Cum sa devii MUSULMAN??...

ummraschid

Active Member
Staff member
assalamu alaykum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

am ales aceasta sectiune, pentru ca, desi este vorba de un subiect dedicat celor care doresc sa imbratiseze Islamul sau doar sunt interesati de el, multe dintre chestiuni ne privesc pe toti Musulmanii, noi sau mai putin noi, in aceeasi masura...chestiuni pe care nu ar trebui sa le trecem cu vederea, chestiuni pe care ar trebui sa le urmarim, sa ne tinem departe de ele si sa atentionam fata de ele...


Cum sa devii Musulman??



Musulmanii sunt intodeauna bucurosi sa auda ca cineva a acceptat Islamul. Ei se grabesc sa impartaseaca prietenilor si familiilor lor acesta veste minunata. Ei se bucura auzzind despre cei acre se convertesc la Islam si cu siguranta aceluia i se va ura un bn venit dintoata inima.

Profetul Muhammad, :saw:, le ura bun venit in Islam, chiar si celor care inainte luptasera impotriva lui si ii ucisesera pe cei dragi lui. Acesti oameni devenira mai apoi eroi ai Islamului. Astfel, nu conteaza ce trecut ai si nu conteaza ce ai facut sau ce ai spus, Musulmanilor sau altora - trebuie sa fii sigur ca vei fi binevenit si primit cu bratele deschise.

Cine poate deveni Musulman?

Unii oameni isi fac griji daca vor putea deveni Musulmani, din cauza unei multimi de motive.
Astfel, inainte de a discuta despre cum se face convertirea la Islam, trebuie subliniat ca oricine poate deveni Musulman.
Islamul este pentru intreaga umanitate. Islamul uneste oameni de diferite culori, limbi, rase si nationalitati, intr-o singura fratie.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[49.10] Dreptcredinciosii sunt frati.



Astfel, vei deveni fratele nostru sau sora noastra in Islam, atunci cand te vei converti la Islam.

Orice om poate imbratisa Islamul.
Nu ai nevoie de permisiunea nimanui ca sa devii Musulman. Poti fi de orice culoare, rasa, varsta, sa vorbesti orice limba si totusi sa poti deveni Muslman. Sunt multi americani, englezi, europeni, indieni, copii si adulti, care accepta Islamul, in fiecare zi. Sunt oameni care accepta ISLAMUL, de diferite varste, cu diferite trecuturi si nationalitati.
Poate ca auzi de la unii Musulmani opinii incorecte, datorita lipsei de stiinta islamica sau lipsei stiintei corecte islamice. Ia aminte insa ca:

- Nu ai nevoie de calificare, de un curs, sau de obtinerea unui certificat pentru a deveni Musulman.
Chiar daca cineva iti spune, ca trebuie sa faci un curs sau sa obtii un certificat, acest lucru este incorect. Nu ai nevoie de asa ceva.

- Nu ar trebui sa intarzii convertirea la Islam.
Daca cineva te sfatuieste sa amani convertirea, nici acest lucru nu este corect. Daca tu crezi ca ISLAMUL este adevarul, atunci nu ar trebui sa intarzii sa te convertesti la Islam. Ar trebui sa te convertesti imediat, pentru ca avem, cu totii un anumit timp de trait. Si nu stim cand va trebui sa murim. Nu ar trebui sa pierzi nici macar un minut, din timpul tau, caci urmatorul ar putea fi ultimul din viata ta.

- Chiar daca ai tatuaje, poti deveni Musulman.
Poate ca cineva iti spune ca trebuie sa indepartezio tatuajele, pentru a putea deveni Musulman. Si acest lucru este incorect. Tatuajele nu sunt permise in Islam insa ele NU IMPIEDICA PE CINEVA A DEVENI MUSULMAN. Ar trebui sa de vii Musulman, si mai apoi, sa le indepartezi, daca iti poti permite. Daca nu iti poti permite, nu trebuie sa-ti faci griji, nu porti nici o vina pentru ceea ce ai facut cand nu erai Musulman. Abia acum esti Musulman.

