Over degenen die slecht spreken over de Saoedische Staat

Raahil

Junior Member
Over degenen die slecht spreken over de Saoedische Staat


Vraag:

“Wat is uw advies aan degenen die zeggen dat deze dawlah (staat) oorlog voert tegen de religie en zorgt voor onderdrukking tegenover de doe`aat (uitnodigers)?”

Antwoord:

“De Saoedische Staat heeft vanaf het begin dat het bestond altijd de religie en zijn aanhangers geholpen. En het is niet opgezet, behalve op deze basis. En hoeveel het doet op dit moment aan het uitgeven van materieel bezit om de Moslims te steunen in elke plaats, en zij zetten centra en moskeeën op, sturen doe`aat (naar andere landen), printen boeken - de belangrijkste hiervan is de Edele Qor'aan -, openen centra van studie en faculteiten van kennis, en het oordeelt met de Islaamitische Sharie`ah (Tahkiemoehaa lisjarie`at il-Islaamiyyah), en ook zetten ze een individuele tak op voor het gebieden van het goede en het verbieden van het slechte in elke stad.

Dit alles is een duidelijk en zichtbaar bewijs voor hun hulp aan de Islaam en zijn aanhangers. En dit is een doorn (Sjajiyyoen, onrecht, gevaar) in de kelen van de mensen van hypocrisie (Ahloen-Nifaaq) en de mensen van kwaad en tweedracht (Sjiqaq). En Allaah is de Helper van Zijn religie zelfs als de ongelovigen en de (omgekochte) partizanen ervan walgen.

En we zeggen niet dat deze staat in elk aspect perfect is en dat het geen fouten heeft. Fouten komen voor bij iedere persoon en wij vragen Allaah dat hij deze staat helpt in het verbeteren van zijn fouten. Maar als een persoon (die zo'n bewering doet) naar zichzelf moest kijken, dan zou hij fouten vinden die zijn tong zou weerhouden van het spreken over anderen en zou zich beschaamd voelen voor het kijken naar anderen.”

Shaych Saalih al-Fawzaan

Bron: al-Adjwibah al-Moefiedah blz. 117
Vertaald door: Iesaa aboe Yoesoef al-Oeroebie
Bekijk ook:
 
Top