Huidige opstanden in islamitische wereld - Shaykh Saalih as-Suhaymee

Shishani

moderator
Staff member
Een kort woord over de huidige opstanden in de islamitische wereld

al-‘Allaamah Shaykh Saalih bin Sa’d as-Suhaymee


http://an-nasieha.nl/forums/showthread.php?t=278


“(….)en ik wil een kwestie hieraan toevoegen, dat is het meedoen aan de opstanden die plaatsvinden in sommige islamitische landen. Hoe de leider ook is, hoe groot het onrecht ook is en hoe groot de tegenstrijdigheden ook zijn, het meedoen aan deze opstanden is een daad van joden en vrijmetselaars. Het behoort niet tot de handelingen van de moslims, het wordt niet goedgekeurd door de islaam en er is geen enkel bewijs voor in de [islamitische] wetgeving.

Wij moeten geen aandacht schenken aan de personen die een fatwa uitvaardigen met een goedkeuring [voor deze opstanden]. Ook over degenen die zelfmoord hebben gepleegd zeggen zij dat het martelaren zijn terwijl de boodschapper – salla Allaahoe ‘alayhie wasallam- heeft gezegd:

“Wie zichzelf dood is in het Vuur”

Wij vrijwaren ons bij Allaah tegen deze fataawa en de mensen die ze uitvaardigen. Het maakt niet uit of zij deze uitvaardigen middels de [televisie] zender al-khasirah (de verliezer ( verwijzend naar de zender al-Jazeerah)) of andere immorele bedorven zenders.

Deze woorden moet je ook van mij overleveren: het is voldoende [om te weten] dat deze opstanden worden gestimuleerd vanuit drie kanten:

- Het westen met al haar landen, Amerika en al haar staten

- De raafidah of zij nou uit Iran komen of [behoren tot] hizbu shaytaan (verwijzend naar hizbu Laah die onderleiding staat van Hasan Nasroellaah) of uit shaam (regio Syrië) en andere gebieden.

- En ook de derde groep die stimuleert, de ‘ilmaniyoen (seculieren), liberalen en de atheïsten die willen zien dat de religie verdwijnt. {Zij willen het licht van Allaah doven met hun monden en Allaah weigert dit en Hij zal Zijn licht voortzetten, zelfs wanneer de ongelovigen het haten.} [Tawbah:32]

Licht de broeders in dat het meedoen aan deze opstanden en stakingen, hoe de leider ook is, geen correcte handeling is. Het zal de vijanden van de islaam de mogelijkheid geven om zich te vestigen tussen de moslims. Het is ons voldoende dat er in sommige landen een mengelmoes is van de raafidah, joden, christenen, mensen die de Soennah beweren te volgen, tuig, prostituees, homo’s, seculieren, liberalen en alle andere criminelen die meedoen aan dit soort opstanden.

Ik adviseer mijzelf en mijn broeders van ahloe soennah dat zij niet deelnemen hieraan, in hun huizen blijven en ver verwijderd blijven van fitan. Wanneer iemand hen aanvalt dan moeten zij zichzelf verdedigen. Maar dat zij zich gaan mengen in deze opstanden, wat het onrecht ook is en wat de situatie ook is, dit is iets wat de wetgeving niet goedkeurt. Wel behoort dit tot de grondslagen van de zionistische vrijmetselarij.
Moge Allaah ons allen leiden naar datgene waar Hij van houdt en tevreden over is.

Wa salla Allaahoe wasallam ‘ala nabiyyina Muhammed wa ‘ala aalihi wa sahbih

Neem dit ook op en verspreid het.”

Vraagsteller: “Insha Allaah, moge Allaah u zegenen.”

Shaykh Saalih as-Suhaymee: “En jullie ook, moge Allaah jou behouden.”

Vraagsteller: “ik hou van u omwille van Allaah.”

Shaykh Saalih as-Suhaymee: “Moge Allaah van jou houden.”

Vraagsteller: “Wasalaamoe Alaykoem”

Bron: Telefoongesprek tussen het team van an-nasieha en de Shaykh op 22-02-2011

De audio is bijgevoegd als bijlage

Shaykh Saalih as-Suhaymee over de huidige opstanden in de Islamitische wereld.mp3

 

Shishani

moderator
Staff member
Er is een principe: "het doel heiligt de middelen". Een joods principe, wat niet bestaat in de Islaam.
Het doel, dat in de sharie'ah moet verwezenlijkt worden, moet bereikt worden door een middel, dat door de sharie'ah is gevestigd.
M.a.w. met haraam zaken mag je niet iets bereiken, zelfs al is het een groot doel.

Kalifaat zal komen inshaa-Allaah wanneer de mensen terugkeren naar hun religie, niet op de weg van "Ichwaan al-Moeslimien" (Moslimbroederschap), die alle sektes verenigt, zelfs quboeriyyoen (grafaanbidders), om een doel te bereiken.

Allaah zegt:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ
O jullie die geloven, als jullie (de religie van) Allaah helpen, zal Hij jullie helpen en jullie voeten verstevigen (op het slagveld).
[Muhammad 47:7]
 
Top