Companionii profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam - exemple demne de urmat

Discussion in 'Manhaj' started by Um Abdur Rahman, Mar 18, 2008.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Dragi frati si surori, subiectul acestei postari se refera la sahaba (companionii Profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam)- o generatie unica, cum nu vom gasi in toata istioria omenirii.

  Cine sunt companionii?

  Invatati au definit companionii spunand: 'Un companion este acel care l-a intalnit pe Profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam, chiar daca a fost pentru o perioada mai scurta de timp… insa e necesar ca repsectiva persoana sa fi fost credincios si sa fi murit credincios'.

  Ce inseamna acest lucru? O persoana l-a intalnit pe profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam si a crezut in el chiar si pentru cinci minute, si apoi el a murit cu credinta... acela este dintre sahabi. De acceea invatatii au discutat despre micii sahaba, copiii, cei care l-au vazut pe Profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam si i-au clasificat ca fiind sahaba... de exemplu, Sufian as Soury a fost intrebat intr-o zi: 'Cine este mai bun, Omar ibn Aziz, unul de intre tabiin, sau Moawy Ibn abu Sufianiar', iar acesta a raspuns ca Moawy. Pur si simplu pentru ca Moawy a fost unul dintre sahaba si l-a vazut pe profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam, a fost unul dintre cei care au notat revelatiile.
  Allah subhana wa Ta'ala i-a laudat si i-a inaltat pe companionii profetului Muhamamd sallallahu alehi wa sallam. Si noi trebuie sa-i mentinem in acea pozitie inalta pe care Allah le-a daruit-o. Allah subhana w Ta'ala a spus: 'Lakad radi allahu ani muminin aladhina iubaunaka that al shajara faalima ma fi kulubahum fa anzala l shikina alehim wa ashabahom fathan kariba'.
  Surat Al-Fath, verset 18, traducerea sensurilor - 'Allah a fost multumit de dreptcredinciosi cand ei au facut legamant cu tine sub un pom (adica sa moara in lupta pentru cucerirea Mekei) El a stiut ce a fost in inimile lor si a facut ca pogoare asupra lor linistea si i-a rasplatit pe ei cu biruinta apropiat'.

  Si noi gasim ca Shia ii blestema...
  Aceasta aye a fost revelata referindu-se la Al Hudaibia. Politeistii i-au oprit pe musulmani sa intre in Mekkah iar dupa multe negocieri au decis sa semneze tratatul de pace ca sa nu vina anul respectiv ci anul care urma. Iar Allah a stiut ce era in inimile companionilor. Allah a fost milostiv cu ei pentru ca El subhana w taala a stiut ca ei vor muri credinciosi. Shia spun ca companioni profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam dupa moartea sa au devenit kufary (necredinciosi) iar aceasta ar insemna ca ALLAH NU AR FI STIUT CA EI VOR DEVENI APOSTATI? Astakfir Allah al adhim… Allah a spus: Alima ma fi kulubahom. El a stiut ca acei sahaba vor muri in credinta.

  Virtutile companionilor in Sunnah

  Profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a spus intr-o relatare autentica: 'Cele mai bune generatii sunt: generatia profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam adica companionii, apoi acei care i-au urmat pe ei, adica taabiin si cei care le-au urmat tabae - tabain.
  Despre aceste generatii profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam a spus ca sunt cele mai bune generatii ale omenirii in afara de profeti si mesageri, iar acest hadith il gasim in Sahih Bukhary. Iar marii invatati au spus ca ultimii dintre aceste generatii pomenite au murit in jurul anului 220. Dupa aceea fitna a inceput, bidah, inovatiile, mutazilla - care este una din sectele deviante - iar filosofii si-au ridicat capetele, acestea s-au intamplat in timpul mutazila, de accea fitna era mare. Ei au lasat Quranul si Sunna si au dat citate ale folosofilor… Platon a spus… Socrate a spus... deci ei practic au lasat Quranul si sunna si i-au urmat pe Socrate, Aristotel, Platon etc. Au inceput sa arate intelesurile Quranului pe baza acestor filosofii ale lor.

