tranen van vrees

Discussion in 'Algemene discussies' started by redouan, Sep 18, 2007.

 1. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  broeders en zusters wie kan me helpen om mn antwoord te vinden? ik zondig zo erg veel en ik haat me zelf ervoor en als ik me met de islam bezig houd dan blijven de tranen vallen van angst voor mn eindlot en bestraffing van allah swt en dat ik geen beloning zal krijgen en ik blijf maar door gaan met zondes begaan terwijl ik zo graag in mn hart wil bidden en afstand doen van mn huidige situatie maar het lukt me simpelweg niet gewoon en ik weet dat ik allah swt moet vragen om me te leiden maar het wilt gewoon niet ik kom maar niet aan bidden toe ik heb het 3 jaar geleden 5 maanden volgehouden te bidden maar nu met de ramadan ben ik meer bezig met mn geloof en probeer te veranderen ik wil zo graag een ander pad op en me gewoon simpel voelen en alleen voor allah leven in plaats mn zogenaamde vrienden te volgen want ik val steeds in herhaling met mn zondes dat ik me nu afvraag wat gaat er met me gebeuren stel ik ga dood nu in deze toestand dan ben ik zeker verloren terwijl ik echt zo veel van mn geloof hou en van allah en onze profeet vzmh ik zou niks anders willen zijn dan een goede praktisirende moslim maar lukt me niet en telkens blijven de tranen komen wanneer ik een hadith lees of koran luister of aan dat soort dingen denk maar het lukt gewoon niet wie kan me helpen :tti_sister: ik wil ook een plaats in jenna :tti_sister:
 2. Imad
  Offline

  Imad Junior Member

  Joined:
  Aug 9, 2006
  Messages:
  671
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Assalmoelaikoem warahmatullahi wabarakatuh,

  Beste broeder heb goede vrienden. Zij zullen je blijven herinneren aan de gehoorzaamheid van Allah. Ik merk uit jouw woorden dat je vrienden hebt die jou niet herinneren aan de gehoorzaamheid van Allah.

  Mijn advies aan jou mijn beste broeder is:

  - Zoek de juiste vrienden.

  Deze vrienden vindt je vaak in moskeen. Ga een moskee binnen en maak kennis met een aantal broeders. Insha Allah zal dit een oplossing voor jouw probleem zijn.

  Er zijn bewijzen uit de Koraan en Soena die aangeven dat vrienden invloed op je kunnen uitoefenen. En slechte vrienden zullen op de dag des Oordeels vijanden van jou zijn.

  Allah zegt hierover:

  الْأَخِلَّاء يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَِ
  (43:67)

  Zou jij vrienden willen hebben die nu met je lachen en in de Dag des Oodeels je vijanden zullen zijn?

  Als jij zegt dat jij deze vrienden niet wil hebben, zoek dan vrienden die Mutaqien zijn. Zoals Allah heeft gezegd:

  إِلَّا الْمُتَّقِينَِ

  Wassalmeolaikoem warahmatullahi wbarakatuh

  وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ أُوْلَـئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌِ
 3. oegt_basmallah
  Offline

  oegt_basmallah manhadj Salaf

  Joined:
  Dec 14, 2006
  Messages:
  54
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  student
  Location:
  the netherlands
  Ratings Received:
  +0 / 0


  As Selam alaykom wa rahmatulahi wa barakatuh

  Ik ben het eens met broeder Imad, bezoek een moskee en maak daar de juiste vrienden, als jij je situatie uitlegt aan hun, dan zullen ze je zeker helpen Insha Allah.

  Ik weet niet of je ook boeken leest over de islam. Zo niet dan adviseer ik jou om boeken over de islam te lezen die betrouwbaar zijn Insha Allah, want dat is ook heel erg belangrijk..En broeder Redouan mocht je naar de moskee gaan om broeders te ontmoeten, dan raad ik jou aan om broeders te ontmoeten die de juiste manhadj volgen, dus de Sounna Wa Djama'a oftewel de manhadj Salaf..