- Chiar daca ai avut un trecut tumultuos si ai facut multe pacate, poti deveni Musulman.
Nu conteaza ce pacate ai facut sau cat de salbatic a fost trecutul tau, poti deveni Musulman. Islamul sterge toate pacatele comise inainte sa devii Musulamn. Profetul, , spunea ca Islamul anuleaza tot ce a fost inaintea lui. (Muslim in Sahih, 121). Odata ce ai devenit Musulman, toate pacatele tale trecute sunt iertate si incepi cu o pagina alba, curata.

Muslim (121) relata ca Amr ibn al-Aas (Allah fie multumit de el) spunea: "Cand Allah a pus Islamul in inima mea, m-am dus la Profet ,:saw: , si i-am spus: Da-mi mana ta dreapta, ca sa-ti pot jura supunere. El si-a intins mana sa, insa eu mi-am retras-o pe a mea. El spuse: Ce este, O, Amr? Eu spusei: Vreau sa pun o conditie. El spuse: Ce conditie vrei? Eu spusei: Ca sa fiu iertat. El spuse: Oare nu stii ca Islamul distruge tot ce a fost inaintea lui?"

- Chiar daca esti un copil, poti deveni Musulman, fara permisiunea parintilor.
Daca esti un copil, nu ai nevoie de acceptul parintilor, pentru a deveni Musulman. Daca te temi insa ca le-ai putea face rau, in acest fel, poti deveni Musulman in taina si sa le spui atunci cand vei fi pregatit pentru asta.

Ce sa faci daca nu sunt Musulmani (sau nu este moschee sau centru islamic) in apropierea ta?

O alta intrebare des intalnita este ce este de facut daca nu sunt Musulmani in orasul respectiv. Acesta nu este un obstacol in a deveni Musulman.

- Nu este nevoie sa mergi la moschee sau la Centrul Islamic sau sa cunosti Musulmani, pentru a putea deveni Musulman. Poti sa spui marturisirea de credinta (Shahada) pentru tine insuti si de atunci incolo, esti Musulman.
 

ummraschid

Active Member
Staff member
Cum devii MUSULMAN



PRIMUL PAS

pentru a deveni musulman cineva trebuie doar sa spuna SHAHADA - marturisirea de credinta - cu sinceritate si convingere.

SHAHADA poate fi spusa astfel:

"ASH-HADU ANLA ILAHA ILLA-ALLAH WA ASH-HADU ANNA MOHAMMADAN RASUL-ALLAH".

ceea ce inseamna:

Marturisesc ca nu exista alt dumnezeu demn de adorare in afara de Allah, si marturisesc ca Muhammad este robul si trimisul Sau.

Shahada este linia despartitoare intre necredinta (Kufr) si Islam. Se mai numeste si Kalimah (Cuvant). Cine o rosteste cu sinceritate, va intra in Gradina Paradisului. Aceasta este Kalimah pe care Allah a marturisit-o, ca si ingerii si tot ceea ce poseda stiinta, din Creatia Sa.

Allah subhanahu wa ta'ala spune ( traducerea sensurilor):

[3.18] Allah marturiseste ca nu exista alta divinitate în afara de El. Si ingerii si cei înzestrati cu stiinta [marturisesc] cu dreptate ca: „Nu exista alta divinitate in afara de El, Atotputernicul, Inteleptul."


Aceasta marturisire contine putine litere, este usoara pentru limba, insa este grea in balanta.

Profetul,:saw: , spunea: "Un om din Ummah mea va fi chemat in fata tuturor in Ziua Judecatii. Nouazeci si noua de suluri vor fi desfasurate inaintea lui, fiecare dintre ele intinzandu-se cat cuprinde vederea. Apoi i se va spune: Negi tu pe oricare dintre acestea [fapte rele]? Si omul va raspunde: Nu, O, Doamne. Apoi i se va spune: Ai vreo scuza pentru oricare din aceste fapte? Omul, cuprins de spaima, va raspunde: Nu. I se va spune: Mai degraba, ai facut cateva fapte bune si nici o nedreptate nu ti se va face in aceasta Zi. Apoi se va scoate un pergament de la el, pe care va fi scris marturisirea de credinta LA ILAHA ILLALLAH si marturisirea ca Muhammad este robul si Trimisul lui Allah. Omul va spune: O, Doamne, ce este acest pergament in comparatie cu aceste suluri! I se va spune: Nici o nedreptate nu ti se va face. Sulurile vor fi puse in unul dintre talerele balantei si pergamentul in celalalt; sulurile vor fi usoare in greutate, in timp ce pergamentul va fi greu." (At-Tirmidhee 2641, de la Abdullaah ibn Amr radhiallahu anhu; sahih, Shaykh al-Albaanee in as-Sahihah 135).


