IslaamQuiz

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe broeders && zusters

Wat zouden jullie ervan vinden om een IslaamQuiz te houden?
Het prncipe gaat als volgt;
iemand stelt een vraag, en degene die als eerste het goeie antwoord geeft (met bewijs) die stelt de volgende vraag enzz...

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 

moslimmm

'Abdel'aziz
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe broeders && zusters

Wat zouden jullie ervan vinden om een IslaamQuiz te houden?
Het prncipe gaat als volgt;
iemand stelt een vraag, en degene die als eerste het goeie antwoord geeft (met bewijs) die stelt de volgende vraag enzz...

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
.

lijkt mij n leuk idee:):)

maa wie gaat dan beginnen met het stellen van de vragen :p
 

MashaAllah

Islam is mijn macht
salaam oealikoem wa rahmatoelahoe wa barakatoe,

ik vind het een echt uitstekend idee!

ik heb eigenlijk een vraagje:

ik heb gehoord dat de pil(anticonceptiemiddel) haram is? sommige zeggen dat het alleen toegestaan is voor vrouwen die ziek zijn, of die het niet aankunnen? klopt dit?
sommige zeggen dat als je de pil neemt, een zonde bega gelijk je een abortus pleegde.?
kan iemand dit antw? aub?


wasalamu alaykum
 

Imad

Junior Member
Assalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh,

nu mag jij Sissih een vraag stellen. En anders wil ik wel een vraag stellen.

Salamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh
 

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

Je zegt dat het hier wat stil is, dan is het nu tijd om dat te veranderen he :p inscha'Allah natuurlijk...

Awel sissih, aan jou de eer om de 1ste vraag te stellen ;)

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 

Sissih

AhlAlSunahWaDjama'ah
Assalamu alaikom ...


Ahaa, jullie mogen wel een vraag stellen, ben nooit goed in vragen bedenken but... here it is:


Noem de drie verschillende categoriën van Tawheed.
 

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

Tawhied al Oeloehiyyah, Tawhied Al Dhzaat wal Asma was Sifaat, Tawhied al Roeboebiyah

Moet ik ook in het nederlands vertalen en uitleggen of vlstaat dit ?

wa salamu alaykoum wr wb
 

MashaAllah

Islam is mijn macht
salaam oealaikoem wa rahamtoelahoe wa barakatoeh,

ik denk liever nog in het nederlands vertalen en uitleggen.
want dan kan ik wel iets bijleren!

Bedankt voor de moeite zuster!

w;salaam
 

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

heb even opgezocht op internet, hier is het uitgebreid besproken :)

1. De Eenheid van Allah in de heerschappij (Tawhied al Roeboebiyyah):

Dit is dat men gelooft dat Allah de enige Schepper, de Bezitter en Organisator is. Allah de Verheven zegt: ‘Weet, dat scheppen en bevelen aan Hem is voorbehouden.’ (7;54) En de Verhevene zegt: ‘En aan Allah behoort het Koninkrijk van de hemelen en de aarde toe en Allah is Almachtig over alle dingen.’ (3;189).

Vergis je echter niet, want slechts geloven in de Eenheid van Allah in de heerschappij maakt je nog geen moslim. De aanbidders van de afgoden geloofden ook in deze eenheid en toch heeft de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) hen bestreden. Allah zegt: ‘En als jij hen vraagt wie hen geschapen heeft, dan zullen zij zeker zeggen: ‘Allah.’ Waarom worden zij dan belogen?’ (43;87)

2. De Eenheid van Allah om als enige aanbeden te worden (Tawhied al Oeloehiyyah):

Dit betekent de erkenning van de Eenheid van Allah in de aanbidding. Liefde en angst, hoop en vrees, vertrouwen en aanroepen, gehoorzaamheid, slachten en zweren, nederigheid en onderwerping alleen aan Allah. In andere woorden, het verrichten van smeekbeden , afleggen van eden, het offeren van dieren, hoop hebben op Hem, angst hebben voor Hem vertrouwen op Hem, verlangen naar Hem, ontzag hebben voor Hem etc. etc. Allah zegt: ‘ Zeg: ‘Mijn gebed en mijn offer mijn leven en mijn dood zijn enkel voor Allah De Heer der werelden.’ (6:162)

Ibn Kathier (moge Allah hem genadig zijn) heeft gezegd:’Wat ook tot de aanbidding behoort is de doe’aa (smeekbede), vrees en hoop hebben in Hem, vertrouwen in Hem, het striven naar het Paradijs en vrees hebben van de Hel, khoeshoe’ en het nederig zijn aan Hem, hulp en steun zoeken bij Hem, het slachten van dieren namens Hem, en het afleggen van eden en andere soorten aanbiddingvormen die Hij bevolen heeft, alle aanbiddingen behoren alleen aan Allah toe. Het bewijs hiervoor is dat Allah zegt: ‘En voorwaar, de moskeeen behoren aan Allah toe; roept dan naast Allah niet een aan.’ (72;18)

