Adevarul despre profetul Iisus

gamada27

Slave of Allah
Asalamu 3alaikom wa rahmatu-llahi wa barakatuhu
Am gasit un blog foarte interesant, scris de fratele Michi Dan
Crestinii cred ca Iisus este Dumnezeu, cu toate ca Biblia contine foarte multe dovezi ca aceasta credinta a lor este una falsa. Aici sunt cateva :

1. Nasterea. "Cartea neamului lui Iisus Hristos..." (Matei 1 : 1) Cum se poate ca Iisus sa aiba un arbore genealogic, iar in acelasi timp sa fie si Dumnezeu ?

2. Rege al evreilor. Magii au intrebat despre Iisus, "Unde este regele iudeilor ?" (Matei 2 : 2) Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeul intregii omeniri si rege al evreilor, in acelasi timp ?! Dumnezeu este pentru toata umanitatea, nu doar pentru iudei.

3. Copilul. Steaua "a venit si a stat deasupra, unde era pruncul." Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un copil in leagan ?! Un dumnezeu copil ?

4. Nazaret. "...ca Nazarinean se va chema." (Matei 2 : 23) Un Nazarinean este legat de un oras numit Nazaret, in nordul Palestinei. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa aiba obarsia intr-un oras specific ? Un dumnezeu urban ?!!

5. Botezul. Iisus a venit la "Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el." Botezul semnifica stergerea pacatelor. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu din moment ce i-a cerut lui Ioan sa-l purifice de pacate ? Cum ar fi putut Dumnezeu sa aibe pacate ? Un dumnezeu pacatos ?!!

6. Uman.Cand Iisus a facut miracole, oamenii au spus : "Ce fel de OM este acesta..." (Matei 8 : 27) Ei i-au spus OM, nu Dumnezeu.

7. Teama. Cand Iisus i-a vindecat pe cei doi orbi, a spus : "Vedeti, nimeni sa nu stie." (Matei 9 : 30) De ce ? Pentru ca ii era teama de poporul sau. Asadar, cum poate fi Dumnezeu si sa aiba in suflet si teama, in acelasi timp ?! Un dumnezeu infricosat ?!!

8. Fiul lui David. Acestia l-au numit pe Iisus fiu al lui David (Matei 9 : 27) Cum poate Dumnezeu sa fie fiul lui David ?!

9. Ispitit. Diavolul a incercat sa-l ispiteasca pe Iisus (Matei 4 : 1) Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si tinta pentru ispitirea diavoleasca, simultan ?! Un dumnezeu ispitit ?!!

10. Trimis. Iisus a spus, "...cine ma primeste pe mine primeste pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Matei 10 : 40) Iisus insusi a admis ca a fost trimis (ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu). Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si mesager al lui Dumnezeu in acelasi timp ?!

11. Profet. Ioan l-a intrebat pe Iisus, "Tu esti cel ce vine, sau sa asteptam pe altul ?" (Matei 11 : 3) Aceasta intrebare arata ca Iisus este doar unul dintre mesagerii Preabunului Dumnezeu.

12. Recunoasterea lui Iisus. Iisus a spus, "Iar daca eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni..." (Matei 12 : 28 ) El admite ca minunile pe care le face nu sunt infaptuite cu propriile forte, ci prin cea a lui Dumnezeu. Cum poate sa fie dependent de Dumnezeu si in acelasi timp sa fie Dumnezeu ?! Un dumnezeu dependent ?!

13. Mama si fratii.Cineva i-a spus lui Iisus, "Iata, mama ta si fratii tai stau afara ..." (Matei 12 : 47) Mama lui este Maria, iar fratii - Iacov, Iosif, Simon si Iuda (Matei 13 55). Cum poate sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa aiba mama si frati ?! Un dumnezeu cu familie ?!!

14. Doar pentru poporul lui Israel. Iisus a spus, "Nu sunt trimis DECAT catre oile cele pierdute ale casei lui ISRAEL." (Matei 15 : 24) Acest text arata ca el este un mesager trimis de Dumnezeu doar pentru poporul lui Israel. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu, in acelasi timp ?! Cum ar putea sa fie Dumnezeu si totodata sa fie trimis DOAR casei lui Israel ?! Dumnezeu este DOAR pentru anumite popoare ? Un dumnezeu national ?!

15. Fiu al omului. Iisus s-a numit pe sine insusi "fiu al omului" de multe ori (ex. : Matei 17 : 22 si 18 : 11). El insusi nu si-a spus niciodata Dumnezeu sau "fiu al lui Dumnezeu", ci "fiu al omului". Cum poate sa fie Dumnezeu si "fiu al omului" in acelasi timp ?! Un dumnezeu uman ?!!

16. Nu 'bun'. Un tanar l-a numit pe Iisus "Bunule Invatator" (Matei 19 : 16), insa Iisus a refuzat sa fie numit "bun", completand : "De ce-mi zici bun ? Nimeni nu este bun decat numai Unul Dumnezeu." (Matei 19 : 17) Prin aceasta, insusi Iisus a negat ca el este Dumnezeu.

