Bruiloft op Islamitische wijze

MashaAllah

Islam is mijn macht
In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige

Wil men een bruiloft op Islamitische wijze houden, dan moet men ver blijven van alle zaken die Islamitisch verboden zijn en waar helaas veel mensen zich niet druk om maken.

Tot deze verboden zaken behoren:

- Het gaan naar een mannelijke haarstylist, om het haar bij hem te laten bewerken of naar een vrouwelijke kapster die de vrouw opmaakt op een verboden wijze, zoals het verdunnen van de wenkbrauwen door deze te epileren (Nams), het tatoeëren van lichaamsdelen (Washm), het invlechten van nephaar (of het natuurlijke haar afkomstig van iemand anders) en nog meer van zulke verboden zaken. Want de Profeet heeft de Naamisah (de vrouw die de wenkbrauwen voor anderen epileert), de Moetanamisah (de vrouw die haar wenkbrouwen laat epileren), de Waasilah (de vrouw die bij anderen nephaar of het haar dat afkomstig is van een ander invlecht) en de Moestawsilah (de vrouw die dit soort haar bij haar laat invlechten) vervloekt.

- Het imiteren van niet-moslims in hun klederdracht: immers de bruidskleren zijn vaak (zo gemaakt) dat zij het lichaam van de vrouw accentueren en veel van haar fitnahdelen (lichaamsdelen die seksuele gevoelens oproepen) onthullen, omdat door deze kleren het lichaam halfbloot blijft; om maar niet te spreken over de geldverspilling die daarmee gepaard gaat. God behoede.


Voor wat betreft mannen

- Het scheren van de baarden op de avond van het huwelijk, met als excuus dat zij zich daarmee opmaken, terwijl dit Islamitisch haraam (verboden) is. Hetzelfde geldt voor het dragen van kleren die onder de enkels zakken


Hieronder volgt een opsomming van enkele zaken die verboden zijn voor zowel vrouwen als mannen en die vermeden moeten worden:
1. Het zich door elkaar mengen van mannen en vrouwen in één en dezelfde ruimte tijdens de feestelijkheden en wat tijdens zo een gemengd feest plaatsvindt, zoals mannen die vrouwen een hand geven en met elkaar dansen, want dit is allemaal haraam (verboden) en zeer gevaarlijk.

2. Het maken van foto’s, ongeacht of dit nu slechts tussen de mannen onderling of tussen de vrouwen onderling gebeurt.
3. Het drinken van al-Khamr (bedwelmende dranken) en het eten van varkensvlees.
4. Het betreden van de vrouwenruimte door de bruidgom om zijn bruid op te halen.
5.
Het dragen van strakke, onthullende en korte kleding door de vrouwen onderling. Laat staan als ze dat doen waar ook mannen aanwezig zijn.

6.
De overdrijving in de uitgaven, de verspilling, de (verschillende) vormen van spilzucht en verdorvenheid tijdens het huwelijksfeest. Dit allemaal verspilt al-Barakah (de zegening).

7. Het dragen van een trouwring door de bruid en de bruidgom, als imitatie van de niet-moslims, met het (bij)geloof dat de trouwring de liefde versterkt tussen de echtgenoten

Tot slot:
De echtgenoten dienen te weten dat hoe meer de Islamitische voorschriften tijdens het huwelijksfeest in acht worden genomen hoe meer gezegend, liefdevol en probleemloos het huwelijksleven wordt. Als het huwelijksleven vanaf het begin aan gebouwd is op de Moenkaraat (door de Islam verworpen zaken) en het overtreden van het Bevel van Allah, dan moet men niet op succes rekenen. Er zijn heel veel huwelijksgevallen waarin het Bevel van Allah werd overtreden en die uiteindelijk op een mislukking zijn uitgelopen. Vreest dus allen Allah tijdens het huwelijksfeest en houdt het ver van de verboden, opdat Allah het (huwelijk) voor jullie zal zegenen. Wij vragen Allah om jouw huwelijk met jouw echtgenoot te laten slagen. En zegeningen zij met onze Profeet Mohammed. Wal-lahoe Aclam (En Allah weet het het beste).

Dit gedeelte van het antwoord is gebaseerd op een Fatwah van Sheich Mohammed Saalih al-Munajjid

Onderstaande gedeelte is gehaald uit een fatwa van Sheich cAbdelcaziz Bin Baaz
…Tijdens huwelijksfeesten is het toegestaan op een bepaalde tijdstip in de avond op de Doeff te slaan en gewone liedjes te zingen, die niet tot een verbod uitnodigen of een verbod prijzen; dit is slechts toegestaan voor vrouwen om zodoende het huwelijk aan te kondigen en daarmee onderscheid te maken tussen het huwelijk en Sifaah (ontucht). Dit staat in de authentieke Soennah van de Profeet.