  Si bineinteles oameni invatati au fost testati... de exemplu imam Ahmad subhan Allah … 3 khalifi unul dupa altul 2x… fiecare s-au oferit sa aiba grija de Ahmad in inchisoare iar imam Ahmad a ramas in post de accea el merita titlul de Imam ahlu sunna. Fiul sau a spus: PE Allah multi dintre invatati salafi obisnuiau sa-l viziteze pe tatal meu spunandu-i: Ahmad spune ca QURANUL a fost creat. Iar imam Ahmad spunea: Uite, oamenii asteapta doar un singur lucru sa spun. Dar nu-l voi spune.
  Abu Burda radiaALlah anhu relateaza de la tatal sau. Ne-am rugat maghreb cu profetul Muhamamd sallallahu alehi wa salam. Apoi noi ne-am spus de ce sa nu ramanem sa ne rugam si isha cu profetul. Apoi Profetul sallallahu alehi wa sallam a venit si ne-a spus: Inca sunteti aici? Iar noi am raspuns: O mesagerule ne-am rugat maghreb cu tine si apoi ne-am spus de ce sa nu ramanem pana la isha (pentru multi dintre sahaba casele lor erau indepartate). Apoi el sallallahu alehi wa sallam a zis : Ati facut bine... apoi si-a ridicat capul spre cer... si el facea f des acest lucru… pentru ca Allah subhana w taala este in Cer. Apoi a spus: Stelele sunt protectia cerului atata timp cat ele stralucesc si raman in pozitile lor judecata e departe. Stelele sunt protectia cerului iar cand stelele cad aceasta arata avertismentul care vine din Cer ceea ce inseamna semnul Zilei Judecatii. Apoi el a spus: Eu, sunt protectia companionilor mei, eu sunt protectia companionilor mei, iar cand eu voi muri aceasta moarte a mea va aduce avertisment pentru companioni mei (si imediat dupa moartea profetului sallallahu alehi wa sallam ce s-a intamplat cu sahaba? Fitna a inceput,Omar a fost asasinat). Apoi el sallallahu alehi wa sallam a spus: Companionii mei sunt protectia pentru aceasta ummah iar dupe ce ei nu vor mai fi... va fi avertisment pentru aceasta ummah.
  Musnad Imam Ahmad(autentic)
  Deci prezenta sahabilor este protectie pentru noi. Cand imam ABU MUSA AL ASHARY a fost la o mosqee si a vazut oameni stand in cercuri iar un sheik in mijlocul lor spunandu-le... Spuneti alhamdulilah de 100 de ori, subhan Alah 100 de ori. Iar acesta i-a spus imediat lui Ibn Masoud... apoi Ibn masoud a mers in acel loc spunandu-le…Cat de repede va rataciti cand este invatatura profetului inca vie si clara... cand companioni lui sunt inca langa voi pe Allah voi vreti sa deschideti o cale mai buna decat calea profetului Muhammad ?… Iar ei i-au raspuns: 'O Ibn Masoud noi nu facem decat un lucru bun...' dar el le-a raspuns: 'Singura cale pentru a face bine este de a urma sunna profetului Muhammad sallllahu alehi wa sallam'. Iar la final de relatare a spus: 'pe Allah ca am gasit pe multi dintre cei care faceau tasbih cu ei luptandu-se cu noi si cu hawarigi'.
  Acum... Care este datoria noastra? Obligatia noastra?
  In primul rand: ”salama to sadr” ce inseamna asta??? puritate in inima si bunatate pentru companioni... nu trebuie sa purtam nici o ranchiuna pentru nici unul dintre ei ci trebuie sa ii iubim si sa implantam acea dragoste in inimile copiilor nostri.

