Casatoria in Islam

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
ASALAMU ALEIKOM W RAHMATULLAH W BARAKATU

BISMILLAHI AR-RAHMAN AR RAHIM(in numele Lui Allah Cel Milostiv Indurator)

1.Contractul de casatorie

Contractul este un component necesar in procesul de casatorie.Casatoria in sine este considerata ca fiind un contract acceptat de amandoua parti in egala masura.
Este o scriere permanenta care nu se poate "sterge" doar prin divort.

Contractul de casatorie trebuie privit cu mare seriozitate ca si un alt contract,este cea mai buna metoda de a pune obligatile si responsabilitatile fiecarei parti.
Toti invatatii sunt de acord cu aceste obligatii si respnsabilitati sunt acceptate,si sunt o esentiala parte din contract.
Majoritatea scolitilor de asemenea spun ca cererea sa vina din partea femeii,sau a tutorelui cel care o reprezinta si acceptarea sa vina din partea viitorului sot pe durata procesului de casatorie.
Este important de mentionat ca cuvantul tutorelui este o conditie,si prezenta lui este necesara,fara acesta contractul nu are valoare SI CASATORIA IN SINE
Contractul de casatorie trebuie facut cu cuvinte simple,din orice cuvant sa se inteleaga clar intentia.Imediat ce contractul este valabil aspectele pe care le contine in tribunalul islamic ...devin o obligatie pentru fiecare persoana implicata.
Aceste aspecte includ drepturile si responsabilitatile fiecarei parti.
Alte invoieli pot fi adaugate in contractul de casatorie daca amandoua parti sunt de acord,si aceste invoieli sa nu fie in contradictie cu legile islamice si sa nu aduca paguba niciunuia.

"O voi cei care credeti!Tineti-va cu statornicie invoielile"(Quran-traducerea sensurilor-5:1)

Profetul Mohammad (Pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa) a spus:Un musulman trebuie sa actioneze in conformitate cu invoielile lui.
(Abu dawood si Al Haakim).

2.Prezenta martorilor.
Invatati sunt de acord ca prezenta martorilor este obligatorie in aspectul contractului de casatorie.
Profetul Mohammad(Pacea si binecuvantarea Lui Allah fie asupra Sa)a spus:NU este casatoriE cea care nu are un tutore si doi martori.
(Al bayhaqi)

Martori trebuie sa fie drepti adulti,maturi.si sanatosi mintal.

Martori trebuie sa fie musulmani..Abu hunaifa permite un nemusulman ca martor doar daca femeia care se casatoreste nu este musulmana.

Motivul ptr care martorii trebuie sa fie musulmani este acela ca contractul este ceva serios si este considerat un..CONTRACT RELIGIOS

PETRECEREA
In ziua de azi, festivitatile de Waleemah au devenit mai degraba incercari de a ne intrece in cheltuieli, in loc sa isi pastreze semnificatia de adunare cu scopul de a oferi recunostinta fata de Allah SWT.

« Nu faceti excese »

Allah SWT ii avertizeaza de mai multe ori in Qu’ran pe cei credinciosi sa nu faca acte de extravaganta: « Aceia care, cand cheltuiesc, nu sunt nici risipitori nici zgarciti, ci fac aceasta cu masura” (25:67). Tot in Qu’ran mai putem citi: „O, fii ai lui Adam! Luati-va gatelile voastre la toate locurile de Rugaciune! Mancati si beti, insa nu intreceti masura, fiindca El nu-i iubeste pe cei care intrec masura!” (7:31).

De asemenea, exista multe relatari profetice care incurajeaza moderatie si avertizeaza impotriva extravagantei. Oamenii pot sa presupuna ca o ocazie atit de fericita le permite sa faca o exceptie de la aceste reguli, insa nu este cazul. Islamul se refera la toate domeniile vietii, si, prin urmare, trebuie sa aderam la toate acestea. S-a ajuns la situatia in care musulmanii se intrec unii pe altii in ceea ce priveste suma de bani cheltuita pentru petrecerea de nunta. Exista tineri care evita casatoria, pentru ca nu isi pot permite cheltuielile pe care le implica plata zestrei si petrecerile extravagante pentru a celebra evenimentul. Acest aspect nu poate fi acceptat, mai ales cunoscand importanta casatoriei in islam.

Invitati-i pe cei saraci

Abu Hurayrah a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa) a spus: „Cea mai rea mancare este cea de la o petrecere de nunta la care sunt invitati cei bogati, in timp ce saracii sunt lasati pe dinafara. Daca cineva refuza o invitatie, el s-a ridicat impotriva lui Allah si a mesagerului Sau”. [Muslim, Ibn Maajah and At-Tabaraani]

Ibn Mas’ood a mai spus: “Daca doar cei bogati sunt invitati iar cei saraci sunt lasati pe dinafara, ni s-a ordonat sa nu raspundem unei astfel de invitatii”.

Ar trebui facuta o incercare de a invita atat oameni bogati cat si oameni saraci, iar o parte din mancare ar trebui oferita saracilor, cu scopul de a-I multumi lui ALLAH SWT pentru binecuvantarile Sale. Acest lucru este deseori uitat, insa este deosebit de important daca ar fi sa ne referim la intelesul si intentia acestuia.

