Soseste Ramadan

fatima_faith

New Member
AS salamu aleykum wa rahmatullahi wa barkatuh


Din tainele Lunii Ramadan :hearts:

Esti pregatit sa intampini luna Ramadan? Ti-ai facut vreun plan pentru luna Ramadan?
Profetul, Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca, se ruga de multe ori spunand: “ O, Allah binecuvanteaza luna Saban (luna anterioara lunii Ramadan) pentru noi si fa-ne sa traim luna Ramadan.
Stii de ce adresa Profetul aceasta ruga? Stii de ce cerea binecuvantarea lui Allah in luna Saban? Pentru ca vroia sa intre in aceasta luna sfanta, Ramadan, pregatit.
Conform celor spuse de Profetul Muhammed, Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, in Ramadan se deschid portile Raiului, se inchid portile Iadului, iar Satana este legat in lanturi.
Tocmai din aceasta cauza Profetul a cerut binecuvantarea lunii Saban. Deoarece Satana stie ca de Ramadan va fi legat in lanturi si nu-l va mai putea ispiti pe om si de aceea isi va da toata silinta in luna Saban de a-l preocupa pe om cu altele. De ce? Pentru a intra in Ramadan inconjurat de griji si probleme si astfel nu-L va putea adora pe Allah asa cum si-a dorit.
Asa ca cere-I si tu lui Allah sa te binecuvanteze in aceasta luna pentru a reusi sa intri in luna Ramadan pregatit si fara de probleme sau griji!

In luna Ramadan te vei cunoaste mai bine!

Conform relatarii Profetului, Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca, in luna Ramadan Satana va fi legat in lanturi. Asadar nu va mai avea posibilitatea de a-l ispiti pe om, asa ca omul daca va mai savarsi pacate in aceasta luna acestea nu vor fi in urma ispitei Satanei ci vor proveni din propriul lui suflet. In aceasta luna fiecare dintre noi isi va cunoaste personalitatea fara a mai da vina pe Satana!
Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ii cere lui Allah sa apuce sa traiasca luna Ramadan.
Profetul, cea mai iubita si apropiata fiinta de Alah, caruia i-au fost iertate toate pacatele, ultimul mesager al Stapanului Universului se roaga pentru a mai trai inca un Ramadan. Este singura data cand Profetul s-a rugat pentru a prinde in viata un eveniment. Oare de ce? Tocmai pentru ca aceasta luna are o rasplata si o importanta foarte mare!
Daca Profetul se ruga pentru a trai aceasta luna, oare noi nu trebuie sa ne-o dorim si mai mult?
Mai sunt cateva zile si vine Ramadan. O luna a iertarii si binecuvantarii. O luna in care musulmanul poate obtine foarte multe fapte bune! O luna in care Allah ii face omului o oferta de nerefuzat!
Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ne vesteste ca rasplata implinirii Rugaciunii obligatorii (fard) de Ramadan este 70 de ori mai mare iar rasplata rugaciunii voluntare (sunnah) este asemenea rugaciunii obligatorii in afara Ramadanului.
Va puteti imagina cate fapte bune acumuleaza cel care-si implineste numai cele cinci Rugaciuni zilnice? Daca faceti niste calcule o sa ajungeti la o cifra foarte mare si anume 5 milioane de fapte bune doar daca implinim rugaciunea obligatorie! Dar daca mai implinim si Rugaciunea optionala? Dar daca citim si din Coran? Dar daca implinim si alte fapte bune?
De asemenea Profetul, Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca, ne vesteste ca cel care il hraneste pe un sarman care a postit de Ramadan i se iarta pacatele si i se scrie rasplata celui care a postit insa fara sa-i scada nimic din rasplata acestuia. Si nu numai atat! In plus scapa prin aceasta fapta de focul Iadului in Ziua Judecatii!
Gandeste-te ca Cel Care-ti ofera aceasta sansa este insusi Creatorul si Stapanul acestui Univers! Daca scapi de foc in aceasta luna te poti considera dintre cei victoriosi! De ce? Pentru ca Allah este Cel mai generos dintre generosi , iar El, Preainaltul odata ce a promis nu va da inapoi!
Pune-ti in minte draga cititor ca daca nu vei reusi sa scapi de focul Iadului in acest Ramadan n-o sa mai ai alta ocazie! De ce? Pentru a fructifica fiecare clipa a acestei luni binecuvantate si pentru ca nu sti daca o sa mai traiesti pana la Ramadanul urmator. Haideti sa-l adoram pe Allah in aceasta luna asa cum nu l-am mai adorat niciodata! Haideti ca tot ceea ce facem in aceasta luna sa fie numai pentru Allah!
Imagineaza-ti ca, in Ziua Judecatii vor veni ingerii si te vor felicita si te vor pofti in Paradis datorita acestui Ramadan! Iar in paralel imagineaza-ti ca ingerii te vor arunca in focul Iadului din cauza ca n-ai postit in luna Ramadan!
Trebuie sa te intrebi de ce cutarica implineste mai multe fapte bune decat tine? De ce el reuseste sa posteasca fara a lasa nici macar o zi si tu nu? Adevarata concurenta trebuie sa aiba loc atunci cand e la mijloc o rasplata si un castig mare, de la Allah Preainaltul.
:bismillah1:
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Asalamu aleikom

mashaAllah surioara Allah sa fie multumit de tine
InshaAllah sa cautam castigul din aceatsa luna

wa aleikom salam
 

fatima_faith

New Member
Wa alekom salam
Va multumesc mult:hearts: ! Baraku Allahu fik!
Sper ca in aceasta luna sa culegem roadele , purificandu-ne sufletele caci sa nu uitam, nu trebiue sa tinem post numai din punct de vedere al mancarii ci si din punct de vedere al sulfetului - asa numitul post spiritual , daca imi permiteti.
 

Alessia

La ilaha illAllah!
Assalam alaikum

Mashallah surioara, foarte bine punctat, Allah sa fie multumit de tine si sa te rasplateasca!
Inshallah sa putem sa ne abtinem cat mai mult de la pacate si sa trecem cu bine acest Ramadan, sa ne straduim cat mai mult pentru o rasplata cat mai mare.
RAMADAN KAREEM!
 
Top