  Allah Subhana w Taala a spus: wa ladhina geaa u min badihim yakuluna rabuna igfirlana wala hwanina alladhina sabakuna bil iman. Surah: Al-Hashr (59) Aayat: 10 traducerea sensurilor : Si cei care au venit dupa ei au spus O Allah iarta-ne pe noi si pe frati nostri care ne-au luat-o inainte intru credinta si nu ne lasa in sufletele noastre nici un fel de pizma fata de aceia care au crezut.Doamne tu esti Iertator,Indurator.
  In al doilea rand trebuie sa-l plasam pe fiecare companion in pozitia lui asa cum Allah i-a clasificat.Companioni au fost si ei ingropati in pamant iar cel mai bun dintre sahaba este Abu Bakr Sadiq,apoi Omar bin Hatab apoi Othman apoi cei 10 sahaba,apoi ahlul badr(cei care au participat la batalia de la Badr)
  Cand Hiban a descoperit secretul musulmanilor depre atacul propus de ei. Az- Zubair si Abu Marthad si toti Umar a zis: " O, Profet al lui Allah! (Hatib )l-a tradat pe Allah, pe Profetul lui si pe credionciosi; lasa-ma sa ii tai gatul!" Profetul lui Allah a zis " O Hatib! Ce te-a fortat sa faci ceea ce ai facut?Hatib a raspuns: " O Profet al lui Allah …De ce sa nu cred in Allah si in Profetul lui Allah? Dar am vrut sa fac oamenilor din Mecca o favoare prin virtutea ca familia si proprietatea mea ar fii protejata fiindca nu este nici unul din companionii tai care nu are cative dintre oamenii sai ( rude)pe care Allah i-a obligat sa protejese familia sa. Si proprietatea poate fi protejata fiindca nu este nici unul dintre companionii sai care nu are cativa dintre oamenii sai ( rude) pe care Allah i-a obligat sa protejeze familia sa si proprietatea sa" Profetul a spus : " El a spus adevarul; astfel sa nu zici nimic lui decat de bine" Umar a zis iarasi: O Profet a, lui Allah! El l-a tradat pe Allah, pe Profetul lui si pe credinciosi; lasa-ma sa ii tai capul" Profetul a zis: Nu este el dintre cei care au luptat in batalia de la Badr? Si de unde stii poate Allah s-a uitat la ei (luptatorii de la Badr) si le-a zis: "faceti ceea ce va place, pentru ca eu v-am garantat Paradisul"? La auzul acestora, ochii lui Umar s-au umplut de lacrimi si a zis " Allah si Profetul lui stiu mai bine"

