligatoriu pentru barbat sa isi intretina familia ..este obligat ca veniturile sa le imparta in familie.Nu este obligat sa cheltuie pentru el ptr nevoile lui ,ci este obligat sa cheltuie pentru nevoile familiei.

Aisha Allah sa fie multumit de ea a venit la profetul Muhamamd sallallahu alahi wa salam si i-a spus: O mesagerule,barbati s-au strans pentru jihad putem si noi femeile sa-I insotim(sa luptam).Dar profetul sallallahu alahi wa sallam a spus: nu!!Mai degraba jihadul femeii este sa faca pelerinajul.Deci asta ne arata ca barbatul oricum este obligat sa faca hajul dar femeia nu este obligata la jihad sa lupte.
Deci exista unele imprejurari unde Allah a luat greutatea de pe umerii femeii si invers asa cum de exemplu femeia are greutatea de a da nastere copiilor.Barbatul nu are aceasta greutate
Iar profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Orice femeie care moare in timpul cand da nastere unui copil ea este martira pe calea lui Allah.
Deci stim ca orice act de adorare facut de un barbat sau femeie este rasplatit egal,diferenta se afla in obligatile fiecaruia.

Alte diferente:
Cu toti stim ca locul in care femeia isi petrece majotitatea timpului este casa ei,si locul barbatului este in afara casei.acestea sunt regulile de baza.Si nu in sensul ca barbatii stau la colt de strada ci in sensul ca trebuie sa munceasca..daca nu munceste invata despre islam,daca nu invata atunci face fapte care sa aduca benefici comunitati si familiei.

Allah subhana wTaala a comnadat credinciosilor in Sfantul Quran : O voi cei care credeti,salvati-va pe voi si pe familile voatre de focul iadului!!Traducerea sensurilor

.Deci acest capitol nu este unul scurt....

Cand spunem ca barbatul este in afara casei, ne referim ca face ceva folositor pentru el si familia lui,asa cum locul femeii este in casa ei asa locul barbatului este afara din casa dar sa faca ceva folositor dupa cum am spus nu sa stea la cafele si ceaiuri cu prietenii toata ziua.Si este o mare binecuvantare in asta..
Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Mana care munceste este mai buna decat mana care sta intinsa..care cere.

Companioni profetului sallallahu alahi wa sallam nu au cerut ,nu au stat cu mana intinsa.
Cand un barbat cheltiue pe familia lui atunci Allah Subhana w Taala il binecuvanteaza si pe el si pe familia lui si ii da rasplata,pentru ca Allah stie ca a lucrat din greu,si de fiecare data cand sotia sau copii mananca ceva el ia raplata.
Sunt uni barbati care spun ca nu au timp sa lucreze ca ei vor sa invete despre islam.
O voi fratilor,aceasta nu a fost calea lui Abu Bakr,aceasta nu a fost calea lui,omar Bin Hataab.nici a lui Othman chiar si mesagerul lui Allah sallallahu alahi wa sallam obisnuia sa-si castige painea,si toti profetii lui Allah.

Se stie f bine ca Omar Bin Hattab cand era impreuna cu 2 companioni lucrau pe rand la piata.Cand unul lucra celalalt invata si tot asa.Ei nu erau lenesi,ei ISI stiau responsabilitatile lor in vederea serviri familiei.La fel de seriosi erau si cand cautau stiinta.
Femeile trebuie sa-si incurajeze sotii ,din pacate sunt unele surori care isi tin sotii in casa..sa aiba grija de copii,Nu datoria noastra este sa avem grija de ei..trimiteti-va barbati afara sa munceasca,pana dupamasa trebuie sa munceasca,apoi sa invete pe ceilalti islamul,daca nu este in stare atunci trebuie sa-si ia copii si sa mearga la lectii despre islam,iar daca nu are aceasta posibilitate ,ori ca mosqeea este foarte departe, afara din localitate etc,in situatia respectiva el trebuie sa caute sa invete din alte parti,tv,internet,carti etc.Deci,Da!!Ai nevoie de sotul tau sa fie in preajma,dar nu in ideea ca sa fie partener cu tine la treburile casnice.Deci el trebuie trimis afara sa munceasca,incurajatii sa invete despre islam,incurajatii sa va explice si voua si copiilor.Incurajatii sa isi construiasca in casa o biblioteca.


