:salam2: Three people check into a hotel. They pay £30 to the manager and go to their room. The manager suddenly remembers that the room rate is £25 and gives £5 to the bellboy to return to the people. On the way to the room the bellboy reasons that £5 would be difficult to share among three people so he pockets £2 and gives £1 to each person. Now each person paid £10 and got back £1. So they paid £9 each, totalling £27. The bellboy has £2, totalling £29. Where is the missing £1? Wa salamu 'alaikkum wa rahmathullah.

maybe the bellboy bought the fodder for somebody' smiling cow with that pound its mind boggling brother...i dont think anybody cant solve it and Allah knows best

:salam2: There is no missing 1. 25 Paid to the Hotel 2 with the Bell Boy === 27 They paid total to bell boy + Hotel = (9 x 3) Where are missing 3 ? they received 1 each.

salamu 'alaikkum, since there is a lot of confusion in the answer, I have decided to leave it in this cloud of confusion. I love it when people are confused

:salam2: Jazzak Allah khair for sharing dear brother. Inshallah I will try.:shymuslima1: Is it maybe that the one 1£ that is missing is with bellboy because he did not payed to third persone and he kept that 1£ with himselfe? So our bellboy kept 3 £ with himselfe and with 2 £ that he gave it makes it 5£ May Allah bless you:tti_sister:

:salam2: 9 x 3 = 27 = 25 +2 [25 with the manager and 2 with the bellboy] 1 x 3 = 3 [ 1 with each one of them] So 27 +3 =30 Pls do not count the 2 pounds (with the bellboy twice). 27 +2 = 29 is wrong as 2 is already included in 27. Rather it is 27 +3 = 30. PS: I could find the sign of pound on my key board.

Wa 'alaikkumus salam wa rahmathullah, sister binteshafi got the answer right, and all the people who said there is no missing £1 got it right, because there is no missing £1 lol

:salam2: That was fun. Jazak Allah for sharing brother but I did not like the dishonesty of the bellboy :shymuslima1:

As-salaamu `alaykum Lol. It's not googling. It's just a matter of how you word it. If you look over the actual riddle, it's worded in a way/calculated in a way such that there appears to be a missing pound. But others have clearly shown this isn't the case. I was going to do so myself, but thought I'd give the chance to others.

25 - paid to the hotel 2 - to the bellboy = 27 - they paid total including the bell boy + 3 to the people. Total = 30