  Singurul lucru care sterge pacatele unui om este ca el sa fi participat in lupta de la Badr .Gavril a venit o data la profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam si l-a intrebat: Cine este mai bun ca si tine??Iar profetul a intrebat .Cine este mai bun decat ingerii???Iar Gavril a raspuns: Cei care au participat la Badr.Deci cei care au participat in lupta de la Badr sunt mai buni decat ingerii subhan Allah pentru ca in lupta de la Badr ingeri au venit si i-au luptat cu musulmani iar companioni auzeau vocile ingerilor si vedeau cum zburau capetele taiate dar nu ii vedeau pe cei care faceau aceste lucruri..erau ingerii…Ingerii au participat in batalia de la badr si Cel care i-a trimis pe ingeri sa participe in batalia de la Badr e capabil sa –i trimita din nou dar cand???Cand vom merita!!Cand vom merita doar atunci vor venii
  Allah a spus : Is tastarithuna rabakum ..(inainte de a primi ajutorul de la ingeri)profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam plangea iar abu bakr il tinea si ii spunea: Opreste-te o profet a lui Allah..el plangea si transpira si spunea O Allah daca acest grup de companioni va fi omorat tu nu vei fi adorat pana azi.De aceca Allah a trimis ingerii,iar cei mai buni decat ingerii au fost cei care au participat in lupta de la Badr.
  Deci noi trebuie sa ii iubim si pe sahaba si sa intelegem ca nimeni nu e fara pacat.Daca avem un imam favorit nu trebuie sa-l urmam orbeste…daca el nu aduce evidenta la un lucruri noi trebuie sa- le cerem.El va spune: NU AI incredere in mine?Tu vei spune..BA da am, dar vreau evidenta la ceea ce s-a spus.
  Ibrahim Alahi salam a spus catre Allah..O Stapanul meu arata-mi cum dai viata mortilor .Iar Allah a spus: Awa lam tu’min(Tu nu crezi?)a raspuns : Qalu bala, wa la ken liat maena qalby….cred dar vreau liniste in inima mea apoi i-a spus sa ia o pasare taie oin bucati si sa puna fiecare bucata pe un munte apoi cheama-le….?Deci intotdeauna sa cerem evidenta nu acceptati lucruri orbeste intrebati ..care este evidenta??Iar cei care spun trebuie sa-si suporte ceea ce spun din Quran si Sunna.
  Ahlu sunna alhamdulilah vom gasi ca sunt cei care Allah i-a desris ca si” Ummatan wasata” ummah moderata intotdeauna la mijloc intre 2 extreme intre 2 extreme una fiind ..cei care spun…atata timp cat spui la ilaha illa lah muhammadan rasulul Allah vei merge in Rai nici o problema..fa ceea ce vrei , ei spun ca credinta unui musulman care bea si credinta lui Abu Bakr e la fel….deci asta e o extrema..ceallalta extrema sunt mutazilla care spun ca unul care comite un pacat major este kafir(necredincios)unul care bea alcool este kafir(necredincios)cel care comite adulter este kafir subhan Alah daca el este kafir care este pedeapsa lui??omoara-l….si care este pedeapsa ptr cel care bea alcool??sa fie biciuit nu sa fie omorat deci diferenta dintre pedepse a doua pacate majore nu este aceeasi…
  In Bukhary Himar unul dintre sahaba a fost alcoholic si de foarte multe ori profetul a stabilit pedeapsa pentru el iar intr-o zi unul dintre sahaba l-a blestemat iar profetul sallallahu alehi wa sallam i-a spus acestuia: Nu-l blestema pe Allah ca acest alcoolic Himar radiaAllahu anhu il iubeste pe Allah si il iubeste pe mesagerul Lui.Ati vazut declaratia…profetul a spus El acest acoolic il iubeste pe Allah si pe mesagerul Sau si nu a tolerat sahabilor sa-I blesteme.Deci acestea sunt cele doua extreme..iar ahlu sunna este intotdeauna intre ele.
  Si care este opinia ahlus sunna in legatura cu sahaba.II iubeste pe toti,ii pune pe toti in locul stabilit de Allah fara a merge la extreme.II iubeste pe toti si stiu ca acest sahabi are o pozitie mai inalta decat altul deci ei stiu.
  Un alt tip de extremisti sunt rawafidh sau rafidh …. cine sunt rawafidh???In zilele vechi ei se numeau tashayu. tashayu il iubesc pe Ali spuneau ca Ali radiaAllahu anhu a meritat sa vina khalifa. Dar regula lor e sa-i respinga pe cei doi cum spun ei..Abu bakr si Omar ……dar astazi sunt dintre cei tashayu? Nu,Nu sunt… acestia sunt rafidha…ei respring pe cei doi khalifi deasemenea ei spun ca ei au fost kafiri abu bakr si omar kafir?subhanAllah deci asta se gasete in cartile lor .Ei au o dragoste extrema ptr ahlul bait dar bneinteles ei nu iubesc ahlel bait dar pretind ca ii iubesc ,de fapt ei urasc majoritatea sahabilor.deoarece ptr ei toti sahaba au fost kufar exceptie facand cativa ali,,salman etc restul necredinciosi iar religia ne spune sa urmam pe sahaba..si daca noi ii urmam pe sahaba ce suntem ??din pctul lor de vedere -Kufar.
