Kāpēc Eiropas sievietes pievēršas Islāmam?

4mMadara2Amina

Junior Member
Parīze.

Marija Fallota izskatās kā visaizdomīgākaiss terorists kādu vien var iedomāties: maza un nopietna baltā Franču sieviete sarunājas ar saviem draugiem, izmantojot telefona iespējas, ļoti atšķirīga no visām citām jaunajām sievietēm kafejnīcā, kurā viņa malko tasi kafijas.

Un tas ir tiešs iemesls tam, kāpēc Eiropas preteroristu autoritātes vēro tūkstošiem tādus kāda ir viņa.

Misis Marija Fallota ir nesen pieņēmusi Islāmu. Policijas acīs tas viņu padara par ļoti bīstamu.

Beļģijas jaunpienācēja Muriela Degaukjuī. ASV pašnāvnieku grupu uzbrukumā pagājušajā mēnesī Irākā, sevi uzspridzināja (raksts publicēts December 27, 2005), pievēršot jaunu uzmanību par to, kā Eiropā pieņem Islāmu, vairāk sieviešu vidū.

"Parādība ir sensācija, un tas mūs uztrauc," saka iekšzemes izlūkošanas aģentūras vadītājs Francijā. Paskals Mailos, nesenāintervijā Parīzes pamata laikrakstam Le Monde sacīja: "Mums pavisam noteikti vajadzētu novērst šo radušos situāciju visiem kopā."

Grūtības, drošības speciālisti paskaidro, kā, kamēr policija varētu būt uzmanīga ar iespējamiem draudiem no jaunajiem Tuvo Austrumu izcelsmes vīriešiem, tie ir brīvāki par baltajām Eiropas sievietēm.Teroristi var izmantot apģērbu, kam "ir pievienoti darbības labumi- ļoti stingra drošība bīstamās situācijās" vietās, kur tas nepiesaistītu uzmanību, saka Magnuss Ranstorp, terorisma eksperts Zviedrijas Nacionālās aizsardzības koledžā- Stokholmā.

Misis Fallota, kura pieņēma Islāmu trīs gadus atpakaļ jautā sev garīgos jautājumus, par kuriem netika saņēmusi atbildes, kad bija maza katoļu ticībā, saka ka viņa ir atradusi savai reliģijai ko jaunu par tās "ievainojumu". "Man," viņa saka, "Islāms ir tolerances un miera mīlestības vēstnesis,"

Tā ir ziņa, kas aicina vairāk un vairāk eiropiešus interesēties par Islāmu (kas ir pieaudzis kopš 9 / 11), t.i. gan musulmaņu un nemusulmaņu pētniekiem.. Lai gan nav precīzu skaitļu, novērotāji, kas uzrauga Eiropas musulmaņu iedzīvotāju skaita aprēķinu saka, ka vairāki tūkstoši vīriešu un sieviešu piervēršas Islāmam katru gadu.

Tikai daļa no jaunpienācējiem ir ieinteresēta izzināt Islāmu radikāli (padziļināti), viņi izzin, lai gan nedaudzi izšķiras par spēku. Neliels skaits tika notiesāts par teroristiskiem pārkāpumiem, kā piemēram, Ričards reids - "kurpju bumbvedējs" un amerikānis Valkers Linds, kurš bija aizturēts Afganistānā.

Pēc vispārējā atzinuma eksperti saka, ka ir apkopots pētījums, kas uzrāda, ka vairāk sievietes kā vīrieši pieņem Islāmu, bet pretēji izplatītajam veidam, proti, ticība tiek pieņemta, lai aprecētos ar muslimu vīrieti.

"Tas bija vispārīgākais ceļš, bet pēdējā laikā arvien vairāk sieviešu nepieņem Islāmu šādā veidā." Saka Haifa Jawada, kura māca Birmingamas Universitātē Anglijā. Tomēr nemusulmaņu vīrietim vajadzētu pieņemt Islāmu, lai aprecētu muslima sievieti. Viņa saprot, ka pretējais nav patiesība.

Fallota smejas, kad viņai tiek uzdots jautājums vai Islāma pieņemšanai bijis kāds sakars ar mīlas dzīvi."Kad es pateicu saviem kolēģiem darbā, par Islāma pieņemšanu, pirmais , ko viņi jautāja bija vai man esot muslima draugs." Viņa atsauca atmiņā. "Viņi neticēja, ka esmu to izdarījusi pēc pašas brīvās izvēles."