De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Doe’aa is aanbidding.’ (Aboe Dawoed) En Allah zegt: ‘En jullie Heer zei: ‘Roept Mij aan, Ik zal jullie verhoren. Voorwaar, degenen die te hoogmoedig zijn om Mij te aanbidden zullen de Hel binnengaan als vernederden.’ (40;60)

Over vrees voor Allah zegt de Almachtige: ‘Wees daarom niet bang voor hen, wees bang voor Mij, indien jullie gelovigen zijn.’ (3;175)

Over vertrouwen op Allah, zegt de Barmhartige: ‘En stelt jullie vetrouwen op Allah, als jullie gelovigen zijn.’ (5;23) en ‘En (voor) Wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende.’ (65;3)

Over liefde, vrees en nederigheid zegt de Erbarmer: ‘Voorwaar, zij wedijverden in goede daden en riepen ons aan, verlangend (naar Onze Genade) en vol ontzag (voor Onze bestraffing). En zij waren nederig tegenover Ons.’ (21;90)

Over onderdanigheid zegt Allah: ‘En keer terug tot jullie Heer.’ (39;54)

Over steun en hulp zegt Allah: ‘U alleen aanbidden wij en U allen vragen wij om hulp.’ (1;5). En de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Als je hulp zoekt, zoek het dan bij Allah.’ (Tirmidhie)

En degene die offert voor iemand anders dan Allah is vervloekt zoals duidleijk is bewezen uit bovenstaande vers alsook uit de volgende overlevering: ‘Allah vervloekt degene die voor iemand anders dan Allah (een dier) offert.'

Deze Eenheid, het recht van Allah om als enige te worden aanbeden, is wat de ongelovigen tijdens de periode van de Boodschapper (vrede zij met hem) weigerden te erkennen. De ongelovigen verwierpen dit omdat ze zich anders zuiver moesten richten tot Allah en alle vormen van aanbidding aan anderen dan Allah moesten verwerpen. En om deze verwerping van hun, heeft de Boodschapper hen bestreden en bevochten.

3. De Eenheid van Allah’s dhzaat, Zijn Namen en Eigenschappen (Tawhied Al-Dhzaat wal Asmaa was-Sifaat):

Allah de Alamchtige zegt: ‘Zeg (o Muhammad): ‘Hij is Allah, de Enige. Allah is de Enige van Wie al het geschapene afhankelijk is. Hij heeft niet verwekt en is niet verwekt. En niet een is aan Hem gelijkwaardig.’ (112). En Hij zegt: Niets is aan Hem gelijk. En Hij is de Alhorende, de Alziende.’ (42;11) En Hij zegt: ‘En Allah behoren de Schone Namen, roept Hem daarmee aan en verlaat degenen die misbruikvan Zijn Namen maken; zij zullen worden vergolden voor wat zij plachten te doen.’ (4;116)

Dit zijn de drie categorieen van Tawhied en het geloven in dezen en accepteren en erkennen van al deze drie categorieen is een vereiste voor iemand die de Islam als zijn Dien beschouwt. De Islam is gebaseerd op de Tawhied van Allah, en die Tawhied omvat alle bovenstaande drie categorieen. Als men een van de drie mist of niet erkent, is men een ongelovige.

LINK: http://riyaadhuljannah.blogspot.com/2005/09/tawheed-en-de-verschillende.html

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 

Sissih

AhlAlSunahWaDjama'ah
MashaAllaah...

Helemaal waar, da heb je goed. Aan jou of iemand anders de eer om een vraag te stellen inshaAllaah.
 

moslimmm

'Abdel'aziz
ik heb incha'allah ook n vraagje:

wie heeft voor de splitsing van tawheed gezorgd in 3 onderdelen???(robubia,oluhia,asma wa sifat)


ik ben benieuwd naar de antwoorden :p


waselemoe3aleikoem wr wb
 

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

Tip? Tip? :p
Eerlijk heb geen idee :girl3:

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 

Imad

Junior Member
Assalamoelaikoem warahmatullahi wabarakatuh,

Ten eerste moeten wij ervanuit gaan dat Allah de kenmerken van Tawheed tot zijn dienaren heeft geopenbaard. Tawheed is in dit opzicht helder en duidelijk.

Als wij de koraan raadplegen zien wij dat Tawheed onderverdeeld kan worden in deze gangbare onderverdeling.

Allah Glorieus en Verheven is Hij zegt:

رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا فَاعْبُدْهُ وَاصْطَبِرْ لِعِبَادَتِهِ هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا

Als je dit vers en vele andere verzen ontleed, dan zie je wat ik bedoel. Laten wij dat gaan doen.


رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا= Hier geeft Allah aan dat Hij de Heer (Rab) van de hemelen en aarde is en andere verzen verduidelijken dat er geen Rab is van de hemelen en aarde behalve Allah= Tawheed in de Heerschappij oftewel Tawheed Arubobia


فَاعْبُدْهُ وَاصْطَبِرْ لِعِبَادَتِهِ
= Aanbid Hem en heb geduld in Zijn aanbidding en andere verzen verduidelijken dat niemand het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah= Éenheid in aanbidding oftewel Tawheed el Uluhia

هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا= Ken jij iemand die gelijk is aan Hem in zijn Eigenschappen en namen. Hij heeft complete Eigenschappen en Namen= Éenheid in Zijn Namen en Eigenschappen oftewel Tawheed el Asmea Wasifaat

En waar voornamelijk de profeten naar de mensen zijn gezonden is " En aanbid Allah alleen" dat is de Éenheid in aanbidding.

