Islamul nu inseamna "Teroare"

Discussion in 'Aspecte introductive' started by Um Abdur Rahman, Feb 8, 2008.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0


  Assalamu aleikom wa rahmatullahi wa barakatuhu.Multumim surioarei Fatima ptr corectarea acestui articol.


  Ce spune Islamul despre Terorism?

  Una dintre caracteristicile tipice din acest moment istoric, in societatea noastra, este prezenta apasatoare a violentei. Fie ca este o bomba care explodeaza intr-o piata, fie un avion deviat,unde persoane inocente sunt tinute ostatice pentru motive politice.Traim oricum intr-o epoca unde manipularea grupurilor etnice si pierderea de vieti umane nevinovate au devenit ceva obisnuit.
  Asta este natura universala a violentei fara limite ."Terorismul" este considerat ca una din primele bariere impotriva pacii si sigurantei societatii in care traim. Termenul "terorism" a devenit des intalnit doar de putine decenii. Unul din rezultatele negative legate de utilizarea acestui termen nou, este ca limiteaza definitia de terorism a acelor mici grupuri sau indivizi. Intr-adevar,terorismul este o problema globala manifestata in diferite forme ,in afara oricarui stereotip.
  Sunt acei care atribuie putina valoare vietii omenesti si gandesc ca au puterea de a dispune,asemenea indivizi exista in fiecare strat social. Poate fi vorba de un functionar dezamagit ce ucide colegii sai cu sange rece sau un cetatean asuprit intr-o tara ocupata ce exprima furia sa,facand explodarea unui autobuz scolar plin cu copii inocenti;acestia sunt teroristii.Paradoxal,sunt chiar politicieni ce profita de opozitii stramosesti intre etnii diferite,pentru a intari pozitiile lor.Presedintele ce ordona bombardarea de orase intregi si Consiliile supreme ce “sufoca” milioane de civili ducandu-i la moarte,manipuland arma ilegala a sanctiunii si sunt rar pedepsiti pentru crimele lor impotriva omenirii.
  Aceasta este definitia terorismului,care a condus ca musulmanii sa fie asociati cu manifestari de distrugere si groaza.Consecinta unei asemenea asocieri,este transformarea acestor musulmani in victime ai violentei si groazei.Cateodata, Islamul este facut chiar responsabil de manifestarile faptuite de cei nemusulmani. Cum este posibil ca Islamul , lumina care a permis Europei iesirea din secolele intunecate, sa devina acum responsabil de epoca groazei? Ar putea vreodata o credinta ce are mai mult de un miliard de discipoli in toata lumea, dintre care mai mult de 7 milioane in America, intr-adevar sa sustina crime si mutilatii de persoane nevinovate? Ar putea Islamul al carui nume semnifica "pace"si "supunere lui Dumnezeu", sa incurajeze credinciosii sai sa lucreze pentru moarte si distrugere? Este oare posibil?

  Importanta vietii umane:
  Sfantul Coran zice:
  ".......Nu ucideti pe nimeni pe nedrept, caci Allah v-a oprit aceasta.Pe acestea vi le porunceste.Poate veti pricepe!"{Quran Traducerea sensurilor surat Al-An'am verset 151}
  Islamul considera toate formele de viata sfinte.Oricum, importanta vietii umane are o pozitie speciala. Primul si cel mai principal dintre drepturile omenesti in Islam, este dreptul la viata.
  Sfantul Coran zice:
  "......Cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii."{Quran traducerea sensurilor surat Al-Maida verset 32}
  Atat de mare este valoarea unei singure vieti umane, incat Coranul identifica luarea unei vieti pe nedrept cu uciderea unei omeniri intregi. Asa ca Sfantul Coran interzice clar "omorul". Pedeapsa cu moartea, prescrisa de Stat pentru pedepsirea vinovatilor de delicte particulare grave si pentru administrarea justitiei este necesara pentru a sustine rolul legii,pacea si siguranta societatii.Islamul, interzice clar "luarea legii in mainile tale",adica lumea comuna nu poate sa decida singura cine trebuie sa fie pedepsit, doar o curte islamica adaptata si competenta poate sa stabileasca daca o persoana ce a ucis o alta persoana merita pedeapsa capitala sau nu.

  Etica razboiului

  Chiar si in timpul razboiului, Islamul trateaza cu dreptate inamicul pe campul de batalie. Islamul a trasat o linie clara de distingere intre luptatori si neluptatori din tara inamica. Prin neluptatori se intelege femei, copii, batrani, cei firavi, etc.
  Profetul Mohammad(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) interzicea luptatorilor uciderea femeilor si copiilor[1] si anunta: "...Nu tradati, nu fiti excesivi, nu mutilati si nu ucideti un nou nascut"[2]. Si le-a interzis pedepsirea cu focul.[3]
  Asa ca siguranta vietii ne-combatantilor e asigurata , chiar daca tara lor este in razboi impotriva unui Stat islamic.

