IERTAREA: Semnul unui Musulman

Discussion in 'Manhaj' started by ummraschid, Feb 19, 2008.

 1. ummraschid
  Offline

  ummraschid Active Member Staff Member

  Joined:
  Dec 3, 2007
  Messages:
  101
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  28
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Iertarea: Semnul unui musulman

  Ibn Taymiyyah  In Numele lui Allah , Cel Milostiv, Indurator. Intr-adevar Allah - Caruia I se cuvine toata Lauda - m-a binecuvantat cu imensa gratie, mari favoruri si binecuvantari generoase, care necesita o recunostinta imensa, supunere neclintita, si obisnuinta de a arata rabdare minunata in tot ceea ce El a poruncit. Intr-adevar, unui rob ii este poruncit sa aiba sabr (rabdare) in timpuri de tihna, mai mult decat in timpuri de rastriste. Allah - Cel Preainalt - spune:
  "Daca, insa, Noi ii dam sa guste bucuria dupa l-a atins o nenorocire, atunci el va zice: "S-au dus relele de la mine!" si el va fi bucuros si mandru,
  Mai putin aceia care sunt cu rabdare si savarsesc fapte bune. Si aceia vor avea parte de iertare si de rasplata mare."

  [Sura Hud 11:10-11]
  Si voi toti stiti ca Allah - Cel Preainalt - a binecuvantat lucrurile Sale [2] cu o binecuvantare care cuprinde resursele sa ajute Religia Sa, sa inalte Cuvantul Sau, sa ajute armata Sa, si sa onoreze ai Sai Awliyaa‘ (robii piosi si drepti). Care este deasemenea cauza intaririi Ahlus-Sunnah wal-Jamaa’ah si a umilintei oamenilor inovatiilor si sectelor. La fel ea este cauza afirmarii a ceea ce este afirmat de catre voi insiva din Sunnah ( privitor la adevarul acestui lucru) si cauza pentru intarirea acesteia prin deschiderea caii calauzirii , victoriei si evidentei; astfel incat adevarul sa fie cunoscut de oamenii, pe care nimeni in afara de Allah nu-i poate enumera. Este de asemenea cauza ca masele sa inceapa sa accepte calea Sunnei si a Jamaa'ah ; la fel ca si nenumarate alte favoruri. Toate acestea trebuie sa fie insotite de o imensa recunostinta catre Allah, la fel cu aratarea rabdarii - chiar si in timpuri de tihna.
  Si voi cunoasteti cu totii maretele principii pe care le insumeaza Religia: Unitatea inimilor, unificarea cuvantului, intelegerea unuii cu altii, asa cum Allah Preainaltul a spus:
  "Allah nu l-a facut decat pentru a fi bune vestire pentru ca inimile voatre sa-si gaseasca linistea cu ea. Si nu este victorie decat numai la Allah. Allah este Puternic si Intelept."
  [Surat Al-Anfaal 8:10]
  "Si tineti-va cu totii strans de Franghia lui Allah si nu va scindati! Si aduceti-va aminte de indurarea lui Allah pentru voi, caci ati fost dusmani [inainte de Islam] si a facut pace intre inmile voastre [la primirea Islamului] si prin harul Lui ati devenit frati si ati fost pe marginea prapastiei Focului, iar El v-a salvat de la el. Asa va face Allah semnele Sale limpezi, pentru ca voi sa fiti bine calauziti."
  [Surat 'Al-’Imraan 3:103]
  "Nu fiti asemenea acelor care s-au scindat si au fost cu neintelegere dupa ce le-au venit semnele limpezi, caci aceia vor avea parte de o pedeapsa cumplita!"
  [Surat 'Al-’Imraan 3:105]
  Si sant si alte exemple ca acestea din textele ( Revelatiei) care ne poruncesc sa fim cu Jamaa’ah (pe calea Companionilor) si sa ne unim si sa interzicem scindarea si diferentele. Si cei care exemplifica aceste principii cel mai mult sant Ahlul-Jamaa’ah ,la fel cum oamenii care exemplifica indepartarea de ele, sant oamenii sectelor.
  Si ceea ce insumeaza Sunna este: Supunere fata de Trimis. Acesta este calea despre care Profetul ( sallallaahu ’alayhi wa sallam ) spunea, "Cu adevarat Allah este multumit de trei lucruri: Sa adorati doar pe Allah, fara sa-I faceti asociati; sa va tineti strans de Franghia lui Allah si sa nu va scindati; si sa aratati sinceritate oricui Allah ii va incredinta lucrul vostru " [3]
  Si in colectia de hadeeth a lui Zayd Ibn Thaabit si Ibn Mas’ood – care au fost amandoi mari fuqahaa‘ (invatati cu intelegere profunda) se relateaza ca Profetul ( sallallaahu ’alayhi wa sallam ) spunea: "Fie ca Allah sa invie inima oricaruia aude cuvintele mele, le memoreaza si le transmite altora. Multi purtatori de stiinta nu le inteleg, si multi purtatori de stiinta le poarta la altul care are o intelegere mai buna. Sant trei lucruri cu privire la care inima credinciosului nu cunoaste malitie: sinceritatea fata de Allah in actiunile sale; sinceritatea fata de autoritati; si a se tine de Jamaa’ah .” [4]
  Si spusele sale, ..."nu cunoaste malitie"...inseamna a nu avea nici un dispret pentru ele. Caci inima unui musulman, nu are aceste caracteristici . Din contra, ea le iubeste si este incantata de ele.
  Primul lucru cu care voi incepe privitor la aceste principii este ceea ce este legat de mine insumi. Ar trebui sa stiti cu totii - fie Allah multumit de voi - ca nu doresc nimanui vreun rau - nici fizic, nici spiritual - caci nimeni din masele de Musulmani, nu a abandonat companionii nostri. Nici nu ascund vreun sentiment de rautate impotriva oricaruia dintre ei, nici nu-i invinuiesc pentru ceva. Dimpotriva, din punctul meu de vedere, ei merita noblete, iubire, onoare si respect, - fiecare, potrivit nivelului sau.
