Povestea lor

Discussion in 'Aspecte introductive' started by Um Abdur Rahman, Dec 4, 2007.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Dr.Bilal Philips

  Abu Ameenah Bilal Philips s-a nascut in Jamaica dar a crescut in Canada,unde a acceptat islamul in anul 1972.Are o diplaoma de limba araba si B.A de la colegiul de materii islamice (Usool ad-Deen) de la univeristatea din Medinah in anul 1979.La univeristatea din Riyadh, si-a terminat studiile de teologie islamica in anul 1985 si la sectia de studi islamice la universitatea din Wales si-a completat Ph.D in teologie islamica anul 1994.

  El a invatat educatia islamica si limba araba intr-o scoala privata din Ryadh peste 10 ani si pentru 3 ani a tinut conferinte pentru studentii de la studi islamice departamentul lui Sharif Kabunsuan Univeritatea islamica in Cotobato city,Mindanao,Philipines.
  Bilal Philips a fost crestin inainte de a imbratisa islamul iar acum este un discipol islamic.Invataturile pe care le-a primit si intelegerea islamului l-au facut sa respecte pe cei mai mediocri dintre musulmani ca si pe cei mai inalti invatati ai islamului.

  "Nu este timp pentru odihna" a spus Bilal Philips "cand ve-ti realiza cat de putin timp avem la dispozitie si cat efort avem de depus pentru islam."

  Nascut in Jamaica in anul 1947 provinde dintr-o familie de pedagogi.Ambii parinti fiind profesori iar bunciul sau a fost preot la biserica si un invatat al bibliei.
  Ai lui erau deschisi,mergeau regulat la biserrica dar niciodata nu a fost fortat.El spune: "Mergand la biserica a fost o vreme plina de evenimente,mai mult decat religioase,si care s-au tiparit bine in mintea mea."

  Cand Bilal avea unsprezece ani,familia lui s-a stabilit in Canada si pentru prima data bilal a inceput sa simta ca ceva nu e in regula cu aceasta lume.Cei mai multi dintre canadieni se credeau superiori fata de cei care nu erau nascuti acolo, si fata de europeni.Acest comportament se vedea clar in filme,literatura si media.
  Crescand mare in aceste imprejurimi unde existau diferente era foarte greu pentru el.Aceasta discriminare si-a simti mai tare efectul cand a devenit adolescent.Mai tarziu el spune: Parinti mei mi-au spus de lupta pe care o duceau,ei aveau sa razbata mai mult in societate decat mine care eram un copil la scoala.

  Primul contact cu muslmani l-a avut atunci cand parinti lui s-au mutat in Malaesia pentru un plan de invatamant.
  Gasind mai multa fericire acolo si mai mult respect lui Bilal i s-a intiparit in memorie ca a fost intr-o tara Musulmana.
  Prieteni lui erau din malaesya si asia.Bilal a format o trupa de rock si a inceput sa cante la chitara profesionista.Avea o motocicleta si era destul de popular avand in vedere nivelul de studii in domeniu.

  In timp ce erau in Malaesia parinti lui Bilal au adoptat un baiat indonesian care s-a intamplat sa fie muslim.Doamna Philips era constienta de islam si a facut totul usor ptr acel copil sa posteasca si sa se roage.Bilal a inteles ca acest copil era diferit in data ce a deschis usa de la camera noului frate si l-a surprins pe acesta in rugaciune in timp de prosternare.Nu era interesat de religie in acel timp,si nu a actionat nicicum.
  Parinti lui au hotarat ca sunt prea multe lucruri in malaesya care ii distrag atentia lui Bilal de la studi si au decis sa -l trimita in Canada la Universitate.
  Ajuns inapoi in Canada , chiar incepuse miscarea hippy si cultura drogurilor care era raspandita de personalitati ca si Allen Ginsberg si Timoty Leary.

  In unele clase de lectura se primeau tigari cu marijuana pentru studenti.Fumau impreuna si apoi incepeau cursurile

  In acel timp telul lui bilal era sa devina medic pentru artisti si in acest fel sa combine dragostea pentru stiinta si arta.
  Inainte de asi indeplini acest tel,s-a gasit foarte interesat de politica studenteasca.Si a participat la miscari ale acestora iar cateodata aveau proteste violente care se incheiau prin venirea politiei si ridicarea lor.
  Cautarea lui pentru o solutie politica l-a facut sa ramana in California.Unde a lucrat cu actvisti de culoare in miscari ca : Panterele negre.Aceste miscari erau a celor de culoare,in timp ce ei erau cei mai subjugati grup in acea perioada

  Curand a avut dezamagirea sa observe ca foarte multi din acesti oameni erau adanc implicati in droguri.In aceasta perioada a inceput o miscare a tinerilor musulmani de culoare,fondata de Elijah Mohammad care propaga o religie numita islam dar care era total diferita de adevaratul islam.
  Invatatura lui era ca toti negri sunt buni iar cei albi sunt rai.Exista un Dumnezeu Mare iar Elijah era profetul sau.Tineri musulmani dupa un timp au aflat adevarul si Elijah Muhammad a fost asasinat dupa 6 luni de predica.
  Bilal citise Malcolm X si a vizitat unul din templele musulmanilor de culoare.Impresionat de organizatia lor si de faptul ca femeile lor erau imbracate modest si decent a gasit idologia lor folositoare dar a decis sa se reintoarca in Canada.