  Jihad:
  Islamul in general, nu este inteles in Occident, si poate nici un alt termen islamic nu provoaca reactii asa mari ca si cuvantul "jihad".Termenul "jihad" a fost folosit mult pentru aratarea imaginilor neobisnuite, de musulmani violenti, ce constrang persoanele, sa se converteasca cu forta, folosind forme brutale si extreme de convincere .
  Acest mit a fost transmis pe parcursul secolelor de banuieli, in timpul si dupa cruciade, si din nefericire persista pana in ziua de astazi. Cuvantul "jihad" deriva de la verbul "jihada" ce semnifica "a se sforta" sau "a lupta" deci cuvant cu cuvant inseamna un act ce indica: lupta .
  Profetul Mohammad(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) zise ca cel mai mare "jihad" este lupta impotriva soaptelor sirete a propriului suflet. Deci "jihad" se refera mai ales la lupta interioara, necesara pentru a deveni o persoana virtuoasa si supusa lui Dumnezeu in fiecare aspect al vietii. In al doilea rand "jihad" se refera la lupta impotriva nedreptatii. Islamul, ca si alte religii, ingaduie autoapararea si lupta impotriva tiraniei, abuzului dar cu anumite conditii.
  Sfantul Coran zice:
  "Si ce este cu voi de nu luptati pe calea lui Allah si pentru barbatii,muierile si copii slabi care zic: Doamne scoate-ne pe noi din cetatea asta cu neam nelegiuit si da-ne noua din partea Ta un ocrotitor si da-ne noua din partea Ta un ajutor{Quran -Traducerea sensurilor surat An-Nisa verset 75}
  Islamul incurajeaza credinciosi sai sa faca cat mai mult bine pentru a se purifica, asa incat sa se stabileasca pacea si dreptatea in societate.
  Martin Luther King Jr. a zis:
  "Ar trebui sa regretam in aceasta epoca, nu doar pentru cuvintele odiose si faptele persoanelor rele,dar si pentru linistea oamenilor buni".
  Islamul incurajeaza toti musulmani sa contribuie la mentinerea echilibrului in care Dumnezeu a creat totul. Divinul Coran nu iarta uciderea de persoane nevinovate.Terorizarea populatiilor civile nu poate fi numita "jihad" nici nu poate fi numita invatatura islamica.

  Toleranta:

  Chiar si invatatii occidentali au renegat mitul musulmanilor ce constrang pe altii sa se converteasca. Marele istoric De Lasy O'Leary a scris:
  "Oricum,istoria arata clar ca legenda musulmanilor fanatici ce fac dezordine prin lume obligand altii sa imbratiseze Islamul cu varful spadei,este unul dintre cele mai absurde mituri,fructul fantaziei ce istorici au citat vreodata"[4].
  Musulmanii au condus Spania pentru aproape 800 de ani.In timpul acestei perioade si pana cand nu au fost constransi sa plece, cei nemusulmani din acel loc erau teferi, siguri si puternici. Ba mai mult minoritatea crestinilor si a evreilor locuiesc in regiuni musulmane din Orientul Mijlociu de secole.Tari ca Egipt, Maroc, Palestina, Liban, Siria si Iordania au o prezenta importanta de populatie crestina si evreiasca. Aceasta nu surprinde un musulman, deoarece credinta sa ii interzice sa constranga altii sa accepte punctul sau de vedere
  Divinul Coran zice:
  "Nu este silire la credinta!Razvretita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire iar acela care se leapada de Taghut si crede in Alah acela s-a prins de cea mai trainica toarta care nu se va sparge nicodata.....".{Quran Traducerea sunsurilor surat Al-Baqara verset 256}

  Islamul ,marele Unificator

  Departe de a fi o dogma militanta, Islamul este un stil de viata ce depaseste neamul si originea etnica. Sfantul Coran ne aminteste de mai multe ori originea noastra comuna:
  "O, voi oameni! Noi v-am creat dintr-un barbat si o femeie si v-am facut popoare si triburi ca voi sa va cunoasteti unii pe alti.Cel mai cinstit intre voi inaintea lui Allah este cel mai evlavios.Allah este Stiutor, si Cunoscator."{Quran Traducerea sensurilor surat Qaf verset 13}
  Aceasta este universalitatea invataturilor, Islamul este religia ce creste cel mai repede in lume in numar de discipoli. Intr-o lume plina de conflicte,de diviziuni profunde dintre oameni,o lume ce este amenintata de terorism savarsit de indivizi si State, Islamul este o lumina ce conduce si ofera speranta pentru viitor.

  wa aleikom salam wa rahmatu llahi wa barakatuh
  ……………………………………………………..
  [1] Narat in Saheeh Al-Bukhari
  [2] Narat in Saheeh Muslim
  [3] Narat in Abu-Dawood
  [4] Islam la Crossroads, Londra,1923, pagina 8.

Share This Page