  O persoana nu poate fi decat de trei feluri: cineva care se straduieste sincer sa descopere adevarul; si este corect, sau una care se straduieste sincer sa descopere adevarul; si rataceste sau este o persoana pacatoasa. Prima dintre ele, este rasplatita si i se aduc multumiri. A doua este rasplatita pentru ijtihad ( stradania de a afla adevarul) si este iertata si scuzata pentru greseala ei. Cat despre a treia , Allah sa ne ierte noua si acesteia, si tuturor credinciosilor.
  Astfel ca sa incercam sa nu insistam asupra cuvintelor celor care se opun acestor principii, spunand ca cutare si cutare este deficient, cutare sau cutare nu au actionat, sau cutare si cutare sant cauza raului facut Sheikhului, sau a fost cauza pentru ceea ce s-a petrecut, sau cutare si cutare vorbeste depre cutare si cutare; sau orice alte cuvinte asemanatoare care contin critica la adresa fratilor nostri. Caci cu siguranta, nu le permit sa dauneze fratilor lor in acest fel, si nu este nici forta, nici putere, decat cu Allah. [5]
  Mai degraba, critica se intoarce impotriva acelui care a folosit-o de la bun inceput, doar daca are fapte bune prin care Allah sa il ierte - cu Voia Sa - si cu siguranta Allah iarta ceea ce s-a petrecut. Si deasemenea cunoasteti cu totii despre felul aspru in care au fost tratati unuii dintre fratii nostri, in Damasc.[...] Mai degraba acesti oameni, dupa un tratament aspru se inalta in pozitia lor, in dragostea si in respectul care li se arata. Caci, cu adevarat, astfel de incercari sant benefice pentru credinciosi, pentru ca Allah ii corecteaza si ii perfectioneaza prin aceasta, caci credinciosul fata de alt credincios sant ca doua maini, fiecare o spala pe cealalta. Cateodata se intampla ca murdaria sa nu poata fi indepartata decat printr-o anume asprime, insa ea aduce curatenia si netezimea si pentru aceasta, asprimea este pretuita...
  Voi stiti de asemenea ca mult din ceea ce s-a petrecut au fost minciuni, acuzatii false suspiciuni false, si urmarea dorintelor false, lucruri care nu pot fi descrise. Insa aceste miniciuni si acuzatii indreptate catre mine, au fost de fapt o sursa de binecuvantare. Allah Preainaltul a spus:
  "Cei care au venit cu minciuna sant un grup dintre voi. Nu o socotiti a fi un rau pentru voi, ci mai degraba ea este un bine pentru voi! Fiecare om dintre ei are pacatul ce si l-a agonisit, iar aceluia caruia ii revine cea mai mare parte din ea va avea parte de mare pedeapsa."
  [Surat An-Nur 24:11]
  Prin astfel de incercari, Allah arata lumina adevarului si evidentele clare, care imprastie falsitatea si minciunile. Astfel ca nu ma voi razbuna aspra celor care au mintit despre mine, m-au asuprit , m-au dusmanit sau m-au urat.
  Caci, cu adevarat, iert oricarui musulman, si doresc doar bine fiecaruia dintre ei, si doresc fiecarui musulman, binele pe care il doresc pentru mine. Cat despre cei care au mintit si au facut rau, eu i-am iertat. Cu toate acestea, pentru orice a fost legat de incalcarea drepturilor lui Allah , ei ar trebui sa caute cainta ( tawba). Caci daca se intorc la Allah in cainta, atunci Allah se va intoarce la ei, cu iertare, altfel, Judecata lui Allah va fi asupra lor.
  Astfel, daca unei persoane i s-ar multumi pentru faptele ei rele, eu le multumesc celor care mi-au cauzat aceasta incercare, pentru ca ea insumeaza tot binele in aceasta lume si in lumea de Apoi. Iar lui Allah I se multumeste pentru binecuvantarile si favorurile Sale fara de care nimic nu i se intampla unui credincios, cu exceptia a ceea ce este bun pentru el. Iar oamenilor de bine li se multumeste pentru faptele lor. Cat despre cei care fac rau - il rugam pe Allah sa se intoarca spre ei in iertare. Si voi stiti cu totii ca aceasta este natura si caracterul meu.
  Asa cum, voi toti stiti despre Abu Bakr as-Siddiq ( radiyallaahu ’anhu ), privitor la chestiunea de al-Ifq (minciuna impotriva ’Aa‘ishei, fiica sa, sotia Profetului, sallallaahu ’alayhi wa sallam ), cu privire la care Allah a revelat cateva aya din Qur'an , atunci cand el a jurat sa nu mai dea nici o milostenie lui Mistaah Ibn Athaathah, deoarece acesta era unul dintre cei care participasera la minciuna. Iar Allah a revelat:
  "Sa nu jure cei inzestrati cu belsug si cu bogatie dintre voi ca ei nu vor mai da [nimic] rudelor, sarmanilor si celor care purced pe calea lui Allah! Ci sa ierte si sa miluiasca. Oare nu voiti voi ca Allah sa va ierte voua? Iar Allah este Iertator si Indurator."
  [Surat An-Nur 24:22]
  Iar atunci cand aceasta aya a fost revelata, Abu Bakr ( radiyallaahu ’anhu ) a spus: "Pe Allah! Cu siguranta! Imi doresc ca Allah sa ma ierte. " Si el a continuat sa dea lui Mistaah ajutor si milostenie asa cum facuse pana atunci.[6] Astfel, sa fim cu iertare si cu bunatate unul pentru altul, si prin jihad ( lupta si stradanie) pe calea lui Allah, caci aceasta este o necesitate:
  "O, voi cei care credeti! Acela dintre voi care se leapada de religia sa [sa stie ca] Allah va aduce [in locul lui] un neam [de oameni] pe care-i iubeste si care-L iubesc pe El, blanzi fata de dreptcredinciosi si aspri cu necredinciosii, care vor lupta pe calea lui Allah si nu se vor teme de clevetirea clevetitorilor. Acesta este harul lui Allah, pe care-l daruieste cui voieste El, caci Allah este Cel cu Har Nemarginit si Atoatestiutor.
  Ci aliatii vostri sant numai Allah, Trimisul Lui si cei care cred, cei care plinesc Rugaciunea, aduc Dania si se inchina adanc[inaintea lui Allah]
  Iar cei care-i iau aliati pe Allah, pe Trimisul Lui si pe cei care cred[vor izbandi, caci aceasta este] tabara lui Allah care va fi biruitoare!"