Prima parte a Shahadei are doi piloni:

-primul pilon este o negatie, in timp ce al doilea este o afirmatie: prin negatie, se neaga divinitatea si adorarea a oricui altcuiva in afara de Allah Preainaltul. Prin afirmatie se afirma divinitatea si adorarea numai a lui Allah, pentru ca El este adevaratul Dumnezeu. Astfel, orice altceva este luat de catre necredinciosi ca divinitate si adorata, este in realitate falsa si trecatoare (traducerea sensurilor):

[22.62] Aceasta pentru ca Allah este Adevarul , iar ceea ce cheama ei in locul Sau este desertaciune


Toti trimisii lui Allah le-au spus oamenilor ca nimeni nu are dreptul de a fi adorat in afara de Allah.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[21.25] Si Noi nu am trimis inaintea ta nici un profet fara sa nu-i revelam lui: „Nu exista alta divinitate în afarã de Mine, deci adorati-Ma pe Mine!”



Allah subhanahu wa ta'ala spune deasemenea (traducerea sensurilor):

[16.2] El ii trimite pe ingeri cu revelatia, dupa porunca Sa, asupra acelora care voieste El dintre robii Sai, [zicand]: „Preveniti ca nu exista alta divinitate în afara de Mine si fiti cu frica de Mine, asadar!



A doua parte a Shahadei, adica Wa ashhadu anna Muhammadan abduhu wa rasuluh, inseamna ca Profetul Muhammad, pacea si binecuvantarea fie asupra lui, este robul si trimisul lui Allah. Astfel, musulmanul are obligatia sa se supuna poruncilor Profetului, pacea si binecuvantarea fie asupra lui, sa creada in ceea ce el a spus, sa urmeze invataturile sale, sa evite ceea ce a interzis si sa Il adore numai pe Allah, conform mesajului revelat lui.

Ce inseamna adorarea? Inseamna slujirea sincera, venerarea lui Allah. Intr-un inteles mai adanc, aceasta implica supunerea totala si implinirea completa a poruncilor lui Allah, in cuvant si fapta, in singuratate sau in public.

Adorarea este de doua feluri:

Vizibila: incluzand acte cum ar fi rostirea Shahadei, implinirea Rugaciunii, platirea Zakatului, postul in Ramadan, implinirea Hajjului, recitarea din Qur'an, rugile, preaslavirea lui Allah, purificarea inaintea Rugaciunii, etc...

Invizibila: incluzand credinta in Allah, in Ziua Judecatii, in viata de Apoi, in ingeri, in Cartile lui Allah, in Hotararea divina asupra destinului (binele si raul vin numai de la Allah).
Acesta tip de adorare nu include gesturi sau actiuni fizice, insa influenteaza inima unui om, si implicit viata (credinta) sa.

Trebuie sa pastram mereu in minte faptul ca orice adorare nededicata numai lui Allah, va fi respinsa ca o forma de politeism sau "shirk".

Cum se depune marturisirea de credinta.

O persoana nu are nevoie sa absolve un curs de religie sau sa obtina un certificat de musulman, pentru a deveni musulman.
Daca nu sunt moschei in apropiere sau musulmani, el poate spune Shahada pt sine insusi. La fel poate fi ajutat de frati, in internet sau la telefon.
Cu toate acestea, nu este suficient ca cineva doar sa rosteasca Shahada, ci trebuie sa creada cu fermitate si cu credinta nestramutata in ea.

