Verblijden van je man met je uiterlijk

Shishani

moderator
Staff member
Verblijden van je man met je uiterlijk

Shaych `Abdoer-Razzaaq ibn `Abdoel-Mohsin al-Badr
(حفظه الله) zegt het volgende:

Van de eigenschappen van een vrome vrouw: is het verblijden van haar man wanneer hij naar haar verschijning, uiterlijk en kledij kijkt. Zo ook dient zij zich aan te leren om gewend te raken aan het gehoorzamen van haar man zonder afwijzing, arrogantie of hoogmoed.

Overpeins de overlevering van de profeet (صلى الله عليه و سلم) die in soenan an-Nasaa`ie staat op gezag van abie Hoerayrah (رضي الله عنه).

Er werd tegen de boodschapper van Allah (صلى الله عليه و سلم) gezegd: ‟Wie zijn de beste vrouwen?” Hij (صلى الله عليه و سلم) zei:Zij die hem blij maakt wanneer hij naar haar kijkt, hem gehoorzaamt wanneer hij een bevel geeft, en hem niet tegengaat met betrekking to haarzelf en haar rijkdom met datgene waar hij een afkeer tegen heeft.”[1]

Dit is dus haar kenmerk met betrekking tot haar verschijning, uiterlijk en kledij. Zij dient dus zorgvuldig aandacht te besteden aan haar uiterlijk in de aanwezigheid van haar man. Ook dient zij zorgvuldig te zijn met zijn bevelen, wensen en behoeften.

Van de spijtige zaken is dat vele vrouwen het opmaken alleen maar kennen wanneer zij naar buiten gaan om een gelegenheid, bijeenkomst of dergelijke bij te wonen. Wat betreft het recht van haar man, dan zie je dat wanneer hij binnenkomt, hij haar treft in versleten kleding, een onaangename geur, haren in de war en andere eigenschappen die bij hem een afkeer veroorzaken jegens haar.

Vervolgens raakt de man geschokt wanneer hij ziet dat zij zich iedere keer mooi maakt wanneer zij naar buiten gaat terwijl hij niet eens een tiende van haar moeite waard is! Welk verlangen zal het hart van deze man vullen tegenover iemand met zulke eigenschappen?! En welk liefde zal er zijn als zij zo met hem omgaat?!

Bron: Sifaatoe az-Zawdja as-Saaliha, blz. 23-24 in de pdf versie (zie officiële website van de shaych).
Vertaling: Youssef aboe SafiyyahGepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com
[1] An-Nasaa`ie nr. 3231. Authentiek verklaard door al-Albaanie in zijn sahieh nr. 1838.
 
Top