Faktiski, viņa paskaidro, viņai patika ceļš kā "Islāms prasa pēc tuvības Dievam (ALLAH (s.w.t.)). Islāms ir vienkāršs, daudz stiprāks un tas ir vieglāks, jo tas tiek precīzi formulēts. Kristietība man nedeva šo izziņu."

Šie iemesli ietekmēja daudzu sieviešu domāšanas veidu par Islāma pieņemšanu, saka eksperti, kas studē parādības. "Daudzas sievietes reaģē uz morālo nenoteiktību Rietumu sabiedrībā," saka Dr. Jawads. "Viņām patīk piederības sajūta, rūpes un dalīšanās, ko Islāms piedāvā."

Citi ir ieinteresēti 'par sievišķo un vīrišķo ideju, ko Islāms piedāvā' ierosina Karins Van Neuvkerks, kas studēja Vācu sieviešu ieiešanu Islāma ticībā. "Ir vairāk vietas ģimenei un mātes stāvoklim Islāmā, un sievietes nav seksa objekti."

Tajā paša laikā, argumentē Sāra Džozefa, jaunpienācēja no Anglijas, kura izveidoja 'Emel' muslimu dzīvesveida žurnālu. "Ideja kāpēc sievietes pāriet Islāma ticībā ir meklēšana pēc labākiem dzīves apstākļiem, tālāk no Rietumu fenimisma, kas nepavisam nav rūpīgs."

Daži jaunpienācēji pieņem Islāmu politisku iemeslu dēļ, saka Stefans Alievs, Paduas Universitātes profesors Itālijā. "Islāms piedāvā ieskatu no politikas, ideju no svētās kārtības," viņš saka. "Bet tas ir ļoti vīrišķīgs veids kā izprast pasauli," un pēdējā laikā tas vilina sievietes, viņš piebilst.


Pēc lēmuma pieņemšanas, daži jaunpienācēji mācās lēnām, apgūstot muslimu paradumus soli pa solim, piemēram, nav vēl gatavi valkāt hidžabu, laikā kad ir nomainījusi savu apģērbu uz garāka garuma nekā tas bijis iepriekš.

Citi uzreiz pieņem visu, izjūtot kvēli par jauno reliģiju, kļūstot par ļoti dievticīgiem , pat vairāk kā mošejas apmeklētājiem, kuri ir dzimuši muslimi. Šāda veida jaunpienācēji, pieņemot pilnīgu tuvošanos, parādot, ka ir ļoti viegli vadāmi ekstrēmismā.

Agrīnie Islāma jaunpienācēji ir atklājuši, ka "pat ļoti jūtīgs var kļūt šis laiks" saka Batūls al-Toma, kura vada "Jauno muslimu" programmu Islāma pamata likšanā Leičesterā, Anglijā.

"Tu neesi pārliecināts par savām zināšanām, tu esi jaunpienācējs, un tu varētu būt pielūdzis daudz un dažādu cilvēku arī tēlojot individuālu vai kā kādas organizācijas locekli." Misis al-Toma paskaidro. Daži jaunpienācēji jūt "lielu vēlēšanos iejusties un pieņemt, ka ir gatavi darīt jebko," viņa saka.


"Jaunpienācēji jūt, ka ir sevi jāpierāda," piebilst Dr. Randstrops. "Tie, kas meklē vairāk ekstrēmus ceļus, lai sevi pierādītu var izraisīt neparasti vieglu upuri manipulācijai."

Tajā paša laikā, saka al-Toma, jaunpienācēji mēģina atrast atelpu Islāma no pagātnes problēmām kā Degauque (kura sevi uzspridzināja Irākā), kurai bija, kā stāsta, problēmas ar narkotikām un darbu pirms Islāma pieņemšanas. Varētu būt pārliecināta, ka šāda 'sākotnēja rīcība' kā pašnāvība, bumbu uzbrukumā piedāvāja izdevību par glābšanu un pestīšanu.

"Pašas skumjākās beigas," al-Toma paskaidro par Degauque nāvi Irākā "ir tās, ka sieviere, kura sēdēja uz ielām lai rastu iekšēju mieru kļuva par upuri cilvēkiem, kuri izmantoja viņas stāvokli, lai ļaunprātīgi viņu izmantotu."


http://www.csmonitor.com/2005/1227/p01s04-woeu.html

(Tulkots...)
 
Top