  Bilal si grupul sau faceau eforturi sa ii educe pe cei de culoare sa realizeze pozitia lor in societate si sa-i motiveze sa faca si ei la randul lor eforturi pentru a schimba legile in legatura cu discriminarea rasiala.Bilal isi folosea talentul sau muzical si colecta bani pentru acest centru.Pentru ca avea dorinta foarte mare de a ajuta societatea si-a luat un job ca consilier pentru copiii delicventi.In acelasi timp tinerul idealist se afunda tot mai mult in cumunism.Teoria plolitica predominanta la acea vreme era ca intr-o tara industrializata cum era America de Nord revolutia trebuia sa se desfasoare sub o alta forma decat cea din China si Rusia.In aceste tari impulsul a fost dat de populatia rurala care era formata in general din tarani.Dar in America de Nord lupta trebuia sa inceapa in oras si trebuia sa ia forma unei lupte urbane de rezistanta.In acest razboi masinile erau instrumentul esential,iar Bilal s-a intors la Colegiul tehnic sa invete mecanica masinilor.Parinti nu acceptau directia politica pe care a ales-o fiul lor chiar tatal a avut foarte multe discuti pe aceasta tema pe cand mama incerca sa mentina pacea.Bilal statea temporar cu parinti sai dar a decis sa se mute si sa traiasca printre cei care aveau aceleasi perceptii.Dupa un timp a descoperit ca exista o diferenta intre el si cei cu care lucra si aceasta diferenta era de concept moral.Ei vroiau sa construiasca o noua societate dar nu vroiau sa se schimbe pe ei insisi.Intrebari in legatura cu socialismul i-au inundat mintea si incepeau sa-l tulbure.
  Bilal spune: "in New York era acum legal sa consumi marijuana dar interzis sa o vinzi iar in Anglia homosexuali se pot casatorii iar aceasta m-a socat."
  In acest moment Bilal s-a gandit sa mearga in China sa invete razboiul de gherila dar auzise ca o femeie din comitetul central care era o comunista inflacarata a acceptat islamul.Bilal a fost un admirator al ei si a decis sa studieze cateva carti despre islam sa vada ce a facut-o pe ea sa se converteasca.
 2. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Prima carte a fost: Conceptie gresite despre religie( autorul fiind:Mohammad Qutub).Mohammad Q. era fratele lui Sayed Qutub unul din lideri a miscari ikhwan din Egipt.Aceasta miscare a avut cateva conflicte cu Gamal Abdul Naser si socialismul sau.Naseer l-a spanzurat pe Syed Qutub,si pe alti lideri ai lui.Foarte multi dintre ei au plecat in Arabia Saudita si s-au stabilit in Mekah si Medina.De fapt spune Bilal" foarte multi dintre discipoli islamici din univesitatile ale Arabiei Saudite de astazi vin din acele timpuri"Mohammad Qutub este in prezent profesor la univeristatea Umm -Al-Qura din Mekah.
  Cartea lui Mohamamd Qutub era o comparatie a islamului ,socialismului,comunismului si capitalismului din pct de vedere social,economic si moral.Pentru o perosana oarecare era destul de grea dar Bilal find orientat politic a gasit-o foarte interesanta.
  Bilal era hotarat ca daca va deveni musulman trebuie sa fie din tot sufletul" nu sxista jumatate de masura pentru mine iar viata mea de atunci era totala cu retineri,iar disciplina islamului nu era o problema majora pentru ca fumam si beam doar la ocazi speciale..si oricum o voce din mine imi spunea...esti pregatit sa dai la o parte toate aceste placeri...adica niciodata sa nu te mai atingi de ele?Aceastea punea dubi in mintea mea si m-au facut sa ezit sa ma convertesc.

  Dintr-un pct de vedere Bilal era convins (cel politic) dar din pct de vedere siritual gasind ideea de Dumnezeu,Jinn si ingeri aceasta n-o putea accepta.
  "In inima mea o ideea vaga despre Dumnezeu exista " a spus el

  Intr-o zi a avut o experienta pe care nu o va uita niciodata: Stateam in camera mea cu cativa priteni care citeau..eu eram pe jumatate adormit si am inceput sa visez.Am visat ca imi conduceam bicicleta intr-o magazie. S-a facut intuneric si am inceput sa ma ingrizorez..nu puteam sa vad placuta pe care scria Exit pentru a iesi din incapere,o frica groaznica m-a cuprins,un sentiment de teama pe care niciodata nu l-am simtit,si mi-am dat seama ca era frica de moarte.stiam ca daca nu ies imediat de acolo nu voi mai iesi niciodata.Am inceput sa strig..Ajutor! Ajutor!!Incercam sa strig cat ma tineau plamani de tare dar sunetele nu ieseau din gura mea doar un murmur.Mintea mea striga,am tot incercat pana am realizat ca nu e nici o sansa,nu exista nimeni sa ma ajute..iar cand am renuntat m-am trezit imediat.

