Muziek

Discussion in 'Algemene discussies' started by Soumaya Chahed, Jan 26, 2009.

 1. Soumaya Chahed
  Offline

  Soumaya Chahed New Member

  Joined:
  Jun 15, 2008
  Messages:
  14
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Waarom is muziek 'Haraam', er is toch niks mis mee als je je er niet aan afleid en je gebed vergeet te verichtten....of wel??
  Graag uitleg hierover
  liefs,
  Soumaya:shymuslima1:
 2. Deen_Al_Islaam
  Offline

  Deen_Al_Islaam Junior Member

  Joined:
  Dec 4, 2008
  Messages:
  251
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

  Allaah soubhanahu wa ta3ala zou ons nooit dingen verbieden, moest het wegblijven van deze zaken (zoals muziek) niet nuttig zijn voor ons...

  Muziek lijkt iets onschuldigs, maar geloof me er zijn goeie redenen waarom het haram is...

  Hier zijn 2 ahadith over het onderwerp...

  De profeet (Allah’s vrede en genade zij met) hem heeft gezegd:" er zal een volk dat de moslims behoort komen, die zijden (al ‘harier) ontucht (‘hiera - letterlijk vertaald de geslachtsdeel van de vrouw), bedwelmend drank (al khamr) en muziekinstrument zullen toestaan" overgeleverd door boekharie.

  Abou hoerayra (Allah’s welbehagen zij met hem) heeft gezegd dat de profeet (Allah’s vrede en genade zij met) gezegd heeft: "Aan het einde van de wereld zal een volk komen die in apen en zwijnen veranderd zal worden, ze zeiden (de metgezellen). Getuigen ze niet in de eenheid van Allah en dat Mohammed de boodschapper is van Allah? Hij (Allah’s vrede en genade zij met) zei: "jawel, en ze vasten, bidden en bezoeken het huis (Hadj). Ze zeiden: "Maar wat doen ze dan verkeerd?" Hij (Allah’s vrede en genade zij met) zei: “ze gebruiken muziekinstrumenten, trommels en zangeressen, ze brengen hun nachten door in het drinken van bedwelmende dranken en onzinnige handelingen hierdoor zullen ze gestald worden en veranderd worden naar apen en zwijnen" (ighaatat allahafaan blz 262 boek1)

  voor meer bewijzen kun je insha Allaah deze site verder raadplgegen: http://www.al-islaam.com/al-islaam/artikelen/muziek/5.html

  Als je nog vragen hebt, stel ze gerust oughty :)
  Je zuster in de Islaam, J.

  wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 3. Deen_Al_Islaam
  Offline

  Deen_Al_Islaam Junior Member

  Joined:
  Dec 4, 2008
  Messages:
  251
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Vraag:

  Wat is het wetsoordeel over muziek? En waarnaar mogen vrouwen tijdens een bruiloft luisteren?

  Antwoord:

  Vele verzen uit de Koran en overleveringen van de Profeet (vrede zij met hem) duiden op de verwerpelijkheid van muziekinstrumenten en waarschuwen daartegen. De Koran leert ons dat het gebruik (bespelen of beluisteren) van deze instrumenten een middel is dat tot dwaling en het bespotten van de Tekenen van Allah leidt. Allah zegt wat als volgt vertaald kan worden:

  “En onder de mensen zijn er die Lahwoel-hadieth (ijdele praat) verkopen om (anderen) te doen dwalen van het pad van Allah zonder kennis en er (de Tekenen van Allah) spot mee te drijven. Zij zijn het voor wie een vernederende voltering zal zijn.”

  (Soerat Loeqmaan: 6)

  De meeste geleerden hebben de term “lahwoel-hadieth” (ijdele praat) uit dit vers uitgelegd als zijnde gezang, muziekinstrumenten en elk ander geluid (gesproken of op andere wijze) dat van de waarheid afleidt.

  Mudjaahid zei over de volgende vers (interpretatie van de betekenis):

  (Allah zei tegen shaitan) En rui van hen op wie je maar kunt met je stem, en val hen aan met je paarden en je voetvolk, en deel met hen in bezittingen en kinderen en doe hen beloften.’ En de shaitan doet hen niets dan bedriegelijke beloften. ”

  (Soerat al-Israa’: 64)

  “Hier wordt gezang en (het geluid van) de fluit bedoeld.”

  Al-Hasan al-Basri zei:“Zijn stem (die van de shaitan) is de tamboerijn.”

  Ibn al-Qayyim heeft hierover gezegd: “Een ieder die praat over iets anders dan het gehoorzamen van Allah of een fluit, een panfluit of trommel bespeelt, al deze zaken zijn de stem van shaitan”

  Djaabir (moge Allah tevreden met hem zijn) zei: “De Profeet nam 'Abd ar-Rahmaan bnoe 'Auwf bij de hand en vertrok met hem naar zijn zoon Ibrahiem. Hij (de Profeet) trof hem aan terwijl hij zijn laatste levensadem uitblies. De Profeet nam hem (zijn zoon Ibrahiem) op zijn schoot en huilde. 'Abd ar-Rahmaan zei: “Huilt u, terwijl u het huilen verbood? Hij zei: “Nee, wat ik verbood waren twee achterlijke verdorven geluiden; een geluid ten tijde van een rampspoed (waarbij sprake is van) het openkrabben van het gezicht, het openscheuren van de kleding en het geluid (ter vermaak) van de shaitan.”

  (Sahih Soenan Tirmidhi)

  Imaam an-Nawawi zei: “Wat hier (met het geluid van de shaitan) bedoeld wordt, is gezang en muziekinstrumenten.”