Het slaan op de Tabl (drum) tijdens het bruiloft is echter niet toegestaan - men dient zich tot de doeff te beperken. Het is niet toegestaan tijdens de aankondiging van het huwelijk luidsprekers te gebruiken om de gewone liedjes te zingen, vanwege de grote fitnah, de fatale gevolgen en de last die dat de moslims bezorgt. Tevens is het niet toegestaan om dat voor een lange tijd te doen –men dient zich te beperken tot de nodige minimum tijd waarmee het huwelijk aangekondigd kan worden-, omdat dit leidt tot het verspillen van de Fadjr-gebed en het zich verslapen, zodat dit gebed niet op de daarvoor bedoelde tijd kan worden verricht, hetgeen een van de grootste verboden is en hetgeen tot de handelingen van de Moenaafiqoen (hypocrieten) behoort.Sheich Fawaz Jneid
 

Suoadrif

New Member
7. Het dragen van een trouwring door de bruid en de bruidgom, als imitatie van de niet-moslims, met het (bij)geloof dat de trouwring de liefde versterkt tussen de echtgenoten
Salaam w3alaikom wa rahmatoAllah wa ta3ala wa barakatoe

Als ik het goed begrijp, mag je geen trouwring dragen?

Wa salaam w3alaikom
 

Shishani

moderator
Staff member
Ruling on wearing engagement and wedding rings
http://islamqa.com/en/ref/21441

Praise be to Allaah.

With regard to men wearing gold, whether it is a ring or anything else, it is not permissible under any circumstances, because the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) forbade gold for the males of this ummah. He saw a man wearing a ring of gold and he (peace and blessings of Allaah be upon him) took if from his hand and said, “Would any one of you take a coal from the fire and hold it in his hand?” (Narrated by Muslim, al-Libaas wa’l-Zeenah, 3897). So it is not permissible for the Muslim male to wear a gold ring. But with regard to rings of silver or any other kind of metal, it is permissible for men to wear them even if they are precious metals.

With regard to the wedding ring, which is worn on the occasion of marriage, this is not one of the customs of the Muslims. If it is believed that it generates love between the spouses, and that taking it off and not wearing it will have an effect on the marital relationship, then this is regarded as a form of shirk and is a kind of jaahili belief. Based on the above, it is not permissible to wear a wedding ring under any circumstances.

Firstly, because it is an imitation of those who are no good; it is a custom that has come to the Muslims from the non-Muslims.

Secondly, if that is accompanied by the belief that it has an effect on the marital relationship, then this is a kind of shirk. Laa hawla wa laa quwwata illa Billaah (there is no power and no strength except with Allaah).

(From a fatwa issued by Shaykh Saalih al-Fawzaan).

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen was asked about the ruling on wearing engagement rings. He said: The engagement ring is a kind of ring, and there is nothing wrong with rings in principle, unless that is accompanied by some belief, as some people do when the man writes his name on the ring that he gives to his fiancée, and she writes her name on the ring that she gives to him, believing that this will create strong bonds between the couple. In this case, this ring is haraam, because it is an attachment to something for which there is no basis in Islam and which makes no sense. Similarly, with regard to the engagement ring, it is not permissible to the man to put it on his fiancée’s hand, because she is not his wife yet and she is still a stranger (non-mahram) to him, because she is not his wife until after the marriage contract has been done.

See al-Fataawa al-Jaami’ah li’l-Mar’ah al-Muslimah, vol. 3, p. 914-915

See also Question no. 11446.

Islam Q&A
Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid
 

Leyla3110

New Member
In de naam van Allah, deeErbarmer, de meest barmhartige,

ik had een vraagje maar ik weet niet zo goed waar ik mijn vraag naartoe moet sturen dus als ik het verkeerd opstuur dan, please forgive me..

Ik ken sinds 2 jaar een christelijke jongen die met mij wil trouwen, Ik heb hem gezegd dat mijn ouders het nooit zullen accepteren als ik met een niet-christelijke jongen zal trouwen en bovendien wil ik dat zelf ook niet..
Nu wil hij islamitisch worden zodat mijn ouders hem zullen accepteren..
Mijn vraag is dus: Als hij bekeert tot de islam geldt dat dan wel? want ik heb zoiets van hij doet het dan voor mij is hij dan wel echt moslim?
 

Imad

Junior Member
Assalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh,

Iemand die met zijn tong zegt moslim te zijn, terwijl hij met zijn hart dat niet ervaart, is geen moslim. Omdat wij niet in de harten van mensen kijken, kunnen wij niet met zekerheid zeggen of deze persoon wel of niet moslim is, behalve als hij toegeeft de islaam niet met zijn hart te accepteren.Dit moet dus blijken om met zekerheid te mogen zeggen of hij wel of niet moslim is.

Als jij angst hebt en onzeker bent van deze zaak, neem dan het zekere voor het onzekere. Het zekere is niet trouwen. Het Onzekere is trouwen met alle gevolgen van dien.

Mijn advies is om te trouwen met iemand van goed geloof en karakter. Niet met elke persoon die beweert gelovig te zijn of een goed karakter te hebben. Een persoon waarmee jij dient te trouwen dient bekend te zijn om zijn geloof en vroomheid. Hij moet iemand zijn die dagelijks in moskee te vinden is en bekend staat bij mensen als een persoon met goed geloof en goed karakter. Ga dus niet haastig te werk. Als je geduldig bent zal Allah voor je de deuren openen.

Dat is mijn advies.

Fi amanillah

Wassalamoelaikoem warahmatullahi wbarakatuh
 
Top