Vrei intr-adevar Paradisul?

Discussion in 'Purificarea sufletelor, educatie, eticheta islamic' started by ummaymanabd, Jul 4, 2009.

 1. ummaymanabd
  Offline

  ummaymanabd Junior Member

  Joined:
  Jul 10, 2008
  Messages:
  18
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  11
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Salam aleikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu
  Allah sa ma ierte pentru orice eroare:shymuslima1:


  Vrei intr-adevar Paradisul?

  Acesta ar trebui sa fie obiectivul nostru in viata," vreau sa obtin Jannah (Paradisul). Ar trebui sa fie scris evidentiat pe fruntile noastre in asa fel incat sa fie o reamintire constanta pentru noi.Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) ne-a lasat o cheie micuta pentru Paradis, de care azi multi musulmani nu au cunostinta.Exact asa cum ai nevoie de o cheie pentru a deschide o poarta de la masina, sau poarta unei case sau a unui birou, tot asa este neceasra o cheie pentru a deschide Jannah.Care este aceasta cheie?

  Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) a spus: Cei care urmeaza o cale/drum in cautarea cunoasterii , Allah ii va face usoara strada catre Paradis."[Saheeh Muslim, Vol.3 Hadith n. 99]

  Calatorind pe strada de cunoastere se refera atat la plimbare,cat si la a conduce pe un drum, cum ar fi de exemplu a merge la conferinte, etc. Sau mersul la Masjid local de fiecare data cand este un savant musulman international sau local care vorbeste.Cercetarea poarta si la o cale metafizica, cum ar fi studierea si memorizarea Coranului si hadith-urilor.Aceasta nu se limiteaza la memorizare, ca un papagal, ci la intelegerea semnificatului inainte de toate si apoi memorizarea acestora.

  Hadithul profetului (sallAllahu alayhi wa sallam), citat deasupra, ne arata ca Allah face utila cautarea de cunostinte pentru cercetator, deschizandu-i strada, facilitandu-i calatoria spre Paradis.Acesta este motivul pentru care anumiti predecesori piosi aveau obiceiul sa spuna:" Este cineva in cautare de cunoastere , astfel incat sa il putem ajuta( pentru a obtine cunostinte)?"

  Asadar, frati si surori, fiti iubitori de cunoastere, fiti in cautare de cunoastere." Da, unde este Coranul meu, unde este cartea mea de hadith Bukhari". A se trezi in fiecare dimineata cu un scop. Cautare Jannah, cautare cunostinta!

  Cunoasterea este, de asemenea, cel mai scurt traseu catre Allah.Orisicine calatoreste pe strada cunoasterii va ajunge in Paradis si Allah ii va arata calea cea mai scurta.
  Cunoasterea , de asemenea, salveaza de la strada intunericului, a ignorantei,a banuielii si a scepticismului. Este motivul pentru care Allah a numit Cartea Lui,Coranul, "Lumina"

  Cunoasterea este strada catre Paradis, iar islamul este mijlocul de transport care duce la aceasta destinatie.

  Este exact cum ai obtine o masina pentru a merge de la o destinatie la alta, dar cum?Cautand indicatii pentru a ajunge, fie ca urmezi o mapa, fie ca intrebi pe cineva.In acelasi mod, Coranul si Sunnah sunt mapele noastre, si savantii nostri sunt persoanele care ne dau indicatii din aceasta mapa pentru a ajunge la destinatia noatra finala, Paradisul

  Intrebati-va: "Paradisul e usor?" Ati observat vreodata cat este de usor pentru fratii si surorile noastre Hafizul-Coran, memorizarea intregului Coran cu inima?Ati observat vreodata cat este de facil pentru anumiti dintre noi studierea Coranului si a hadith-urilor, pentru lungi ore, in timp ce altii nu pot nici macar sa deschida Coranul sau Sunnah o data pe an sau pe luna.De ce?


  A fost narat de catre Ali ibn Taalib (radhiAllahu a’anhu), in timp ce profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) perticipa la o inmormantare a luat ceva de jos si a inceput sa rascaie pamantul cu ea, si a spus :" Nu este nimeni intre voi care sa nu aiba deja scris unde ii este locul in focul Infernului sau in Paradis".Ei au spus: O, Mesager a lui Allah,! Ar trebui, prin urmare, sa depindem de ceea ce a fost scris pentru noi si sa renuntam la faptele pe care la facem?" El raspunse : " Continuati sa faceti fapte bune, multumita acestora va fi usor pentru voi sa gasiti locul vostru pentru care ati fost creati.Asa, celui caruia ii este destinat pentru a fi printre fericiti ,ii va fi usor sa infaptuiasca opere caracteristice acestor persoane, in schimb celui caruia ii este destinat sa fie dintre mizerabili, ii va fi usor sa infaptuiasca opere caracteristice acestor tip de persoane." Atunci, Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) a recitat urmatoarele versete::