  Moge Allah je erbij helpen insha allah, en insha allah zul je goede broeders tegenkomen die je willen helpen insha allah..
  Ameen

  wa selam alaykom
 4. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  As Selam alaykom wa rahmatulahi wa barakatuh

  Beste broeder en zuster ik wil zo graag jullie willen niet wetn hoe graag ik wil het lijkt of ik een dubbel leven heb mn ene helft wilt de islam betreden en de andere helft wil niet het lijkt of het al te laat voor me is dat gevoel heb ik en ik ben zoo bang dat mn dag komt en ik zo dood zal gaan ga ik naar de hel of zal ik vergeven worden en dan denk ik hoe kan je vergeven worden als je in je hele leven 4-5 maanden hebt gebid en je zoveel zondes op je naam hebt staan maar er brandt een vuur in mn hart als ik aan allah denk en ik boekjes lees over islam en onze profeet vzmh en zijn sahaba het is niet zo dat ik niks weet ik weet precies wat goed en fout is en ik wil gewoon zo graag goed doen en alles achter me laten het leven dat ik nu leidt maar het is zo moeilijk het lijkt of er een deur gesloten is voor me en ik geef de schuld alleen aan mn zelf want al het goede komt van allah en al het slechte komt van je zelf en wat me zo dwars zit is dat toen ik kennis maakte met mn geloof dat is 3 jaar geleden zo begonnen toen wist ik dit is het ware leven de waarheid en dat heeft me toen ook als mens gevormd in een beter mens ik begon met bidden en berouw te tonen aan allah terwijl daarvoor ik het gedachte van een varken had nooit tevreden altijd op zoek naar meer en sindstoen draag ik het altijd met me mee onze dien maar het is op 1 of ander manier verkeerd gegaan en weer op het slechte pad belandt en telkens weer lopen de tranen over mn wangen wan tik wil niks anders dan een goeie moslim zijn en dat allah tevreden met me is en ma sha allah nu dat ramadan weer begonnen is en ik allah in mn hart vraag me te veranderen krijg ik ook de juiste dingen te lezen en jullie die me advies geven dus het is nu eigenlijk aan me zelf wat ik ermee moet doen maar het blijft angstaanjagend want ik weet uit mijn ervaring dat het vuur zo weer gedooft kan zijn en voor ik het weet weer paar jaar verder ben zonder er lering uit te hebben getrokken en heb zo een spijt dat ik mn dien en allah in de steek heb gelaten voor iets wat me alleen maar heeft geschaad ik probeer weer mn gebed op te pakken maar telkens zeg ik morgen morgen stel dat er geen morgen komt dan ben ik zeker verloren en ik weet ik moet allah alles vragen in mn hart en dat doe ik ook ook met de juiste intentie inshallah ey koun el gair ik wil gewoon advies { komt het nog goed met mij of zal ik dwalen )..want heb ooit een koran vers gelezen dat erin stond en wie tot de islaam is bekeerd en weer weg van is gaan lopen die zal zeker dwalen en zo voel ik me ook het doet gewoon zo een pijn dat ik zondig en achter deze wereldse troep aanhol sorry voo mn taal gebruik maar dit is mijn situatie waarin ik verkeer allah oe ye hdina ne triq el moestaqiem inschallah
 5. oegt_basmallah
  Offline

  oegt_basmallah manhadj Salaf

  Joined:
  Dec 14, 2006
  Messages:
  54
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  student
  Location:
  the netherlands
  Ratings Received:
  +0 / 0

  As selam alaikom wa rahmatulahi wa barakatuh..

