Uitspraak over Emotions

Oem Qaasiem

Sunni Member.
Uitspraak over Emoticonen

Vraag: Wat is de regelgeving omtrent de afbeeldingen waarin een ziel is, op de computer, en die verstuurd wordt tussen de pratende broeders, als formulering van wat zij bedoelen met hun uitspraak, dus voor de lachende man een tekentje van tevredenheid, en de afbeelding van een boze man bij een toestand van boosheid ?

Antwoord: Deze termen hebben geen oorsprong in de wetgeving en er is geen behoefte aan lichamelijke afbeeldingen behalve bij noodzaak, en dit is geen noodzaak, deze termen hebben geen oorsprong. Maar als er behoefte is om te spreken met elkaar dan kunnen ze praten via (bepaalde) middelen, wat betreft tekentjes, tekentjes van tevredenheid en tekentjes van boosheid dan is dit niet van de manhadj van Ahl asSoennah walDjamaa`ah. Ja.

Shaych Zaid alMadchalie

Vertaald door Aboe Junayd Iesaa bin Antonius

Bron: http://www.misrsalaf.com/vb/showthread.php?t=50
______________________________________________________

Voor diegene die deze Fatwa in het arabisch wil:

السؤال:
ما حكم الصور التي فيها روح في الكمبيوتر وتُرْسَلُ بين الإخوة المتحادثين ... تعبيرًا عما يريدون قوله فالرجل المبتسم علامة للرضا, وصورة الرجل الغاضب في حالة الزعل ؟

جواب العلامة زيد المدخلي:
هذه المصطلحات ليس لها أصل في الشرع ولا حاجة إلى الصور المجسمة إلا في الضرورة, وهذا ليس من الضرورة؛ هذه المصطلحات ليس لها أصل ... بل إن كان لبعضهم على بعض حاجة فعليه أن يكلمه بالوسيلة, أما العلامات علامات الرضا وعلامة السخط فهذه ليست من منهج أهل السنة والجماعة, نعم.

المصدر: مشاركة للأخ [أبوبكر أحمد عبدالسيد] في شبكة سحاب السلفية
 

ValonK

New Member
assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh

Volgens mij gebruiken wij deze emoticons meer om onze gevoelens uit te drukken via het internet. Volgens mij is het jullie genoeg overkomen dat een ander iets anders opneemt dan jij het bedoelde.
 

Deen_Al_Islaam

Junior Member
Assalamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe

DjazakAllaahu khairan om het te plaatsen :)

wa salamu alaykoum wa rahmatullahi wa barakatoehoe
 
Top