Het oordelen met mensgemaakte wetten

Discussion in 'De geloofsleer ('aqiedah).' started by Shishani, May 31, 2010.

 1. Shishani
  Offline

  Shishani moderator Staff Member

  Joined:
  May 10, 2007
  Messages:
  3,051
  Likes Received:
  26
  Trophy Points:
  58
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +55 / 3
  Het oordelen met mensgemaakte wetten
  - Shaykh ar-Raadjihee


  ash-Shaykh al-`Allaamah `Abdoel-`Azeez ar-Raadjihee gaat in op de zaak van het oordelen met mensgemaakte wetten in plaats van de Wetten van Allaah. Hij legt de verschillende situaties uit die hierbij naar voren komen en legt het punt van Tabdeel ash-Sharee`ah uit.

  Dit laatste houdt in dat een gezaghebber op ieder front, op alle gebieden en in alle zaken, van top tot teen, de Wetten van Allah achterwege laat. Een aantal geleerden hebben de mening dat deze persoon uit de Religie treedt, ook al gelooft hij in het verbod op het oordelen met mensgemaakte wetten en gelooft hij in de verplichting van het oordelen met de Wetten van Allah. Anderen hebben deze mening niet, en weer anderen hebben de mening dat hierbij eerst het bewijs tegen deze persoon bevestigd moet worden. Dit geldt echter alléén wanneer deze gezaghebber dus in ALLE zaken de Wetten van Allah achterwege laat, en dit geldt NIET wanneer die gezaghebber alleen in sommige zaken de Wetten van Allah achterwege laat. In dit laatste geval, KAN deze gezaghebber uit de Islaam treden als hij valt onder één van de eerste vier in het filmpje genoemde situaties.

  Oordelen met andere wetten dan de Wetten van Allaah
  - Shaykh Ibn al-`Uthaymeen


  De edele Shaykh, al-`Allaamah, al-Faqeeh, Mohammed Ibn Saalih al-`Uthaymeen rahimahoellaah legt het standpunt van Ahloessoennah wal-Djamaa`ah uit omtrent de rechter of de regeringsleider die oordeelt met andere wetten dan de Wetten die Allaah geopenbaard heeft. Hij gaat hierbij in op de verschillende situaties die zich voor kunnen doen en bevestigt het principe van koefr doona koefr.


  Last edited: Aug 16, 2015

Share This Page