  Hawarigi de exemplu urasc ahlul bait ei urasc familia profetului Muhamamd sallallahu aleh wa sallam
  Cine sunt sabiqun?Allah subhana w Taala a spus”wasabiquna awalun minal muhagirina wal ansar wal ladina tabeuna bihsan radia allahu anhu wa radu anh waa aa’da lahum gennaty tagiri min tahtihal anharu halidina fiha abadan dhalika al fawz al azim .Allah a fost multumit de primii dintre credinciosi dintre cei care au purces la pribegie si sprijinitori si dintre cei care l-au urmat cu buna purtare si Allah este multumit de ei dupa cum si ei sunt multumiti de El…surat Al-Tawbah verset 100 traducerea sensurilor.
  Deci cine sunt acesti sabiqun?Cei care au imbratisat islamul ?In timpurile grele??
  Sunt 2 opini intre invatati!
  Uni spun ca sunt cei care s-au rugat catre cele doua kibla..ierusalem apoi meka.La inceput ei se rugau cu fata spre Ierusalem apoi Allah Taala a ordonat sa isi indrepte fata spre Meka .Si El a revelat Quranul acesta este unul din aspectele miraculoase ale Quranului dragi surori ….uitati-va la sahaba..Unul dintre companioni s-a rugat asur cu profetul Muhammad in mosqee Nabawy apoi a trecut cand sahaba se rugau in majid al Qubar si el i-a spus imamului in timp ce erau in Ruku : a spus Pe Allah m-am rugat cu profetul Muhammad salallahu alehi wa sallam si eram cu fata spre Meka,iar imamul s-a intors si toata adunarea la fel dupa imam ……in timpul rugaciunii.Ei nu au spus ca este opinia ta…ei au acceptat…..deci toata adunarea s-a intors..De acceea noi trebuie sa intelgem ca sahiba sunt exemplul nostru de urmat.Iar Allah subhana w taala a revelat urmatorul vers legat de aceasta situatie..say a kulu sufaa u min an nas ma walahum ankiblatihim alati kanu aleiha. Acesta este un alt miracol al Quranului dragi surori ca Allah cand a spus: Tabat iada abi lahaben watab…..Abu taleb ar fi putut venit si ar fi putut spuse Ash hadu an la ilaha ill lah dar Allah a stiut ca Abu Lahab niciodata nu va spune La ilaha illa lah.Deci ei au vrut sa demonstreze intotdeauna ca Muhammad gresea…asa ca au venti si au intrebat..De ce v-ati schimbat Qibla?Ah.. au raspuns ei…Voi Sunteti prostii de care Allah a mentionat in Sfantul Quran???Simplu ptr ca Allah a spus Prosti vor veni…deci acesta este un alt aspect miraculous al Quranului
  A doua opinie cea mai autentica despre cine sunt sadikun:
  Cei care s-au converitit la islam inainte de deschiderea Mekai in numar de 400 deci ei sunt sabikun
  Nu trebuie sa mergem la extrema cu iubirea noastra pentru companioni pentru ca extremismul este total respins de catre islam,iar deviatile..daca am citi istoria acestor deviatii cum au luat ele nastere…crestini…de ce crestini il adora pe Jesus(pacea fie cu el)din cauza iubiri extreme ptr Isus(pacea fie cu el) au mers la extreme si atat l-au ridicat l-au inaltat pe Isus pana i-=au dat attribute divine de accea profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a spus: LA Tatruni KAMA ATRAT al NASARA AISA IBIN MARIAN..sa nu il inaltam asa cum l-au inaltat crestini pe Isus fiul MARIEI
  Sufi de exemplu fac acest lucru lucru pe care profetul ne-a avertizat sa nu-l facem Busairi spune : ia aqrama al hkalqi mali man aludhu bihi siwaka anda hudutha al hadathi il amani.El se adreseaza profetului Muhammad Sallallahu alehi wa sallam.Vedeti exact lucrul pe care mesagerul lui Allah sallallahu alehi wa sallam ne-a avertizat sa nu-l facem.Si stiinta a fost de la tine nu de la Allah subhnaw Taala. Trebuie sa avem grija sa nu cadem in aceasta capcana.
