Wahhabism - dezvaluit

ummraschid

Active Member
Staff member
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

..inshaAllah, iata traducerea unui articol menit, alaturi de nenumarate altele, sa inlature conceptiile gresite, prejudecatile si sa aduca lumina in umbra in care multi se straduiesc sa ascunda chemarea la Tauhid, astazi ca si odinioara!...
InshaAllah, sa invatam din aceste cuvinte si sa incepem sa cugetam, asupra noastra si asupra inaintasilor nostri, celor invatati si piosi, asupra a ceea ce ne este cu adevarat de folos, atat in acesta viata, cat, mai ales in cea vesnica!...


Wahhabism - dezvaluit
de Abu Hamad al-Kaschmiri
din engleza de Azad Ibn Muhammad

Comentariu: Abu Imran

sursa: www.salaf.de

Toata lauda I se cuvine lui Allah, Cel care l-a insarcinat pe Trimisul Sau - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - cu calauzire si cu transmiterea Religiei adevarate, pentru ca ea sa se afle deasupra tuturor celorlalte religii.
Fie pacea si binecuvantarea lui Allah asupra ultimului si celui mai nobil dintre Profeti, Muhammad - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - asupra familiei Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - asupra nobililor companioni si aspura tuturor celor care urmeaza calea cea dreapta pana in Ultima Zi.

Printre obisnuintele oamenilor din zilele noastre, se numara, a-l numi pe cel care cheama la Tawhid (unicitatea lui Allah) si care avertizeaza impotriva tuturor formelor de Shirk( politeism), un Wahhabi. Avand in vedere ca acest obicei s-a impanantenit intre musulmanii care-si spun Suniiti, sa ne intoarcem la Qur'an si la Sunnah , prin intelegerea primelor trei generatii, pentru a clarifica adevarul.

1. In primul rand, Al Wahhab este unul dintre frumoasele Nume ale lui Allah Azza Wa Jall, care inseamna " Cel Atotdatator". Cum este posibila o astfel de rastalmacire a acestui Nume? A’udhubillah (Caut adapost la Allah)!

2. Denumirea „Wahhabi“ (1) se sprijina pe numele unui savant care a trait cu catva timp in urma si se numea Muhammad Ibn Abd al Wahhab. (2) El a chemat la Tawhid si l-a aparat. El a avertizat impotriva Shirk-ului si aaluptat impotriva Oamenilor acestuia. Daca acesti oameni ar fi cinstiti, ar folosi numele de "Muhammadi", caci Abdul Wahhab este numele tatalui sau.

3. Allah Azza wa Wall ne-a interzis sa jignim pe altii, dandu-le porecle, asa cum El AzzaWa Jall spune (traducerea sensurilor) "...Nu va ocarati si nu va batjocoriti cu porecle unii pe altii..."(49:11)

4. In trecut, oamenii il acuzau pe Imam Schafi’i a fi un Rafidhi si el a raspuns: "Daca a fi un Rafidhi inseamna sa iubesc pe familia Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - atunci sa stie oamenii si Jinii ca sunt un Rafidhi."
La fel putem si noi afirma, "Daca cel care urmeaza Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - se numeste Wahhabi, atunci sunt un Wahhabi."

5. Este de datoria musulmanilor sa cheme la Tawhid si sa avertizeze impotriva Shirk-ului. Allah Azza Wa Jall spune ( traducerea sensurilor): "Noi am trimis la fiecare comunitate un trimis[ca sa le zica]: "Adorati-L pe Allah si tineti-va departe de Taghut!" (16:36)

Taghut este tot ceea ce este adorat in locul lui Allah Azza Wa Jall. Chemarea la Tawhid este chemarea tuturor Profetilor. Allah Azza Wa Jall spune ( traducerea sensurilor): " Si neamului 'Aad [i l-am trimis] pe fratele lor Hud,care le-a zis: "O, neam al meu! Adorati-L pe Allah! Voi nu aveti un alt Dumnezeu in afara Lui! Si oare nu va temeti voi?"(7:65)

Si El Azza Wa Jall spune (traducerea sensurilor): "Si [Noi] am trimis la Thamud pe fratele lor Salih, care a zis:"O, neam al meu! Adorati-L pe Allah! Voi nu aveti alt Dumenezeu afara de El!..."(11:61)

Deci iata cum Dawa(3) la Tawhid este Dawa Profetilor, iar lupta dintre Tawhid si Shirk a fost si este de durata.