  Acest vis a lasat o greutate in mintea lui Bilal,Nimeni nu ma putea scoate din situatia aceea,era doar Dumnezeu care m-a facut sa ma trezesc si totul sa dispara.Mai tarziu a gasit crezul sau cand a citit versul din Sfantul Quran:El este cel care va ia vietile in timp ce dormiti,si vi-i le da inapoi cand va treziti......Visul a lasat o senzatie puternica ca Dumnezeu era Real ,mai apoi el a acceptat islamul in anul 1972 in februarie.S-a oprit din a canta si a renuntat la arta si si-a dedicat tot timpul studiului islamic.A inceput prin a invata limba araba si curand a invatat sa recite si Quranul.Bilal incepuse studiul limbi arabe si legile islamice cu un Egiptean a carui tata fusese discipol si urmas a miscari ikhwan muslimon(fratii musulmani).Bilal a luat foarte multe informati din diferite surse despre islam si a decis ca trebuie sa mearga in est la sursa islamului,sa se afunde in studii.A fost acceptat la Universitatea Islamica din Medina care era destulde primitiva in acel timp.Studenti locuiau intr-o cazarma abandonata,nu era apa calda,nu era aer conditionat in vara arzatoare.De doua ori Bilal a fost muscat de scorpion.Si-a pus increderea in Dumnezeu si a mers mai departe cu studile sale.

  Din punctul de vedere a invatari a tuturor aspectelor islamului ,Bilal a venit in locul cel mai potrivit,termeni islamici si educatia din acea universitate nu se compara cu nici o univeristate din vest.

  Pentru 6 ani a studiat in Medina.Primi 2 ani i-a petrecut invatatnd araba.El de asemenea dadea lecti de engleza si karate studentilor arabi.Apoi a mers la universitatea din Ryadh pentru master si a inceput sa faca conferinte pentru studenti.A scris si carti despre bazele islamului in limba engleza si a tradus mai multe edituri care i- s-au parut favorabile pentru noi musulmani si ptr cei de alta religie.

  Tineri studenti erau curiosi de ce pentru ei ..bautura,fumatul,mersul la dicoteca era interzis si pentru ceilalti de alte religii era permis.


  Viata si-a dedicat-o islamului,invatand in continuare studenti de are mai tarziu a devenit foarte mandru.

  sursa: bilal phlips oficial site

  -sfarsit
 3. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  - Yusuf Estes-


  Primii 50 de ani sau toata viata mea am fost casatorit,divortat,recasatorit,am 5 copii 4 nepoti,si am trait intr-o societate de mijlor nici sarac,nici bogat.Am avut ocazia sa vizitez numeroase tari cum ar fi Monaco,Canada,mexico,gemany.england,Italy,Asweeden ,Danemark,Holland,Irland,Danemark,Austria and Grand Bahamas.
  M-am bucurat de compania printilor, cersetorilor, conducatorilor si sclavilor. Am fost invitat in anumite locuri si am fost membru al unor exclusiviste cluburi country, si am stat chiar si in inchisori, alaturi de prizonieri.

  Am facut si pierdut multa avere.Am inceput prima mea afacere la 12 ani,primul meu million l-am adunat la varsta de 35 de ani si l-am pierdut la 40.Apoi am castigat alti bani si i-am cheltuit pe "prostii"Chair si cand pierdeam bani niciodata nu m-am considerat un "fraier"(looser) eram doat aproape de success,intotdeauna averea era f importanta pentru mine,mi-a placut puterea banilor,de a face ce vreau,cand vreau,unde vreau,pentru ca vreau.
  Avem cateva intrebari:
  Care este scopul vietii?
  Exista Dumnezeu?
  Cum am ajuns aici?
  Este viata dupa moarte?
  Este vreao dovada?
  Cine sunt?

  Am fost ceea ce numesc ei (wasp ) white (alb)anglo-saxon ,protestant .Familia mea s-a mutat in TEXAS in anul 1949 unde am urmat cursurile solii primare.Am crescut intr-o casa cu reguli religioase,parintii mei si rudele mele fiind foarte buni crestini.Asta insemnand ca nicodata nu au baut alcool doar in ocazii special si intr-o cantitate foarte mica.Religia era o parte din viata mea,credeam foarte tare in Dumnezeu si in Biblie ,cand copii se jucau la scoala de-a politistu eu o faceam pe preotul,chiar imi amintesc prima mea predica stand pe jos spunand:*Trebuie sa invatam calea lui Dumnezeu,si apoi sa stam pe acea cale*…. Doar asta repetam,nu ma puteam gandi la altceva
  INtreaga mea familie si parintii mei erau membri active intr-o secta Crestino-protestanta.Cu totii mergeam in fiecare duminica la biserica pentru lectile si predicile din acea zi .Apoi bineanteles aveam activitati deosebite de craciun .paste,halloween si petreceri care erau partea esentiala in perioada aceea.Biserica noastra era numita Biserica crestina,apoi s-a impartit in 2 grupuri diferite care s-au numit "Disciplina crestinilor"
  Tatal meu avea functie mare in acea biserica era ministru a scoli de duminica ca si fundator a acesteia.Era expert in biblie si in traducerea ei.Prin tatal meu am ajuns sa cunosc diferite versiuni ale Bibliei ca si introducerile pagane in crestinism in timpul Imparatului Constantin(325 C.E).El,ca si multi alti preoti raspundeau la intrebarea….Este cuvantul luio Dumnezeu Biblia? Spunad:Biblia este cuvantul lui Dumnezeu revelat omului.Asta insemnand ca omul a scris biblia….si cu acestea repede treceau peste erorile ,greselile,stergerile, folosind acest pretext.