Odata ce ai rostit Shahada, esti UN NOU NASCUT. Fara pacate. Asa cum un prunc se naste fara pacate.

Una dintre problemele des intalnite este si faptul ca unele femei intarzie declararea Shahadei din cauza menstruatiei.
NU ARE IMPORTANTA daca o femeie este la ciclu. O femeie poate rosti Shahada, chiar daca nu are voie sa intre in moschee, ea poate depune marturisirea de credinta, in afara acesteia, sau intr-o parte a moscheii, care nu este considerata ca loc de rugaciune.

Deasemenea, sunt multi cei care convertindu-se la Islam, parasesc obiceiuri rele, cum ar fi bautul de alcool sau relatiile sexuale ilegitime. Unii dintre ei au initial greutati in a se debarasa de aceste obiceiuri rele, din multiple motive. Insa odata cu convertirea la Islam, ei renunta la ele, devenind mai constiinciosi fata de Allah. Sigur ca se poate intampla sa faci pacate, insa Allah este Multmilostiv si daca te caiesti Lui cu sinceritate, pentru un pacat, El te va ierta. Lui Allah Ii place sa ii vada pe robii Sai intorcandu-se catre El, in cainta sincera. Si Allah stie a cui cainta este sincera.

Conditiile Shahadei

Rostirea Shahadei este suficienta pentru a devenii Musulman.
Exista insa sapte conditii care trebuie implinite pentru ca cineva sa fie efectiv Musulman.
Si acestea sunt:


1. Cunoasterea.(Al-ilm)

-sa cunoasca ceea ce neaga si ceea ce afirma; daca o persoana nu cunoaste intelesul, nici cerintele acestora, ea nu va beneficia de ele, pentru ca nu a crezut in ele; mai degraba este ca cel care vorbeste o limba pe care nu o intelege

2. Siguranta.(Al-Yaqeen)

- inima sa fie ferm convinsa de intelesul Sahahadei, fara urma de indoiala.
Allah spune (traducerea sensurilor)

[49.15] Dreptcredinciosi sunt numai aceia care cred in Allah si in Trimisul Sau, care apoi nu s-au mai indoit


Trimisul lui Allah, :saw:, spunea: "Marturisesc ca nu exista alt dumnezeu in afara de Allah, si ca eu sunt Trimisul lui Allah. Nici un rob nu Il va intalni pe Allah, cu aceasta marturisire, fara sa aiba nici o indoiala in ea, fara ca el sa intre in Jannah." (Muslim)

3. Sinceritatea.(Al-Ikhlaas)

- adorarea exclusiva a lui Allah, lucru contrar Shirk-ului. acesta este intelesul lui "LA ILAHA ILL ALLAH"
Allah spune (traducerea sensurilor):

[98.5] Si nu li s-a poruncit decAt sA-L adore pe Allah, cu credinta curata si statornica in religia Lui


4. Adevarul.(As-Sidq)

- adevarul previne ipocrizia, caci ipocritii spun cu limba,insa nu cred inlauntrul lor, ceea ce spun.

Trimisul lui Allah,:saw: , spunea: "Oricui marturiseste ca nu exista alt dumnezeu in afara de Allah si ca Muhammad este Trimisul lui Allah, cu adevar din inima sa, Allah ii va interzice intrarea in Foc." (Muslim)

5. Iubirea si afectiunea.(Al-Mahabbah )

- iubirea pentru kalimah si iubirea si placerea pentru tot ceea ce decurge din ea. Aceasta este contrara hipocriziei.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[3.31] Spune: „[O, Profetule] Daca Îl iubiti pe Allah, urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre! Allah e Iertator, Indurator[Al-Ghafur, Ar-Rahim]


[5.54] Allah va aduce [în locul lui] un neam [de oameni] pe care-i iubeste si care-L iubesc pe El


Trimisul lui Allah, , spunea: "Nici unul dintre voi nu va crede cu adevarat pana cand eu nu ii voi fi mai drag decat prorpiul sau tata, si fiul sau si intreaga omenire."