Daca faci acest lucru astazi , vei fi catalogat ca Wahhabi. Insa aceasta chemare exista inca mult inaintea nasterii lui Muhammad Ibn Abdul Wahab. Dovada pentru Tawhid exista si ea, inainte de nasterea lui Muhammad Ibn Abdul Wahab. Culegerile de Ahadith, ca Buchary si Muslim, existau si ele sute de ani inainte de nasterea stra-, strabunicului lui Muhammad Ibn Abdul Wahhab. Deci daca citam Ahadith din Buchary si Muslim, ca dovada pentru Tawhid, si suntem numiti Wahhabi, inseamna ca Imam Buchary si Imam Muslim erau si ei Wahhabi.

1. Cand citesti Ayah din Qur'an ( traducerea sensurilor) : "Pe tine Te cinstim, la Tine cerem ajutor" (1:5)
Esti tu oare un Wahhabi?

2. Cand citezi un Hadith, de la Ibn Abbas - fie Allah multumit de el - care se afla in cele 40 de Ahadith de la An Nawawi:
"Profetul - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - spunea: "Cand va rugati pentru ceva, rugati-L pe Allah, si cand cautati ajutor, cautati doar la Allah"
Esti tu atunci un Wahhabi?

3. Sau cand amintesti de hadithul Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - : "Cine moare in timp ce cheama pe altcineva decat pe Allah, va intra in Focul Iadului." [ Buchary]

4. Sau poate ca esti un Wahhabi, atunci cand, se povesteste despre Auliyah (4) ca ei cunosc lucrurile ascunse, iar tu spui: "Allah Azza Wa Jall spune ( traducerea sensurilor): "Si la El sunt cheile necunoscutului si nu le stie decat numai El: "(6: 59)

5. Si poate ca esti un Wahhabi, daca il expui pe Muhyiddin Ibn Arabi (5) pentru afirmatii de Kufr, ca:
"Stapanul este robul si robul este Stapanul
Oh, as vrea sa stiu cine este Domnul."


6. Sau poate ca esti un Wahhabi daca respingi afirmatia ca Profetul - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - ar fi facut din lumina si ar fi avut puterea si inca o mai are, de a ne darui binele: Allah Azza Wa Jall spune ( traducerea sensurilor): "Spune: "Eu nu stapanesc nici un folos pentru mine si nici o stricaciune , in afara de ceea ce voieste Allah. Daca eu as fi stiut necunoscutul, as avea prisosinta de bunuri si nu m-ar atinge raul. Dar eu nnu sunt decat un prevestitor si un binevestitor pentru oamenii care cred."(7:188)

7. Sau poate ca esti un Wahhabi, daca nu sarbatoresti Ziua de nastere a Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - sau daca nu il lauzi, in asa fel incat sa fie considerat mai mult decat Profet:

Profetul -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - spunea: "Nu exagerati laudandu-ma cum au exagerat crestinii cu lauda fiului lui Maryam (Isus), caci cu adevarat nu sunt decat un rob, deci spuneti, rob al lui Allah si Trimisul Sau."
[Buchary]


8. Poate ca esti un Wahhabi daca nu il rogi pe Abdul Qadir Al Dschaylani (6) - Allah sa aiba mila de el - sa te scape de rau, ci reciti Aya "De te va atinge Allah cu vreun rau, nimeni in afara de El nu te va putea indeparta. Iar de te va atinge cu ceva bun, [sa stii] El este peste toate cu putere."(6:17)

Invatatul care spunea urmatoarele, era el un Wahhabi?

"Rugati-va doar lui Allah nu va rugati nimanui altuia in afara de El. Cereti ajutor de la Allah si nu cereti ajutor de la nimeni altcineva decat de la El. Vai tie, cu ce chip vrei tu sa-L intalnesti maine? Ai luptat impotriva Lui in aceasta lume, intorcandu-te de la El, si apropiindu-te de Creatia Lui, intr-atat incat I-ai facut asociati. Tu ai cerut pentru nevoile tale de la ei si in lucruri importante te-ai bizuit pe ei. Inmulteste caile si mijloacele intre tine si Allah, caci cu adevarat, sa te opresti, este nebunie. Nu exista nici un rege, nici o putere,nici o independenta si nici o forta decat prin Allah - Cel Atotputernic, Majestuos, intoarce-te la Allah, fara a te mai folosi de Creatia Sa."