  Dumnezeu era intotdeauna in mintea mea,ma gandeam foarte mult la ceea ce se va intampla cand vom muri si cum arata Raiul,il vom vedea vrodata pe Dumnezeu sau pe Ingeri sau pe Satana.Mintea mea era intotdeauna preocupata in privinta asta ca si copil,cei de varsta mea faceau glume pe seama mea iar la un moment dat m-am hotarat sa pastrez pentru mine tot ceea ce gandesc,nu era nici o problema ma simteam bine in singuratatea mea.Crescand si avand diferite afaceri am realizat ca totusi nu doresc ca fiu preot,imi era foarte teama ca as putea fi ipocrit chemand oameni la ceva ce eu unul nu intelegeam,cu toate acestea am acceptat si m-am considerat un adevarat crestin dar in acelasi timp nu puteam sa rezolv idea ca Dumnezeu ar fi unul dar in acelasi timp trei.Si daca El este tatal,cum ar putea fi si fiu,si atunci ce este cu spiritul?Dar intrebarea mea cea mare era intotdeauna aceeasi cum ar putea fi trei in unul?
  In decursul anilor am incercat s ail gasesc pe Dumnezeu in diferite moduri.Am citit despre budism,Hinduism,Taoism,diferite secte crestine si iudaism.Cel mai atractiv pentru mine a fost Gnosticismul Cabalism si altele
  Dumnezeu este Pur ,El este Perfect,Dumnezeu este Atoatestiutor.Deci cum pot eu sa vin sis a spun ceea ce am auzit la alti preoti spunand:In calea in care sunt toti Dumnezeii
  Citind in biblie in vechiul testamaen psalmi 82:6
  " 6.Eu am zis: ,,Sînteţi dumnezei, toţi sînteţi fii ai Celui Preainalt
  Sau in noul testament ioan 10:34
  34.Isus le -a răspuns: ,,Nu este scris în Legea voastră: ,Eu am zis: Sînteţi dumnezei?
  `
  Versiunea care am purtat-o cu mine din 1953 a spus in scrisorile lui Paul catre romani:

  14.Eu ştiu şi sînt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat de cît pentru cel ce crede că este necurat(romani 14:14)
  16.Nu faceţi ca binele vostru să fie grăit de rău.
  17.Căci in Impărăţia lui Dumnezeu nu este mîncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfînt.(romani 14:15-16)

  Cam pe aceste statistici Paul a distrus intregul ordin din Vechi testamanet.In acelasi moment si in versiunea engleza a bibliei in prima carte a Noului Testament,ne arata ca Isus a venit cu un mesaj care este total opus Sf.Paul.
  17.Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
  18.Căci adevărat vă spun, cîtă vreme nu va trece cerul şi pămîntul, nu va trece o iotă sau o frîntură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întîmplat toate lucrurile.
  19.Aşa că, ori cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Impărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi, şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Impărăţia cerurilor.
  20.Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Impărăţia cerurilor.(matei 5:17-20)


  Am simtit ca era ceva gresit in mesajul acesta si m-am decis sa sustin ordinele in conformitate cu vechiul testamanet atat cat am putut.Acesata insemnand,fara porc,circumcizie,nu sex inainte de casatorie,nu adulter,mergand la biserica sambata nu duminica,si mai mult de atat sa nu venerez nimic din ceea ce El a creat,aceasta era idea urmatoarelor versete:
  3.Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
  4.Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în apele mai de jos de cît pămîntul.
  5.Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii pînă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
  6.şi Mă îndur pînă la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele(exod 20:3-6)
 4. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Suna foarte rezonabil pentru mine sa existe doar un singur Dumnezeu,El trebuie sa fie Unul Singur care sa puna regulile sis a dea ordine,atunci ar fi clar pentru cei care il iubesc si cei care urmeaza comenzile Lui.Am incercat sa fac pace cu acest subiect foarte multi ani la rand,dar acum eram foarte aproape de 50 de ani si simteam necvoie sa fac ceva pentru Stapanul meu,deci a venit timpul sa iau si mai in serios religia mea si alaturi de niste prieteni care erau evaghelisti si preoti am calatorit impreuna in diferite regiuni pentru a le vorbii oamenilor despre Dumnezeu.


