Greseli frecvent intilnite in Salaah

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu

„[...] Rugaciunea impiedica de la ceea ce este rusinos si de la ceea ce este oprit. [...]” – Qu’ran, traducerea sensurilor, Soorah Al-'Ankabut - 29:45


Salaah (namaaz) – rugaciunea este unul dintre cei mai importanti stilpi ai Islamului. Efectuarea rugaciunii reprezinta, dupa marturisirea de credinta, cea mai importanta porunca data de Allah Subhanu Wa Ta’ala musulmanilor. Rugaciunea este, de asemenea, primul fardh impus in islam.

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) ne-a avertizat asupra faptului ca vom fi intrebati in ziua judecatii despre implinirea rugaciunii.

Abu Hurairah a spus: "L-am auzit pe trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) spunind: 'Primul act de adorare despre care va fi intrebat omul in ziua invierii este rugaciunea. Daca a fost implinita cum trebuie, cu siguranta va reusi si va prospera, iar daca nu, desigur ca va pierde' [...]” – Hadeeth Sahih Sunan at-Tirmidthi. Continuarea hadeeth-ului ne spune ca daca rugaciunea a fost incompleta, Allah Subhanu Wa Ta’ala ii va intreba pe ingeri daca au fost implinite rugaciuni optionale (nafl) pentru a suplini deficientele legate de cele obligatorii, iar restul faptelor omului vor fi socotite in maniera asemanatoare. Trebuie subliniat faptul ca prin rugaciune efectuata corect se intelege RUGACIUNEA IMPLINITA CONFORM SUNNEI, nu urmarea vreunei madhab (scoli).

Cele patru scoli impartasesc aceeasi opinie cu privire la faptul ca aceia care nu acorda importanta rugaciunii si nu o recunosc ca fiind o indatorire obligatorie pentru orice musulman sunt kafir.

Rugaciunea este o obligatorie pentru musulmani, fie ei barbati sau femei, ajunsi la pubertate si in deplinatatea facultatilor mintale. Deci cel care are obligatia de a implini rugaciunea trebuie sa indeplineasca aceste conditii: sa fie musulman, sa fie in deplinatatea facultatilor mintale si sa fi trecut de virsta pubertatii. Rugaciunea nu e obligatorie pentru cei care nu sunt sanatosi din punct de vedere mintal, precum si pentru copiii care nu au ajuns inca la pubertate, dar asta nu inseamna ca parintii nu trebuie sa-i invete pe copiii lor de mici despre credinta si despre efectuarea rugaciunii.

Buraidah a relatat ca Mesagerul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Pactul care exista intre noi si ei (cei care imbratiseaza Islamul) este rugaciunea. Cine o neglijeaza, devine un necredincios” – Hadeeth Sunan an-Nasaa'ee and Sunan ibn Majah.

Pe de alta parte, Allah Subhanu Wa Ta’ala a pregatit o mare rasplata pentru cel care implineste corect, cu atentie si smerenie rugaciunea, pentru ca aceasta sterge pacatele oamenilor.

Prin urmare este extrem de important sa implinim rugaciunea in mod regulat si corect. Unii facem rugaciunea asa cum am invatat de la parintii nostri sau de la Shaikh, potrivit invataturilor acelei madthhab (scoli) pe care o urmeaza acestia. Insa trebuie sa fim in permanenta constienti de faptul ca trebuie sa urmam numai ceea ce ne-a invatat Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam). In mormint ingerii nu ne vor intreba "L-ai urmat pe acest imaam sau pe acel imaam?" Imaam-ul nostru nu va fi alaturi de noi, si nici nu ne va apara in ziua invierii.

Traditiile pe care le voi cita in continuarea acestui articol, in orice chestiune referitoare la Ad-Deen an-Naseehah, sint autentice. Oricine respinge Sunnah Profetului Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) se expune pe sine insusi la distrugere, dupa cum ne-a spus si Imaam Ahmed.

