Imaginile in acord cu Quranul si Sunna

Discussion in 'Manhaj' started by Um Abdur Rahman, Dec 8, 2007.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Quran-Traducerea sensurilor -7:148
  Si neamul lui Moise a facut dupa el din podoabele lor un vitel cu trup care avea si muget .Oare n-au bagat ei de seama ca el nu le vorbeste si nu-I calauzeste pe nici un drum?L-au luat ei drept Dumnzeu si au fost nelegiuiti.
  Quran-Traducerea seunsurilor 21:51,52,53,54)
  Si i-am dat Noi mai inainte lui Avram calauzirea pe drumul cel drept pentru ca Noi il cunosteam/Si cand le-a zis el tatalui sau si nemului sau:ce sunt aceste chipuri la care va inchinati?/I-au raspuns ei:Noi i-am aflat pe parinti nostril inchinandu-se la ele/A zis:Voi si parinti vostri ati fost in ratacire invederata.

  Hadith Bukhari 3:428 De la Said Abu al-Hasan.
  In timp ce ram cu ibn Abbas un om a venit la noi si a spus:O tata a lui Abbas mijlocul meu de existent este de a face portrete(imagini).Ibn Abbas a spus am sa-ti spun doar ce mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Cine vreodata face o pictura va fi pedepsit de catre Allah va trebui sa-I puna suflet si nicoidata nu va putea face asta.Auzind acestea omul s-a albit la fata.Ibn Abbas i-a spus:Te compatimesc dar daca tot insisti s afaci asta te sfatuiesc sa pictezi pomi sau orice lucru ce nu are suflet.

  HHadith Bukhary 4:47 De la Aisha (radia Allahu anha)
  I-m cusut profetului o perna decorate cu niste animale.Cand el a venit am vazut o schimbare pe fata lui si l-am intrebat ce s-a intamplat.Iar el mi-a spus:Ce este cu aceasta perna?Am spus:Am pregatit-o pentru tine ca sa te sprijini pe ea.El a spus :Nu sti ca ingeri nu intra in casa unde exista vreo picture si cei care fac aceste picture vor fi pedepsiti in ziua de apoi sa le dea viata acestor creeatii.


  Hadith bukhary 4:448 de la Abu Talha

  L-am auzit pe profetul MOHAMMAD (Pacea si binecuvanterea lui Allah fie asupra sa)spunand:Ingerii nu intra intr-o casa unde se afla un caine sau o picture a unui animal si a unor oameni)

  Hadith Bukhary 5:338 De la Ibn Abbas
  Abu Talha un companion al profetului (pacea si biencuvantarea lui Allah fie asupra sa) si unul dintre cei care a u luptat in badr impreuna cu mesagerul lui Allah mi-au spus ca profetul a zis:Ingerii nu intra intr-o casa in care se afla vreo picture sau un caine.El se referee la toate creaturile care au suflet.

  Hadith muslim de la Maymunah
  Intr-o dimineata mesagrul lui Allah a fost foarte tacut si mahnit.Maymunaha spus: O mesagerule am vazut o schimbare in comportamentul tau astazi.Mesagerul a raspuns:Gabriel mi-a promis ca ne vom intalni noaptea trecuta si nu a venit.Pe Allah ca niciodata nu si-a rupt promisiunea.Iar mesagerul lui Allah si-a petrecut toata ziua in aceasta stare.Apoi s-a intamplat ca a gasit un catelus sub patul sau.L-a scos afara din casa apoi a luat niste apa in mainile sale si a aruncat in locul acela.Cand a venit seara Gabriel a sosit iar profetul i-a spus:Tu mi-ai promis ca ne vom intalni si nu ai venit.Gavril i-a raspuns: Da,dar noi nu intram intr-o casa unde se afla o picture sau un caine.In dimineata urmatoare a comandat ca cainele sa fie omorat.Apoi a anuntat ca cainele care era tinut pentru livada sa fie omorat,dar acel caine era folosit pentru protectie si a renuntat.


  Hadith Bukhary 8:151 de la Aisha
  Obisnuiam sa ma joc cu o papusa in prezenta profetului MOHAMMAD(Pacea si biencuvantarea lui Alah fie asupra sa) si prietena mea la fel.Cand mesagerul intra ele asundeau papusile dar profetul obisnuia sa ni-i se alature .(folosirea papusilor ptr joaca este similar imaginilor atunci a fost permis pentru ca aisha era inca inainte de pubertate).

  Actiuni ale celor cu frica de Allah.

  -Dati jos toate picturile animalelor sau a oamenilor de pe peretii caselor voastre sau a statuilor.
  -dati jos calendarele cu animale dragute

  -permiteti copiilor vostri sa se joace cu papusi daca asta doriti,dar tineti minte ca papusile de pe timpul profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa)erau simple din carpe.papusi care nu indicau fiinte umane in fiecare detaliu.
  -Nu-I lasati pe copiii vostri sa deseneze animale,oameni sau orice se poate adora si nu lasati scolile sa-I invete .Limitati desenul intr-un scop educational.

  sursa : islamtomorrow
 2. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Profetul Mohammad salallahu aleihi wa sallam a atentionat impotriva imaginilor de fiinte umane in special a unor oameni importanti cum ar fi mari invatati,regi,lideri chipuri a unor oameni piosi..indiferent daca sunt facute cu camera sau alte masinarii similare care sunt utilizabile in ziua de astazi,sau sculpturi.
  Profetul salallahu aleihi wa sallam a interzis punerea acestora pe pereti si inaltarea acestor statui sau idoli pentru ca acestea conduc la shirk(idolatrie)Existau niste oameni piosi din neamul lui Noe,iar dupa ce acestia au murit oameni de tristete i-au plans mult timp.Sheytan(Satana) le-a sugerat sa ridice figurile lor ca si monumente si sa le dea nume..ceea ce au si facut.Chiar daca oameni nu i-au venerat,dupa ce prima generatie s-a stins,iar motivul pentru care au fost ridicate aceste statui a fost uitat,cei care au venit dupa ei au inceput sa ii adore.
  Cand Allah l-a trimis pe Noe ca Mesager poporului sau sa ii opreasca in adoararea Idolilor,ei l-au respins si au continuat sa isi adore Zeii.
  Allah s[une in Sfantul Quran: Traducerea sensurilor:Surat an nuh 71-23
  Acum ganditi-va cum au ajuns aceste obiecte comemorative sa se transforme in obiecte de adorare?,si ratacind oameni nelasandu-i sa accepte mesajul care venise la ei.
  Un serios subiect in ziua de astazi sunt pozele.Mesagerul lui Allah sall-allahu alehi wa sallam ne-a inforamat ca ingeri nu intra in casa unde sunt imagini a unor fiinte sau animale.Toate acestea sunt acte periculoase deoarece au efect asupra Aqeedei musulmanilor.
  extras din : http://qsep.com/modules.php?name=aqtawhid&file=article&sid

Share This Page