  Am fost reinascut,avem nevoie sa fiu in lumina crestinismului avem nevoie sa impartasesc mesajul dar era o singura problema:Care era mesajul?
  Ohh,sigur stiu ca unii dintre cei care sau reinascut vor spune:
  Mesajul este salvarea noastra de catre Isus.El a murit pentru pacatele noastre,a platit pentru ele.El este fiul lui Dumnezeu-isus e Domnul.


  Asa e?
  Am predicat acest mesaj mie insumi ,dar imi aminteam cum un preot mi-a spus:"Nu-ti lasa creierul in parcare alaturi de masina ta"


  Intrebarile la care nimcini nu vrea sa raspunda:


  -Cine a scris biblia?
  Care este limba originala a bibliei?
  Exista biblia originala?
  De ce biblia catolica are 7 alte carti decat protestant bible?
  De ce astea biblii au versiuni diferite in aceasi carte?
  De ce sunt atatea erori si greseli de la primul vers pana la ultimul?
  Nu este nici un cuvant de "trinitate" in biblie,in oricare versiune in orice limba
  Si multe altele…..
  Iar despre Dumnezeu:
  Cum Dumnezeu sa creat pe sine?
  Cum Dumnezeu poate fi om?
  Cum un om poate fi Dumnezeu?
  Cum Dumnezeu poate avea un fiu?
  Biblia spune:
  38 .fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu.(Luca 3:38)

  Nu putea Dumnezeu sa ne ierte pur si simplu fara sa-l mai omoare pe Isus?

  Si ce e cu Isus?

  ISUS nici macar nu a carat crucea ci a facut-o un trecator….

  21Au silit să ducă crucea lui Isus pe un trecător, care se întorcea dela cîmp, numit Simon din Cirena, tatăl lui Alexandru şi al lui Ruf.(marcu 15:21

  Prieteni mei erau plictisiti sa-mi tot raspunda la intrebarile mele si in disperare intr-o zi mi-au spus sa citesc istorisirea despre Avram in Geneza din Vechiul Testament,in special partea cu sacrificarea fiului sau petru Dumnezeu.Spuneu ca voi intelege intregul concept despre sacrificiu si supunere fata de Dumnezeu.


  Am citit-o!

  Dar eu am vazut cu totul un alt mesaj .Avram era pus sa-si sacrifice propriul copil pentru Dumnezeu,daca acel lucru era dorit de Dumnezeu.Dar Dumnezeu nu a vrut cu adevarat sa ia viata unui copil innocent pentru pacatele lui Avram ..Aceasta povestire nici macar nu s-a potrivit cu povestea lui Isus si crucea.


  Stop.
  Avram a fost pus in fata faptului de asi sacrifica propriul copil..un test de loialitate pentru Avram…

  9.Cînd au ajuns la locul pe care i -l spusese Dumnezeu, Avraam a zidit acolo un altar, şi a aşezat lemnele pe el. A legat pe fiul său Isaac, şi l -a pus pe altar, deasupra lemnelor.

  10.Apoi Avraam a întins mîna, şi a luat cuţitul, ca să junghie pe fiul său.

  11.Atunci Ingerul Domnului l -a strigat din ceruri, şi a zis: ,,Avraame! Avraame!`` ,,Iată-mă!`` a răspuns el.

  12Ingerul a zis: ,,Să nu pui mîna pe băiat, şi să nu -i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de Dumnezeu, întrucît n'ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.
  ``
  13.Avraam a ridicat ochii, şi a văzut înapoia lui un berbece, încurcat cu coarnele într'un tufiş; şi Avraam s'a dus de a luat berbecele, şi l -a adus ca ardere de tot în locul fiului său.

  14.Avraam a pus locului aceluia numele: ,,Domnul va purta de grijă. Deaceea se zice şi azi: ,,La muntele unde Domnul va purta de grijă1.`
  15.Ingerul Domnului a chemat a doua oară din ceruri pe Avraam,

  16.şi a zis: ,,Pe Mine însumi jur, zice Domnul: pentrucă ai făcut lucrul acesta, şi n'ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu,

  17.te voi binecuvînta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămînţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării; şi sămînţa ta va stăpîni cetăţile vrăjmaşilor ei.

  18.Toate neamurile pămîntului vor fi binecuvîntate în sămînţa ta, pentrucă ai ascultat de porunca Mea!``

  Acum ganditi-va la Noul Testament despre "salvare"

  42.zicînd: ,,Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta dela Mine! Totuş, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.``(luca 22:42)

  Urmatoarea nota un inger a venit la Isus sa-l intareasca.Ingerul lui Avram a venit sa-I ofere un berbec ca si sacrificiu in locul copilului sau.Urmatorul vers:
  44.A ajuns într'un chin ca de moarte, şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sînge, cari cădeau pe pămînt. (luca 22:44)

  Atunci m-am uitat la relatarea aceleiasi povestiri in mark 14:32-39)

  32.S'au dus apoi într'un loc îngrădit, numit Ghetsimani. Şi Isus a zis ucenicilor Săi: ,,Şedeţi aici pînă Mă voi ruga.
  ``
  33.A luat cu El pe Petru, pe Iacov şi pe Ioan, şi a început să Se spăimînte şi să Se mîhnească foarte tare.
  34.El le -a zis: ,,Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămîneţi aici, şi vegheaţi!`
  `
  35.Apoi a mers puţin mai înainte, S'a aruncat la pămînt, şi Se ruga ca, dacă este cu putinţă, să treacă de la El ceasul acela.