El pare sa fii nimerit criteriile. Cine a fost el? Nimeni altcineva decat cel pe care unii oameni il cheama in ajutor, Abdul Qadir Al Dschaylani - Allah sa aiba mila de el -. El a spus acestea in Fath ur Rabbani.

Sau poate era cel care a spus urmatoarele, un Wahhabi: "Urasc a-L ruga pe Allah, prin altcineva decat Allah."
Acesta a fost Abu Hanifa - Allah sa aiba mila de el - relatat in Dar ul Mukhtar.


Ei ( asanumitii/falsii Suniiti) spun ca Wahhabi nu il iubesc pe Profet - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - pentru ca nu il adora si nu cer de la el. Ei pretind ca ei sunt cei iubiti de Profet -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - si noi raspundem cu vorbele poetului:
"Daca iubirea voastra ar fi adevarata, l-ati fi ascultat,
Cu adevarat, iubitorii ii sunt celui iubit, supusi."


La final:

Se pare ca sunt numiti Wahhabi, cei care:

1. Il adora doar pe Allah, iubesc Tawhidul si urasc Shirkul.
2. Fac Du'a doar catre Allah.
3. Se bizuie doar pe Allah.
4. Urmeaza Sunnah Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - urasc si evita inovatiile.
5. Urmeaza calea companionilor.(7)
6. Citesc cartile Imailor si iau din ele stiinta.


Si ultima noastra chemare se indreapta catre Allah, Stapanul Lumilor.




Note explicative si comentariu (de Abu Imran)

(1) Aceia care urmeaza Qur'anul si Sunna, potrivit intelegerii primelor trei generatii laudate de catre Profet - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - nu se numesc si nu s-au numit pe sine niciodata "Wahhabi". Aceasta este denumirea data lor de catre cei care le sunt dusmani lor, in dorinta de a opri chemarea tuturor Profetilor , consacrate adorarii unice a lui Allah. Telul acestor oameni este sa confere imaginea unui fel de secta, celor care cheama la Unicitatea lui Allah, pentru ca acestia sa fie evitati si sa nu se acorde ascultare cuvintelor lor.
Ciudata este observatia ca, tocmai forme de stat ca guvernele rus si tadjekistanez , care se bazeaza pe lupta impotriva Islamului si a musulmanilor, sunt cele care folosesc aceasta denumire in scopuri de propaganda. Deasemenea, guvernul shiit din Iran, caruia ii displace reinvierea Sunnei conform intelegerii Companionilor Profetului -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - si care incearca deasemenea sa impiedice aceasta chemare la sursele adevarate si de incredere ale Islamului.
Prin "Waahhabi" se refera toate aceste grupe, guverne si secte sufite, de fapt, la calea piosilor Salafi (inaintasi piosi; companioni ai Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - , elevi ai companionilor, etc), la care cheama oameni ca noi.
Aceasta invitatie nu se bazeaza pe o denumire inventata, nici pe anumiti fondatori, ca in cazul sectelor, gruparilor, partidelor. Aceasta chemare nu are nici un intemeietor sau fondator, pentru ca ea este chemarea Profetilor si a celor care merg pe urmele lor . Recunoastem ca nu toti invatatii sunt fara greseli, astfel ca luam ce este bun si corect de la ei si lasam ce este fals si rau interpretat si aceasta si in cazul lui Muhammad Ibn Abd al Wahhab - Allah sa aiba mila de el . Dovada din Qur'an si Sunna este ceea ce ne uneste si ne face supusi, iar dovada sa fie aceea pe care o urmeaza toti musulmanii!
Folosirea cuvantului "Salafi" este preferata de noi, totusi aceasta doar din necesitatea de a ne diferentia de secte si alte grupari care isi spun de asemenea „Ahlu Sunna“ sau pur si simplu " musulmani". Cuvintele „Ahlu s-Sunna“ sau „Ahlu l-Hadith“ reprezinta o prescurtare a afirmatiei: "Noi urmam Qur'anul si Sunnah potrivit perceperii companionilor (Sahaba) si a invatatilor care au urmat in bine, metodicii acestora." Aceasta denumire NU reprezinta, ceea ce se intelege printr-o grupare in forma unei secte, ci mai degraba o metodica a intelegerii, o metodologie, o cale, singura cale a Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - calea companionilor.
Allah spune ( traducerea sensurilor): "Si acesta este drumul Meu drept! Deci urmati-l si nu urmati caile acre va abat de la drumul Lui! " Acestea vi le-a poruncit; poate ca voi veti fi cu frica!"( 6:153)
Si Allah spune: "Insa pe acela care se impotriveste Trimisului, dupa ce i s-a aratat lui calea cea dreapta, si care urmeaza un alt drum decat cel al dreptcredinciosilor il vom pune Noi impreuna cu aceia cu care s-a aliat, si-l vom lasa sa arda in Iad. Si ce rea menire [este aceasta]!"(4:115)