6. Supunerea (Al-Inqiyaad) exterioara si interioara.

- supunere in implinirea actiunilor obligatorii, cu sinceritate catre Allah, si cautand numai placerea Sa. Aceasta este conditia ei.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[31.22] Acela care supune fata sa lui Allah si este binefacator, acela s-a prins de toarta cea mai trainica.


[39.54] Întoarceti-va cu cainta spre Domnul vostru si supuneti-va Lui


7. Acceptarea si conformarea. (Al-Qubool )

- acceptarea previne respingerea; aceasta se obtine prin implinirea a ceea ce Allah a poruncit si prin abandonarea a ceea ce El a interzis.

Allah subhanahu wa ta'ala spune (traducerea sensurilor):

[33.21] Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si in Ziua de Apoi si Il pomeneste pe Allah mereu.


[59.7] Ceea ce va daruieste Trimisul primiti, iar cele de la care va opreste, de la acelea opriti-va si fiti cu frica de Allah, caci Allah este aspru la pedeapsa!


[4.59] O, voi cei care credeti! Fiti cu supunere fata de Allah si fiti cu supunere [ascultare] fata de Trimisul Sau si fata de diriguitorii vostri! Apoi, daca aveti neintelegeri intzr-o chestiune, aduceti-o [intru judecare] la Allah si la Trimis, daca voi credeti in Allah si in Ziua de Apoi! Aceasta este mai bine si cu mai bune urmari.


[3.32] Spune: “Fiti cu supunere fata de Allah si de Trimis , dar daca intoarceti spatele, Allah nu-i iubeste pe necredinciosi!”


Lucruri care invalideaza Islamul

Trebuie sa stii, draga frate Musulman, ca Allah a stabilit ca obligatie pentru toti robii Sai sa accepte Islamul si sa ramana in el, si i-a avertizat sa nu urmeze alta religie in afara de Islam.
El l-a trimis pe Profetul Sau Muhammad sa cheme intreaga omenire la acesta.
Allah ne-a informat in Qur'an ca cei calauziti sunt cei care urmeaza invataturile Islamului, si rataciti sunt cei care le resping. El ne-a avertizat in multe versete impotriva cauzelor iesirii din Islam si a tuturor formelor de Shirk si necredinta.
Savantii Religiei au mentionat ca exista un serie de lucruri care invalideaza Islamul, care pot duce pe cineva la iesirea in afara Islamului.
In scopul salvarii noastre in Viata de Apoi, iata aici, zece dintre cele mai critice, astfel incat sa le putem evita so sa-i avertizam pe altii cu privire la acestea.

1. A asocia ceva sau pe cineva, lui Allah

Allah spune (traducerea sensurilor):

[4.48] Allah nu iarta sa I se faca vreun partas. Afara de aceasta, El iarta cui voieste.


[5.72] Pe cel care aseaza langa Allah pe altcineva, Allah il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi Focul si cei nelegiuiti nu vor afla ajutor.


Aceste forme de adorare includ chemarea asupra mortilor, cerere de ajutor de la ei, oferire de sacrificii pentru ei, juraminte in numele lor, etc.

2. A pune intermediari intre sine si Allah, a cere prin intermediul lor, si a-si pune increderea absoluta in ei.

3. A nu-i acuza pe polteisti si pe cei care comit Shirk, de necredinta, a se afla in indoiala in ce priveste necredinta lor, sau a aproba credintele lor.

4. A crede ca, calauzirea Profetului nu este completa sau perfecta sau a crede ca legile sau rationamentul unor altor oameni, este mai bun.

5. A ura ceva din ceea ce a adus Profetul, chiar daca se actioneaza conform acestui lucru.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[47.9] Aceasta fiindca ei au pizmuit ceea ce a pogorat Allah si, de aceea, El a zadarnicit faptele lor.


6. A ridiculiza ceva din Islam, cum ar fi pedeapsa sau viata de Apoi.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[9.65-66]
Iar daca-i intrebi, atunci zic ei: “Noi vorbeam intra-olalta si glumeam!” Spune: “Voi luati in deradere pe Allah si semnele Sale si pe Trimisul Lui?!”
Nu va dezvinovatiti . Voi v-ati facut necredinciosi dupa ce ati fost credinciosi.