  Als ik je verhaal lees zo lees dan heb jij de liefde voor de dien echt in je zitten masha allah, en insha allah word je een praktiserende moslim. Het praktiseren heeft tijd nodig, bij mij heeft het 4 jaar geduurd voordat ik echt ging praktiseren Al hamdullilah, daarvoor was het alleen maar boeken lezen en kennis op doen. En jij moet het stap vor stap gaan aanpakken, je kan niet in 1x gaan praktiseren want anders kan je ook in 1x terug vallen. Kijk maar naar de Kaaba in mekka die is ook niet in 1x gebouwd, maar baksteen per baksteen, de Koran is ook niet in 1x geopenbaard, maar surat per surat, vers per vers dus. En zo zit dat ook met het praktiseren, dat moet jij broeder ook stap voor stap doen. Het komt echt goed insha allah, heb alleen geduld..Inna Allah M3a saberin ( Allah is met de geduldige)

  Je kan eventueel voor jezelf op papier zetten waar je aan wilt werken wat betreft de Dien. Waar je veranderingen in wilt brengen. Als je me niet begrijpt moet je het aangeven. En broeder als jij je imaan wilt versterken raad ik je aan om geen muziek te luisteren, ik weet zelf niet of je muziek luistert. Zowel dan geef ik je echt de Nasi7ha om geen muziek te luisteren, want het is niet toegestaan en het zuivert je hart niet en het versterkt je imaan niet. Dus je kan beter zoveel mogelijk koran luisteren want dat zuivert echt je hart, en je gaat je echt veel beter voelen, je voelt dan een innerlijke rust.
  Ik zal hier een link voor je plaatsen van een koran recitatie die ik persoonlijk heel erg mooi vind want het zet mij aan het denken en de woorden van allah swt motiveren mij juist nog meer om aan me dien te werken en ik wil graag dat jij ook innerlijke rust hebt en dat je als een masha allah praktiserende broeder door het leven gaat.

  [http://www.youtube.com/watch?v=DPtCWN9-wVM

  Als ik die sheik koran hoor reciteren ik voel dan zo een masja allah rust, het is net of allah swt rust over mij neerdaalt en dat gevoel gun ik je echt wallahi.

  Khayr insha allah, mocht je iets niet begrijpen aarzel dan niet om te vragen wat ik bedoel..

  As selam alaykom

  /COLOR]
 6. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  MA SHALLAH wat mooi die ander esoera is ook mooi al -imraan bij die krijg ik tranen gewoon maar ik ik wil je ff bedanken zuster dat je je zo inspant voor mij mag allah jou daarvoor belonen inshallah.. wat ik wil is gewoon bij allah en onze profeet vzmh horen en ophouden met zondigen en gewoon rein ben en schoon van zonden en dat allah tevreden over mij is inshallah .. dit is een mooie soera http ://www.youtube.com/watch?v=lrUq8ftfRnw
 7. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  welke soera is dat zuster want dan kan ik m opzoeken het stond er niet bij en er was geen ondertiteling bij dus begreep niet wat ie reciteerde
 8. boy18
  Offline

  boy18 New Member

  Joined:
  Sep 21, 2007
  Messages:
  1
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Occupation:
  i dont have
  Location:
  I live in Holland
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Hey Hey ik las je verhaal.. ik wil je graag helpen, hoe oud ben je?

  asalaam aleikom..
 9. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  26 jaar oud
 10. Imad
  Offline

  Imad Junior Member

  Joined:
  Aug 9, 2006
  Messages:
  671
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Assalmoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh,

  Broeder Redouan het is soera eli-Imraan vers 189 t/m 195

  Eli-Imraan is de soera die na el-Baqara komt oftewel de derde soera, Dus (3:189-195)

  Daarnaast wil ik je ook best helpen. Stuur maar een PM ( bericht) als je dat graag wilt.

  Wassalmoelaikoem warahmatullahi wabarakatuh
 11. Imad
  Offline

  Imad Junior Member

  Joined:
  Aug 9, 2006
  Messages:
  671
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Wassalmoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh,

  En ik moet eerlijk zeggen dat de recitatie zeer prachtig is. je hoort het gehuil van mensen. Ja werkelijk zij begrijpen wat er gezegd wordt.