Tocmai acest drum, care la vremea revelatiei reprezenta drumul Profetului -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui -si al companionilor, ne straduim noi sa urmam si sa explicam. Nici mai mult, nici mai putin. Ca acest drum este unul singur, a aratat Profetul - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - companionilor sai: el - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - desena intr-o zi, o linie dreapta pe pamant si in dreapta si stanga liniei, alte linii ( *!*!*!*!ind de la aceasta) in vreme ce degetul nobil se misca in susu si in jos asupra liniei celei drepte, el recita "Si acesta este drumul Meu drept! Deci urmati-l si nu urmati caile care va abat de la drumul Lui"[6:153] Apoi arata catre liniile desenate in drepta si stanga liniei celei drepte si spuse: "Aceste sunt caile ratacite, la care cheama Sheitaan." (O scurta introducere in aceasta metodologie poate fi citita pe site-ul nostru cu titlul" Introducere in Salafi Dawaa“, iar cu privire la denumirea "Salafi" exista o explicatie frumoasa a Sheikhului al-Albani. )
Privind la evolutia istorica a Islamului, vedem ca primele generatii ale Islamului reprezentau prin afirmatia "Eu sunt musulman", toate, aceeasi definitie a fundamentelor credintei si conceptelor islamice. Insa din momentul in care aparura primele secte si grupari, care luara alte denumiri, cum este cazul Shiitilor de exemplu, aparu incurcatura, astfel incat prin afirmatia "Eu sunt musulman" nu se mai putea defini nimic concret. Aceasta incurcatura se accentua atunci cand aparura si alte secte, ale caror denumiri aveau la baza numele unor oameni, etc. Astfel ca se nascu necesitatea stringenta de deosebire fata de toate aceste secte si grupari, sub denumirea de „Ahlu Sunna wal Jamaah“. Atunci cand invatatii spuneau pe atunci, "Sunt dintre Ahlu s-Sunna“ nu intentionau sa spuna decat "Nu sunt Rafidhi/ Shiit",etc. Aceasta era o necesitate, o diferentiere si o distantare. In decursul anilor au fost rastalmacite chiar si concepte cum ar fi "Qur'an si Sunna" astfel ca in prezent nu se mai poate deosebi despre care forma de percepere este vorba. Shiitii, Ahmadiyyah (Qadiyani), Sufi si alte grupari si miscari se folosesc si ei de aceste concepte, astfel incat incurcatura de la inceput, ca in cazul afirmatiei "Eu sunt musulman", a aprut acum, si in cazul afirmatiei "Eu sunt dintre Ahlu Sunna“ respectiv "Eu urmez Qur'anul si Sunnah" si nu se mai poate deosebi in ce fel anume crede, acela care se impodobeste cu aceste denumiri.
De aici si denumirile de „Ahlu t-Tauhid“ (Oamenii Tauhid-ului), "Ahlu s-Salaf" (Oamenii inaintasilor), Ahlu l-Hadith (Oamenii Hadith-ului), Ahlu l-Athar si Ahlu Sunna, in intelesul propriu, toate acestea sunt folosite pentru a denumi metodologia deja existenta si calea inaintasilor celor piosi si pentru distantare si deosebire de ceilalti. In nici un caz, in sensul unei grupari sau secte, asa cum este cazul multor musulmani in ziua de astazi. Daca se folosesc aceste cuvinte, este pentru a face inteleasa adevarata definitie a conceptului de "Musulman": nu asa cum inteleg Ahmadiyyah cuvantul "Musulman", si nici cum inteleg Shiitii sau Sufi cuvantul "Musulman" sau orice alte grupari sau secte.