  [Surat Al-Ma‘ida 54-56]

  Was-salaamu ’alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuhu .
  NOTE:
  [1] Majmoo’ul-Fataawaa (28/50-57)
  [2] Chestiunea de fata se refera la prima incarcerare fara vina, a lui Ibn Taymiyyah, pentru un an si jumatate in anul 705H – datorata unor minciuni si false acuzatii impotriva lui.
  [3] Muslim (3/1340) si Ahmad (2/367)
  [4] Saheeh: Ahmad (4/80) si Ibn Maajah (no. 320). Autentificat de al-Albaanee in as-Saheehah (no. 404)
  [5] Aceasta este o referinta la unii colegi si frati in Damasc, care in urma chinurilor, ratacira de la metodologia corecta. Astfel, Ibn Taymiyyah interzice studentilor sai si oricui, de a ii vatama in orice fel, si ii scuza, explicand ca nu le poarta gand rau, ci ca le arata respect, si ca ii iubeste de dragul lui Allah.
  6] al-Bukhaaree (no. 4757)

  sursa: AbdurRahman.org
 2. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  As salamu aleikom wa rahmatullahi

  JazakaAllah surioara ma sha Allah fie ca Allah sa puna in sufletele noastre modestie teama de El,si dragostes.

  wa aleikom salam

Share This Page