Cum pot beneficia dupa moarte?

Discussion in 'Aspecte introductive' started by Um Abdur Rahman, Nov 30, 2007.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Sfantul Quran a stabilit doua principii generale cu privire la rasplata si pedeapsa pentru faptele noastre

  Fiecare fiinta va beneficia sau va fi pedepsit in functie de faptele pe care ea sau el le-a facut.

  ..Si ca omul nu va dobandi decat rodul celor pe care le-a agonisit(Quran Traducerea sensurilor 53:39)

  Nimeni nu va purta pacatele celuilalt.

  Ca nici un suflet nu va purta povara altuia( Quran Traducerea sensurilor 53:38)

  Prin urmare cand o perosana moare oportunitatea pentru acea persoana sa faca fapte bune ia sfarsit odata cu aceasta,dar sansa de a culege roadele bune din fapte ramane

  Dua (Ruga)

  Ruga musulmanilor pentru alti musulmani care au murit sunt benefice cu voia lui Allah ptr cei care nu mai sunt in viata.Daca ei nu au facut fapte bune,nimeni nu se va ruga pentru ei.Daca au fost rai,rugaciunile celorlalti nu vor fi benefice pt ei.

  Allah spune in sfantul Quran
  Traducerea sensurilor: 59:10
  "Si acelora care au venit dupa ei si au spus.Doamne iarta-ne noua si fratilor nostri care ne-au luat-o inainte intru credinta si nu lasa in sufletele noastre nici un fel de pizma fata de aceia care au crezut!Doamne tu esti Iertator si Indurator.


  In plus rugaciunea de inmormantare contine ruga pentru decedat.

  Safwan a spus: L-am vizitat pe Abu -Darda in syria la casa lui,dar nu l-am gasit acolo.Ummud Darda m-a intrebat : Ai de gand sa mergi la haj anul acesta?Am spus : Da..iar ea a zis :Roaga-te la Allah ptr binele nostru si a profetului (salallahu aleihy w salam)

  "Ruga unui muslim pentru fratele sau muslim in absenta lui va fi ascultata. Atata timp cat se roaga pentru binele lui este un inger langa capul sau care spune Amen sa fie la fel si pentru tine."Am plecat si am ajuns in piata unde l-am intalnit pe Abu Darda si el mi-a confirmat ca profetul (alalahu aleihi w salam) a spus aceste lucruri.
  (Sahih muslim vol 4 p 1429 no.6590)

  Postul

  Zilele pierdute de post de catre cel care a murit pot fi tinute de rudele lui apropiate.
  Aisha relateaza ca profetul Mohammad(salallahu alehy w salam) a spus:
  Daca cineva moare dator cu postul ,rudele lui pot posti in numele sau.
  (sahih bukhary vol 3 p 99 no 173) si (sahih muslim vol 2 p 556 no 2553)

  Ibn Abbas relateaza ca un om a venit la profet si l-a intrebat: O mesager a lui Allah mama mea a murit fiind datoare cu o luna de post.Pot sa tin eu pentru ea? Iar profetul Mohammad(salallahu alehy w salam) a spus: Da ,datoriile catre Alah trebuiesc platite.
  (Bukhary si muslim)

  Platind datoriile financiare

  Oricine poate plati datorile unei persoane moarte indiferent daca sunt rude sau nu.Mai mult platirea datoriei il scapa de pedeapsa pentru neglijenta sa ca nu a platit-o la timp.

  Jabir relateaza ca un om a murit si ei il spalau,il parfumau si l-au infasurat.Apoi a fost adus la mesagerul lui ALlah(salallahu alehi ww salam) care a facut ruga de ingropaciune.Ei au intrebat.Poti sa platesti pentru el?Atunci profetul a intrebat..Are el datori neplatite? i-au raspuns: DA, Doi dinari.
  Abu Qatadah si-a luat aceasta responsabilitate ....iar profetul a fost intebat: Daca se va plati aceasta datorie peroana care a murit nu va fi pedepsita?Iar profetul(Salallahu alehi w salam) spus : DA

  O zi mai tarziu l-a intrebat pe Abu Qatadah...Ce s-a intamplat cu cei 2 dinari?Iar acesta i-a raspuns..a trecut doar o zi de cand a murit!Urmatoarea zi a venit la profet (salalahu alehi w salam)si i-a spus.Datoria ptr decedat a fost platita.Iar mesagerul (salallahu alehi w salam) a zis: Acum pielea lui a devenit rece
  (musnad Ahmad vol 3)
  islamweb.net
 2. saraH03
  Offline

  saraH03 New Member

  Joined:
  Dec 1, 2007
  Messages:
  21
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  :salam2:

  Omul cand moare lasa totul , cartea cu faptele lui se inchine , insa 3 lucruri ii aduce fapte bune chiar si dupa stingerea lui din viata , aceste lucruir sunt : o moschee construita de el , invatarea altor oamenii , acre si ei continua sa invete pe altii si copiii care se roaga pentru el , pe care ia educat in spirit islamic .

Share This Page