Berouw tonen van Shirk

Discussion in 'De geloofsleer ('aqiedah).' started by Shishani, May 16, 2010.

 1. Shishani
  Offline

  Shishani moderator Staff Member

  Joined:
  May 10, 2007
  Messages:
  3,051
  Likes Received:
  26
  Trophy Points:
  58
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +55 / 3
  Berouw tonen van Shirk

  Shaych Zayd ibn Haadee al-Madkhalee

  Vraag:

  Edele Shaych, moge Allah u het goede schenken en moge Allah u acceptatie schenken op aarde.

  Is het verplicht voor een mens die een daad van de daden van shirk of koefr heeft begaan terwijl hij weet dat het shirk en koefr is, zoals bijvoorbeeld het bezoeken van de graven en het aanroepen van de doden of dat hij een belofte aflegt bij hem (in zijn naam) [...] Is het voor iemand die dat heeft begaan verplicht om opnieuw de shahaadah (geloofsgetuigenis) uit te spreken en twee rak`aat (eenheden) van het gebed te bidden of is het voldoende om berouw te hebben voor deze zonde terwijl hij (dit) ook toegeeft en het hem heel erg spijt?

  Antwoord:

  Als een persoon in een van de daden van grote shirk is gevallen zoals de vragensteller vertelt heeft (zoals daden) van het aanroepen van de graven om zo profijt te verwachten of kwaad te weren, of een belofte afleggen (in de naam van dode) dan is hij daardoor afvallig geworden van de Islaam! En wanneer hij spijt heeft van deze gevaarlijke daden (van ongeloof) en terugkeert naar zijn Islaam, dan moet hij verplicht opnieuw de shahaadatayn (de twee geloofsgetuigenissen)[1] uitspreken.

  En hij moet (tevens) verplicht de grote wassing verrichten en dan twee aanbevolen rak`aat (eenheden) bidden. (En) hij moet veel en vaak vergiffenis vragen aan Allah voor de onrecht die hij heeft begaan, en dat is de grote shirk. En zijn berouw moet gepaard gaan met de verplichte voorwaarden voor de acceptatie van berouw (voorwaarden die het berouw geldig maken); dat zijn:

  1: Het verlaten van de zonde
  2: De standvastige wil hebben om niet terug te keren (naar die daad)
  3: Het spijt hebben van de handeling, want Allah zegt:

  En bij Allaah ligt het succes.

  An-Nasieha Team

  Bron: http://www.njza.net/web/fatwa.php?fatwa_id=5919

Share This Page