17. Calaritul pe asina si manz. Iisus a intrat in Ierusalim stand calare pe o asina si pe un manz (Matei 21 : 1-5). Nimeni nu-si poate imagina cum de a putut sa calareasca doua animale in acelasi timp ! Un dumnezeu calaret ?!

18. Iisus Profetul. Cand a intrat in Ierusalim, multimea a spus : "Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii." (Matei 21 : 11) Textul demonstreaza ca Iisus este un profet, nu Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie un profet si Dumnezeu in acelasi timp ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si locuitor al Nazaretului, deopotriva ?!

19. In ceruri. Iisus a spus, "Si tata al vostru sa nu numiti pe pamant, ca Tatal vostru UNUL este, Cel din ceruri." (Matei 23 : 9) Iisus subliniaza aici ca Dumnezeu este unul si ca El este in ceruri. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu pe pamant, din moment ce Dumnezeu este Unul Singur si este in ceruri ?

20. Ruga. "Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant [n.t. cum se roaga musulmanii astazi], RUGANDU-se." (Matei 26 : 39) Sa se roage cui ? Cum este posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa se roaga lui Dumnezeu ?! Un dumnezeu care se roaga este un lucru contradictoriu prin el insusi. Rugaciunea lui Iisus demonstreaza ca este un om si nu divinitatea.

21. Trist. Iisus a spus, "Intristat este sufletul meu." (Matei 26 : 38 ) Cum ar putea sa fie el dumnezeu si trist ? Tristetea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

22. Scuipat. "Si au scuipat in obrazul lui, batandu-l cu pumnii, iar unii ii dadeau palme." Matei 26 : 67). Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si totodata tinta scuipaturilor, al pumnilor si al palmelor primite ? Ce fel de dumnezeu este acesta ? De ce atat de lipsit de aparare ? Nu ar fi putut, oare, sa se apere pe sine insusi ?! Unde era puterea de dumnezeu ?!

23. Parasit. S-a relatat ca, pe cruce fiind, Iisus a spus : "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit ?" (Matei 27 : 46) Asadar, l-a strigat pe Dumnezeul sau si i-a cerut ajutorul. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa-l strige in ajutor ?! Se striga pe sine insusi ?! Sau, oare, acolo erau doi dumnezei : unul pe cruce si altul in ceruri ?!

24. Crucificat. Conform evangheliilor, Iisus a fost crucificat (Matei 27 : 35). Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si tot in acelasi timp sa fie si crucificat ?! Cum ar putea Dumnezeu sa fie crucificat ?!

25. Moartea. "Iar Iisus, strigand iarasi cu glas mare, si-a dat duhul." (Matei 27 : 50). Conform evangheliilor, Iisus a murit pe cruce. Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa fie mort ?! Dumnezeu moare ?! Moartea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

26. Inmormantat. Iosif "l-a pus in mormantul nou al sau." (Matei 27 : 60) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie inmormantat ?!! Un dumnezeu inmormantat ?!!

27. Invocarea lui Dumnezeu. Cand Iisus a dorit sa-l vindece pe surdo-mut, s-a uitat catre cer si a suspinat (Marcu 7 : 34). De ce a privit catre cer ? Pentru a-L ruga pe Dumnezeu sa-l ajute sa-l vindece pe acel om. Cum poate sa fie Dumnezeu si sa caute ajutorul la Dumnezeu ?!

28. Trimis. Iisus a spus "Oricine ma primeste, nu pe mine ma primeste, ci pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Marcu 9 : 37). Aceasta dovedeste ca el a fost un profet trimis de Dumnezeu. Cum putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu ?!

29. Fara drept de judecata. Iisus a spus, "Dar a sedea de-a dreapta mea sau de-a stanga NU este al meu a da." (Marcu 10 : 40) Acest verset arata ca Iisus nu este cel care are puterea de a trimite oamenii fie in Rai, fie in Iad. Ori aceasta inseamna ca el nu este Dumnezeu.

30. Nestiutor. Iisus a spus ca nicio fiinta umana sau un inger si nici chiar el insusi nu stiu cand va fi Ziua Judecatii. Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si sa nu cunoasca cand va sosi Ziua ?! Un dumnezeu fara de stiinta ?!!

31. Circumcizia. Dupa ce au trecut 8 zile de la nasterea sa, Iisus a fost circumcis [n.r. : asa cum musulmanii practica si astazi]. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si sa fie circumcis ?

32. Varsta de 12 ani. Iisus a implinit varsta de 12 ani (Luca 2 : 42). "Si Iisus SPOREA cu intelepciune si cu varsta." (Luca 2 : 52) Cum putea sa fie Dumnezeu si sa aiba 12 ani ?! Si Dumnezeu sporeste in intelepciune, in trasaturi si varsta ?! Cresterea se aplica oamenilor, nu lui Dumnezeu.