  De Profeet (vrede zij met hem) zei: “In mijn Oemmah (gemeenschap) zullen er mensen zijn die zedenloosheid (hier wordt het openlijk plegen van overspel mee bedoeld) en zijde (voor de mannen) en wijn en Ma'aazif (letterlijk: muziekinstrumenten) zullen toestaan.”

  (Boechari)

  Wij kunnen dus uit deze overlevering opmaken dat alle soorten muziekinstrumenten haraam zijn, dit aan de hand van de volgende zaken:

  1. Het moge duidelijk zijn dat de mensen in de voorgenoemde overlevering de genoemde zaken (waaronder muziekinstrumenten) toestaan, terwijl deze verboden zijn in de Sharie'ah.

  2. De Profeet (vrede zij met hem) plaatste muziekinstrumenten naast zaken die bekend staan om het feit dat ze verboden zijn, namelijk overspel en alcohol. Muziek is dan ook haraam en vooral het soort muziek dat we vandaag de dag kennen, waarin alles draait om obscene en verdorven teksten, die ondersteund worden door allerlei muziekinstrumenten zoals gitaren, drums, fluiten, blaasinstrumenten, violen, orgels, piano’s enzovoort.


  Sheich Ibn Baaz zegt: “Ma'aazif verwijst naar zang en muziekinstrumenten. De Profeet (vrede zij met hem) heeft ons verteld dat er aan het einde der tijden mensen zullen zijn (binnen de moslimgemeenschap) die deze zaken zullen toestaan evenals dat ze alcohol, overspel en zijde zullen toestaan. Dit is ook nog eens een bewijs van zijn profeetschap, aangezien wij al deze zaken zien gebeuren. Deze overlevering leert ons dat gezang in combinatie met muziekinstrumen haraam is, net als alcohol en overspel.

  Er zijn vele overleveringen en koranverzen die ons waarschuwen tegen zang en muziekinstrumenten. Eenieder die beweert dat Allah deze zaken toestaat, liegt en maakt zich schuldig aan een groot onrecht. Wij vragen Allah ons te behoeden tegen het volgen van onze eigen verlangens en de shaitan.

  Wat overigens wel toegestaan is, is het slaan op de Doeff tijdens bepaalde feestelijkheden. Dit is toegestaan voor de vrouwen om bijvoorbeeld bekendheid te geven aan het huwelijk. Er is niets op tegen dat vrouwen onderling zingen onder begeleiding van de doeff, zolang de teksten geen kwaad aanmoedigen, of mensen afleiden van hun plichten (tegenover Allah). Ook geldt als voorwaarde dat dit gebeurt op een plaats waar zich alleen vrouwen bevinden. Verder dienen zij bij zulke gelegenheden rekening te houden met de buren en de omgeving. Het is voor vrouwen niet toegestaan om andere instrumenten dan de doeff te bespelen, of dit nou tijdens bruiloften is of bij een andere gelegenheid.  Gedeeltelijk gebaseerd op een fatwa van Sheich bin Baaz
 4. Shishani
  Offline

  Shishani moderator Staff Member

  Joined:
  May 10, 2007
  Messages:
  3,047
  Likes Received:
  26
  Trophy Points:
  58
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +55 / 3
 5. Nadiine_
  Offline

  Nadiine_ New Member

  Joined:
  Dec 11, 2008
  Messages:
  27
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Location:
  Nederlandse
  Ratings Received:
  +0 / 0

  Het is niet dat je je gebed vergeet maar kijk naar hadiths die geplaats zijn

  muziek is gewoon niet toegestaan
 6. Deen_Al_Islaam
  Offline

  Deen_Al_Islaam Junior Member

  Joined:
  Dec 4, 2008
  Messages:
  251
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0

  walaykoum salaam wa rahmatullahi wa barakatoehoe

  BarakAllaahu fiek om dit te plaatsen broeder

  wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 7. Mosliima
  Offline

  Mosliima New Member

  Joined:
  Jan 26, 2009
  Messages:
  9
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Location:
  Nederland, Tilburg
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Dank julie wel!
  groetjjes Soumaya
 8. Deen_Al_Islaam
  Offline

  Deen_Al_Islaam Junior Member

  Joined:
  Dec 4, 2008
  Messages:
  251
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Assalamu alaykoum wa rahmatullahi ta3ala wa barakatoehoe

  Graag gedaan oughty :)

  Wa salamu alaykoum wa rahmatullahi ta3ala wa barakatoehoe
 9. Mabsoot
  sunnah
  Offline

  Mabsoot Amir Staff Member

  Joined:
  Jun 2, 2006
  Messages:
  6,500
  Likes Received:
  281
  Trophy Points:
  93
  Gender:
  Male
  Location:
  England / Jordan
  Home page:
  Ratings Received:
  +746 / 6
  Assalamu Alaykum wa rahmatullahi wa Barakatuh

  Laat muziek. Luister naar de Qur'aan. denken over de akhira​

  Al Imaam Ibn ul-Qayyim al Jawzi, RahimahoeAllaah Ta'alaa - heeft gezegd:

  "Weet dat muziek en zang bepaalde kenmerken hebben die het hart verzwakken.Ze veroorzaken dat er huichelarij ontspruit zoals water planten laat ontspruiten.Het leidt het hart af van het overpeinzen en begrijpen van de Qur'aan en verhindert het naleven van de Qur'aan.Dit is zo omdat Qur'aan en muziek nooit samen in het hart kunnen bestaan; ze zijn immers tegenstrijdig aan elkaar.De Qur'aan verbiedt het nastreven van ijdelheden en verplicht het onder controle houden van de nafs (ego); zijn wensen, lusten en verlokkingen naar het slechte.Maar muziek doet het tegenovergestelde; het prikkelt en windt de nafs op en verleidt hem tot iedere schaamteloze lust en wens...."


Share This Page