In continuarea puteti citi pe scurt despre o serie de greseli pe care unii musulmani le fac in mod frecvent atunci cind implinesc Salaah. Astfel de erori trebuie evitate, in speranta ca Allah Subhanu Wa Ta’ala va accepta acest act de adorare si ne va oferi rasplata pentru implinirea acestuia.

1) Purtarea unor vestminte (inclusiv pantaloni) care atirna sub linia gleznelor

Acesta reprezinta unul dintre pacatele majore. Abu Dtharr a relatat ca Mesagerul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Exista trei (categorii de) oameni cu care Allah nu va vorbi in ziua invierii, nici nu Se va uita la ei, nici nu ii va purifica, si vor avea parte de o pedeapsa dureroasa: cel a carui vestminte atirna sub gleznele sale, almanaan-ul (almanaan – acea persoana care ofera daruri doar cu scopul de a reprosa destinatarului cadoului ceea ce i-a dat) si un negustor care isi vinde marfa prin juraminte false” (se face referire la acel negustor care fie minte ca nu ii revine profit in urma vinzarii bunului respectiv, fie minte ca l-a costat mai mult decit pretul cu care il vinde, astfel incit sa determine cumparatorul sa il achizitiooneze) - Hadeeth Saheeh Muslim

Unii considera ca daca nu poarta vestimente care sa atirne sub linia gleznelor numai atunci cind se roaga nu comit nici un pacat. Altii sustin ca este pacat numai purtarea ostentativa, cu mindrie a unei astfel de vestimentatii; totusi, din hadeeth-ul mentionat mai sus rezulta in mod clar ca este pacat ca barbatii sa poarte vestiminte prea lungi, care trec de glezne. Abu Hurairah a relatat ca Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Acea parte a vestmintului care atirna sub glezne se pedepseste prin foc in ziua invierii” – Hadeeth Saheeh al-Bukhari.

Suflecarea minecilor si a partii de jos a pantalonilor prea lungi atunci cind implinim rugaciunea nu este o solutie. Ba dimpotriva, Profetul (sallallaahu 'alaihi wasallam) a interzis acest lucru iar marii invatati sint de acord atunci cind sustin ca nu este legal sa suflecam vreo parte a vestmintelor.

2) Consumarea unor alimente care produc respiratie neplacut mirositoare (de exemplu usturoi, ceapa) sau fumatul inainte de rugaciune

Atit ingerii cit si ceilalti care se roaga alaturi de noi sint deranjati de mirosurile neplacute. Inainte de a veni la rugaciune la moschee barbatii ar trebui sa se parfumeze cu moderatie, daca acest lucru e posibil. Jabir a relatat ca Profetul (sallallaahu 'alaihi wasallam) a zis: „Cel care maninca din planta urit mirositoare [usturoi sau ceapa], sa nu se apropie de moscheea nostra; ingerii sint deranjati de ceea ce il deranjeaza si pe om”. - Hadeeth Saheeh Muslim

3) Parcurgerea drumului catre moschee cu pas iute, sau chiar alergind, din teama de a nu pierde vreo unitate din rugaciune

Aceasta ar putea sa ii deranjeze pe cei care se roaga deja in moschee. Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) ne-a spus: „Atunci cind rugaciunea a inceput deja nu va grabiti pasul pentru a va alatura (celor care se roaga in moschee). Continuati-va drumul incet, in liniste; apoi alaturati-va celor care se roaga, (impliniti rugaciunea) din momentul pe care il prindeti, si apoi completati partea pe care nu ati implinit-o (adica imediat ce imaam-ul termina rugaciunea)". – Hadeeth Saheeh Bukhari & Muslim

4) Rostirea Takbeer-ului al-Ihram in timp ce sintem in rukoo'

Multi dintre cei care intirzie la moschee si ajung intr-un anumit moment al rugaciunii se grabesc sa se aseze in respectiva pozitie in care se afla cei care au fost in moschee de la inceputul rugaciunii. Citeodata cei care au prins rugaciunea de la inceput se afla in rukoo', iar cel care intirziat se grabeste sa spuna takbeer al-Ihram, sau takbeer-ul de deschidere a rugaciunii, de frica sa nu piarda respectiva ruk'ah. Takbeer al-Ihram trebuie rostit NUMAI de cel care sta in picioare.