  36.El zicea: ,,Ava, adică: Tată, -Ţie toate lucrurile Îţi sînt cu putinţă; depărtează de la Mine paharul acesta! Totuş, facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voieşti Tu.``

  37.Şi a venit la ucenici, pe cari i -a găsit dormind. Şi a zis lui Petru: ,,Simone, tu dormi? Un ceas n'ai fost în stare să veghezi?

  38.Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de rîvnă, dar trupul este neputincios.``

  39.S'a dus iarăş, şi S'a rugat, zicînd aceleaşi cuvinte.

  Intregul concept era total diferit de cel din GENEZA unde se vorbea despre Avram si fiul sau.
  Apoi au inceput sa se intample lucruri ciudate in viata mea.Lucruri care vor schimba intregul concept si intreaga credinta.

  Solutiile si raspunsurile au inceput sa vina intr-un mod ciudat.Prima data tatal meu a inceput sa faca afaceri cu un om din Egipt.

  Dupa ce m-a prezentat ,tatal meu mi-a spus ca a incercat sa-l converteasca pe acel om la crestinism si mi-a cerut sa incerc si eu intr-un mod foarte bland.
  Am inteles ca omul era pregatit sa intre in religia mea doar daca era mai buna decat a lui.Dar exista o conditie..dorea dovezi.In religie nu e nevoie de dovezi,ci e vorba de credinta.

  Apoi el a spus un lucru care m-a pus serios pe ganduri.Mi-a spus ca in religia lui se gasesc si dovezi si credinta.
  Ciudat,ma gandeam cum ar fi putut exista vreo dovada despre Dumnezeu sau despre religie?

  Apoi am intalnit un preot catholic care ne-a lamurit pe totii spunandu-ne o adevarata istorisire despre biserici,catedrale si Vatican.

  Numele sau era parintele Peter Jacobs.Experienta lui era vasta ,a adus in vedere multe chestiuni despre crestinism si despre catolicism.

  Amandoi,preotul si musulmaul a venit sa traiasca cu noi in casa noastra in Texas,asa au inceput lcrurile sa ia o forma ciudata…De ce preoti si predicatori au imbratisat islamul?

  Foarte multa lume m-a intrebat cum poate un preot sau un predicator crestin sa intre in islam?Stiind lucrulrile negative care se spune despre acesta religie si despre musulmani in fiecare zi.

  Unii oameni sunt pur si simplu SUNT curioasi,dar exista o categorie de oameni care au o profunda obiectie la converitirea mea.Unii dintre ei m-au intrebat cum am putut sa-I intorc spatele lui Isus?

  Un crestin m-a intrebat intr-un mail de ce si cum am putut lasa crestinismul pentru islam?

  Aceasta este o copie a scrisorii pe care i-am trimis-o…(rezumat).
  Introducere>
  Numele meu este yusuf estes acum,dar in anii trecuti pritenii obisnuiau sa-mi spuna Skip.Am predicat crestinismul si am lucrat in industria publicitatii si a muzici de cand eram un baiat in anul 1950.Tatal meu si cu mine aveam un magazin stabil.
  …..
  Cum s-a intamplat de m-am convertit la islam?


  M-am nascut intr-o familie de crestini cu credinta puternica.Familia noastra si stramosi lor nu numai ca au cladit biserici si scoli ci chiar au fost printre primii care au venit in acest loc.

  Dupa un timp ne-am mutat in texas 1949(sunt batran )Mergeam regulat la biserica ,am fost botezat la varsta de 12 ani.Ca si tanar vroiam sa vizitez si alte biserici sa invat mai mult despre invataturile lor si crezul lor.Toate sectele crestine existente le-am vizitat am invatat despre ele si despre crezul lor si nu m-am oprit doar la crestinism…nici gand….Hiduism,Judaism,budhism..etcc..doar despre islam nu am cautat serios…de ce?buna intrebare


  Revenind la omul acela din egipt ..musulmanul…. Primul lucru care mi-a venit in minte despre el a fost…. Infidel,hot,terrorist,necredincios..nu mi-a venit sa cred ca tatal meu face afaceri cu un musulman..nu se poate asa ceva..si atunci i-am reamintit tatalui meu diferentele dintre noi si el.


  Minciunile despre musulmani si islam….
  -Nu cred in Dumnezeu
  -Venereaza o piatra neagra
  -pupa pamantul de 5 ori pe zi


  Nici gand ..nu vreau sa-l cunosc!!!


  Nu am vrut nici in ruptul capului sa cunoasc acest om! Nu! Dar tatal meu tot a insistat si l-am intalnit intr-un final.Era o persoana minunata,era prea mult pentru mine mai ales ca noi evanghelisti eram impotriva musulmanilor,dar dupa cum v-am spus acest om era un om special

  Sa-l convertim la crestinism

  Am fost de accord sa ma intalnesc cu el intr-o zi dupa ce am venit de la biserica ,tineam ca de obisei biblia cu mine.Sotia mea si cele doua fice ale mele m-au insotit,deci eram pregatiti pentru prima discutie cu un musulman.