33. Trimis. Iisus a spus, "pentru aceasta am fost trimis." (Luca 4 : 43), admitand ca este un profet si nu Dumnezeu.

34. Ruga. Iisus "a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu." (Luca 6 : 12) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa se roage catre Dumnezeu ?! Ruga o fac oamenii, nu Dumnezeu.

35. Profet. Cand Iisus, prin vointa lui Dumnezeu, a inviat pe tanarul din cetatea Nain, cei prezenti "slaveau pe Dumnezeu, zicand Prooroc mare s-a ridicat intre noi." (Luca 7 : 16) Asadar, ei l-au slavit pe Dumnezeu si nu pe Iisus, la care au facut referire ca la un maret profet.

36. Invatator. Companionii lui Iisus adesea i se adresau folosind cuvantul "invatator" (ex. : Luca 7 : 40). Ei niciodata nu i-au spus "Dumnezeu".

37. La cer. Inainte ca Iisus sa binecuvanteze cele cinci paini si cei doi pesti, a privit la cer (Luca 9 : 16). De ce s-a uitat acolo ? Pentru a cere sprijinul lui Dumnezeu, ceea ce demonstreaza natura sa umana si o neaga pe cea divina. Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si sa ceara ajutorul lui Dumnezeu ?

38. Slava. Iisus a spus, "Te SLAVESC pe Tine, Parinte, Domn al cerului si al pamantului." (Luca 10 : 21). Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeu, daca el il slaveste pe Dumnezeu ?! Slavirea lui Dumnezeu face parte din natura umana.

39. Puterea lui Dumnezeu. Iisus a spus, "Iar daca eu cu degetul lui Dumnezeu scot pe demoni..." (Luca 11 : 20). In aceasta situatia Iisus recunoaste ca minunile sale se produc prin vointa si suportul lui Dumnezeu. Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeu, daca minunile pe care le face nu sunt efectuate prin vointa sa ?

40.Fuga. De teama ca va fi ucis de Irod (Luca 13 : 31), Iisus a spus : "Insa si astazi si maine si in ziua urmatoare merg, fiindca nu este cu putinta sa piara prooroc afara din Ierusalim." (Luca 13 : 33) Acest verset arata ca Iisus a fost un profet si ca ii era teama, alegand sa plece din Ierusalim. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fuga de teama ? Teama este o trasatura umana, nu divina. Acela care pleaca de teama nu poate fi Dumnezeu.

41. Intarirea. "Iar un inger din cer s-a aratat lui si-l INTAREA." (Luca 22 : 43) Un inger a coborat pe pamant pentru a-l intari pe Iisus, inainte ca soldatii sa vina pentru a pune mana pe el in noaptea arestului. Cum poate sa fi fost Dumnezeu si sa fie intarit de un inger ?! Acest episod arata frica si slabiciunea sa umana. Ar fi asteptat Dumnezeu ca un inger sa vina pentru a-L intari ?!

42. Profet. Ei l-au descris ca fiind "Iisus Nazarineanul, care era PROOROC puternic in fapta si in cuvant inaintea lui Dumnezeu si a intregului popor." (Luca 24 : 19) Ei au spus aceasta in legatura cu Iisus chiar lui insusi, iar Iisus nu a obiectat. Asadar, a fost un profet venit pentru un anume popor al vremii sale si numai un profet, nici mai mult nici mai putin.

43. Transpiratie. In noaptea arestului, "sudoarea lui s-a facut ca picaturi de sange care picurau pe pamant." (Luca 22 : 44) Iisus era transpirat si se ruga in aceasta agonie. (Luca 22 : 44) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa transpire in frica si agonie ?! Transpiratia si agonia sunt stari umane, nu divine.

44. Miel. Ioan Botezatorul a spus despre Iisus, "Iata Mielul lui Dumnezeu." (Ioan 1 : 29) Iisus nu ar fi putut sa fie Miel al lui Dumnezeu si Dumnezeu in acelasi timp.

45. Invatator. Ucenicii lui Iisus obisnuiau sa-l numeasca "Rabbi", ceea ce inseamna "Invatatorule" (Ioan 1 : 45). Acestia niciodata nu i-au spus "Dumnezeule", cum nici el insusi nu si-a spus.

46. Fiul lui Iosif. Filip, unul dintre ucenicii lui Iisus, a spus, "Iisus, fiul lui Iosif..." (Ioan 1 : 45). Aici Iisus este fiul lui Iosif, tamplarul. Cam putea Iisus sa fie Dumnezeu si fiu al lui Iosif ?! Iosif tamplarul putea sa pro-creeze dumnezei ?!