7. Magia in toate formele ei, inclusiv a intoarce pe cineva de la cel pe care il iubeste sau a face ca cineva sa iubeasca ceva sau pe cineva pe care nu il place in mod normal.

Allah spune in Qur'an (traducerea sensurilor):

[2.102] Dar ei doi [ingerii] nu invatau pe nimeni inainte de a-i spune:"Noi suntem o ispita, deci nu fi necredincios!"

8. A ii lua pe necredinciosi ca prieteni, a le oferi sprijin impotriva musulmanilor.


Allah spune (traducerea sensurilor):

[5.51] Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati sunteti ca si cum ati face parte dintre ei. Allah nu calauzeste pe calea cea buna un neam de oameni nelegiuiti.


9. A crede ca sta in puterea sa sau in dreptul sau, sa tradeze (abandoneze) legea Islamului.

Allah spune (traducerea sensurilor):

[3.85] Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.



10. A intoarce spatele Islamului si a refuza cu incapatanare a-l invata si a actiona conform lui.

[32.22] Si cine este mai nelegiuit decat acela caruia i se pomenesc versetele Domnului sau, iar el se intoarce apoi de la ele? Noi suntem pedepsitori fata de cei nelegiuiti!



In toate aceste cazuri de invalidare a Islamului, nu se face deosebire daca sunt facute in mod serios, sau in gluma, sau de teama, cu exceptia celui care este obligat, impotriva vointei sale. Toate aceste lucruri sunt foarte periculoase si majoritatea lor se intampla intre Musulmani. De aceea, este necesar ca Musulmanii sa se teama si sa se tina departe de ele.

La punctul 4. de mai sus, sunt inclusi si cei care cred ca legile facute de oameni sunt mai bune decat Legea Islamica, ca Legea Islamica nu se preteaza a fi aplicata in aceste vremuri, ca Islamul este cauza inapoierii Musulmanilor in unele aspecte ale vietii, sau ca nu este aplicabila in alte aspecte ale vietii, in afara celor care privesc relatia intre sine si Domnul sau. Acest punct mai include deasemenea si pe cei care cred ca a taia mana unui hot este o lege inapoiata care nu poate fi implementata in societatea zilelor noastre. Ii include si pe cei care cred ca este permis sa se lipseasca de Legea Islamica in viata sociala si in aspecte legate de permis si interzis, chiar daca ei nu cred ca alte legi sunt mai bune decat Legea Islamica. Aceasta inseamna ca ei permit ceva ce Allah a interzis.

 

ummraschid

Active Member
Staff member
Rezumat


Este usor sa devii Musulman. Tot ceea ce trebuie cineva sa faca, este sa declare:


"ASH-HADU ANLA ILAHA ILLA-ALLAH WA ASH-HADU ANNA MOHAMMADAN RASUL-ALLAH".

Iar traducerea este:

Marturisesc ca nu exista alt dumnezeu demn de adorare in afara de Allah, si marturisesc ca Muhammad este robul si trimisul Sau.


Trebuie sa luam in considerare ca atunci cand declaram din toata inima "nu exista alt dumnezeu demn de adorare in afara de Allah", aceasta implica din partea noastra dragoste, credinta si supunere fata de legile islamice, care ne definesc ca Musulmani. Este o cerinta a cuvintelor "nu exista alt dumnezeu demn de adorare in afara de Allah" sa iubim de dragul lui Allah si sa respingem de dragul lui Alah. Aceasta inseamna ca un Musulman trebuie sa iubeasca si sa fie loial fratilor sai Musulmani. Sa se separe de obiceiurile necredinciosilor si sa refuze sa fie influentat de ei, atat in chestiuni lumesti cat si in chestiuni de religie.

Atunci cand cineva crede cu sinceritate ca Islamul este religia adevarata a lui Dumnezeu si ca "nu exista alt dumnezeu demn de adorare in afara de Allah, si ca Muhammad este robul si trimisul Sau"...el sau ea, ar trebui sa declare imediat Shahada. El sau Ea, ar trebui sa nu ezite.
Fiecare avem un anumit timp de trait. Nu stim cand viata noastra se va sfarsi. Se poate sa fie in minutul urmator. De aceea, o persoana ar trebui sa spuna Shahada si sa se grabeasca sa devina un musulman sau o musulmanca cat mai bun/a.