(2) Muhammad Ibn Abd al Wahhab - Allah sa aiba mila de el - s-a nascut in anul 1703 A.D. si a murit in anul 1797. El a fost Hafiz al Qur'anului inainte sa implineasca varsta de 10 ani, si a fost initiat de catre tatal sau in Fiqh pana cand a atins un nivel bogat de cunostinte. El si-a dedicat cercetarile in mod intensiv cartilor de interpretare a Qur'anului si relatarilor Profetului Muhammad -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui. El a jertfit noptile si zilele pentru lucrarile sale teologice, si manat de sete de stiinta, a intreprins multe calatorii in locuri indepartate din Najd , la Mecca si Damasc si citi cartile invatatilor timpului. Apoi merse la Moscheea Profetului in Medina si incepu studiul la invatatii acesteia. Printre ei se afla invatatul si invatatorul Scheikh Abd Allah Ibn Ibrahim Asch Schammari. Printre altele a fost initiat acolo in stiinta Hadithului.
Atunci cand Muhammad Ibn Abd al Wahhab a inceput sa cheme la Unicitatea lui Allah in adorare si la celelalte componente ale Tauhidului, el a inceput sa fie atacat prin propaganda invatatilor Sufi din vremea sa. S-au tesut minciuni pe seama sa, pentru a-i micsora renumele ca invatat . Cu deosebire, sunt chiar si in ziua de astazi raspandite, carti ca cele ale fundatiei Ihlas Holding din Turcia, care tipareste de ani de zile, si in care i se reproseaza acestui invatat, relatii indecente cu o evreica, cooperare cu spionii englezi, consum de alcool, etc.Operele sale sunt considerate de asemenea oameni ca fiind ratacite. Ciudat este faptul ca tocmai acei oameni care il invinovatesc pe Sheikh, sunt ei insisi patati de pacat si nesupunere lui Allah, prezentand in medii cum ar fi televiziunea, prostituate, dansuri si cantece indecente si alte lucruri de rusine. Cu toate acestea, cartile Imamului Muhammad pot fi cumparate public, astfel incat fiecare il poate judeca pe baza propriilor sale scrieri , daca chemarea sa corespunde Qur'anului si Sunnei sau nu.
Ceea ce a facut acest invatat este ceea ce au facut Profetul -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui- si Umar - Allah sa fie multumit de el -. Umar a pus, de exemplu, sa fie taiat un pom sub care Musulmanii facusera un legamant cu Profetul - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui .
Dupa moartea Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - oamenii incepura sa faca pelerinaj la acel pom, si sa faca rugaciuni acolo, in speranta de a obtine mai multa rasplata. Din cauza pericolului imens de Shirk, Umar puse sa se taie acel pom. Imamul Muhammad puse si el sa se taie copaci carora li se dadea o importanta mare si la care se facea pelerinaj. Deasemenea Imamul Muhammad a daramat constructiile de pe morminte, lasandu-le la nivelul pamantului, dupa porunca Profetului -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - care i-a spus lui Ali Ibn Abu Talib : "Nu lasa nici un chip fara sa-l distrugi si nici un mormant cu constructie pe el, fara sa-l faci la fel cu pamantul. "[ Muslim, 1/66] Oponentii sai , care adorau mormintele si construiau de zor mausolee, rastalmacira aceste actiuni intr-atat incat ajunsera sa spuna ca el ar fi dezonorat mormintele companionilor, pe cand el facuse tocmai contrariul. Celelalte fapte ale sale au fost deopotriva acestora. Totusi el nu a fost decat un om si cu siguranta ,a facut si greseli. Ceea ce el a scris si corespunde cu Qur'anul si cu Sunna Profetului -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - luam si ceea ce nu, lasam. Marturia este ceea ce ne uneste, si nu numele sau reputatia unui invatat.
Pe Allah, chiar de la Sheitaan trebuie sa luam, daca el isi dovedeste afirmatia sa. Vezi cu privire la aceasta, Hadithul lui Abu Huraira - Allah sa fie multumit de el - cand el l-a prins pe Sheitaan si acesta l-a invatat ca pentru a-i goni pe cei ca el, trebuie citita Ayat al Kursi.
Laudat fie Allah care si-a sprijinit Religia Sa pe dovezi. Imam Muhammad Ibn Abd Al Wahab este numai unul dintre cei multi, si aceasta chemare nu se limiteaza cu siguranta numai la persoana unui singur invatat. Si nici nu a chemat vreodata la o miscare sau grupare care sa se cheme "Wahhabiya“. Calea companionilor a fost cea la care el a chemat. Fie Allah milostiv sufletului sau.