47. Tamplar. Iisus a invatat mestesugul tamplariei de la sotul mamei sale si a practicat aceasta meserie de la varsta de 12 ani si pana cand a implinit 30 de ani, varsta la care a primit revelatia divina. Cum era posibil ca Iisus sa fie in acelasi timp si Dumnezeu si tamplar ?!

48. Inchinarea. Iisus a spus, "noi ne INCHINAM Caruia stim." (Ioan 4 : 22). Aici Iisus admite ca el se roaga, ceea ce inseamna ca se supunea lui Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa fie un adorator al Acestuia ?!

49. Trimis. Iisus a spus, "Mancarea mea este sa fac voia Celui ce m-a trimis pe mine si sa savarsesc lucrul Lui." (Ioan 4 : 34). Iisus recunoaste ca a fost trimis sa indeplineasca dorinta lui Dumnezeu. Iisus insusi admite, asadar, ca este un profet trimis de Dumnezeu. Mai poate el sa fie Dumnezeu din moment ce spune ca a fost trimis de Dumnezeu ?!

50. Slab. Iisus a spus, "Eu nu pot sa fac de la mine nimic." Admite, prin urmare, ca este neajutorat si slab prin firea sa. El este sprijinit de Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa nu fie independent ?!

51. Mesager. Iisus a spus, "Cel ce asculta cuvantul meu si crede in Cel ce m-a trimis are viata vesnica." (Ioan 5 : 24) Aici Iisus spune ca a fost trimis de Dumnezeu, ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu si nu Dumnezeu.

52. Trimis. Iisus a spus, "Si Tatal care m-a trimis, Acela a marturisit despre mine." (Ioan 5 : 37) Iisus recunoaste ca a fost trimis de Dumnezeu. Cum era posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu in acelasi timp ?!

53. Invatatura nu-i apartine. Iisus a spus, "Invatatura mea nu este a mea, ci a Celui ce m-a trimis." (Ioan 7 : 16). Aici Iisus marturiseste ca invataturile sale nu-i apartin. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie dependent de Dumnezeu, ca sursa a revelatiei Sale ?! Iisus insusi a spus, "eu nu am venit de la mine." (Ioan 7 : 28 ), fiind exact un mesager care a primit revelatia de la Dumnezeu.

54. Invatat. Iisus a spus, "de la mine insumi nu fac nimic, ci precum m-a invatat Tatal, asa vorbesc." (Ioan 8 : 28 ). Iisus spune aici ca a primit invatatura si ca minunile sale nu le savarseste prin propriile forte. Cum era posibil sa fie invatat si, in acelasi timp, Dumnezeu ?! Primirea invataturii dovedeste ca este un om si nu o divinitate.

55. Om. Blamandu-i pe evreii care doreau sa-l omoare, Iisus le-a spus : "Dar voi acum cautati sa ma ucideti pe mine, OMUL care v-am spus adevarul pe care l-am auzit de la Dumnezeu." (Ioan 8 : 40). Aici Iisus spune raspicat ca este un om care a primit revelatia de la Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un om, in acelasi timp ?! Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si sa primeasca revelatia de la Dumnezeu ?!

56. Lacrimarea. Cand Iisus l-a vazut mort pe Lazar "a lacrimat" (Ioan 11 : 35). Cum putea sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa lacrimeze ?! Plansul exprima o stare sufleteasca umana, nu divina.

57. Dat. Sora lui Lazar, i-a spus lui Iisus, "Oricate vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu iti va da." (Ioan 11 : 22) Iisus ii cerea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ii dadea. Cum se putea ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa ceara ajutorul lui Dumnezeu ?! Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa-si dea sie insusi ?!

58. Multumiri. Inainte ca Iisus sa-l readuca la viata pe Lazar, "si-a ridicat ochii in sus si a zis : Parinte, Iti MULTUMESC ca m-ai ascultat. Eu stiam ca intotdeauna ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu m-ai TRIMIS." (Ioan 11 : 41-42) Ridicarea privirii pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu in ceea ce priveste readucerea vietii in trupul inert al lui Lazar a avut drept scop sa demonstreze multimii ca aceasta minune nu ii apartine, ci este a lui Dumnezeu. El i-a multumit lui Dumnezeu. Cum era posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa-i multumeasca lui Dumnezeu ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si sa-I ceara suportul lui Dumnezeu in ceea ce priveste realizarea acestei minuni ?

59. Cererea de protectie. In noaptea arestului, Iisus a spus, "Acum sufletul meu e tulburat, si ce voi zice ? Parinte, IZBAVESTE-ma de ceasul acesta ?" (Ioan 12 : 27) Aici, Iisus isi exprima frica si ii cere lui Dumnezeu sa-l scape de dusmanii care vor sa-l aresteze si sa-l ucida. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa-i fie teama ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si sa-I ceara lui Dumnezeu sa-l scape ?! Daca ar fi fost Dumnezeu, ar fi putut sa se salveze singur si nu ar mai fi cerut ajutorul.