5) Mormairea intentiei (niyyah) sau pronuntarea acesteia cu voce tare

INIMA este locul in care se produce intentia. Daca mormaim "Intentionez sa implinesc rugaciunea cutare, cu atitea rak'aat”, imediat inainte de inceperea rugaciunii – comitem un act de bid'ah – pentru ca nu exista nici o relatare veridica din care sa deducem ca Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) sau companionii lor, ori cei care i-au urmat au procedat astfel.

In plus, pronuntarea cu voce tare a intentiei ii deschide calea lui Shaitaan pentru a pune cuvinte irelevante in gura celui care rosteste cu voce tare nyyah. Poate vi s-a intimplat vreodata ceva de genul sa va pregatiti pentru dhuhr si in timp ce rostiti intentia sa va treziti ca spuneti "Intentionez sa implinesc patru rak'aat din rugaciunea Asr"… Aceasta confuzie provine de la Shaitan. Daca ati fi ramas tacut, Shaitan nu ar fi avut ocazia sa va faca sa deveniti confuz!

6) Neglijenta de a nu ridica miinile la takbeer-ul de deschidere al salaah-ului, inainte si dupa rukoo'

Abdullah bin Umar a spus: „L-am vazut pe Profet (sallallaahu 'alaihi wasallam) ridicindu-si miinile pina la nivelul umerilor la inceputul rugaciunii, inainte de a se apleca pentru rukoo' si atunci cind se ridica din nou”. – Hadeeth Saheeh Bukhari & Muslim

Ridicarea miinilor la fiecare takbeer, ce urmeaza primului takbeer la rugaciunile janazah, de Eid sau pentru ploaie – NU este recomandata. Profetul Mohammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) obisnuia sa isi puna miinile pe piept atunci cind statea in picioare in timpul rugaciunii.

7) Omisiunea de a rosti du'a de deschidere a rugaciunii, t'awwudth si basmalah

Prin T'awwudth se intelege pronuntarea cuvintelor "Aoudhu billahi min ashshaitan ir-rajim" iar basmalah este pronuntarea "Bismillah hirRahmaan irRaheem."

8) Neglijarea obligativitatii de a avea sutrah in fata cind implinim rugaciunea

Sutrah reprezinta un obiect, cum ar fi un perete, sau un lucru destul de inalt, spre care sa fim indreptati cu fata in momentul in care implinim rugaciunea. Sutrah are scopul de a atrage atentia celor care trec pe acolo sa nu paseasca in fata voastra in timp ce faceti rugaciunea.

Profetul Mohammad (SallaAllahu alayhi wasallam) a spus: „Atunci cind impliniti rugaciunea sa aveti sutrah in fata, si nu lasati pe nimeni sa treaca prin fata voastra cind va rugati. Daca insista (sa treaca), impiedicati-l cu forta, caci este insotit de Shaitan” – Hadeeth relatat de Ibn Khuzaimeh.

Si ne-a mai zis Profetul Mohammad (SallaAllahu alayhi wasallam): „Atuinci cind unul dintre voi se roaga avind in fata o sutrah, sa implineasca rugaciunea aproape de aceasta, astfel incit Shaitan sa nu poata sa ii anuleze rugaciunea” – Hadeeth relatat de Ibn Khuzaimeh.

9) Evitarea pozitionarii in primul rind la rugaciunea facuta in congregatie

Trimisul lui Alllah (SallaAllaahu 'alaihi wasallam) a spus intr-un hadeeth autentic ca aceia care se asaza in prima linie la rugaciunea in congregatie vor primi o mare rasplata.