  Ne-am apropiat de magazinul tatalui meu,am intrat si l-am intrebat unde este musulmanul?
  Ma gandeam ca voi vedea un om cu turban in cap si barba..dar Nu…acel om chiar nu avea deloc par nici in cap .A fost foarte politicos si chiar mi-a strans mana.Aceasta nu avea sens pentru mine mai ales ceea ce gandeam inainte sa-l vad.

  Oricum m-am apucat de treaba acest om avea nevoie de salvare in numele lui Isus .Dupa o scurta introducere l-am intrebat:

  Crezi in Dumnezeu?
  El mi-a raspuns: Da

  Apoi am spus. Crezi in Adam si Eva?
  El mi-a raspuns: da

  Am spus apoi: Dar in Avram? Crezi in el, si cum a incercat sa-si sacrifice fiul pentru Dumnezeu?
  El mi-a raspuns : da

  Apoi l-am intrebat: dar in moise?

  Cele 10 porunci?
  Despartirea marii rosii?
  El a spus: Da
  Atunci eu l-am intrebat": Dar in ceilalti profeti?Solomon,David si ioan botezatorul
  Mi-a raspuns afirmativ

  L-am intrebat apoi…Crezi in Biblie?
  MI-a raspuns : DA

  Acum urma intrebarea cea mare:
  Crezi in Isus ca si trimis a lui Dumnezeu?
  Mi-a raspuns: da

  Deci….s-a dovedit a fi mult mai usor decat credeam era aproape de a fi botezat doar ca el nu stia.Ceea ce m-a socat a fost ca mulsumani cred in biblie.Intr=o zi de primavera a anului 1991 am dat sa cunosc ca muslulmani cred in biblie,eram socat,cum se putea asta?Dar nu numai asta ei cred in Isus ca si adevarat mesager a lui Dumnezeu,profet,o nastere miracoloasa fara tata,era mesia care a predicat in biblie,este acum cu Dumnezeu si asta e foarte important,V-a venii inapoi pe pamant pentru a-l invinge pe Anticrist.


  La o cana cu ceai…!


  L-am intrebat pe muslman daca ii place ceaiul si mi-a raspuns afirmativ,asa ca l-am invitat laun ceai in Mall ca sa discutam despre subiectul meu favorit: Credinta.Cat timp am stat in acel mic coffee shop pentru ceva ore vorbind(de fapt mai mult am vorbit eu)am vazut ca era o persoana foarte buna,tacut si putin timid.M a asculta atent si absorbea fiecare cuvant al meu si nu m-a interrupt nicodata.Imi placea pentru ce era pe calea pe care vroiam sa-l aduc sa-l fac un adevarat crestin.

  Am fost de acord cu tatal meu sa facem afaceri cu acest om,si chiar am incurajat idea de a calatori impreuna cu el.


  Intr-o zi am aflat ca prietenul meu Mohammad avea sa se mute din casaa, pe care o impartea cu un prieten de a lui,dorind sa traiasca in mosqee un timp.Am mers la tatal meu si l-am rugat daca poate sa-l invite pe Mohammad sa stea in casa noastra mare,iar tatal meu a fost de accord.Mohammad s-a mutat la noi.


  Intre timp mi-am gasit timp sa-mi vizitez preotul si evanghelistul in jurul statului texas.Intr-o zi unul dintre ei a facut un atac de cord si a fost dus la spital unde a petrecut ceva timp.Obisnuiam sa merg f des la el in vizita si chiar l-am luat si pe Mohammad cu mine.Prietenul meu nu era impresionat si era evident ca nu vrea sa stie nimic despre islam.Intr-o zi pecientul care impartea salonul cu prietenul meu a avut o iesire ciudata m-am apropiat de el si l-am intrebat cum se numeste,mi-a raspuns ca nu are importanta,apoi l-am intrebat de unde este,mi-a raspuns ca este de pe planeta Jupiter.Un timp am ramas mut si m-am gandit daca sunt intr-un spital de boli cardiace sau de boli mintale.
  Stiam ca acest om era singur si in depresie ,avea nevoie de cineva in viata lui,asa ca am inceput sa-i dau sperante in legatura cu Dumnezeu.I-am citi din Ioan , vechiul Testament,i-am prezentat povestea profetului Jonah,care a fost trimis de Dumnezeu sa aduca oamenii pe calea cea buna

  Preotul catholic.

  Dupa ce i-am impartasit aceste povestiri, omul s-a uitat la mine si si-a cerut scuze,spunandu-mi ca a avut niste problem recente,si ca ar dori sa se impartaseasca.I-am spus ca nu sunt preot catholic si ca nu pot,mi-a spus ..stiu stiu,eu sunt preot catholic.Am ramas masca,am predicat despre crestinism unui preot!!!!

