Ultima predica a profetului Mohammad(Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa)

Discussion in 'Aspecte introductive' started by Um Abdur Rahman, Dec 11, 2007.

 1. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Asalamu aleikom w rahmatulah w barakatu

  Aceasta predica a fost tinuta in a noua zi de dhul Hijjah 10 A.H in valea muntelui Arafat in Mekka.

  O oameni ascultati-ma cu atentie,pentru ca nu stiu daca anul viitor voi mai fi printre voi.Deci ascultati ceea ce va voi spune si luati aceste vorbe pentru a le transmite celor care nu sunt prezenti astazi aici.

  O Oameni,cu privire la aceasta luna,acesta zi,acest oras ca si sacru cu privire la viata si averea fiecarui musulman care sunt importante pentru el.Dati inapoi cele ce nu va aparatin celor care sunt indreptatiti sa le aiba.Nu jigniti pe nimeni ca nimeni sa nu va jigneasca,amintiti-va ca intr-adevar il veti intalni pe Domnul vostru si la El este socolteala faptelor voastre.Allah a interzis pentru voi sa luati camata.Capitalul este al vostru sa-l pastrati si astfel nu veti face nici o nedreptate.Allah a hotarat ca nu este nici o dobanda,iar in ceea ce priveste dobanda datorata lui Abbas ibn 'Abd' al Muttalib(unchiul profetului) sa se renunte la ea.Fiecare drept care se nastea din omucidere in zilele pre-islamice este de acum inainte sters, si primul astfel de drept la care renunt este cel care se iveste din uciderea lui Rabiah ibn al Harithibn.O, oameni, necredinciosii au falsificat calendarul astfel incit sa spuna ca este permis ceea ce Allah a interzis, si sa interzica ceea ce Allah a facut permis. De la Allah, lunile sint in numar de 12. Patru dintre acestea sint sacre, trei dintre ele sint succesive si una dintre acestea este intre lunile Jumada si Shaban. Feriti-va de shaitan, pentru siguranta religiei voastre. El a pierdut orice speranta ca va putea sa va conduca pe calea gresita, deci feriti-va sa il urmati in lucrurile marunte.

  O oameni este adevarat ca voi aveti o multime de drepturi cu privire la sotiile voastre dar si ele au drepturi asupra voastra.Amintiti-va ca voi le-ati luat ca si sotii numai prin voia lui Allah.Iar daca ele raman credincioase drepturilor voastre atunci lor li-i se cuvine sa fie hranite si imbracate cu bunavointa.Tratati-va femeile cu bunanatate si fiti binevoitori cu ele pentru ca va sunt partenere voua si ajutor.Si este dreptul vostru ca ele sa nu-si faca dintre prietene cele pe care nu va convine.

  O oameni ascultati-ma adorati-l pe Allah,faceti-va cele 5 rugaciuni zilnice,postiti in luna ramadan.si dati celor nevoiasi zakatul si faceti pelerinajul daca ve permiteti.

  Cu totii suntem din Adam si Eva un arab nu are superioritate asupra unui ne-arab si nici un ne-arab nu are superioritate asupra unui arab,ca si un alb nu este superior unui negru si nici un negru asupra unui alb decat in pietate si in fapte bune.Invatati aceasta , ca fiecare musulman este frate celuilalt musulman si asta constituie o fratie.Asadar nu va neindreptatiti unul pe altul ,amintiti-va ca il veti intalni pe Allah intr-o zi si nu va rataciti de pe drumul cel bun ,dupa ce eu voi murii.
  O oameni nici un profet si nici un mesager nu va veni dupa mine,si nici o alta credinta nu se va naste ,rationati acest lucru.Am lasat in urma mea 2 lucruri Quranul si Sunna mea iar daca le urmati pe astea nu veti fi nicodata rataciti.

  Toti cei care ma asculta acu, trebuie sa transmita mai departe aceste vorbe si sper ca ultimi cei care vor auzi vorbele mele sa inteleaga mai bine decat cei care m-au ascultat direct.Fiti martori mei,O Allah am transmis mesajul Tau oamenilor.

  TTI
  waleikom salam w rahmatulah w barakatu
 2. maria_hajjaj
  Offline

  maria_hajjaj New Member

  Joined:
  Nov 30, 2007
  Messages:
  26
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Location:
  Europe
  Ratings Received:
  +0 / 0
  De indata ce Profetul -Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!-si-a incheiat aceasta cuvantare, i-a fost revelat urmatorul verset din Coran:
  "...In ziua aceasta am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi!..." (5:3)

  Cand a auzit acest verset, 'Omar a plans."Ce te face sa plangi?", a fost intrebat.El a raspuns: "Nimic nu urmeaza perfectiunii, ci numai imperfectiunea." relatat de Rahmat-al-lil'alamin, 1\265

  Sora Iman, fie ca Allah(swt) sa-si reverse binecuvantarea asupra ta si a tuturor celor care transmit mesajele sfinte.:tti_sister:
 3. Um Abdur Rahman
  Offline

  Um Abdur Rahman Sclava lui Allaah

  Joined:
  May 19, 2007
  Messages:
  692
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  26
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +1 / 0
  Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

  Alah sa te binecuvanteze si pe tine draga mea si pe familia ta multumim pentru completare.In sha Allah mesajul nostru sa ajunga in inimile musulmanilor si nu numai.
  waleikom salam w rahmatullah w barakatu

Share This Page