Saoedi-Arabië bestrijdt de religie?!

Shishani

moderator
Staff member
Saoedi-Arabië bestrijdt de religie
en maakt het de uitnodigers moeilijk?
Shaych Saalih al-Fawzaan werd het volgende gevraagd:

Vraag: Wat is uw advies voor degenen die zeggen dat dit land de religie bestrijdt en het de uitnodigers[1] (naar Allah) moeilijk maakt?

Antwoord: Het land Saoedi-Arabië is sinds haar begin een steun en hulp voor de religie en haar mensen. En het land is slechts voor deze reden opgericht. Haar inspanningen momenteel zijn een duidelijk bewijs voor haar steun en hulp voor de islam en moslims.

  • Het helpen van de moslims overal ter wereld door middel van geld.
  • Het bouwen van islamitische centra en moskeeën
  • Het sturen van uitnodigers naar Allah (overal ter wereld).
  • Het drukken van islamitische boeken en aan het hoofd daarvan de Edele Qor`aan.
  • Het openen van kennis instituten en faculteiten van sharie`ah (islamitische wetgeving).
  • Het regeren met de wetten van Allah.
  • Het aanstellen van een onafhankelijk comite voor het gebieden van het goede en het verbieden van het slechte.[2]
Een brok in de keel van de hypocrieten en de mensen van het kwaad. En Allah zal Zijn religie laten overwinnen ook al hebben de veelgoden aanbidders en de bevooroordeelden hier een hekel aan. Wij zeggen echter niet dat dit land compleet is vanuit alle kanten en dat het geen fouten heeft. Fouten vinden plaats bij iedereen en wij vragen Allah om ons te helpen om deze fouten te rectificeren. Wanneer degene die dit beweert naar zich zelf zou kijken, dan zou hij fouten bij zichzelf vinden die zijn tong zouden breken om over anderen te spreken, en hem in verlegenheid zouden brengen om naar anderen te kijken!

Bron: Al-Idjaabaat al-Moehiemma fie al-Mashaakiel al-Moelimah, blz 19-20.Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com

[1] Voetnoot vertaler: Men verwijst hier mogelijk naar de uitnodigers die vast zitten in de gevangenis. Het is het recht van een land om iedere uitnodiger die uitnodigt naar dwaling en chaos tegen te houden. Grootgeleerde Shaych Mohammed bin Saalih al-`Oethaymien (رحمه الله) zei: ‟Wanneer degene die uien en knoflook eet weerhouden wordt van het binnen treden van de moskee, hoe zit het dan met degene die de religie van mensen corrupt maakt!? Heeft zo`n persoon niet meer recht om weerhouden te worden? Bij Allah, zeker weten! Maar de meeste mensen weten niet (en zijn onachtzaam).”

[2] Voetnoot vertaler: Zo ook het beheren van de Hadj die jaarlijks plaatsvindt en de `Oemrah gedurende het jaar.
 
Top