Inca mai asculti muzica???

Discussion in 'Purificarea sufletelor, educatie, eticheta islamic' started by Um Abdur Rahman, Jan 27, 2008.

 1. ummraschid
  Offline

  ummraschid Active Member Staff Member

  Joined:
  Dec 3, 2007
  Messages:
  101
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  28
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

  alhamdulillah, asa este, fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne fereasca sa inventam noi ceva in religie, pentru ca Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, spunea ca orice inovatie in religie (bid'ah) se va afla in Iad...

  ...cu privire la ascultarea muzicii fara voie, si fara a gasi in ea placere!...in autobuz, magazine, etc... Allah subhanahu wa ta'ala priveste in inimile noastre, la intentia noastra, asa ca inshaAllah, nimeni nu va fi pedepsit pentru ceea ce a facut fara voia sa...

  ..."muzica" nu este decat "un aranjament de sunete generate în mod deliberat sau nu", sunete generate de obicei de catre instrumente muzicale...pentru ca asta numim noi la ora actuala muzica, si asta este ceea ce ne "impresionează analizatorul auditiv, datorită substratului afectiv-emoţional." (din dictionarul explicativ al limbii romane)...

  ...sa vedem insa inshaAllah ce a spus Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, cu privire la instrumentele muzicale...

  "Printre oamenii din Ummah mea vor exista unii care vor permite zinaa, matasea, alcoolul si instrumentele muzicale..." ( relatat al-Bukhaari ta’leeqan, nr. 5590; al-Tabaraani si al-Bayhaqi; al-Silsilah al-Saheehah, al-Albaani, 91).

  Ibn al-Qayyim (fie ca Allah sa aiba mila de el) spunea: Acest hadith indica in doua feluri ca instrumentele muzicale si ascultatul muzicii sunt haram. Primul este faptul ca Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, spunea:"[ei] permit" ceea ce evidentiaza clar ca acele lucruri mentionate,. inculzand instrumentele muzicale, sunt haram potrivit legii shariah, insa acei oameni le vor permite. Al doilea este faptul ca acele instrumente muzicale sunt mentionate alaturi de lucruri cunoscute definitiv ca fiind haram, cum ar fi zinaa si alcoolul: daca ele ( intrumentele muzicale) nu ar fi haram, de ce ar fi mentionate impreuna cu aceste lucruri?
  (adaptare dupa al-Silsilah al-Saheehah de al-Albaani, 1/140-141)


  ...si sa vedem, inshaAllah, ce a spus Allah subhanahu wa ta'ala cu privire la " cantat" (traducerea sensurilor):

  "Oare va mirati voi de aceasta recitare / Si radeti si nu plangeti? / Si stati voi nepasatori si semeti? / Prosternati-va inaintea lui Allah si adorati-L!"
  (53:59-62)


  ‘Ikrimah (fie ca Allah sa aiba mila de el) spunea: se relateaza de la Ibn 'Abbas ca "al-sumood" tradus aici ca " Si stati voi nepasatori..." ( Va amuzati voi fara sa va pese? - Traducerea sensurilor si comentarii, editia 1, realizata de asociatia studentilor musulmani din Romania) inseamna " cantat", in dialectul Himyar; poate fi “Ismidi lanaa” ["canta-ne"- din aceeasi radacina ca saamidoon/sumood], insemnand “ghaniy” [canta]. Si el (fie ca Allah sa aiba mila de el) spunea: "Cand auzeau ei (necredinciosii) Qur’aan, ei cantau, si astfel a fost revelata aceasta ayah."

  Ibn Katheer (fie ca Allah sa aiba mila de el) spunea:
  Sufyaan al-Thawri spunea, relatand de la tatal lui, de la Ibn ‘Abbaas: ...inseamna "cantat". Acesta este dialectul yemenit : "ismad lana" inseamna "ghan lana"- canta-ne. Aceasta era si opinia lui ‘Ikrimah. (Tafseer Ibn Katheer)

  (sursa: muttaqun.com)


  ...fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne inlesneasca numai ceea ce este benefic pentru noi!...


 2. moraru
  Offline

  moraru New Member

  Joined:
  Feb 5, 2009
  Messages:
  16
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Assalam aleikum!

  Multumesc pentru materialul prezentat, eu am avut informatii despre muzica doar dintr-o singura sursa(o carte).  :salah:
 3. Leila87muslimah
  Offline

  Leila87muslimah New Member

  Joined:
  Dec 7, 2008
  Messages:
  5
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  student
  Location:
  Timisoara
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Salam Aleikom,
  mashAllah va multumesc dragi surori pentru tot sprijinul acordat:SMILY252::SMILY252::SMILY252:
  m-am regasit in multe dintre spusele voastre, surioara Umm Aisha ai mare dreptate in privinta ispitelor lui sheitan, asa am patit si eu imediat dupa ce m-am convertit, aveam tentatii la care inainte nici nu ma gandeam
  surioara Cynthia si eu ascultam rock in liceu :D si asa sufeream si eu pe melodii eu am avut probleme in familie si inca mai am, dar alhamdulillah parintii ma lasa sa practic Islamul, ei apeleaza mai mult la santaj emotional...
  surioare Iman si Ummraschid acum inteleg de ce este interzisa muzica si imi va fi mult mai usor sa renunt:SMILY252:
  waleikom salam
 4. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  As'salamu 3aliekom

  Cu tot dragul scumpa Diana,inshaAllah peste un timp sa ne dai vestea cea mare:tti_sister::tti_sister:

  Ideea e sis,sa-ti faci obligatile,sa renunti atat cat poti..acum ai imbratisat islamul,ia-o usor rand pe rand..intelege de ce Allah a interzis(daca avem o explicatie valabila) si supune-te inshaAllah.

  Fie ca Allah sa ne tina departe de tot ceea ce ar putea sa ne "imbolnaveasca inimile" si de tot ceea ce ne-ar tine departe de la pomenirea Lui.

  wa 3aleikom salam
 5. umm aisha
  Offline

  umm aisha Junior Member

  Joined:
  Feb 9, 2009
  Messages:
  140
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Occupation:
  Teacher
  Location:
  Kuwait
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Asalamu aleikum

  Draga mea sora, inshallah vei vedea ca Allah te va ajuta sa treci testul tau si vei vedea ce multumire interioara vei simti in momentul in care mai adaugi pe lista ta inca un lucru pe care il faci de dragul Lui Allah.

  Te asteptam numai cu vesti bune, care sa Il multumeasca pe Allah.

Share This Page