10) Indreptarea privirii spre cer, spre imaan sau la stinga sau dreapta in timp ce implinim rugaciunea

Un astfel de comportament ne poate conduce la pierderea concentrarii. Noua ni se porunceste sa ne coborim privirile catre acel punct in care capul nostru va atinge solul in timp ce facem sujood. Profetul Mohammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) ne-a avertizat: ”Cei care isi ridica privirile in timpul rugaciunii sa nu mai faca acest lucru, altfel vederea lor nu se reintoarce la ei (adica vor orbi)” – Hadeeth Muslim.

11) Lasarea de goluri in rindurile de la rugaciunea in congregatie

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Indreptati sirurile, tineti-va umerii la acelasi nivel si umpleti golurile. Shaitan trece prin spatiile din rindurile de la rugaciunea in congregatie” – Hadeeth Imam Ahmad si altii.

12) Recitarea rapida a Surei al-Fatiha, fara a face pauza dupa fiecare verset (aya)

Profetul Mohammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) obisnuia sa faca pauza dupa recitarea fiecarui vers al acestei sure (aceasta informatie ne-a parvenit de la Abu Dawood).

13) Sa ne agitam in timpul rugaciunii, sa ne uitam la ceas sau sa ne jucam cu degetele, hainele, ori miscarea fara rost a picioarelor

Toate acestea micsoreaza recompensa pe care o primim pentru efectuarea rugaciunii. Supunerea este una dintre comnditiile ce trebuie indeplinite pentru ca rugaciunea sa fie acceptata.

14) Sa tinem Qu’ran-ul si sa recitam dupa el pentru a verifica recitarea imaam-ului

Aceasta actiune il distrage pe cel care o efectueaza si il impiedica sa se concentreze asa cum ar trebui. Trebuie evitata in timpul Salaah-ului.

15) Sa concurm cu imaam-ul, sa ne miscam inainte ca el sa schimbe pozitia sau concomitent cu el (este vorba tot despre rugaciunile in congregatie)

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Nu va miscati inainte ca imaam-ul sa faca acest lucru. Cind imaam-ul spun ‚Allahu akbar’, spuneti ‚Allahu akbar’. Cind el spune ‚waladh-dhalleen' voi spuneti ‚aameen”.

Intr-o alta relatare, Profetul Muhammad (SallaAllahu ‚alaihi wasallam) a spus: „Cu siguranta imaam-ul se afla acolo pentru ca voi sa-l urmati”. Hadeeth Saheeh Muslim.


(Va urma, in sha Alla)
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As salamu aleikom wa rahmatu llahi wa barakatuhu

Surioara Made te-as fi lasat sa-ti termini articolul dar nu pot.Trebuie sa-ti spun ca TE IUBESC PENTRU ALLAH si sunt foarte foarte mandra de tine

Alhamdulilah
Asteptam cu nerabdare continuarea


wa aleikom salam wa rahmatu llahi wa barakatuhu
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

:shymuslima1::shymuslima1::shymuslima1: Culmea, era sa cad de pe scaun cind am citit, m-am emotionat toata. Dar si eu te iubesc pentru Allah, sint foarte mindra de tine si-ti sint si recunoscatoare pentru multe pe deasupra - Jazak Allahu khairan!!!

Continuarea in curind In sha Allah :hearts:

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
16) Sa tinem capul intr-o pozitie exagerat de joasa sau ridicata, precum si arcuirea spatelui in timp ce sintem in pozitia rukoo'

Capul trebuie mentinut intr-o pozitie normala, iar spatele trebuie sa fie drept in timp ce sintem in rukoo', pentru a forma un unghi drept cu picioarele.

17) Alipirea bratelor de lateralele corpului in rukoo' sau sujood; e gresit si sa sustinem burta pe coapse cind ne aflam in sujood

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: "Nici unul dintre voi sa nu se sprijine pe brate (cit e in sujood) precum ciinele. Sa se sprijine pe palme si sa isi tina coatele departe de corp” – Hadeeth Saheeh Muslim.

