Celebrarea zilei profetului=Bidah(INOVATIE)

Discussion in 'Manhaj' started by Um Abdur Rahman, Mar 9, 2009.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Articol tradus de Umm Rashid Allah sa fie multumit de tine surioara

  assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,


  Postez aceasta traducere, avand in vedere ca unii dintre fratii nostri si unele dintre surorile noastre se pregatesc sa sarbatoreasca ziua de nastere a Profetului Muhammad, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui.  Porunca mentionata in Qur'an si in Sunna, de a urma legilor lui Allah si Trimisului Sau, si interzicerea introducerii oricaror inovatii in religie, sant foarte clare.

  Allah ta'ala spune:

  Spune:" Daca il iubiti pe Allah, urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre! Allah e Iertator , Indurator.
  (Surat Al-'Imran: 31)

  Urmati ceea ce vi s-a trimis de la Domnul vostru si nu urmati alti asociati in afara de El! Dar voi numai putin va aduceti aminte.
  (Surat Al-'A'raf : 3)


  "Si acesta este drumul Meu drept ! Deci urmati-l si nu urmati caile care va abat de la drumul Lui!" Acestea vi le-a poruncit ; poate ca voi veti fi cu frica!
  (Surat AL-'An'am :153)  Printre inovatiile condamnabile pe care oamenii le-au inventat, se numara si serbarea zilei de nastere a Profetului in luna Rabee’ al-Awwal. Ei celebreaza aceasta ocazie in diferite feluri:

  Unii dintre ei folosesc aceasta ocazie doar pentru a se aduna si a citi impreuna , despre Mawlid, apoi tin discursuri si recita poeme .

  Unii dintre ei fac mancare si dulciuri speciale, etc, si le ofera celor prezenti.

  Unii dintre ei petrec aceasta sarbatoare in moschee, altii in casele lor.

  Unii dintre ei, nu se limiteaza la actiunile mentionate mai sus, ci includ in aceste adunari si lucruri haram, ca de pilda: amestecul femeilor cu barbatii, dans si cantece, sau actiuni de shirk, cautand ajutor la Profetul lui Allah, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, cautand sprijin la el impotriva dusmanilor, si chemandu-l pe el.

  Oricare ar fi forma pe care o ia aceasta sarbatoare si intentiile avute, este neindoielnic ca aceasta este o inovatie, ca este haram ; ea a fost introdusa de catre Faatimizii Shi'a, dupa primele , cele mai bune, trei secole , in scopul de a corupe religia musulmanilor. Prima persoana care a adoptat aceasta sarbatoare a fost regele al-Muzaffar Abu Sa’eed Kawkaboori, regele din Irbil, la sfarsitul sec al 6-lea sau inceputul sec al 7-lea AH, asa cum a fost mentionat de catre istorici, cum ar fi Ibn Khalkaan .
  A serba aceasta zi este interzis si ar trebui denuntat, din mai multe motive:

  1. - nu face parte din Sunna Profetului ,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui ,si nici din cea a khalifilor care i-au urmat. Astfel ca aceasta devine o inovatie, caci Profetul a spus: "Va indemn sa urmati Sunna mea si calea khalifilor cei bine calauziti, de dupa mine; adoptati-o si tineti-va cu putere de ea. Feriti-va de lucrurile noi inventate , caci fiecare lucru nou inventat este o inovatie ( bid'ah) si orice inovatie este o ratacire "(Ahmad, 4/126; al-Tirmidhi no. 2676).

  2. - Celebrarea acestei zile este o imitare a crestinilor, care sarbatoresc ziua de nastere a lui Messiah, pacea fie asupra lui. A-i imita este haram. Hadithul ne spune ca este interzis a-i imita pe kuffari si ni se porunceste sa ne distingem de ei. Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui , spunea: Oricine imita pe o comunitate, face parte din ea. (Ahmad, 2/50; Abu Dawood, 4/314) Si el, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui , spunea : Diferiti-va de mushrikeen. (Muslim, 1/222, no. 259), referindu-se in special la lucruri cum ar fi simboluri si ritualuri ale religiei lor.