60. Spalarea picioarelor. "Dupa aceea [Iisus] a turnat apa in vasul de spalat si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins." (Ioan 13 : 5) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa spele picioarele ucenicilor sai ?!

61. Nu 'al meu'. Iisus a spus, "Cuvantul pe care il auziti nu este al meu, ci al Tatalui care m-a trimis." (Ioan 14 : 24) Aici Iisus subliniaza ca invataturile pe care le spune nu-i apartin, ci sunt ale lui Dumnezeu. Iar daca ceea ce spune nu este de la el si nici ceea ce face nu face de la el, asa cum el insusi a spus, inseamna ca este doar un om care a primit revelatia de la Dumnezeu, asemenea tuturor mesagerilor de dinaintea sa si de dupa el.

62. 'De la tine'. Iisus a spus, "Acum au cunoscut ca toate cate mi-ai dat sunt de la tine." (Ioan 17 : 7) Asa cum arata si acest verset, atat invatatura rostita de Iisus, cat si minunile infaptuite de el sunt de origine divina. Iisus nu a fost mai mult decat un profet, asemenea lui Avraam, Isac, Noe si Moise. Toti profetii au facut minuni, iar Iisus nu face nici el exceptie.

63. Impuns cu o sulita. "Ci unul dintre ostasi cu sulita a impuns coasta lui si indata a iesit sange si apa." (Ioan 19 : 34) Cum este posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie crucificat si strapuns cu o sulita, in urma careia sangele sa-i iasa din corp ?! Un dumnezeu ranit ?! Un dumnezeu insangerat ?!

Acestea sunt doar cateva dovezi evanghelice care demonstreaza falsitatea credintei ca Iisus este Dumnezeu, in afara lor existand multe altele. Iisus a fost o celula embrion in uterul Mariei, mama sa, apoi un copil in leagan, pentru ca odata cu varsta sa sporeasca atat la minte, cat si in trasaturile corpului. A fost circumcis la fel ca oricare alt copil. A fost un om normal, ducand o viata normala pana cand, la varsta de 30 de ani, a devenit profet. I s-a dat un nume, Iisus, asa cum are orice copil. Ba chiar l-au numit Iisus Nazarineanu, dupa numele orasului sau, Nazaret, fiind legat de acest oras, la fel de bine cum au fost si sunt multi oameni.

Iisus si-a manifestat fiinta umana in activitatile sale, in sentimentele care l-au incercat, in raspunsurile oferite, intr-un cuvant in felul sau de a fi. S-a simtit ranit, a cunoscut ce inseamna tristetea, dar si teama, i-a fost foame, a servit masa si a dormit ca oricare alt om. El a avut o mama si frati ca noi toti. L-au numit fiu al lui David, fiu al lui Iosif, sau invatator; dar nu Dumnezeu, lucru pe care nici chiar el insusi nu l-a facut vreodata.

S-a rugat lui Dumnezeu, I-a multumit, si I-a cerut ajutorul, asa cum orice dreptcredincios ar fi facut. De foarte multe ori spune, in evanghelii, despre sine insusi ca este fiul Omului. A calatorit pe un magar. Conform evangheliilor, soldatii l-au capturat, l-au agresat, l-au batut, scuipat, si-au batut joc de el, l-au biciuit, crucificat si strapuns cu o sulita. A avut parte, asadar, de un sfarsit rusinos si de un tratament pe masura. A murit, a fost asezat intr-un mormant si ingropat. Nimic divin in legatura cu povestea sa. Nici macar cu privire la sfarsit.

De multe ori Iisus le-a atras atentia atat ucenicilor, cat si poporului sau ca nu este nimic altceva decat un PROFET trimis de Dumnezeu, avand drept sursa de inspiratie cuvintele Acestuia. Adesea a accentuat faptul ca minunile pe care le face ii sunt venite de la Dumnezeu, asa cum este si invatatura sa, obisnuind sa priveasca cerul, in incercarea sa de a primi ajutorul divin. A recunoscut ca nu stie cand va veni Ceasul.

Dumnezeu a trimis un inger care sa-i ridice moralul in noaptea arestului. Intre varsta de 12 si 30 de ani a practicat meseria de dulgher, ceea ce inseamna 18 ani din viata sa.

Toate acestea dovedesc ca Iisus a fost o fiinta umana, trimisa de Dumnezeu ca un PROFET sa indrepte casa lui Israel. Da, nasterea sa a fost un lucru neobisnuit si miraculos. Dar nu mai miraculoasa decat crearea lui Adam. Iisus a avut o mama, in vreme ce Adam a fost creat fara a avea nici mama si nici tata. Si asta pentru ca Dumnezeu poate sa creeze orice doreste, cum doreste. Nu conteaza atat de mult cum cineva este creat, ci ca este faptura lui Dumnezeu si robul Sau. Nici macar minunile facute de catre Iisus nu-i sunt specifice. Toti profetii au infaptuit minuni cu ajutorul lui Dumnezeu, cu scopul de a-i convinge pe oameni de profetia lor si de sursa divina a mesajului pe care l-au adus. Dumnezeu i-a dat fiecarui profet una sau mai multe minuni.

