istihara i san poslije

da-ne

New Member
Sellam,

Ne znam gdje da postavim pitanje pa evo nadam se da nece nikom smetati.

Neku noc sam klanjala istiharu, i otisla na spavanje.
U snu nije bilo nikakvo desavanje vezano za ono sto sam dovila. Sjecam se samo dijela na pocetku, ostalog nista. Ali sam u sanovnicima (ne islamskim) potrazila odgovor na ono sto sam vidjela u snu i moguce da je to to. Mada nisam sigurna.

Pa me zanima da li se u snu poslije istihare pokaze tacno sta treba da bude i kako ili treba odgovor traziti u sanovnicima.

Pa ako nije problem neko ko ima ISLAMSKI sanovnik da mi se javi na PVT da mu kazem sta sam usnila.

Sellam
 

Meekaal

New Member
Istikhaara

Мир на те, да-не.

Ово је аутоматски преведен текст па опрости граматички грешке. Одговор од Истикхаара молитва не мора нужно да дође у сну. Ви молите Истикхаара када сте направили ваш избор, а ви питајте алла да вас то ни променити свој избор или чува.
 

Farshi_turaab

New Member
Što se tiče istihare, da, ona uopšte ne mora da se javi u snu iako može. U mnogo slučajeva se ne javi, ali ti to osjetiš. Kako? Npr. klanjala si istiharu kada si htjela da upišeš fakultet i nikako se nisi mogla odlučiti koji ćeš od dva ponuđena jer smatraš da su oba dobra i da bi ti oba donijela dosta hajra. I sad, ne mora da znači da nakon klanjanja istihare, da ćeš da usniješ koji od njih je bolji za tebe, već možeš to da osjetiš tako što ćeš npr. osjetiti odbojnost prema jednom od ta dva odabrana, ili ćeš uvidjeti da neka stvar vezana za taj fakultet nije baš takva kakvom ti se činila, i slično. Nadam se da si me razumjela :) Ja ni jednu svoju istiharu nisam sanjala, svaki put bi mi se dogodilo to da osjetim ono što je za mene veći hajr. A svakako, opet, tvoj je lični izbor šta god da odlučiš.

Eto, nadam se da sam ti makar malo razjasnila :)

Allah te nagradio svakim hajrom i podario ti hajr u onome što izabereš a što je bilo predmet tvoje istihare. Amin!

Wesselaam
 

Lejlla

muslima
Staff member
Ve alejumu Selam!

Ne treba ocekivati nikakve snove poslije klanjanja istihare ja licno ionako rijetko kad sta sanjam tako da ne sanjam obicno ni poslije klanjanja istihare. Mada ja u zadnje vrijeme uobicavam prije svakog izlaska iz kuce klanjati istiharu .
 
Top