Si cautati sa aveti slujbe bune,nu mergeti afara sa cautati slujbe cu minim de castig,atata timp cat nu faceti haram puteti sa le acceptati.(slujbele mai inalte)Deasemenea , cand mergi afara si inveti,nu tine numai ptr tine,spune-i sotiei tale,copiilor tai.

.. locul cel mai bun pentru femeie este casa ei.si Alah subhana wTaala a spus femeilor sa nu fie ca si cele din(vremea ignorantei) Jahilia care erau prin piete,nu steteau in casele lor.
O femeie credinciosa iasa afara cand are nevoie,si atunci cand iasa cere permisiunea tatalui sau sotului.Iar mamele ar trebui sa-si invete fetele acest lucru ca casa ei este cea mai buna.
Pentru frati acum,,nu faceti casele vostre inchisori pentru nevestele voastre ,din contra trebuie ca ceea ce castigati sa cheltuiti cu familia si ptr nevoile lor.Nevasta daca sta mai mult acasa trebuie ca acest loc sa fie placut pentru ea, infrumusetati casele voastre,pentru ca femeia din natura ei este atrasa de aceste lucruri dar sa nu uitam sa nu facem excese.Cati dintre frati ar trai intr-o casa urata in care sa nu se simta confortabil..trebuie sa va ganditi la nevestele voastre daca aveti posibilitatea sa le oferiti toate acestea atunci : Oferiti-le...faceti-le o biblioteca ,aduceti cduri despre islam ,casete etc orice ,pentru ca ea sa poate invata in casa.

Femeia nu trebuie sa uite ca trebuie sa-i fie ascultatoare sotului atata timp cat el nu ii porunceste ceva ce l-ar supara pe Allah. Avem multe relatari de la Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam unde spune despre ascultarea sotului de catre sotie.Din pacate multe surori iau acest subiect in “gluma” dar ele trebuie sa-si aminteasca ca acest lucru neascultarea sotului poate sa-L maniie pe Allah.

Profetul Muhamamd salllallahu alahi wa sallam a spus: orice barbat care merge in patul lui noaptea iar nevasta il respinge blestemul lui Alah si al ingerilor va fi pana dimineata asupra ei.Chiar daca sotul ei nu este unul perfect,chiar daca sotul ei nu este asa cum si-ar fi dorit ,ea este rabdatoare cu el, ascultatoare si ea ii apara averea lui.Ea trebuie sa fie dintre cele care nu se uita la barbati si nu lasa barbati sa se uite la ea.

Ali radiaAllahu anhu i-a spus Fatimei: O Fatima,care este cel mai iubit lucru pentru o femeie musulmana?Ea a raspuns: Sa nu se uite la barbati si sa nu se lase privita de ei.
Deci acestea sunt calitatile unei femei musulmane..e nu trebuie sa aiba placerea de a fi vazuta de catre barbati.
Profetul Muhmmad sallallahu alahi wa sallam a spus: Orice femeie care pune parfum si paraseste casa mergand la piata sau in alt loc unde sunt barbati , iar barbati se simt atrasi de ea,este ca si cum a comis adulter.
Allah a comandat barbatilor sa se poarte bine cu nevestele lor,sa fie chiar cat mai buni cu eleasa cum profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus:Cel mai bun dintre voi este cel care e cel mai bun cu sotia lui.Si pe Allah eu sunt cel mai bun cu sotiile mele.Bineinteles profetul sallallahu alahi wa sallam a fost cel mai bun exemplu cum trebuie sa se comporte barbati cu femeile lor.
Un companion care l-a servit pe profet un timp a spus.Pe Allah ca niciodata nu l-am auzit sa mustre pe vreuna dintre sotii.Stiti ca profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam s-a separat odata de sotiile lui un timp..din cauza unui lucru gresit din parte lor.Deci Allah subhana w Taala sfatuieste pe barbati daca femeia greseste....nu trebuie sa o mustre,sa o bata,el trebuie intai sa-i explice frumos.O ,sotie, te-am vazut facand cutare lucru ,data viioare te rog sa nu-l mai faci..Daca ea se incapataneaza dupa o perioada de timp el trebuie sa-i spuna pe un ton mai sever,te rog sa nu-l mai faci !!!!si daca nici atunci nu intelege ,ne separam de ele,si separarea se face si e sub anumite conditii, pe care mari invatati le-au exlicat.Ramai in acelasi pat cu ea dar nu te culci cu ea,iar daca ea e la fel,atunci pleci din pat,adica ramai in aceasi camera dar nu dormi cu ea,sau in alta camera.Deci o perioada scurta de timp nu mai vorbesti cu ea ,pentru ca ea sa inteleaga ca a gresit.Iar daca nici asta nu merge..atunci Allah a dat permisiunea barbatului sa o loveasca DAR!!dAR!!Aceasta in lovire nu trebuie sa se implice nici o brutalitate.Nu trebuie sa aiba urma pe corp este interzis acest lcuru la fel ai altele cum ar fi ruperea oaselor...ci aceasta lovire sa fie ca o trezire pentru ea sa stie cine este Capul Familiei .Este o cale de a -i aminti ca el e mai puternic ca si ea,si tot a atentionat-o fara nici un rezultat..adica..am tot avut rabdare si tu nimic:)