  Moge Allah ons tot hen laten behoren die het paradijs zullen binnentreden. Moge Allah onze zonden vergeven, amien.

  Jazakumu llahu gairan

  Wassalmoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh
 12. oegt_basmallah
  Offline

  oegt_basmallah manhadj Salaf

  Joined:
  Dec 14, 2006
  Messages:
  54
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  student
  Location:
  the netherlands
  Ratings Received:
  +0 / 0
  wa alaykom selam wa rahmatulahi wa barakatuh

  Djazakallah gairan broeder imad voor het plaatsen van de naam van de surat, je was me net voor...

  Broeder redouan ik zal hier de arabische uitspraak voor je plaatsen in fonetische tekst en daaronder de nederlandse vertaling.


  Het is Soerat Al- Imraan vers 189 - 195

  Het begint vanaf hier, dit is een stukje transcriptie


  189. Walillahi mulku alssamawati waal-ardi waAllahu AAala kulli shay-in qadeerun

  190. Inna fee khalqi alssamawati waal-ardi waikhtilafi allayli waalnnahari laayatin li-olee al-albabi

  191. Allatheena yathkuroona Allaha qiyaman waquAAoodan waAAala junoobihim wayatafakkaroona fee khalqi alssamawati waal-ardi rabbana ma khalaqta hatha batilan subhanaka faqina AAathaba alnnari

  192. Rabbana innaka man tudkhili alnnara faqad akhzaytahu wama lilththalimeena min ansarin

  193. Rabbana innana samiAAna munadiyan yunadee lil-eemani an aminoo birabbikum faamanna rabbana faighfir lana thunoobana wakaffir AAanna sayyi-atina watawaffana maAAa al-abrari

  194. Rabbana waatina ma waAAadtana AAala rusulika wala tukhzina yawma alqiyamati innaka la tukhlifu almeeAAada

  195. Faistajaba lahum rabbuhum annee la odeeAAu AAamala AAamilin minkum min thakarin aw ontha baAAdukum min baAAdin faallatheena hajaroo waokhrijoo min diyarihim waoothoo fee sabeelee waqataloo waqutiloo laokaffiranna AAanhum sayyi-atihim walaodkhilannahum jannatin tajree min tahtiha al-anharu thawaban min AAindi Allahi waAllahu AAindahu husnu alththawabi


  Dit is de nederlandse vertaling die ga ik nu overtypen vanuit mijn koran Insha allah, hier komt die:

  189. En aan Allah behoort het Koninkrijk van de hemelen en de aarde toe en Allah is Almachtig over alle dingen.

  190. Voorwaar, in de schepping van de hemelen en de aarde en in het afwisselen van de nacht en de dag zijn zeker Tekenen voor bezitters van begrip.

  191. Degenen die Allah gedenken terwijl zij staan en zitten en op hun zij liggen en nadenken over de schepping van de hemelen en de aarde,(zeggend) ''Onze Heer, U heeft dit (alles) niet voor niets geschapen, glorie zij U, bescherm ons dus tegen de bestraffing van de Hel.

  192. Onze Heer, voorwaar, U bent degene die iemand de Hel binnenleidt, U heeft hem dan waarlijk vernederd. En voor de onrechtvaardigen zullen er geen helpers zijn.

  193. Onze Heer, voorwaar, wij hebben een oproeper gehoord die oproept tot geloof:' Gelooft in jullie Heer,' dus geloven wij. Onze Heer, vergeef ons onze zonden en wis onze fouten uit en neem ons leven met (dat van) de vromen.