  “ Cat despre cel care daruieste si are frica [de Allah]/Si crede in rasplata cea frumoasa/Aceluia ii vom usura Noi [calea] catre bucurie/Cat despre cel care este zgarcit si cauta sa se imbogateasca/Si tagaduieste rasplata cea frumoasa/Aceluia ii vom usura Noi [calea] catre ceea ce este cel mai greu.
  [Sura Al-Layl (92: 5-10]


  Celui caruia daruieste si implineste datoria fata de Allah si se teme de El, si crede in Husna( ce e mai bun) Noi vom usura pentru el calea catre tihna(bunatate, Paradis) insa celui care este lacom si zgarcit si se considera siesi deajuns si considera minciuna Husna, Noi vom netezi pentru el calea spre Rau (Focul Iadului) [Saheeh Al-Bukhari, Vol.6, Hadith No.474]
  Numeroase exemple, de acest hadith deasupra indicat si de semnele lui Allah, sunt predominante in societatea noastra de azi , dar inca nu invatam lectiile care ne rezulta…De exemplu, cat e de usor pentru anumite persoane sa posteasca o zi da si o zi nu, sa efectueze postul voluntar de Shawwal, Muharram, Rajab, etc, tinand cont ca pentru anumiti este chiar foarte dificil sa posteasca in luna sfanta de Ramadhan, De ce?
  Ati observat cat e de usor pentru anumite persoane sa se trezeasca in inima noptii si sa vorbeasca cu Creatorul sau in privat, in salat-ul-tahajjud, in timp ce pentru altii este dificil sa efectueze rugaciunea obbligatorie? De ce?
  Cat e de usor pentru unii sa ramana celibatari si sa isi mentina castitatea si sa se protejeze de zina, in timp ce altii chiar daca sunt casatoriti oricum fac adulteriu.De ce? Cat e de usor pentru unii sa memorizeze anumite Ayat (versete) din Coran si Hadith, in timp ce altii memorizeaza ultimele melodii din top si invata cuvinte care se vorbesc pe strada…De ce?
  Puteti sa vedeti frati si surori, pentru unii dintre noi este foarte usor sa practicam islamul, asa cum ii place lui Allah sa fie practicat, in timp ce pentru altii e foarte dificil.Raspunsul la aceasta se gaseste in versetele din surah Al-Layl, pentru ca pentru cei pentru care e usoara practicarea islamului, Allah va face usoara calea spre Paradis, in schimb pentru cei a caror praticare este dificila, Allah le va face usoara cale aspre Infern.
  Atunci de ce e usor pentru unii sa practice islamul? Este pentru ca acestia sunt iubitori de cunoastere, o cauta si nu numai, dar de asemenea actioneaza pe baza acesteia, si asadar Allah face usoara pentru ei destinatia Paradisului.
  Cunoasterea este cheia si de aceea,Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) implora in fiecare rugaciune spunand: "Allahumma Inni Auzubikaa min Illmin Laa Yanf'aau".(O Allah! Caut refugiu la Tine impotriva cunostintei care nu aduce beneficiu).
  Frati si surori, nu veti avea parte de beneficii, stand ore si ore in fata televizorului, acesta nu duce la Paradis.Pierdere timpul, ore dupa ore, citind romane sau reviste sau ziare intr-o luna intreaga, nici asta nu duce spre Paradis . Pe cand tot acel timp petrecut studiind Coranul, Sunnah sau citind carti islamice, in loc de romane face mai usoara pentru voi strada spre Paradis, si obtinerea acestuia inshaallah
  Nu doar nu aduce beneficii, dar chiar dauneaza.Ore dupa ore de programe TV care nu invata despre Coran si Sunnah, dar in schimb va invata cum sa aveti o intalnire,cum sa comunicati cu persoane de sex opus, sau va invata violenta sau un limbaj vulgar. Prin urmare,PROPAGA RAUL SI IDEILE nocive si lucruri rele in minte si in inima, doar pentru placerea acestei lumi contemporane, si indepartand tot mai mult de la strada Paradisului.
  In concluzie, as vrea sa spun frati si surori, ca avem nevoie de “automobilele” noastre( islamul) , in bune conditii si concentrate pe directia corecta pentru destinatia noastra, Paradisul. Avem nevoie sa prindem “mapele” ( Coranul si Sunnah) si sa cerem de la persoane cu stiinta (savanti in islam) despre indicatiile (strazile) care duc in Paradis.

  Wa-Salam, fratele vostru in ISLAM, Jawad Ahmed.

  Sursa: Turntoislam

Share This Page