Nasterea miraculoasa a lui Iisus nu-l fac divin. El ramane o creatura si un rob al lui Dumnezeu. Miracolele infaptuite de Iisus nu-l fac divin, el insusi admitand ca nu-i apartin lui, ci lui Dumnezeu.

Adevarul este evident pentru aceia care vor sa-l vada. Iisus este Iisus si Dumnezeu este Dumnezeu. Iisus este un OM si un PROFET. Dumnezeu este Dumnezeu, Atotputernic si Creatorul.
 

Andreevici

Member
Tot articolul este bazat pe o eroare si o gresita interpretare...
Iisus este recunoscut de crestini ca fiind fiul lui Dumnezeu, nu ca fiind Dumnezeu...
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Buna
Fratele Gabriel a raspuns:

Trebuie sa fim atenti pentru ca Crestinismul a evoluat cu timpul. Sunt foarte multe differente theologice cum Quran spune - SECTELE SAU DESARTIT DESPRE ISUS


Crestinii ortodoxi cred ca Isus este o deitate dar este fiul lui Dumnezeu care este supusul Tatalui care a venit pe pamant sa faca voia Tatalui - fapt care foarte clar arata ca Isus nu este Dumenzeu si foarte clar ca nu este cineva care trebuie sa fie slujit. Dumnezeu are multi fii dupa scripturi si nu este un titlu exclusiv a lui Isus,
Geneza 6:2 (Romanian)
2fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; şi din toate şi-au luat de neveste pe acelea pe cari şi le-au ales.
deci theologia Crestina ortodoxa dovedeste faptul ca oameni au asociate parteneri cu Dumnezeu,(caci macar protestanti spun ca Isus ii Dumnezeu dar nu stim cum), dar alte secte fac o distinctie intre clele trei persoane ale treimei.
Acest fapt este dovada ca Crestinii ortodocsi sunt politeisti


In orice caz Isus nu este Dumnezeu si nici fiul lui Dumnezeu literar - este supusul lui Dumnezeu cum arata articolul si fiul lui Dumnezeu


Sper ca v-am ajutat sa clarificam acest caz


Insh Allah daca mai aveti nevoie de ajutor va rog sa ma apelati


salamo aleikum wrb
 

Andreevici

Member
Viata lui Mohammed

Buna

Am niste intrebari despre viata ,,profetului Islamului" Mahommed, cu care sper sa nu ofensez, nu doresc acest lucru.
De ce Mohammed a avut sclavi?
De ce Mohammed a varsat sangele altor oameni?
Si cel mai grav
De ce Mohammed a avut ca ,,nevasta" un copil, un suflet curat cu inima, mintea si corpul crud?
Unde se afla intelepciunea unui mare profet precum Mohammed?
De ce Coranul, sustine Sharia?Cum se poate ca o religie a pacii sa sustina asa ceva? Avem noi dreptul sa judecam si sa pedepsim?Oare nu cumva Dumnezeu trebuie sa se ocupe de asta?

Sper sa nu fiu inteles gresit, nu atac religia islamica chiar sunt de parere ca trebuie sa existe un respect reciproc al religiilor deoarece nu suntem noi in masura sa judecam si in final ne rezumam la acelasi lucru, credinta in Dumnezeu.
Sunt doar niste intrebari pe care mi le pun din curiozitate.
Numai bine.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Buna

Fratele Gabriel inshaa'ALlah iti va raspunde intrebarilor puse ..numai ca m-a intrebat daca esti crestin ..daca poti te rog sa raspunzi..
O zi buna..si Pace in suflete


Dar pana atunci inshaa'Allah(cu voia lui Allah) am sa relatez o intamplare pentru musulmani si pentru nemusulmani , in care arata clar blandetea profetului (saws)si indurarea sa

Profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam a fost descris ca fiind " indurare asupra lumilor"asa cum Dumnezeu(Allah) spune in Sfantul Quran:

"Si noi nu te-am trimis decat ca Indurare pentru lumi"
21:107-Traducerea sensurilor

Si beneficile acestei calitati nu au fost limitate doar ,musulmanilor ci si asupra nemusulmanilor..acelora care incercau sa aduca daune profetului saws ..sa-l raneasca si sa-l impiedice in misiunea sa.

Mila si indurarea lui ne sunt zugravite foarte clar prin faptul ca profetul sawas nu s-a razbunat pe nimeni pentru motive personale din contra intotdeauna ierta.

Aisha Allah sa fie multumit de ea ,a spus ca profetul saws nu a intors un rau cu un alt rau din contra el ierta si scuza.