  3. - In afara de a fi bid'ah si o imitare a crestinilor, amandoua haram, celebrarea zilei de nastere a Profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui , este de asemenea un prilej care conduce la exagerare si exces in venerarea sa, care merge pana la a-l chema pe el, ( a-i face Du'a) , si a cauta ajutor de la el, in loc sa fie chemat Allah ta'ala: asa cum se intampla in cazul celor care sarbatorind Mawlid , il striga in ajutor pe Profet , il venereaza in poeme cum ar fi Qaseedat al-Burdah , etc.
  Profetul , pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ne-a interzis sa cadem in extreme, in a-l venera pe el, asa cum crestinii il venereaza pe Isus, pacea fie cu el, in locul lui Allah.
  Allah ta'ala a spus:


  O, voi oameni ai Cartii! Nu exagerati in privinta religiei voatre si nu spuneti despre Allah alta decat numai adevarul! Mesia Isus , fiul Mariei este trimisul lui Allah, cuvantul Sau pe care El l-a trimis Mariei si un duh de la El.
  (Surat An-Nisa': 171)
  4 – Observam ca inovatia sarbatoririi zilei de nastere a Profetului , pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, deschide poarta altor feluri de bid'ah si ca ne distrage de la urmarea Sunnei. De asemenea observam ca inovatorii devin foarte activi cand este vorba de Bid'ah si foarte lenesi cand este vorba de Sunna: ei o urasc pe aceasta si pe cei care o urmeaza , intr-atat incat intreaga lor religie a devenit un sir de aniversari inventate si de Mawlid-uri. Ei s-au divizat in grupe numeroase care fiecare comemoreaza aniversarea nasterii imamului ei, cum ar fi al-Badawi, Ibn ‘Arabi, al-Dasooqi sau al-Shaadhili. Nu se sfarseste bine una , ca incepe urmatoarea. Aceasta rezulta din exagerarea in ce priveste a-i chema pe acesti oameni morti, si pe altii ca ei, in loc de a-L chema pe Allah, a crede ca ei le pot face vreun bine, sau vreun rau, pana cand deviaza de la religia lui Allah si se reintorc la religia oamenilor din Jaahiliyyah, despre care Allah ta'ala spune:

  Ei adora in locul lui Allah ceea ce nu le face lor nici rau si nu le aduce lor nici un folos si zic ei: " Acestia sant mijlocitorii nostri la Allah!"
  (TRADUCEREA SENSURILOR Surat Yunus: 18)


  -------------------------------------------------------------------------
  dupa Shaykh Dr. Saalih ibn Fawzaan al-Fawzaan  ...fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa indeparteze de la noi, tot ceea ce ne-ar putea indeparta pe noi, de la El!
  inshaallah, amin! 2. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  As'salamu 3aleikom.
  Ca sa fie si mai clar..si sa nu existe nici un fel de suspiciuni..completam

  (abu haneefah,maalik,al-shafe'y ,ahmad,al-hasan al basry,ibn sereen)a spus unul dintre ei ca ar fi ceva "frumos" celebrare zilei profetului sallallahua lahi wa sallam?
  PE ALLAH CA NU!!

  Profetul Muhammad sallallahu alahi wa ali wa sallm a spus intr-un hadith sahih
  Cei mai buni dintre oameni sunt cei din generatia mea,apoi cei care urmeaza si apoi cei care urmeaza dupa acestia.Si vor veni oameni care nu vor pune pret pe declaratile lor(relatat de sahih Bukhary ,Muslim si tirmidhi)

  Fie ca Allah sa-i clauzeasca pe cei care sunt ignoranti fata de vorbele profetului sallallahu alahi wa sallam sau in nestiinta

  Deci sa stam departe de a aduce "dovezi" inafara de aceste generatii ca sheikh cutare a spus asta ,sheikh cutare celalta..intrebarea e foarte simpla....A spus profetul?Au spus companionii?Au spus tabiin?Au spus tabi tabiin?
  jazakAllah khairan

  wa 3aleikom salam

Share This Page