Care este modul cel mai frumos pentru a invita la Calea lui Allah?

AISCIA

New Member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

A fost intrebat Imamul , Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz,rahimalluhah:

Intrebare:

Avind in vedere indelungata dumneavoastra experienta in domeniul Dawa'h, care este cel mai bun mod pentru a invita pe cineva la Allah?

Raspuns:

Cel mai frumos mod pentru a invita este acela despre care Allah subhana wa ta'ala a scris in Coran si care se gaseste descris in Sunna Profetului (salallahu aleihi wa sallam). Preainaltul spune:

<< " Cheama la calea Domnului tau cu intelepciune si buna indemnare si discuta cu ei cum e mai frumos">>(16:125)...Tot in Coran, Preainaltul spune:
<<"Si datorita indurarii lui Allah, tu,( Muhammad), ai fost asa de bland cu ei!Iar de ai fi fost fara blandete si aspru la inima , ei ar fi fugit din preajma ta">> ( 3:159)
[/SIZE]

Allah,Preainaltul, vorbind despre Musa si Harun (aleyhimus-salam), cand El ii trimise la Faraon, spune:[/SIZE]
<<" Si spuneti-i lui vorbe blande! Poate ca el isi va aduce aminte sau se va teme">>
(20:44)
[/SIZE]

Cel care invita trebuie sa aleaga cel mai inteligent si bun mod in momentul invitatiei la Calea lui Allah.
Aceasta este stiinta despre ceea ce a spus Allah, si ceea ce rezulta din hadith-urile nobilului profet, salallahu aleihi wa salam.
In acelasi fel, mare importanta are si sfatuirea la facerea de bine cu cuvinte alese, cuvinte care sa influenteze profund inima, amintind moartea si cealalta viata, Paradisul si Infernul.
Toate acestea fac ca inima sa accepte invitatia, concentrandu-se la ceea ce spune cel care invita. Daca se intampla ca acela pe care il invitam sa aiba vreun dubiu, atunci cel care invita clarifica acel dubiu in cel mai bun mod, evitand sa fie sever.

E cel mai bine ca acesta sa ii povesteasca despre indoiala sa, si pe urma prin intermediul argumentelor sa il eliminam fara sa ne obosim, fara sa ne suparam, pentru ca daca nu avem rabdare, cel pe care vrem sa il invitam, refuza imediat invitatia. Din contra, cel care invita, trebuie sa aleaga cea mai buna modalitate, si sa clarifice cu argumente adaptate situatiei. El trebuie sa fie rabdator in fata oricarui lucru care ar putea sa il inerveze, sfatuind cu calm si intr-o maniera dulce, ca poate Allah, Preainaltul va face placuta invitatia lui in inima invitatului.

[Fatawa Ulamai al Baladi al Haram[/SIZE]]


Traducere "Turntoislam"

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

Iti multumim pentru efortul de a traduce acest articol, surioara Aiscia, fie ca Allah Subhanu Wa Ta'ala sa fie multumit de tine. Jazak Allahu khairan!

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 

moraru

New Member
In numele lui Allah, Milostivul, Induratorul


Assalam aleikum!

Intr-adevar, dawa face parte din viata de zi cu zi a musulmanului, comportamentul sau islamic fiind principalul argument.Cu atat mai mult, noi cei ce locuim in tari cu populatie majoritar nemusulmana, trebuie sa avem un comportament islamic cat mai bun cu putinta.Cu voia lui Allah subhanawa 'ataala, unul din proiectele mele pe termen lung, este chiar dawa si de aceia rog pe fratii si surorile care au experienta in dawa, sau au materiale despre dawa, sa ma ajute cu ele in proiectul meu.Ma intereseaza dawa atat catre musulmani cat si catre nemusulmani.
Allah sa ne dea puterea, lumina si intelepciunea sa putem face dawa in fiecare zi a vietii noastre.


Cine este interesat ma poate contacta printr-un Pm inshaAllah
Spune:"Intr-adevar,Domnul meu m-a calauzit pe un drum drept, o religie adevarata - religia lui Avraam cel drept intru credinta, care nu a fost printre cei care au facut asociati lui Allah"

SURAT AL-'AN'AM,161
 
Top