Astfel, doresc sa sfarsesc comentariul meu cu privire la persoana lui Ibn Abd al Wahhab cu cuvintele Imamului al-Awzaai , unul dintre marii invatati, despre care al Hakim - Allah sa aiba mila de el - spunea: „al-Awzaai este Imamul timpului sau in general si este Imamul oamenilor din Sham in particular." Abu Ishaq ne relateaza : "L-am intrebat pe al-Awzaai - Allah sa aiba mila de el - si el a raspuns: "Ai rabdare pe drumul Sunnei si orpeste-te acolo unde s-au oprit oamenii dinaintea ta. Vorbeste in chestiunile in care au vorbit si ei si tine-te departe de cele de care s-au tinut si ei departe. Urmeaza drumul Salafus-Salih (al bunilor inaintasi) ,ceea ce le-a fost lor suficient, va fi si pentru tine suficient." [Scharch
Usul-ul Itiqaad Ahlus-Sunnah wal-Dschamaah 2/154-155, Imam al-Laalikaa]
Si exact acest drum al Salafus-Salih este cel la care chemam noi. Va fi greu sa presupunem ca acest recunoascut Imam al primelor generatii a fost si el un Wahhabi. Sau poate ca Abu Hanifa - Allah sa aiba mila de el - era si el un Wahhabi atunci cand afirma: "Tine-te de Hadith si tine-te de drumul companionilor,si fereste-te de lucrurile noi inventate ( in Religie),pentru ca ele sunt Bida'."[Sunnul Muntaq, as-Suyuti.]
Laudat fie Allah.


(3)Chemare, invitatie

(4)Prieteni apropiati lui Allah

(5)Cunoscut conducator Sufi, fondatorul panteismului, prin cuvintele "Totul este Allah, Allah este totul."

(6) Invatat al Islamului , renumit pentru abstinenta sa.

(7) Practica Islamul dupa perceperea acestora a Qur'anului si a Sunnei.
 

umm aisha

Junior Member
Asalamu aleikum

Mashallah draga sora frumoasa prezentare

Din pacate astazi altceva se intelege prin termenul asta si este folosit tot mai des pentru a cauza divizare in Ummah noastra.

Se pare ca de ceva vreme incoace, oricine vrea sa fie Islamul in forma lui corecta si cine vrea sa fie aplicata Sharia devine dintr-o data "wahabit", "salafit", "extremist" sau mai rau terorist.

Inshallah Allah sa ne indrume pe toti si sa avem inshallah in curand mult mai multe legi islamice aplicate.
 

umm djamyl

New Member
Assalamu alaikum ua rahmatu-Llahi ua barakatuh. Alhamdulillah, incepe sa apara astfel de informatie si in limba romana, despre termenul "wahab". "salaf", despre Muhammad ibn Abdul Wahab. Alhamdulillah, sa citeasca inshallah si altii care au inchis ochii, au astupat urechile si nu vor sa vada si nici sa auda, astagfirullah.

"Daca cel care urmeaza Profetului - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - se numeste Wahhabi, atunci sunt un Wahhabi."

Ua alaikumu ssalam ua rahmatu-Llahi ua barakatuh.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aliekom


Da surioara ma sha Allah renumita "spusa" ...Allah sa fie multumit de tine.

InshaAllah incet incet musulmanii isi vor da seama ca nu exista nici o secta dupa aceste nume...ci oamenii ii numesc wahabii pe cei care urmeazza sunnah fara sa adauge acestei religii dupa voile lor.

Asa ca daca nu spui sadakaAllah al adhim dupa ce inchei de citit Quranul esti Wahabi

Daca nu reciti la morminte al fatiha esti wahabi

Daca stai doar 5 min la Azza si nu participi la invovatii esti WAHABI..


etc etc etc............

Allah sa ne calauzeasca pe calea profetului sallalalhu alahi wa sallam.O SINGURA CALE...fara bifurcatii

jazakaAllah khairan w baraka Allah fikum
 
Top