Wat is de reden hiervoor?

Veel van de polytheisten die geloofden dat Allah de Schepper is en dat Hij de macht heeft, maar zij aanbaden toch andere zogenaamde goden.

De polytheisten van Mekka als je hen zou vragen wie doet Scheppen en wie doet leven en wie Voorziet, dan zouden zij zeggen
" Allah" , maar waarom aanbaden zij toch andere dingen naast Allah, als Allah de Schepper is en de Voorziener is. Zij zullen daarop antwoorden: " liyoqaribuna ila lahi zulfa".
Zij zullen zeggen dat deze goden ons dichterbij Allah brengen.

Dit is één van de redenatie van de mensen die begravenissen bezoeken. Ze zeggeb dit zijn awliya van Allah en daarop vragen wij hun bemiddeling om dichterbij tot Allah te komen.

Moge Allah ons hiervoor behoeden, Moge Allah ons behoeden van de geleerden van de shia en de soefies, zij doen veel mensen dwalen. Zij dragen onze onwetende broeders en zusters op om de begravenissen van de Awliya te bezoeken en daar te offeren en hun te vragen. Terwijl Allah duidelijk heeft gezegd " Roep mij aan en ik zal jullie smeekbede verhoren" zonder enige bemiddelaar.

Allah is de Alhorende de Alwetende.....

Als je nog meer details wilt dan hoor ik dat graag van je.

En Allah weet het beste

Wassalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh
 

Imad

Junior Member
Assalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh,

De geleerden van de shia en de soefies zijn niet aan het slapen. Als ik dit als antwoord geef, staan zij ook met hun antwoorden klaar.

volg dit alstublieft wat ik nu ga zeggen. Ik ga hier een discussie simuleren tussen mij en één van die soefi of shia geleerden. Dit kan ooit echt gebeuren dat ik met één van hen ga discussieren. Zij nemen voornamelijk hen in de maling die weinig kennis hebben. Wat ik nu probeer is jullie van tevoren informeren en insha Allah zullen jullie sterk in jullie schoenen staan.

ik zeg: Wij moeten Allah direct vragen en mogen geen bemiddelaars tussen ons en Allah nemen

Shia/soefi beantwoord: Ja maar de mensen in de tijd van onze profeet gingen ook naar de profeet en vroegen hem om Allah voor hen te smeken. Dus ze namen hem als bemiddelaar.

ik zeg: Dat is waar, maar dat is niet de bemiddeling waar Allah het over heeft en waar ik het over heb. Allah heeft het over het aanroepen van iemand die niet kan horen en niet kan baten, het aanroepen van dode mensen, het aanroepen van standbeelden. Lees de KOraan maar opna. Onze profeet was hij levend of dood?. En werd hij aangeroepen of werd hij gevraagt, zoals een levende een andere levende vraagt? Onze profeet zijn smeekbedes werden door Allah verhoord. Zo vroegen bepaalde metgezellen aan onze profeet om Allah te smeken om hen te genezen. Zo kwam een vrouw naar onze profeet en vroeg hem om Allah te vragen om haar te genezen. Deze vrouw onblote zich tijdens een soort bezetenheidsaanval. Daarbij heeft ze niet door wat er met haar gebeurt. Onze profeet zei ik kan voor je Allah vragen om je te genezen, maar als je geduld toont dan zul je het paradijs binnentreden. Zij zei dat zij wel geduld zal tonen wat betreft de aanvallen, maar dat zij zich onbloot en of hij Allah kon aanroepen zodat zij zich niet kan ontdoen van haar kleding tijdens de aanval. En onze profeet smeekte Allah hiervoor.
Er zijn bepaalde begravenissen die door miljoenen shia of soefies worden bezocht, denkt u echt dat deze dode persoon alle miljoenen smeekbedes kan horen laat staan verhoren en door vertellen. Hoort u niet dat miljoenen shia's en of soefies Ya hoessein roepen en Ya Ali en Ya Jalanie, Ya badawie , Ya Zaynab, Ya Fatima, Ya Sahiba zaman, Ya emier el mueminien. En sommige roepen hen in het openbaar om hen te helpen...bekijk zelf maar dit fragment...het is een Iranese gewichtheffer. Kijk zelf maar

[yt]gbOczmdZUXA[/yt]

het gesprek kan door, maar we stoppen hier...dit is alleen ter informatie. Deze discussies zijn ook in het echt gevoerd.

bijvoorbeeld in een sateliet programma genaamd "almustaqila"

Moge Allah ons behoeden...Die geleerden van shia en soefies zijn heel erg goed in het zaaien van twijvels en het aanprijzen van hun ideeen. Denk niet dat zij dom zijn. Maar ja Allah Leidt wie Hij wil.

Wassalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh
 
Top