  Preotul a inceput sa isi prezinte povestea de viata cum a inceput fiind misionar peste 12 ani acum avea nevoie de un loc in care sa-si reimprospateze puterile si l-am rugat pe tatal meu sa-l ajutam cu cazarea …a fost de accord deci preotul va veni sa locuiasca impreuna cu noi si Mohammad…

  In drum spre casa am discutat cu preotul despre islam…i-am prezentat niste conceptii de credinta cu care el era de accord si mi-a spus mult mai multe despre acest subiect.Am fost socat cand mi-a spus ca preoti catolici studiaza islamul si uni doctori dau treapta (grad) din acest subiect.

  Versiunile diferite ale bibliei.

  Dupa ce mancam cina in fiecare seara ne asezam si discutam pe teme religioase.Tatal meu aducea King James versiune de biblie ,eu Revised Standard of the Bible,sotia mea avea o alta versiune,preotul catholic bineinteles biblia catolica care are 7 alte carti in ea in plus fata de biblia protestantilor.Deci asa ne petreceam noi timpul vorbind despre biblie care era mai corecta si apoi incercam sa-l convingem pe Mohammad sa devina crestin.

  Quranul etse unul singur ,o singura versiune..in araba si inca exista.


  Intr-un moment l-a intrebat pe Moahmmad despre Quran cate versiuni are in decursul a 1400 de ani.Mi-a spus ca este o singura versiune si ca niciodata nu a fost schimbata.Mi-a spus ca musulmani din toata lumea memoreaza Quranul,Quranul nu se poate schimba ,nici chiar o litera.Azi sunt peste 9 milioane de musulmani care au invatat intregul Quran fila cu fila.
  Cum se putea asta?

  Aceasta nu putea fi posibil.Limbajul bibliei este unul mort documentele originale au fost pierdute cu anii.

  Oricum intr-o zi preotul l-a rugat pe Mohammad daca il poate insotii la mosqee sa vada cum este acolo.Au venit inapoi discutand despre experienta lui acolo,iar eu si tatal meu abia asteptam sa-l intrebam pe preot ce fel de ceremonie s-a tinut etc..MI-a spus ..nu au facut nimic special.Ei au venit s-au rugat si apoi au plecat.am spus:Au plecat?fara nici o predica sau vreo cantare? A spus: da asa a fost.

  Dupa cateva zile preotul l-a rugat din nou pe Mohammad sa-l insoteasca la mosqee ceea ce au si facut.Dar de data aceasta era ceva diferit.Ei nu s-au intors decat dupa multe ore.Afara se facuse intuneric si cu totii eram ingrijorati,.Intr-un final au ajuns iar cand au intrat pe usa l-am recunoscut pe Moahammad ..dar cine era langa el?Cineva purta o roba alba cu o boneta alba.Stati putin!!!!!Era preotul.!!!I-am spus:pete? Ai devenit musulman?Mi-a spus: da am intrat in islam……
  Eram socat..ce urmeaza…..vei vedea
 5. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Si am plecat sus pentru a ma gandi .... am inceput sa vorbesc cu sotia mea despre intregul subiect.Si ea mi-a spus ca se va converti la islam…. considera ca este Adevarul.

  Aceasta a fost prea mult ..am coborat jos l-am trezit pe Mohammad si l-am rugat sa iasa afara cu mine pentru a discuta.Am vorbit toata noaptea cu el.In timpul cand era gata sa faca rugaciunea de dimineata fajr adevarul a venit si la mine.Am iesit afara langa casa tatalui meu si am gasit un placaj care era asezat si acolo mi-am pus capul cu fata pe pamant..ca in prosternare in directia in care musulmani se rugau.

  Din acea pozitie i-am cerut lui Dumnezeu sa ma calauzeasca pe calea cea buna.
  Apoi mi-am ridicat capul si am realizat ca nu vedeam nici ingeri sau pasari pe cer nu auzeam nici o voce…nici muzica,nici o lumina puternica.Atrunci am realizat ca trebuie sa pun capat tuturor minciunilor..a venit vremea sa fac ceva real.Am urcat sus in dormitor am facut un dush cu intentia de a ma spala de toate pacatele.Si am intrat intr-o noua viata ,o viata bazata pe dovezi si adevar.
  In jurul orei 11 in acea dimineata am spus in fata a 2 martori(fostul preot catolic si Mohammad)marturisirea de credinta"
  .Nu exista alt Dumnezeu inafara de Allah si Mohamamd este mesagerul sau"
  Dupa cateva minute sotia mea a depus si ea marturia de credinta in fata a 3 martori(eu eram al treilea)
  Tatal meu era putin mai rezervat in ceea ce priveste acest subiect si a mai asteptat cateva luni pana sa depuna sahada.Copii au fost scosi de la scoala crestina si mutati intr-o scoala musulmana.,si acum dupa 10 ani de zile au memorat f mult din Quran si au invatat f multe despre islam.

  Tatal sotiei mele a recunoscut inainte de a murii ca isus nu poate sa fi fost fiul lui Dumnzeu si ca era un profet dar nu Dumneneu.Fie ca Allah sa-i accepte declaratia de credinta.ameen

  --Sfarsit--

Share This Page