O conceptie gresita despre manhajul salafilor

ummaymanabd

Junior Member
O conceptie gresita : manhajul salafilor nu este corespunzator timpurilor noastre

Intrebare: Anumite persoane sustin ca manhajul lui Ahlus-Sunnah wal Jama’ah nu poate fi urmat in aceste vremuri, si vad (ca si proba pentru sinteza lor) ca normativele precise ale Shariei detinute de Ahlus-Sunnah nu pot fi puse in aplicare in aceasta epoca.


Raspuns: Acela care crede ca manhajul salafilor nu este potrivit pentru aceste vremuri este unul care trebuie considerat indus in eroare si care induce in eroare pe ceilalti, pentru ca manhajul Salafus-salih este ceea ce aAllah ne-a ordinat saa urmam pana in momentul Orei.

El (sallAllahu 'alayhi wa sallam) a spus:
“Intr-adevar cei care vor trai dupa mine vor vedea multe divergente, de aceea tineti-va strans de Sunna mea si de Sunna califilor bine calauziti de dupa mine.Aderati la acesta cu fermitate si tineti strans de ea cu dintii “

Aceasta se adreseaza Ummei pana la momentul Orei.Aceasta demonstreaza ca Manhajul salafilor trebuie urmat si ca acesta este potrivit pentru organizarea vietii in orice timp si loc.

Allah PreaInaltul a spus::

“ Allah a fost multumit de catre primii[ credinciosi] dintre cei care au purces in pribegie[ muhajirun] si sprijinitori [ansar] si dintre cei care l-au urmat cu buna purtare, si Allah este multumit de ei, dupa cum si ei sunt multumiti de El” [At-Tawba: 100]Prin umare, e obligatoriu pentru Ummah sa urmeze manhajul Muhajirun-ilor e Ansar-ilor. Imam Malik (rahimahullah) a spus: "Partea tarzie a Ummei nu va fi indreptata decat cu ceea ce a indreptat si partea ei timpurie."

Persoana care vrea sa izoleze Ummah salafilor este o persoana care vrea numai rau pentru musulmani. Acesta este unul care vrea sa schimbe islamul si care vrea sa introduca inovatii si Mukhalafat ( lucruri care sunt opuse religiei pure). Este obligatoriu sa refuzam aceasta persoana, sa negam argumentele sale si sa fim atenti impotriva raului pe care il face, pentru ca Manhajul salafilor trebuie urmat si salafii trebuie considerati exemple de urmat. Urmarea Manhajului salafilor este ceea ce Cartea lui Allah si Sunnah mesagerului invata, asa cum am mentionat.
Persoana care vrea sa elimine Khalafii (generatiile urmatoare) din Ummah salafilor este unul care instaureaza coruptia pe pamant. Este obligatorie respingerea declaratiilor sale, si trebuie avertizati musulmanii impotriva lui. Musulmanii trebuie sa demonstreze falsitatea acestor declaratii.
Sheitii si cei care sunt de acord cu ei sunt cunoscuti pentru emiterea unor astfel de declaratii false si de aceea nu trebuie sa li se dea nici o importanta si nu trebuie luati drept exemple.

Shaykh Salih Al-Fawzan (hafidhahullah)
[sursa: Turntoislam]
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom

Allah Subhana w Taala sa te rasplateasca


Allah sa ne tina departe de a ne ingamfa audu bilah,sau mai mult de Mandire si Ignoranta

wa 3aleikom salam
 

umm aisha

Junior Member
Asalamu aleikum wa rahmatullah wa barakatuh

Mashallah surioara, subiectul tau a venit ca o manusa pentru zilele noastre cand ne confruntam asa de des cu probleme de genul asta.


Inshallah Allah (swt) sa te rasplateasca pentru munca ta. Ameen

Si sa fim protejati de astfel de inovatori. Ameen.
 

ummraschid

Active Member
Staff member
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

BarakAllahu fiki, surioara, sa te rasplateasca Allah subhanahu wa ta'ala!
:tti_sister:

JazakAllah khair!
 
Top