  Evrei si Crestini sunt superiori celor rafida..Cum?Daca intrebati evrei Cine este mai bun dintre voi dupa Moise Alahi salaam..Ei vor spune ca cei mai buni dintre ei dupa Moise sunt studentii lui Moise,,companioni lui alehi salam, si acest lucru este natural..rational..intrebati crestini… Cine este mai bun dintre voi dupa Isus(Pacea fie cu el) ei vor spune dicipoli lui si ei sunt mai buni decat noi si ei sunt cei mai respectati intre noi…. Dar intrebati Rafida????!!!Cine este mai rau dintre noi???Si stiti ce vor raspunde ei?Shia???Ca cei mai rai dintre musulmani au fost companioni profetului Muhammad sallallahu alehi was allam.Daca ei au fost cei mai rai dintre musulmani si toti au devenit necredinciosi dupa moartea profetului sallallahu alehi wa sallam,aceasta a insemnat ca profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam nu i-a disciplinat,nu i-a invatat nu i-a educat
  Sheik al islam ibn Taymiah rahimahullah intr-o lucrare a facut comparati intre rafida(shia) si evrei si cate lucruri au in comun acestia doi,shia si evrei.
  Obligatia noastra este sa iubim ahlul bait sa iubim familia profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam.
  In sahih muslim profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a spus: v-am cerut pe Allah sa aveti grija de familia mea,V-am cerut pe Allah sa aveti grija de famlia mea..
  Deci profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a cerut companionilor sa aiba grija de familia lui.
  Unchiul profetului Abbas a venit plangandu-se ca un om dintre quraish a vorbit urat de profet.Auzind acestea profetul a spus: Pe Allah in a carui maini este sufletul meu nu vor fi niciodata credinciosi(la muminuna) pana nu te vor iubi pe tine pentru relatia pe care o ai tu cu mine.Deci sa te iubeasca pe tine ptr relatia pe care o avem altfel ei nu vor devei credinciosi.
  Aceasta a fost spus de catre profet sallallahu alehi wa sallam..de accea intr-un an pe perioada khalifatului lui Omar bin Hatab radia Allahu anhu…ia spus lui Abas.O Abas, ridicate si roagate la Alah Subhan w Taala pentru ploaie,pentru ca Abas era foarte apropiat profetului sallallahu alehi wa sallm,iar oameni inovatilor,inovatori si sufi cum am vazut au spus-- Tawasul tawasul abas , inrebatii Abas e viu sau mort?.. el era viu !!!…deci noi nu sunetm in dezacord cu ei cand spunem ca daca ceri unui om pios sa faca rugaciune ptr tine..nu este nici o problema.Suntem in dezacord cu ei ca merg la morminte la mormintele oamnilor morti si le cer ajuotrul..acea nu este tawasul..ci este shirk .
  Acest hadit pe care ei il folosesc ca si evidenta nu le sustine idea ci este impotriva a ceea ce ei sustin.
  Deasemnea sotile profetului,mamele credinciosilor.si membri din familia profetului sallallahu alehi wa sallam.La femeie de exemplu vocea ei nu este awra nu este haram dar nu trebuie sa fie vocea delicata..tu suni de ex la prietenul tau..si intrebi daca e acasa..ea raspunde..Nu nu este aici….sau..Nu nu este aici!!! E aceasi?Si apoi suni din nou…te face sa suni din nou:D..deci Allah Subaha w Taala s-a adresat sotiilor profetului Muhamamd sallallahu alhi wa sallam sa nu fie delicate in vorbirea lor altfel cei care au boala in inimi vor fi cuprinsi de dorinte.Cu ocazia asta va averitez in legatura cu chatul..uni spun oh nu noi facem invitatie la islam,ei discuta quran hadit quran hadit si la urma are o camera stiti voi web camul ca sa se vada..nu e nimic in neregula intentia lui este nobila pura ma sha ALLah.
  Deci cum am mentionat mai sus versetul.Acesta este locul fiecarei femei musulmane sa stea in casa ei..Acest onorabil loc ia fost dat de catre Allah Taala.Sa stea in casa ei ca o regina sa dea ordine..stiti ca multe femei din vest le invideaza pe musulmane???.DAR multe din femeile nostre musulmane nu sunt recunoascatoare,
  Sunt unele situati cand femeia trebuie sa mearga la lucru..dar si atunci trebuie ca jobul sa fie bine ales sa nu fie cu barbati la ‘olalta.Dar in situatile normale trebuie sa stea acasa si sa educe copii..si SubhanAllah vedeti rolul mamelor…Allah le-a binecuvantat chiar si necredinciosi au realizat acest lucru ca au nevoie de educatie ptr copii lor si ca femeile ar trebui sa stea acasa si sa se ingrijeasca de ei