In misiunea lui ..profetul saws a calatorit in orasul Taif un oras situat intre muntii Mekai,pentru a invita oamenii la islam..Liderii acelui oras au fost duri cu el si nepoliticosi..mai mult de atat au trimis un grup de oamenii sa-l hartuiasca aruncand pietre in el pana cand el s-a adapostit intr-o livada..prin urmare profetul saws a trebuit sa indure mult mai mult in acel oras decat in Mekah..acest grup de oamenii l-au urmarit si au continuat sa arunce pietre in el pana cand picioarele lui saws au fost pline de sange..

Acesti oameni l-au ranit atat de tare pe profet saws incat acesta a inceput sa caute ajutor la Allah

Allah atunci a trimis ingerul muntilor care a cerut permisiunea profetului saws sa zdrobeasca acel oras impreuna cu locuitorii lui.
Dar profetul saws a spus: Nu!!!Deoarece sper ca Allah va ajuta ca unii dintre ei sa il adore doar pe El si sa nu-i faca ascociati.
 

umm aisha

Junior Member
Asalamu aleikum wa rahmatullah wa barakatuh

Buna ziua, o sa continui cu ceea ce a inceput sora Iman

De fapt mila si indurarea lui erau atat de mari incat in mai multe ocazii Allah (swt) l-a mustrat pentru aceasta. Unul dintre cei mai mari dusmani ai Islamului si inamic personal al Profetului (saws), a fost Abdullah bin Ubayy, liderul ipocritilor din Medina. In vazul lumii proclama Islamul, iar pe ascuns el insusi a provocat foarte mult rau misiunii profetului (saws) si musulmanilor in general.

Desi stia acest lucru Profetul (saws) a oferit pentru el rugaciunea de inmormantare si s-a rugat la Allah(swt) pentru iertarea lui. Iar Coranul mentioneaza despre acest lucru in urmatoarea Ayah: “Si nu te ruga nicicând pentru vreunul dintre ei care moare si nu sta lângã mormântul lui! Ei nu au crezut în Allah si în Trimisul Sãu si s-au sãvârsit nelegiuiti.”
[Surah At-Tawba, Ayah 84]


Abdullah bin Ubayy a lucrat toata viata lui impotriva Islamului si a Profetului (saws) si nu a ratat nici o situatie de care sa se foloseasca pentru a incerca sa il discrediteze pe Profet (saws) si sa ii infranga misiunea. Si-a retras toti sustinatorii care erau in jur de 300 din batalia de la Uhud, ceea ce a insemnat zdruncinarea serioasa a musulmanilor in acel moment. El a fost cel care s-a implicat in intrigile ce au sa fost tesute impotriva musulmanilor si a Profetului (saws) incercand prin aceasta sa atace mesajul Islamului. Si aici se include si faptul ca el a fost cel care a incercat sa aduca rusine Profetului (saws) prin a-i instiga pe cei apropiati lui sa o acuze pe cea mai iubita dintre sotiile sale, Aisha (radiallahu anha) de adulter. Incercand astfel sa strice reputatia familiei lui si a mesajului pe care fusese trimis sa il proclame.


Mila lui (saws) s-a extins pana si aspura celora care i-au omorat si au mutilat trupul unchiului sau Hamzah, care era unul dintre cele mai dragi si iubite persoane de el, cel care l-a sustinut inca de la inceput cand nu avea nici un sprijin. Hamzah (radiallahu anhu) a fost unul dintre cei care au imbratisat Islamul inca de la inceputuri, si pozitia lui din tribul Quraish precum si puterea lui, au facut ca mult rau sa nu ajunga asupra musulmanilor.
In timpul bataliei de la Uhud, abisinianca Hind, sclava sotiei lui Abu Sufyan, l-a omorat pe Hamzah. In noaptea de dinaintea victoriei din Mecca, Abu Sufyan a acceptat Islamul de teama ca va fi tras la raspundere pentru moartea lui Hamzah. Profetul (saws) l-a iertat si nici macar nu a amintit faptul ca multi ani de zile Abu Sufyan a fost unul dintre cei mai mari inamici ai Islamului.
Dupa ce Hind l-a omorat pe Hamzah, i-a mutilat corpul, i-a desfacut pieptul si i-a facut bucati inima si ficatul. Atunci cand a venit la Profet (saws) pentru a accepta Islamul, el a recunoscut-o dar nu a spus nimic. A fost atat de impresionata de marinimia lui si de calitatile lui, incat a spus: “O trimis al Lui Allah, nici un cort nu era mai pustiu in ochii mei decat cortul tau; dar astazi nici un cort nu este mai drag in ochii mei decat cortul tau.”


Ikrama, fiul lui Abu Jahl, a fost de asemenea unul dintre cei mai mari inamici ai Islamului si ai Profetului (saws). Dupa victoria musulmanilor din Mecca, a fugit in Yemen. Dupa ce sotia lui a imbratisat Islamul, ea l-a adus la Profet (saws) sub protectia ei. Profetul (saws) a fost atat de bucuros sa il vada si l-a intampinat spunandu-i: “O calator emigrant, bine ai venit.”