Este un hadit in care se spune ca aceasta lovire este ca si o atingere cu miswakul(betisorul de curatat dinti)Deci cat de brutala poate sa fie:) nesemnificativa..doar ptr a o trezi ...
Daca nici acest fapt nu o trezeste atunci trebuie chemati cei care o reprezinta pe ea si el sa aduca din partea familiei lui si sa ajunga la un consens in aceasta privinta.
Din pacate uni dintre frati merg la extrema si in loc sa-si sfatuiasca sotiile dau in ele,acelasi lcuru se intampla si cu sotiile de exemplu daca o femeie vede ceva ce nu-i place la sotul ei ,in loc sa-l sfatuiasca ea inceteaza sa-i mai fie ascultatoare.Deci noi suntem impotriva extremismului in
ambele situatii..Deci daca o femeie vede ceva la sotul ei ceva ce ei nu-i place atunci ea trebuie sa-l sfatuiasca dar daca el nu intelege..ea are dreptul sa ceara ajutor “sfat: invatatilor fara acodrul lui.
Si acest lucru este stabilit de haditul profetului Muhamamd sallallahu alahi wa sallam.Atunci cand Hind,soti lui Abu Sufian a venit la mesager si i-a spus :O mesagerule ,sotul meu este un om zgarcit,si nu cheltuie bani pe familia lui,este haram pentru mine sa-i iau din bani fara permisiunea lui?Iar profetul salllalhu alhi wa sallam i-a raspuns: I-a din bani lui atat cat sa iti asiguri provizile.In legatura cu educatia copiilor,sotul cum mege la munca apoi merge la lectie depsre islam,el poate sa-si ia sotia cu el desemenea si copii.Copii nu trebuiesc neglijti,ei nu trebuie sa fie “copii de pe strada”,si nu trebuie sa-i lasam in fata televizorului cum sunt unii parinti care nu ii poate controla pe copii doar punandu-i in fata televizorului...i punem in fata unei cutii care emana coruptie care va ajunge in mintile si inimile copilor nostri.
Cu toti stim ca copii nostri cand jung la pubertate ei trebuie sa indeplineasca rugaciunea in mod constant.Uni dintre frati isi bat copii asta nu este calea noastra,nu!!Ei trebuie sa invete islamul,sa aiba ca si exemplu parinti.Cand femeile sunt acasa la vreuna este recomandat sa recite iqamah si sa faca rugaciunea in grup,si atunci copilul de la varsta mica incepe sa intelega ca in casa se recita adanul si familia se aduna la rugaciune,noi trebuie cateodata sa fim fermi cu copii,sa le impunem niste lucruri dar nu trebuie sa-i batem,mai bine sa-i facem sa inteleaga ,Ei trebuie sa stie ca mama cand a spus Nu ..ramane Nu!Nu Nu-ul acela dupa care copilul merge si face crize iar ea ii face pe plac.Deci cand i-ai spus copilului nu manca chestia aia..Nu trebuie sa insemne Nu!!!Chiar daca tipi la el...
Cand mergeti la rugaciune lasati copii sa stea langa voi..chiar daca ei se joaca si nu fac rugaciunea

Ei vor invata si se vor obisnui cu aceast iar la varsta de 7 ani cand ii vei spune: Vi sa ne rugam?Eu ma rog acum!Va veni fara nici o problema.

Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Ordonati copilor la varsata de 7 ani sa se roage,si bate-tii la 10 ani daca nu vor.Deci la 7 ani noi ii chemam la rugaciune daca nu vor..atunci putem folosi un ton mai dur ordonandu-le sa ni-i se alature.Iar la varsta de 10 ani daca ei refuza sa se roage putem sa-i batem dar inca o data...bataia sa nu fie brutala sa lase urme sau sa rupem oase.El doar trebuie sa stie de respect si sa fie ascultator.
Copilul de la varsta de 1 an pana la varsta de 8 ani el preia comenzi..ia instructiuni..de la 7 ani 8 ani pana la 18 el incearca sa imite.Daca el spune: Vreau sa fiu ca TATA..si daca tatal este un exemplu prost.?
Educatia trebuie sa se faca acasa..nu ii lasati ,nu ii neglijati,sa nu ia informati gresite...de la televizor..Iar daca vin musafiri copilul alearga prin casa ca un maniac iar noi zambim ca nu stim ce sa le face, iar dupa ce pleaca musafiri ii batem..Copilul nu stie de ce a luat bataia.Si tie ti-era teama sa-i atragi atentia atunci sau sa fi mai dur ca nu cumva copilul sa te atace in fata musafirilor.Copilul trebuie sa stie cand e timpul de joaca si cand trebuie sa munceasca.
Subhanaka Allahumma wabihamdika ashadu an La ilaha illa anta astagfiruka wa atubu ilaika
 

rahmankebal

New Member
SURAT AL FALAQ APARAREA LUI MOHAMAD

SALAMALEKU AS VREA SA PUN O INTREBARE: CATA SOTII AVEA PROFETUL NOSTRU MOHAMAD(SALE ALAHU ALEIHE UE SALAM)VA ROG SA IMI RASP SUCRAN
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
:blackhijab:Wa'aleikom salam
Bine ai venit pe Turntoislam

Profetul Muhammad (sallallahu alahi wa sallam) a avut 11 neveste in ordinea lor :

1.Khadejah bint Khuwailid
2.Aisha bint Abu Bakr
3.Sawdah bint Zam'ah
4.Um Habeebah bint Abu Sufian
5.Um Salamah
6.Juwairiyah bint Al-Harith
7.Hafsah bint Umar
8.Zainab bint Khuzaimah
9.Saiyyah bint Khuuzaimah
10.Zainab bint Jahsh
11.Maimonnah bint Al-Harith

wa aleikom salam wa rahmatullahi:blackhijab:
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Comportamentul sotului si al sotiei.

Abu Uwais Abdullah Alee(Allah sa aiba mila de sufletul sau)


In primul rand trebuie sa avem frica de Allah Subhana w Taala sa realizam pedeapsa care o vom primii daca nu ii ascultam comenzile.Acest fapt este foarte important cand e vorba de legislastie ,de acte de adorare..lucruri pe care putem sa le facem si lucruri care nu le putem face.De asemenea este important ptr surori ptr ca asa cum au spus unii invatati “traim in secolul strain”

Profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam intr-un hadith autentic a spus: Ca Islamul a venit strain si va pleca strain.

Si asta se simte,foarte multi dintre noi nu cunosc religia lui Allah in detaliu

Intr-un alt hadith autentic profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam a spus: Cel care il adora pe Allah cu greutate intr-un timp dificil,greu,acea persoana are rasplata ca si cum ar fi efectuat hijra cu profetul sallallahu alahi wa sallam.

Si stim ca hijra profetului Muhammad sallallahu alahi wa sallam a fost de la Meka la Medina si a avut o mare valoare iar cei care l-au urmat atunci au avut mare rasplata.Deci adorarea lui Allah in timp de dificultate,cand simti ca esti singur pe drumul care l-ai ales,atunci primesti si mai multa rasplata.
Iar spre sfarsitul acestei lumi o persoana care se va tine de religie este ca si o persoana care ar tine un jar fierbinte in mana

Nu avem nimic de la viata asta decat faptele noastre...

Profetul sallallahu alahi wa sallam a spus: CE AVEM DE LA VIATA ASTA?SUNTEM NISTE CALATORI CARE NE OPRIM LA UMBRA UNUI COPAC PTR A NE ODIHNI SI APOI NE RIDICAM SI PLECAM.