  194. Onze Heer, schenk ons wat U aan Uw Boodschappers belooft hebt en verneder ons niet op de Dag der Opstanding. Voorwaar, U verbreekt de belofte niet.''1

  195. En hun Heer heeft hun (smeekbede) verhoord, (zeggend)''Voorwaar, Ik doe het werk van de werkenden van jullie niet verloren gaan, of het nu man of vrouw is, jullie komen uit elkaar voort. Zij die uitgeweken zijn en uit hun huizen verdreven werden, en die leden op Mijn Weg, en zij (die) doodden en gedood werden: Ik zal hun fouten zeker uitwissen en hen in de Tuinen (het Paradijs) binnenleiden, waar onder door de rivieren stromen, als een beloning van bij Allah. En Allah, bij Hem is de goede beloning.''

  1). In de Verzen 191-194 wordt Allah vijf maal in de smeekbede aangesproken met 'Rabbana' (onze heer)met het woord 'Rabbana' wordt het volgende gevraagd: Het geloven in Allah en Zijn Profeet; het vertrouwen op de belofte van Allah; het vragen de oprechte mensen te mogen vergezellen; het vragen om het uitwissen van zonden; het verbergen van tekortkomingen en het verre van de Hel gehouden worden. Het uitspreken van deze Verzen, wordt beloond als een vorm van 'Ibaadah' (aanbidding)


  Moge Allah het mij vergeven als ik een woordje ben vergeten, of als ik een typfout heb gemaakt.
  En broeder redouan, je hoeft me niet te bedanken, ik zie het als een plicht om mij mede moslim broeder/zuster te helpen.
  En Allah weet het beste.

  wa alaikom selam wa rahmatulahi wa barakatu
 13. oegt_basmallah
  Offline

  oegt_basmallah manhadj Salaf

  Joined:
  Dec 14, 2006
  Messages:
  54
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  student
  Location:
  the netherlands
  Ratings Received:
  +0 / 0

  Allahoema ameen ya rabbi 3alameen, djazakallah gairan voor je doe3a...Moge Allah je leiden op sirat al mustaqien (rechte pad) en jou imaan doen versterken en jou het praktiseren gemakkelijk maken en dat de engelen je zulle beschermen en om je heen zullen schitteren en pralen omdat ze zien dat je het echt in je hebt en dat je je best doet insha allah..

  Allahoema ameen ya Rabbi 3alameen

  wa selam alaykom
 14. chayma_moslima
  Offline

  chayma_moslima New Member

  Joined:
  Dec 15, 2007
  Messages:
  11
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  I have no job because I'm only 16 years old and I
  Location:
  the netherlands, Vlaardingen
  Ratings Received:
  +0 / 0
  beste broeder Redouan
  onthuod wel dat allah de meest barmhartige is en je zal vergeven
  probeer afstand te doen van het leven dat je nu lijd, van de vrienden die je nu hebt en sla een andere weg in.
  ik snap wat je bedoelt
  ik heb mijn leven ook drastisch moeten veranderen nadat ik heb ingezien dat er voor iedereen een kans is zijn leven te beteren. vraag allah om zijn vergeven en je zult het ontvangen

  moge allah je vergeven en helpen

  chayma
 15. redouan
  Offline

  redouan New Member

  Joined:
  Sep 18, 2007
  Messages:
  7
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  .

  Je hebt gelijk allah is de meest vergevende maar ik ben degene die zondes pleegt bewust.. maar om eerlijk te zijn ik heb het niet in de hand en vraag elke dag om hulp aan allah swt ben bang gewoon dat het niet goed komttt!!
 16. Umm Haroun
  Offline

  Umm Haroun Junior Member

  Joined:
  Dec 23, 2007
  Messages:
  110
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0

  salaam Aleikoum warahamtoullah wabarakatouh broeder..

  blijf je best doen insha'Allah maak veel doua doe veel dikr lees koran.
  en beste broeder twijfel niet aan de Genade van Allah swt toon berouw beste broeder ..ik hoop dat er hier broeders zijn op het forum die je insha'Allah zullen kunnen helpen..

