De huidige situatie in Gaza...‏

Raahil

Junior Member
Verklaring van het Permanente Comité voor Islaamitisch Onderzoek en Fataawa over de huidige situatie in Gaza





Voorwaar het Permanente Comité voor Islaamitisch Onderzoek en Fataawa in Saoedie-Arabië heeft met veel pijn en verdriet de situatie gevolgd m.b.t. wat er is gebeurd, en nog steeds, aangaande onze broeders in Palestina en in het specifiek de Gazastrook, aan opressie en het doden van kinderen, vrouwen, oude mensen, het schenden van datgene wat heilig is (onschuldigen), het vernietigen van huizen en instellingen en het beangstigen van onschuldigen. En er is geen twijfel over mogelijk dat dit een onderdrukking en onrecht is tegenover het Palestijnse volk. En deze pijnlijke situatie verplicht de moslims om naast hun Palestijnse broeders te staan en hen te helpen en te steunen, en hun best te doen om deze onrecht weg te nemen met allerlei mogelijke middelen om zo de broederschap en iemaan verbintenis te verwezenlijken.

Allaah Ta`ala zegt:

“Voorwaar de gelovigen zijn broeders (van elkaar)” (al-hoedjoeraat:10)

En Hij (`azza wa djal) heeft gezegd:

“De gelovige mannen en vrouwen zijn awliya (helpers, vrienden, beschermers) van elkaar” (al-tawbah: 71)

En de Profeet (salallahoe `alayhie was sallem) heeft gezegd:

“De gelovigen zijn als een gebouw, zij zijn aan elkaar verbonden. Vervolgens verstrengelde hij (de Profeet) zijn vingers in elkaar.”[1]

En hij (salallahoe `alayhie was sallem) heeft ook gezegd:

“Het voorbeeld van de moslims in hun liefde en het tonen van barmhartigheid tegenover elkaar is zoals een lichaam, als één lichaamsdeel klaagt, klaagt het gehele lichaam over koorts (en dat het verzorgd dient te worden).”[2]

En hij (salallahoe `alayhie was sallem) heeft ook gezegd:

“De moslim is de broeder van een andere moslim, hij doet hem geen onrecht aan, laat hem niet in de steek, geeft hem niet over aan de vijand en kijkt niet op hem neer.”[3]

En de overwinning omvat verschillende manieren naar gelang van de mogelijkheid en situatie, en of dit nu intellectueel of fysiek is, of van de algemene moslims komt door middel van geld, eten, medicijnen, kleding etc, of van de kant van de Arabische Islaamitische landen die het vergemakkelijken dat de hulp bij hen aan komt, en door oprecht een standpunt in te nemen tegenover hen (Palestijnen), en door hun zaak te steunen in bijeenkomsten, verenigingen en internationale conferenties. En dit allemaal is het helpen op al-birr[4] en at-taqwa[5]. Zoals dit is opgedragen in de uitspraak van Allaah (soebhannahoe wa ta`ala):

“Ondersteunt elkaar in al-Birr en at-Taqwah (deugdzaamheid, rechtschapenheid en vroomheid) en steun elkaar niet in zonde en overtreding” (al-ma`idah: 2)

En wat hier ook bij hoort is het geven van adviezen en hen leiden naar hetgeen dat goed is en waar profijt in zit. En het grootste en belangrijkste hiervan is het maken van doe`a voor hen ten alle tijden zodat deze beproeving wordt opgeheven, hun nood (waarin ze zitten) blootgelegd wordt, hun situatie verbetert en dat hun uitspraken en handelingen ten goede komen (dit door terug te keren naar de mensen van wijsheid en ervaringen).

En verder adviseren wij onze moslimbroeders in Palestina om Allaah te vrezen en naar Hem terug te keren. Ook adviseren wij hen om samen te komen op de waarheid en weg te blijven van opsplitsing en onenigheid, en de vijand niet de kans te geven om hier gebruik van te maken (opsplitsing van de moslims) hetgeen zijn nu doen en blijven doen en aldoende toenemen in vijandigheid en het verzwakken van hen (de Palestijnen).

En wij sporen onze broeders aan om de middelen te nemen die ervoor zorgen dat de bezetting van hun land wordt opgeheven, en hierbij ichlaas (zuivere intentie) te hebben tegenover Allaah (in deze en andere handelingen), en hierbij Zijn tevredenheid en steun te zoeken door middel van geduld, gebeden, het raadplegen van de geleerden en de mensen van wijsheid in al jullie zaken. Want voorwaar dit leid tot success en vereffening.

Ook doen we een oproep aan de intellectuelen in de wereld en internationale bijeenkomsten, een algemeen blik te werpen op deze ramp, met een blik van inzicht en gerechtigheid zodat het Palestijnse volk haar rechten terug krijgt. En dat haar onrecht wordt opgeheven zodat zij een waardig leven kunnen leiden. En op hetzelfde moment bedanken wij een ieder die deelgenomen heeft in het helpen van hen (het Palestijnse volk) vanonder de landen en individuen.

En wij vragen Allaah bij Zijn Schone Namen en Eigenschappen dat Hij het verdriet van deze oemmah (gemeenschap) wegneemt, Zijn religie sterkt, zijn Woord het allerhoogst maakt, Zijn vrienden (helpers) tot de overwinaars laat behoren, Zijn vijanden verzwakt, hun plannen tegen zich laat keren, en de moslims beschermt tegen hun kwaad, voorwaar Hij is de Beschermer en Degene die hier toe in staat is.

Moge Allaah gebeden en zegeningen over onze Profeet (salallaahoe ‘alayhie was sallem) en zijn familie en zijn metgezellen sturen en degenen die hen in het goede volgen tot de Dag der Opstanding.


De Moeftie van Saoedie-Arabië.
Voorzitter van de Raad van Grote Geleerden.
Lid van het Permanente Comité voor Islaamitisch Onderzoek en Fataawa.
Shaych `Abdoel-`Aziez bin `Abdoellah bin Mohammed ale-Shaych


Arabische bron: http://www.al-madina.com/node/89303\

[1] Moetafaqoen `alayhie (Overgeleverd door Boecharie en Moslim).
[2] Moetafaqoen `alayhie (Overgeleverd door Boecharie en Moslim).
[3] Overgeleverd door Moslim.
[4] Voetnoot vertaler: Allesomvattend word voor het goede.
[5] Voetnoot vertaler: Godsvrees.


Bron: www.ahloelhadieth.com
 

hihi

New Member
Salaam Ou alaikoem

Is het toegestaan om een 3 minuten stilte herdenking te houden voor de toestand in Gaza bijv.?

Walaikoemoe salaam!
 

Shishani

moderator
Staff member
Salaam Ou alaikoem

Is het toegestaan om een 3 minuten stilte herdenking te houden voor de toestand in Gaza bijv.?

Walaikoemoe salaam!
Wa 'aleykoem assalaam wa rahmatoellaah.

Tijdens welke gelegenheid? Of maakt het niet uit?
Ik weet het niet. Interessant, trouwens. Moge Allaah hen bijstaan.
 
Top