Deci asa ar trebui sa ne uitam la aceasta viata...sa realizam ca ea poate fi pe sfarsite in fiecare clipa ,si in fiecare zi suntem mai aproape de Viata de Apoi.

Asa ca suntem niste calatori in aceasta lume si dupa cum stim intr-o calatorie intampinam si greutati.

Pentru surorile noastre locul cel mai bun ptr ele este Casa lor..si acest lucru a fost ordonat de catre Allah in Sfantul Quran si acest lucru il avem si in Sunnah profetului sallallahu alahi wa sallam si ca si exemplu avem pe companioanele mesagerului sallallahu alahi wa sallam.Ea ,musulmana , trebuie sa caute sa-l multumeasca pe sotul ei in toate circumstantele si fara indoiala acest lucru este unul dificil care necesita multa rabdare.

Allah subhana w Taala spune in Sfantul Quran despre aceasta incercare atunci cand El a zis: V-am facut pe voi(barbat si femeie)ptr a fi incercati (cu acest lucru) daca veti fi cu rabdare sau nu.

Si Allah Graieste adevar ,-Cel bogat este o incercare ptr cel sarac,cel invatat este o incercare ptr cel ignorant,cel sanatos este o incercare ptr cel bolnavicios si exemplele pot continua.In mod similar sotul este o incercare ptr sotie si sotia este o incercare pentru sot.

Avem 3 tipuri de rabdare:

-Rabdarea de a te supune in mod constant lui Allah subhana w Taala-sa te trezesti in fiecare dimineata faci ablutiunea,rugaciunea...sa mananci halal,sa poruncesti ceea ce este bine,sa opresti ceea ce este interzis,sa stai departe de ceea ce Allah subhana w Taala a interzis,mai ales in aceasta societate in care exista multa coruptie sa stam departe de pacate,iar daca cadem in ele sa ne grabim sa cerem iertare la Stapanul nostru.

Rabdarea in ceea ce Allah Subhana w Taala a ales ptr noi.

Trebuie sa intelegem ca ceea ce Allah a ales ptr noi este cel mai bine ptr noi,chiar daca pe moment nu realizam acest lucru.Deci sa incercam sa ne multumim sotii nostri ,si nu e nici un dubiu ca acest lucru cere rabdare.Ea trebuie sa faca rugi la Allah sa o ajute sa-si multumieasca sotul.
Femeia nu ar trebui sa iasa afara din casa doar ptr nevoie...ba ca ar merge la mosqee,sau ca ar merge la lectii de islam,sa viziteze pe cineva care este bolnav,deci la nevoie.

Si daca iasa afara din casa trebuie sa iasa acoperita asa cum trebuie si cum ne spune legislatia islamica.Ea trebuie sa mearga in locuri permise si nu trebuie ca cineva sa fie constient de prezenta ei..Daca de exemplu un barbat care nu ii este mahram o recunoaste,ea trebuie sa actioneze ca si cum nu l-ar cunoaste.Acestea sunt calitatile unei musulmane modeste,simple.O alta calitate pe care trebuie sa o detina o musulmana este sa caute sa-si imbogateasca cunostintele despre islam.Sa citeasca Quranul..sa-l inteleaga si acest lucru este valabil si ptr barbati.In fiecare zi sa deschida Cartea Lui Allah Subhana w Taala si sa o recite.Nu lasati o zi sa treaca fara sa cititi o aye macar din Sfantul Quran.In fiecare zi sa castigam stiinta sa ne imbogatim cunostintele despre religia noastra .Acest lucru trebuie sa fie prioritar intr-o casa de musulmani.Sa stim despre Allah Taala unde este El.despre numele si atributele Sale,Aqedah,tawhid etc

Deci dragi surori...Orice conversatie cu un barbat strain adica care nu este mahram..trebuie sa fie la obiect fara a se lungi.

Ce trebuie sa faca barbatii???Daca despre femei am tot discutat si in cursul altor conferinte anterioare.