Tot dintr-un hadeeth saheeh Muslim stim ca Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) obisnuia sa isi tina bratele departe de corp in timp ce se afla in rukoo' si sujood, astfel incit se putea zari albetea sub-bratului sau.

18) Expunerea la vedere a unei parti din spate in timpul rugaciunii

Aceast lucru poate fi vazut la cei care poarta camasi scurte si strimte, sau pantaloni prea strimti. Atunci cind se inclina sau fac o prosternare este expusa o parte din spatele lor. Aceasta parte a corpului face parte din awrah, deci trebuie sa fie intotdeauna acoperita. Expunerea acestei parti din spate in timpul salaah-ului face ca actul de adorare sa devina nul, anulat.

19) Neglijenta de a rosti ta'meen (adica a spune 'Aameen) cu voce tare dupa ce imaam-ul termina de recitat ultimul vers din Soorah al-Fatiha - "waladh-dhalleen"

Profetul Mohammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) ne-a spus: "Dupa ce imaam-ul spune 'waladh-dhalleen', rostiti 'Aameen', pentru ca si ingerii spun 'Aameen', iar imaam-ul spune 'Aameen'. Aceuia care spune aameen in acelasi moment cu ingerii, Allah ii iarta pacatele facute in trecut" – Hadeeth Saheeh Bukhari & Saheeh Muslim.

20) Atingerea solului doar cu fruntea in timpul sujood-ului

Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Mi s-a poruncit sa ma prosternez (atingind solul) cu sapte oase, fruntea si nasul, cele doua miini (adica palmele), cei doi genunchi si cele doua picioare” – Hadeeth Saheeh Muslim.
Deci pentru a sta corect in sujood trebuie sa atingem solul si cu fruntea si cu nasul.

21) Implinirea grabita a rugaciunii

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a vazut un om care nu a finalizat rukoo' si a facut un sujood foarte scurt, si a spus: „Daca acest om moare in timp ce se roaga astfel, ar muri ca facind parte din alta religie (adica nu ar muri ca musulman)”.

Tot Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a mai zis: „Cel mai rau dintre hoti este cel care fura din propria rugaciune”. Oamenii au intrebat: „Trimis al lui Allah, cum poate cineva sa fure din rugaciunea sa?”. El a spus: „Prin lasarea incompleta a rukoo'-ului si a sujood-ului”. – Hadeeth At-Tabarani & al-Hakim

A completa rukoo' inseamna a sta in acea postura cit timp este necesar pentru a recita 'subhana rabbiyal Adtheem' de trei ori, rar, iar apoi, pe cind bne aflam in sujood, 'subhana rabbiyal-a'ala' tot de trei ori, rar.

22) Adoptarea pozitiei tawarruk la ultima rak'ah a rugaciunii Fajr sau a celei de vineri

Pozitia tawarruk trebuie adoptata numai in ultima rak'ah la rugaciunile de Dhuhr, Asr, Maghrib si Isha'. Tawarruk, conform descrierii din Saheeh al-Bukhari, e pozitia in care corpul se odihneste, in timp ce sta asezat, pe coapsa stinga, cu extremitatea piciorului sting sub tibia celui drept.
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member

23) Miscarea palmelor atunci cind se spune 'assalamu aleikum warahmatul-lah' pentru a incheia rugaciunea

Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a vazut pe citiva dintre companionii sai facind acest lucru. Atunci Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a obiectat: „De ce va vad pe voi miscindu-va miinile precum cozile cailor salbatici?”. Hadeeth saheeh Abu Dawood & an-Nasaa'ee

24) Utilizarea miinii stingi la tasbeeh

Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) obisnuia sa faca tasbeeh dupa salah, numarind cu ajutorul degetelor miinii drepte. Abdullah bin Amr a relatat ca Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: "(Exista) doua fapte bune, orice musulman care le implineste va intra in Jannah, insa putini sint cei care le implinesc: a spune "subhanAllah" de zece ori, si "alHamdulillah" tot de zece ori si "AllahuAkbar" de zece ori. Si l-am vazut pe trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) numarindu-le pe mina sa". lbn Qudamah a spus: „Mesagerul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) folosea mina dreapta pentru a face tasbeeh”. – Hadeeth saheeh Abu Dawood.