  Allah subhan Taala le-a spus femeilor stati in casele voatre si nu va arati frumusetile ca si cele de pe timpul jahiliei.dar ..stiti ca cele din ziua de astazi sunt mai rele decat cele de pe timpul jahiliei.Stiti??Si stiti de ce?Pentru ca acea a fost prima jahilie si asta e a doua.Inainte de islam o femeie isi arata parul ei si gatul….atat ….dar astazi.?.spuneti-mi voi…Spuneti-mi ce nu vedeti ?Vedem totul..Spuneti-mi ce este neacoprit..nu ceea ce este acoperit.Gasim o parte mica acopeita si aceea este la vedere.Deci Allah ,Allah a protejat femeia musulmana in toate stadile ei…ca si bebelas e protejata , mama ei langa ea intotdeauna ,ca si sora e protejata, ca si mama e protejata..din prima zi pana in ultima zi.dar femeia nu apreciaza acest lucru imaginati-va acest aadevar ca una dintre cele mai inflocate feministe este o doamna egiptena si a scris foarte multe carti iar daca o vezi…arata ca sheitan paru e sculat in cap iar ea a spus intr-o zi…daca as avea autoritate refrindu-se ;la circumcizia femeilor.(.stiti ca circumcizia femeilor este interzisa acum in Egipt)(pe cand este sunna si se practica pe timpl profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam)deci ea a venit si a spus daca as fi avut autoritate as fi interis si barbatilor circumcizia,Subhan Allah
  Deci revenind la subiect nu este nici un dubiu ca sotiile profetului fac parte din ahlul bait. Profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallamn a spus Superioritatea Aishei asupra femeilor este ca si superioritatea mancarii tarid asupra tuturor mancarilor.Spuneti acum in zilele noastre.. O sotie.. te iubesc ca si pe mc Donald..tu ma compare cu un sanwish??Iubeste stomacul tau!!!!Asta a spus profetul sallallahu alehi wa sallam si el a fost serios cand a spus-o!!Si ea l-a iubit iar\dragostea ei pentru profet era cunoscuta tuturor Stiti de ce?pentru ca daca iubesti pe cineva nu poti ascunde dragostea ptr persoana iubita pentru ca intotdeauna vei mentiona acea persoana..sub orice pretext folosesti numele persoanei iubite.Se\spune ca de cate ori doreau companioni sa faca cadouri profetului asteptau sa vina randul (ziua aishei).In ziua aishei cu toti veneau cu cadouri la profet sallallahu alehi wa sallam iar profetul Muhammad a fost intrebat..pe cine iubesti cel mai mult dintre oameni…el a spus Abu Bakr Sadiq apoi il intrebau ..dar dintre femei?/Iar el raspundea ..pe fata lui..cand el era bolnav..tot se intreba la cine trebuie sa merg maine..sa fie correct cu toate,,iar sotiile lui salllahu alehi wa sallam i-au spus.Ramai la aisha..si el a murit in bratele ei.Aceasta este asiha sadiqa cea care shia Allah sa-I pedepseasca spun ca este adultera audu bilahi mianl sheitan rajim
  Cine sunt salafi??Si obligatia noastra de ai urma???Salaf sunt companioni si cei care i-au urmat dintre invatati au murit in credinta in sunna profetului muhammd si nici unul n-a fost categorisit eretici.Cei care il urmeaza pe profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallma si cei care i-au urmat ii numim salaf si cele 3 generatii
  Iar ei sunt categorisiti ca si: NARATORI ai hadisurilor
  Invatati ai usul fiq
  Jurist al fuqaha imam ahmad imam malik etc
  Invatati ai tafsirului
  Experti in stiinta limbi arabe
  Invatati din trecut cum era Ibn Taymiah ma sha ALLAH rahimahullah..il intrebai depsre orice si iti raspundea…spuneau..cand sheikul ibn Taymiah vorbea toata stiinta lui era in fata ochilor lui parca citea…ma sha ALAH…Cand vorbea despre tafisr..el a spus Pe Allah ca am citit 100 de carti despre tafisr in legatura cu o aye.De accea vedeti in ziua de azi ca multi il urasc pe taymiah pentru ca el descoperea greseliloe lor.A fost o referinta in toate subiectele.
  Si dragi surori daca vreti sa aflati adevaratul manhaj al salafilor cititi cartile lui Ibn Taymiah.Cititi cartile lui si veti intelege.
  Subhanaka Allahumma wabihamdika ashadu an La ilaha illa anta astagfiruka wa atubu ilaika
  Walhamdulilahi rabia alamin .JazakaAllah hairun
 2. Made Sarah
  Offline

  Made Sarah Servant of Allah Staff Member

  Joined:
  Nov 30, 2007
  Messages:
  235
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  Domestic diva
  Location:
  Egypt
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

  Surioara Iman, jazak Allahu khairan, am ramas din nou fara cuvinte :hearts:. Tot ce pot sa spun e ca acest articol este foarte bine documentat si plin de invataminte pentru noi toti, Ma sha Allah. Allah sa te rasplateasca.

  Wa 3alaykum assalam w ara7matu Allahi wa barakatuhu.

Share This Page