الاخلاص فى الدعوة الى اللهIeghlas in Da3wa

Abu Abdelrani

Junior Member
Ya Rab arzoukana alieghlas
:salam2: www.albarakka.webs.com
Naar aanleiding van "hoe men hier vaak met elkaar omgaat" vind ik het wel interessant om even een zeer belangrijke vers uit de koran hier neer te zetten.

het gaat om de verzen 43 en 44 van sourat TAAHA.

43. "Gaat gij beiden tot Pharao, want hij is alle perken te buiten gegaan." 44. Doch spreekt tot hem op welwillende wijze, opdat hij er lering uit moge trekken, of vrezen."

ALLAH (swt) spreekt hier Mozes en Haroun aan vrede zij met hen. HIJ swt vraagt ze om Farao op een welwillende wijze over het woord van ALLAH te vertellen.
1
als ik nu de vraag stel aan jullie. zijn wij beter dan mozes en haroun vrede zij met hun? nee, wij zijn niet beter. zij zijn beter dan ons, veeeeeeeel beter.

en zijn wij slechter dan Farao? nee, hij is veeeeeeel slechter dan ons.

waarom kunnen we dan niet op een welwillende wijze met elkaar omgaan? waar ontbreekt het ons aan? misschien omdat we eigenlijk deze da3wa niet met onze harten doen. we hebben niet echt medelijden met elkaar. zou dat het zijn? houden we echt van elkaar? of zeggen we dat alleen maar? geven we diep uit onze harten om elkaar? stel deze vragen aan jezelf, en geef jezelf een eerlijk antwoord, en lieg niet tegen jezelf.

verder wil ik nog even meleden dat we verkeerd met kritiek omgaan al is het goed bedoeld. men ziet het altijd als een aanval en haat.

het ontbreekt ons gewoon aan de basiselementen die van ons een sterke moslim(a) kan maken.

Allah leid ons insha'allah,

:wasalam:

الدعوة الى الله 1
http://nl.youtube.com/watch?v=FoXayrLWZAg&feature=related

الدعوة الى الله 2 2
http://nl.youtube.com/watch?v=nOJzMb85SLM&feature=related

http://nl.youtube.com/watch?v=rFPy2vs-A_w&feature=related

Allah iefahemmna insha'allah
 
Top