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a zis: ‚Ele (degetele) vor fi facute sa vorbeasca si vor fi intrebate (in ziua invierii) – Hadeeth saheeh At-Tirmidhi.

25) Stringerea miinilor celor din jur dupa ce ia sfirsit rugaciunea fardh si rostirea cuvintelor 'taqabbala-llah' sau 'haraman'

Aceasta este o bid'ah care nu a fost niciodata practicata de companionii Profetului (sallallaahu 'alaihi wasallam) sau cei care le-au urmat, Allah sa fie multumit de ei.

26) Ridicarea miinilor pentru dua' imediat ce rugaciunea a luat sfirsit

Aceasta nu era o practica a Trimisului lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam). Este Sunnah sa incepem sa rostim dhikr dupa ce ia sfirsit rugaciunea. Profetul (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Cind recitati 'At-tahiyyat...', (chiar inainte de tasleem), alegeti orice du'a preferati. – Hadeeth saheeh An-Nasaee

27) Iesirea imediat dupa tasleem, la sfirsitul rugaciunii, si neglijarea dhikr-ului

Dhikr inseamna sa recitam subhanal-Lah de 33 de ori, alhamdu Lilah de 33 de ori si Allahu Akbar de 33 de ori, apoi La ilaha illal-Laah de 10 ori, urmate de reciatrea ayat al-Kursi (versetul 255 din surah 2, al Baqarah) – sau orice alt dhikr autentic.

28) A trece prin fata unei persoane care se roaga

Mesagerul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a avertizat: „Daca cei care trec prin fata acelora care se roaga ar sti consecintele acestei fapte, ar fi asteptat mult si bine inainte sa faca acest lucru” – Hadeeth saheeh al-Bukhari & saheeh Muslim

29) Neglijarea rugaciunii de catre cel care nu se simte bine sau este bolnav

Salah este unul dintre cei mai importanti stilpi ai islamului. Mesagerul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) nu a neglijat niciodata rugaciunea, nici atunci cind era bolnav, nici atunci cind se lupta cu dusmanii.

Daca o persoana nu poate sa faca ablutiunea, el are optiunea de a face tayammum, prin luarea de tarina curata si apoi stergerea fetei si a miinilor, la fel cum se procedeaza si cu apa. Daca nu poate sta in picioare la rugaciune poate sa se roage stind asezat, sau intins pe o parte. E suficient sa isi ridice si sa isi coboare privirea pentru a face rukoo' (sus) si sujood (jos), si sa completeze ce i-a ramas din rugaciune intr-o maniera asemanatoare.

30) Implinirea rugaciunii intr-un cimitir

Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Nu impliniti rugaciunea pe cind va aflati intr-un cimitir si nici nu va asezati pe morminte” – hadeeth saheeh Muslim si altii.
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Formatul complet al rugaciunii ne-a fost transmis de Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam). Nici un imam si nici un invatat nu au dreptul de a adauga ceva sau de a omite vreun aspect din cadrul rugaciunii. Nu exista nici o carte, traditie sau vreun hadeeth saheeh din care sa rezulte ca Trimisul lui Allah (sallallaahu 'alaihi wasallam) le-a poruncit barbatilor sa implneasca rugaciunea intr-o anumita maniera iar femeilor in alt mod. Profetul Muhammad (sallallaahu 'alaihi wasallam) a spus: „Rugati-va asa cum m-ati vazut pe mine ca implinesc rugaciunea” – hadeeth saheeh al-Bukhari. Profetul (sallallaahu 'alaihi wasallam) nu facea nici o diferenta intre femei si barbati cu privire la modalitatea de efectuare a rugaciunii.

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 
Top