Nu este un lucru rusinos..sau de ascuns ca barbatul sa isi ajute sotia si sa aiba grija de ea.Pentru ca profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a fost cel mai bun exemplu-Si el sallallahu alahi wa sallam isi ajuta sotiile.
Si el sallallahu alahi wa sallam a spus cel mai bun dintre voi este cel mai bun cu familia lui cu sotiile lui.
Trebuie sa fie nobil cu sotia lui sa-si verifice vorbele sa nu o raneasca sa nu o mustre si sa faca ceea ce ea ii cere daca acest lucru este posibil si daca acest lucru nu este impotriva legilor islamice.

Nimeni nu e perfect..pe acest pamant – se poate ca cineva sa aiba un viciu sau ceva ce nu iti place la el..dar daca acest defect nu merge impotriva shariei islamice este recomandat atunci sa avem rabdare.Sa nu uitam aya mai sus mentionata ca Allah ne-a facut pe noi ca sa fim ispita ..unul altuia o incercare.

Dovada: Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Nici un credincios nu trebuie sa urasca o credincioasa.Daca vede la ea ceva ce nu-i place sa incerce sa se uite la ceea ce ii place.

Sotul nu trebuie sa fie dur cu femeia,sa nu-i numere greselile sau sa caute greseli.Si asta se aplica si in general nu numai intre soti.Sa nu cautam greselile fratilor nostri.

Barbatul trebuie sa fie bland sa nu fie nervos,profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam nu s-a enervat nicodata ptr scopuri personale numai legat de drepturile Lui Allah doar atunci se enerva.

Apoi trebuie sa cautam stiinta si cu cata stiinta avem cu atat credinta trebuie sa creasca.Iar stiinta pe care noi o avem si nu o punem in practicare va fi impotriva noastra in Ziua Judecatii.Trebuie sa ne verificam comportamentul in fiecare zi si sa ne intrebam daca suntem in conformitate cu ceea ce islamul cere.Se spune ca cea mai rea boala este sa sti ceva si sa nu actionezi ptr ca asta te va duce la distrugere.Este ca si cel care are cancer..el merge,traieste dar incet incet boala il stinge.

Trebuie sa ne temem de ipocrizie de nifaq.Ptr ca ipocrizia este ceva care distruge inima.Umar bin Hattab se temea de ipocrizie ,Umar de care sheitan avea teama.Si stim dintre semnele ipocritilor..daca vrobesc .ei mint,barfesc,si daca promit ceva nu isi tin promisiunile.O alta parte a ipocritilor este ca urasc ceea ce Allah prin profetul Muhamamd sallallahu allahi wa sallam a comandat .Hijabul,locul femeii,permisibilitatea de a avea mai multe neveste..etc.

Ma averitzez pe mine si pe voi sa fim atenti la noi,la comportamentul nostru.
O vorba foarte frumoasa a salafilor este: corecteaza-ti legatura dintre tine si Allah,si Allah va corecta legatura dintre tine si oameni,corecteaza ceea ce ai inauntru si Allah va corecta ceea ce e pe dinafara,fi ingrijorat ptr viata de Apoi si Allah te va ajuta in viata aceasta.Si aceatsa este calea cea mai buna.

DACA cineva este nedrept cu tine ..fi rabdator si iertator,fa bine ai frica de Allah.Si sa nu te intereseze ceea ce oameni vorbesc.

Sufian Allah sa fie multumit de el facea tawaf iar cineva a venit la el si i-a spus: Ya sufian ce parere ai de cutare si cutare lucru..iar eu ii raspundeam ..iar omul spunea cutare si cutare persoana nu e de acord cu tine, iar abu sufian spunea: Nu-i da atentie.Mai tarziu iar se intalneau si omul ii spunea: Ya sufian cutare si cutare nu e de acord cu tine,,iar el rasundea din nou: Nu-i da atentie!!

Sa nu dati atentie la critica adusa de oameni sa fiti atenti la Cel care va va pune in Paradis sau in Iad.

Walhamdulilahi rabialamin

Wa sallallahu ala muhamamd wa la ali wa sahbi wa sallam
 

bobyfiat

New Member
salut.imi puteti spune va rog de unde pot lua si eu CORANUL in ROMANA.dk stie cineva trimitetim va rog pe id-ul bobyfiat.multumesc
 

batool67

New Member
:salam2:

Il puteti lua de la Liga Islamica si culturala din Romania, filiala Iasi, Bucuresti, Timisoare, Craiova.
 
Top