Poate unora li se vor parea unele aspecte in Islam, dificile la inceput. De exemplu, unora dintre noile surori li se va parea greu sa poarte Hijabul la inceput. Insa cu timpul ele vor creste in credinta lor, se vor imbraca islamic, cu usurinta, incurajand pe alte surori, poate chiar nascute in familii musulmane, sa poarte la randul lor imbracamintea islamica. Nu va lasati descurajati de orice bariere sau obstacole ati putea avea. Imbratisati mai intai Islamul si veti vedea ca barierele vor cadea pe masura ce veti creste in religie.

Important este ca sa intelegem ca Islamul inseamna supunere completa, Vointei lui Dumnezeu. Ceea ce Allah ne-a spus sa facem, sa incercam sa facem si ceea ce Allah ne-a spus sa nu facem, sa nu facem.

Odata rostita SHAHADA, esti musulman!!!...

 

ummraschid

Active Member
Staff member
AL DOILEA PAS

Noul musulman trebuie mai apoi sa se purifice, dupa cum urmeaza:

-o femeie trebuie sa-si taie unghiile scurt, sa rada parul de la subsuoara si pe cel pubian.

- un barbat trebuie sa-si taie unghiile scurt, sa rada parul de la subsuoara si pe cel pubian si sa rada parul de pe cap ( si mai tarziu sa se circumcida)

Abu Dawood (356) spunea ca Profetul,:saw: , a poruncit unui necredincios care devenise Musulman, "Rade parul necredintei si fa circumcizia."

Dupa care trebuie sa faca dush (ghusl) si sa imbrace haine curate. Apoi ar trebui sa invete sa se roage si sa inceapa sa faca Rugaciunea cand ii vine timpul.




AL TREILEA PAS

Sa incepi sa te rogi. Sa incerci sa faci doua Rakkah benevole.




AL PATRULEA PAS


Sa incepi sa traiesti ca un musulman.

Nu vei putea invata totul deodata. Mai intai Rugaciunea. De cinci ori pe zi. Apoi stalpii Islamului. Apoi sa inveti cum sa te imbraci, ce si cum sa mananci. Daca toate acestea par grele, la inceput, nu va faceti griji, lucrurile se vor simplifica pe zi ce trece.

- Un Musulman trebuie sa manance intotdeauna CU MANA DREAPTA, sa nu manance carne de porc si celelalte mancaruri interzise.
- Deasemenea, un Musulman trebuie sa foloseasca MANA STANGA numai pentru a se spala dupa ce mersul la toaleta: mai intai cu hartie, apoi cu apa.
- Un Musulman nu trebuie sa permita ca impuritati cum ar fi urina, fecale sau saliva de caine sa ajunga pe corpul sau pe hainele sale.
- Un Musulman nu trebuie sa flirteze sau se aiba intalniri sau relatii sexuale cu persoane de sex opus, altele decat sot/sotie.
- Un musulman nu ar trebui sa dea mana cu persoane de sex opus, daca nu sunt mahram.
Mahram sunt acele persoane cu care este interzis a te casatori. Pentru un barbat acestea vor fi mama, bunica, surorile, fiicele, matusile din partile parintilor, nepoatele. Pentru o femeie, vor fi tatal, bunicul, fratii, fii, unchii din partile parintilor si nepotii. Verii/verisoarele NU sunt mahram, astfel incat nu se poate da mana sau sa fie imbratisati.


Odata spusa Shahada, el sau ea p o r n e s c intr-o noua viata, ca o foaie de hartie nescrisa. Orice rau ar fi facut, totul este iertat. Deci nu este nevoie sa-si faca griji pemtru pacatele trecute. Acea persoana este pura si lipsita de pacate si poate sa inceapa sa construiasca o noua viata.



sursa: muslimconverts.com
 
Top