  beste broeders en zuster maak veel doua's voor deze broeder en ook voor onze andere broeders en zusters in nood.dat Allah swt ons allen mag leiden naar het goede en ons belonen met jennat al firdaws Amien

  oegt fiedien
 17. Soumaya Chahed
  Offline

  Soumaya Chahed New Member

  Joined:
  Jun 15, 2008
  Messages:
  14
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Ik snap jou gevoel en ik hoop dat je het pad zal vinden,
  jij ziet nu zelf ook hoeveel mensen jou willen helpen jou zusters en broeders n de islam dat zijn echte vrienden.

  je zuster in de islam:shymuslima1:
 18. (F)..Marr..
  Offline

  (F)..Marr.. New Member

  Joined:
  Jul 6, 2008
  Messages:
  3
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Hoi ik ben nieuw hier op deze site, de rede dat ik me heb aangemeld is omdat ik wat problemen heb. Ik ben nederlands, en ben niet gelovig opgevoed, maar ik voel me wel zeer getrokken door de islam. Dit komt ook doordat ik veel vriendinne heb die moslim zijn. Vorig jaar begon ik me te verdiepen in het geloof en nu ben ik echt gaan geloven. alleen ik weet dat mijn ouders hte niet accepteren als ik moslim word, ik heb hier al gesprekken over gehad met mijn moeder maar volgens haar laat ik me ompraten, wat dus echt niet waar is. Vriendinnen van mij zeggen nu dat ik gewoon moet doen wat ik zelf wil, en dat als ik moslim word het gewoon voorlopig nog niet tegen mijn ouders moet zeggen, maar ik wil niet liegen tegen mijn ouders, omdat er een aantal dingen zijn gebeurt vroeger en het vertrouwen is nu eindelijk weer goed. Als ik moslim word doe ik mijn ouders pijn, als ik geen moslim word doe ik mezelf pijn en als ik wel moslim word en tegen mijn ouders ga liegen doe ik mezelf en ook hun pijn. Ik wil gewoon echt heel graag moslim worden maar ik wil ook niet liegen tegen mijn ouders, en ze gaan het ook nooit accepteren.
  kan iemand mij helpen, alsjeblieft?
 19. Imad
  Offline

  Imad Junior Member

  Joined:
  Aug 9, 2006
  Messages:
  671
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  je bent van harte welkom op deze site. Wij vragen Allah Glorieus en Verheven is Hij om ons als moslims te laten sterven, amien.

  In de islam draait het ten eerste om onze Schepper, Allah glorieus en Verheven is Hij. De Gehoorzaamheid van Allah komt boven de gehoorzaamheid van alle andere schepsels.

  De Gehoorzaamheid aan Allah betekent niet dat je zonder respect je ouders gaat behandelen, integendeel Allah beveelt ons om de ouders goed te behandelen.

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat je Moslim moet worden, dat is jouw plicht naar Allah toe en naar jezelf. Wat is er beter dan het paradijs en bescherming van de Hel?

  Als je ouders dit niet accepteren, wees dan geduldig met hen. Respecteer hen en wees aardig tegen hen. Hopelijk zullen zij in de toekomst inzien dat moslim zijn helemaal niet slecht is.

  Dus sla twee vliegen in één klap, wees moslim en wees aardig naar je ouders. Je hoeft helemaal niet tegen je ouders te liegen. Als je instaat bent om het openlijk te vertellen, vertel het dan. Ben je bang dat zij jou pijn gaan doen, dan is dat een ander verhaal.

  Ik hoop dat het goed met je komt. Ik vraag Allah dat ik en alle broeders en zusters jou als een moslim zuster in deze community kunnen ontvangen. Ik kan je op dit moment niet groeten met de islamitische groet die is bedoeld voor moslims.

  Bedankt voor je tijd, voor je vraag en voor je interesse. Heb je verder nog vragen stel deze en hopelijk zijn wij instaat om je vraag te beantwoorden
 20. (F)..Marr..
  Offline

  (F)..Marr.. New Member

  Joined:
  Jul 6, 2008
  Messages:
  3
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  dankjewel!

Share This Page