Sfaturi pentru fiicele lui Adam

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom,dragi surori,vedem ca atacurile ,masacrele israelilenilor nu se mai opresc(Allah sa-i pedepseasca),si ne uitam la neputinta noastra ,zi de zi stam cu frica in san ca nu cumva o veste sa ajunga la urechile noastre ..(despre rude,prietreni, surori)..si totusi oamenii mor ,oamenii sunt in mari suferinte,oamenii nu mai au speranta decat ca il vor vedea pe Allah Subhana w Taala.

Ce am facut noi pentru ei?
Stiati ca putem primii rasplata ca si cum am fi fost acolo?

Cum?

Cititi inshaAllah despre bataliile in care au fost angajati musulmanii,si cititti despre cei care nu au putut participa..din cauza circumstantelor(asa cum suntem noi) si cu toate acestea au primit aceasi rasplata ca si cu cei care au fost in batalie.

Cum asa?

In ciuda faptului ca au stat sub acoperisul casei lor , in siguranta..inima lor ,sufletul lor, a fost in alerta,anxietatea i-a cuprins si pe ei,au plans si s-au rugat zi si noapte ptr fratii care erau in primejdie..si uite asa au primit aceasi raplata...

Voi nu va doriti acelasi lucru?

Mai mult....Il rugam pe Allah sa incheie aceste mascre inshaAllah, apoi..ne uitam la noi..au murit atatia oamenii..distrugerile ..ti-au afectat viata?
Ti-au afectat comportamentul?
Ai meditat asupra nenorocirilor care se intampla muslmanilor nu numai in Palestina..ci in intreaga lume?

Daca da! E timpul sa faci ceva!!

Nu sti cu ce sa incepi?

InshaAllah te vom sfatui..

(Atentie aceste verdicte sunt in unanimitate)Nu vom gasi o scoala sa aiba o parere diferita )

1.Fiica a lui Adam,daca te pensezi inceteaza sa o mai faci pentru ca profetul sallallahu alahi wa sallam a blestemat pe aceea femeie

. Trimisul lui Allah - sallallahu alahi wa ali wa sallam “le-a blestemat atât pe femeia care face aceasta operaţiune, cât şi pe femeia care cere sa i-i se faca aceasta (Relatat de Abu Dawud cu un lanţ bun de transmiţãtori)

2.Daca nu porti hijabul...ar fi bine sa o faci pentru ca hijabul este o obligatie in Islam .

Surah an-Nur

"Si spune drepcredincioaselor sa-si plece privirile lor si sa-si pazeasca pudoarea lor,sa nu-si arate gatelile lor in afara casei lor afara de ceea ce este pe dinafara si sa-si coboare valurile peste piepturile lor si sa nu-si arate frumusetea lor....]”


3.Daca iesi afara din casa ta machiata inceteaza s-o mai faci pentru ca este haram..si wallahy mi-e teama pentru tine surioara ca in ziua judecatii sa gasesti in cartea ta mai mult decat ti-ai fi putut imagina.Se spune ca ficare barabat care te priveste cu pofta el ia pacat pentru intentia lui si tu ai o parte din acel pacat deoarecee tu ai fost ispita

4.Daca vrei sa te tatuezi e bine sa-ti scoti aceasta idee din cap deoarece profetul Muhammad sallalalhu alahi wa sallam a blestemat femeia care se tatueaza si pe cea care tatueaza


5.Trebuie sa sti ,Allah sa aiba mila de tine draga surioara ca femeia musulmana trebuie sa fie modesta.Femeile din Vest cand ies din casa lor se uita in oglinda sa verifice daca machiajul este perfect,daca parul este aranjat..etc

Si tu draga musulmana ,te uiti in oglinda cand iesi din casa,dar tu doresti sa ascunzi orice lucru care ti-ar putea stribii modestia.
Femeia musulmana are gria ca atunci cand iasa din casa sa nu fie o ispita..imbracandu-se cu haine largi,abaia, in alte cuvinte cu vesmantul islamic.

Daca vrei sa pui oja pe unghi cand iesi , poti sa o faci , dar cu conditia sa porti manusi..ptr ca si acest lucru este o infrumusetare.Si este Haram daca cei care nu sunt mahram pentru tine, observa acest lucru.

6.Daca iesi afara din casa ai grija sa nu fi nici o tinta pentru hoti.Islamul protejeaza femeia din toate punctele de vedere...asa ca atunci cand iesi ia cu tine daca tot vrei ..un inelus si ceasul..daca te impodobesti..sheitan va gasi cale ptr ca sa-ti distruga din modestie si in plus vei fi o tinta pentru cei cu minti si inimi bolnave.Evita margelele sau lanturile sa fie scoase inafara vesmantului tau.

7.Daca fumezi Allah sa te calauzeasca si sa te ierte..da-ti toata silinta sa te lasi de dragul lui Allah..nu astepta ca doctorul sa ti-o spuna ca poate fi prea tarziu pentru cainta ta.Gandeste-te la raul pe care il faci si celor din jurul tau....
Citeste despre: http://www.turntoislam.com/forum/sho...hlight=fumatul

Si...draga mea surioara...Rugaciunea niciodata sa n-o amani..roaga-te la timp ptr ca Allah sa fie multumit de tine

Acestea au fost doar cateva puncte la care trebuie sa meditezi si inshaAllah sa vi peste o zi,,doua ,...o saptamana..o luna...un an..si sa ne spui ca ai reusit.
Noi ne rugam la Allah sa o poti face
.
 

umm aisha

Junior Member
Asalamu aleikum

Mashallah Iman, Allah sa te binecuvanteze pentru ce ai scris.

Vedem tot mai multi tineri care cad in aceste capcane ale dependentei de orice fel.

Pentru cei ce sunt in aceasta situatie ii rog sa faca un efort special in timpul Ramadanului, cand peste zi trebuie sa se abtina de la orice fel de astfel de obiceiuri. Cunosc personal 3 cazuri si altele 10(din auzite) cand unii din fratii nostri au reusit sa renunte la fumat in timpul Ramdanului. Cand se face timpul de maghrib rugati-va la Allah sa va dea tarie sa nu mai fumati deloc. Incarcati-va timpul liber cu recitarea Coranului si multa Du'a.

Fiti sinceri in rugamintea voastra fata de Allah si incercati tot posibilul sa ramaneti pe calea dreapta. Cu totii stim efectele daunatoare ale fumatului si cu toate acestea foarte multi dintre fratii nostri le ignora.

Incercati sa fiti cat mai sanatosi cu putina pentru a lupta in numele Islamului, pentru a fi un sprijin pentru familiile voastre. Copiii nostri au nevoie de exemple impecabile de urmat iar noi ca parinti trebuie sa fim primii in a le oferi aceste modele. Vedem astazi cum modele pe care sunt invatati copiii nostri sa le urmeze nu mai sunt modelele islamice, ci mai degraba cele din Vest.

Dragii mei frati faceti un efort daca nu pentru voi macar pentru copiii vostri.
Haideti sa ii tinem departe de aceste vicii distrugatoare de fapte bune si sa le oferim o viata cu adevarat islamica.

Inshallah Allah sa va ajute in testul vostru. Ameen.
 
Top