Safwan bin Umaya, unul dintre sefii din Mecca din acea perioada a fost si el un inimic al Profetului (saws) si al Islamului. Promisese sa ii ofere o mare rasplata lui Umair bin Wahab daca acesta se angaja si reusea sa il omoare pe Profet (saws). Cand Mecca a fost cucerita Safwan a fugit catre Jeddah in speranta ca acolo va gasi o cabina pe un vas care sa il duca in Yemen. Umair bin Wahab a venit la Profet (saws) si i-a spus: “O Trimis al Lui Allah. Safwan bin Umaya sef al tribului sau, a fugit de frica ca o sa ii faci ceva, si ameninta ca o sa se izoleze pe mare.” Atunci Profetul (saws) i-a trimis garantie si protectie ca nu i se va intampla nimic, si atunci cand el s-a intors a cerut ragaz de 2 luni de la Profetul Mohammed (saws) pentru a se gandi la o decizie. I s-au oferit 4 luni, dupa care singur a imbratisat Islamul.


Habir ibn al-Aswad, un alt inamic al Islamului si al Profetului (saws). El i-a cauzat o rana foarte serioasa uneia dintre fiicele Profetului (saws), Zeinab (radiallahu anha), atunci cand ea s-a hotarat sa migreze spre Medina. Era insarcinat atunci cand s-au hotarat sa plece la drum si politeistii din Mecca au incercat sa o opreasca. Acest om Habir ibn Al-Aswad, a agresat-o fizic si a facut intentionat in asa fel incat ea sa cada de pe camila pe care se afla, provocand astfel pierderea copilului si ranind-o pe ea foarte grav.
A mai comis el si alte nedreptati si impotriva altor musulmani. El a vrut sa fuga in Persia, dar s-a razgandit si a venit la Profet (saws), iar Profetul Mohammed (saws) din bunatatea sa l-a iertat.Tot Tribul Quraish a fost unul dintre cei mai mari si mai duri inamici ai Islamului si ai Profetului (saws). Timp de 13 ani cat el (saws) a fost in Mecca, l-au acuzat, i-au reprosat, l-au batjocorit, l-au agresat atat fizic cat si psihic. O data in timp ce se ruga i-au aruncat pe spate placenta de la o camila care tocmai nascuse. L-au boicotat pe el si tribul sau incat situatia lor era dezastruoasa. Nimeni nu facea comert cu ei, nimeni nu se casatorea cu cei din tribul lui.

Au planuit mai mult de o singura data cum sa il omoare. Si cand a reusit sa plece in Medina cei din Quraish au strans cat mai multe triburi si au inceput sa ii inversuneze impotriva Profetului (saws) pentru a incepe razboi contra lui (saws). Si totusi atunci cand a intrat in Mecca victorios cu o armata de 10.000 de musulmani nu a cautat sa se razbune pe nimeni.


Profetul (saws) a spus celor din Quraish:
“O oameni din Quraish! Ce credeti ca va voi face eu voua?”

Sperand la un raspuns bun ei au zis: “Vei face bine, esti un frate nobil, fiu al unui frate nobil.”

Apoi Profetul (saws) a spus: “Atunci va spun voua ce a spus Iosif fratilor sai: <<Nu este nici o vina asupra voastra>> Plecati! Sunteti toti liberi.”Rar in documentele istorice putem citi despre asemenea cazuri de iertare.
Profetul (saws) era total numai pentru iertare, si nici un fel de nedrepatate sau crima comisa impotriva lui nu era prea mare pentru a fi iertata. Este un exemplu pentru noi in acest sens si este mentionat si in Coran: “Fii cu iertare, porunceste ceea ce este bun si îndepãrteazãte de nestiutori!”

[Surah Al-‘A’raf, ayah 199]

Intotdeauna a intors un rau cu un binele iertarii: “Nu este fapta cea bunã deopotrivã cu fapta cea rea. Respinge [fapta cea rea] cu cea care este mai bunã si iatã-l pe acela care a fost între tine si el dusmãnie ca si cum ar fi un prieten apropiat.”

[Surah Fussilat, ayah 34]
 

umm aisha

Junior Member
Despre Sotiile Profetului.

Asalamu aleikom wa rahmatullah wa barakatuh

Allah sa fie multumit si de tine sora Iman.

Pentru domnul Adreevici, vrea sa il indrum spre linkul unde poate citi si afla mult mai multe despre Profetul Mohammed (saws) si despre sotiile sale.
Topicul nu este inca terminat dar il rog sa aiba rabdare sa sa verifice fiecare post pe care il voi face acolo si astept intrebari daca sunt nelamuriri.
http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?p=391002#post391002
 
Top