Ramadan Mubarak!~2009~

Alessia

La ilaha illAllah!
Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu drage surori si dragi frati

Pentru ca am intrat deja in luna Ramadan a acestui an, va urez din suflet Ramadan Mubarak!

O Allah, ai mila de noi si usureaza-ne postul, O Allah da-ne puterea de a fi constanti in actele noastre de adorare si ajuta-ne sa facem mai mult de fiecare data!O Allah, pune in inimile noastre mai multa credinta si ingaduieste-ne sa o pastram pana la moarte ca sa murim musulmani.O Allah ajuta-ne sa ne apropiem cat mai mult de exemplul profetului nostru salallahu alayhi wa salam si fa ca sa fim rabdatori si sa devenim mai buni in aceasta luna pe care Tu ai binecuvantat-o_O Allah iarta-ne noua pacatele atunci cand suntem slabi si gresim si ajuta-ne sa fim mai puternici in jihadul pe care il ducem in fiecare zi cu Shaytan sau cu propriile dorinte!O Allah ajuta-ne sa strangem cat mai multa rasplata si sa fim cat mai piosi, sa ne apropiem cat mai mult de Tine.O Allah, daruieste-ne noua posibilitatea de a ajuta pe cei saraci si de a-i ocroti! O Allah asculta rugile noastre si implineste-le caci noi doar de la tine cerem ajutor si la tine este intorcerea!Amin !Amin ! Amin !
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

Barak Allahu feeky, surioara, In sha Allah sa reusim sa dobindim mila lui Allah Subhanu Wa Ta'ala in aceasta luna binecuvintatasi sa profitam cum trebuie de aceste zile!

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Wa 3aleikom salam

Amen Amen Amen la ruga ta surioara draga,Allah sa ne ajute sa castigam binecuvantarile acestei luni si sa fim salvati de la Focul Iadului.

Un Ramadan Binecuvantat pentru toti.Allah sa accepte postul nostru.

Wa 3aleikom salam
 

Alessia

La ilaha illAllah!
taraweeh

Wa alaikum salam wa rahmatullahi wa barakatuhu

Rugaciunea taraweeh nu are un numar stabil de rakka deoarece nu avem evidente de la Profet saws, cum ca ar avea vreo limita.Deoarece este o rugaciune sunnah, ca si la witr se poate lungi dupa posibilitatile fiecaruia.Un hadith saheeh de la Aishah radiallahu anha spune ca Profetul salallahu alayhi wa sallam nu recita mai mult de 13 rakka, recitarea din fiecare rakka fiind lunga.Umar ibn Khattab radiallahu anhu, a poruncit oamenilor sa se roage mai mult de 20 de rakkam cu recitari mai scurtem, ca sa le usureze oamenilor aceasta rugaciune si pentru ca oamenii sa de prosterneze mai mult.Aici avem un alt hadith saheeh care spune ca pe vremea lui Umar se recitau sute de versete incat ii apuca pe oameni revarsatul zorilor in moschee..Unele hadithuri spun 21 sau 23.Alti savanti sunt de parere ca ar trebui sa se recite 39 de rakka deoarece asa faceau oamenii din Madinah.
Toate aceste pareri suNT corecte, si relatarile de care sunt sprijinite nu necesita un isnad saheeh deoarece insusi oamenii din Makkah si Madinah reprezinta acest isnad(lant de relatatori a unui hadith).

Cea mai corecta opinie este ca fiecare se roaga atata cat doreste.Si Allah stie cel mai bine.

Tradus si sumarizat din fatwa data de Shaikh Muhammad Salih al Munajjid
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

Jazak Allahu khairan pentru raspuns, surioara Alessia. Intr-adevar, rugaciunea de Taraweeh nu are un numar prestabilit de rakah. Aici in Egipt, de exemplu, la toate moscheile la care am fost se procedeaza astfel: intii se implinesc cele 4 rakah ale rugaciunii 'Isha, apoi cele 8 de Taraweeh (aici se fac 8, deci 4 seturi in serii de cite 2 rakah), apoi 2 rakah de Shaf'3 si 1 rakah Witr.

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 
Top