Over jongeren die naar Syrië gaan

Shishani

moderator
Staff member
Dit is de reden dat onze zusters niet naar Syrië moeten gaan!

Shaych Sa`d bin Naasir as-Shiterie (حفظه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag: Broeder Sa`ied uit Duitsland vraagt over meisjes die vanuit hier (i.e. Duitsland) naar Syrië vertrekken zonder mahram en zonder toestemming van hun ouders. Zij gebruiken als bewijs dat het verrichten van hijrah (emigratie) van een land van ongeloof (naar een land van islam) geen mahram nodig heeft.[1]

Antwoord: Het is van het grootste kwaad en van de grootste zonden dat een vrouw haarzelf blootstelt aan gevaar en het tegengaan van de islamitisch vastgestelde wetgeving.

Het is voor haar niet toegestaan om zulke handelingen uit te voeren. Het is bekend dat de situatie in Syrië onstabiel is. Er is geen sprake van een staat waar het gezag zich volledig over het land heeft uitgestrekt en waaronder de zaken zich hebben gestabiliseerd.
Vandaar dat het voor niemand is toegestaan om hier heen te gaan terwijl er geen duidelijk vaandel is waarbij een persoon kan zeggen: "Ik behoor tot haar bewoners."
Het is dus voor hen niet toegestaan om hier heen te gaan, met of zonder mahram! Wij waarschuwen hen om naar zulke plekken te gaan. Dit is volgens de islamitische vastgestelde wet niet toegestaan en zij zijn hiermee zondig (wanneer zij dit doen).

Bron: http://ahloelhadieth.com/audio/ShaychShiterieSyrie.mp3
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com

[1] Voetnoot vertaler: iemand die tot de nabije familieleden behoort die niet gehuwd mogen worden en waarmee directe contact is toegestaan.
 
Top