Limitati-va la cele impuse de ALLAH SWT

Limitele impuse de Allah SWT sunt clar determinate. Referitor la Waleemah, este complet incceptabila petrecerea la care invitatii barbati se amesteca cu femeile, dansand si cantand impreuna, la fel si lipsa hijabului sau muzica. Totusi, este permis ca femeile si fetele sa cante, acompaniate de duff. Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa) a spus : « Proclamati casatoria, oficializati-o la moschee si cintati la duff cu aceasta ocazie (pentru femei) » [At-Tirmithi si Ibn Hibbaan]. Aisha RA a relatat ca o femeie a fost data spre casatorie unui barbat din tribul Ansaar (sustinatori ai Profetului SAAWS). Profetul a intrebat : « O, Aisha, nu a fost petrecere ? Cei din tribul Ansaar sunt persoane carora le place sa petreaca”. [Al Bukhari]. Intr-o alta relatare ni se spune ca Profetul i-a zis Aishei: “Ai vazut vreo fata alaturi de mireasa, care sa bata ritmul la duff si sa cante? ». Aisha a raspuns : «Ce ar trebui sa spuna ea in cantecul ei ? ». Profetul (PACEA si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a raspuns : « Sa zica ‘Voua, celor care ati venit, voua celor care ati venit ! Spuneti-ne bun venit, caci si noi va uram bine ati venit ! » [At Tabaraani]. Ar mai trebui sa mentionam faptul ca instrumentele muzicale sunt complet interzise in Islam, in afara de duff.

Noaptea nuntii

Pentru orice femeie nunta este un motiv de bucurie si cea mai fericita zi din viata ei.Pregatirile ,musafiri,festivitatea toate acestea anunta un eveniment special.
Islamul este religia care da o importanta deosebita nuntii si noptii nuntii.Relatia intima deintre un barbat si o femeie sunt acceptate doar cu un act de casatorie.

"V-am creat pe voi perechi"(Quran traducerea sensurilor-78: 8 )

Islamul ne-a invatat ca aceasta relatie se bazeaza pe intelpciune si naturalete.Prescriptiile islamice sunt cele mai benefice ptr umanitate si pentru a forma o societate sanatoasa.

Ca si cuplu ei trebuie sa reflecte importanta datoriei in islam si sa actioneze in conformitate cu acesta.Aceasta insemnand ca sunt responsabili in fata lui Allah de tot ceea ce vor face.Ei vor urma un alt curs al vietii de data aceasta in doi,trebuie sa invete unul despre celalalt sa rabde ptr ca cu siguranta se vor gasii diferente intre ei.

Mamele,surorile si prietenele din experienta lor trebuie sa pregateasca mireasa pentru noaptea nuntii.Bineainteles acestea sa nu specifice lucruri intime,discutia fiind generala bazata pe Quran si sunna.

1.IMPLORARI SPECIALE SI RUGACIUNI


Ca si cuplu unit barbatul si femeia l trebuie sa-l aminteasca pe Allah in tot acest timp.Sotul poate pune mana pe capul femeii si poate rosti ceea ce profetul MOhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ne-a invatat:

Daca unul dintre voi se casatoreste cu o femeie trebuie sa profite de ocazie pentru a mentiona numele lui Allah si sa faca implorari pentru binecuvantare spunand:O Allah,iti cer binele din ea,si din binele spre care e inclinata ea si caut adapost la Tine de raul din ea si de raul spre care e e inclinata.

Urmand acestea culplu face 2 raka (2 unitati d erugaciuune)impreuna.

Inainte de a fi in relatia de intimitate barbatul trebuie sa spuna:Bismillah allahuma jannibnaa ash-shaitana wa jannibish-sheitana ma razaqtana

O Allah indeparteaza-l pe diavol de noi si de ceea ce ai binecuvantat ptr noi

Profetl MohammAd(Pacea si binecuvantarea lui Allah fie supra sa)a spus:Atunci cand Allah a hotarat ca ei sa aiba un copil Satana nu se va atinge cu vreun rau de el..daca v-a spune aceasta ruga inainte de actul sexual
(bukhary)

Acestea trebuie spuse inaintea fiecarui act sexual de acum in colo.

2.Curatenia

Miswak(scobitoarea) este recomandata ptr fiecare partener ptr asi curata dintii.Aceasta face mai usoara apropierea lor si intensifica aceasta relatie.

Shurayh ibn Haani a spus:Am intrebat-o pe Aisha..ce facea profetul primul lucru cand venea la tine in casa.Ea mi-a raspuns:Isi curata dintii
(muslim)

Ablutiunea

- dupa ce cuplul a avut relatia sexuala si vor sa o repete este recomandat sa execute ablutiunea inaintea acesteia.Aceasta este in sunna profetului (Pacea si binecuvantarea lui Alah fiea supra sa) cum demonstreaza urmatoarea istorisire:
Mesagerul lui Allah(pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa)a spus: Daca unul diontre voi a avut relatie cu sotia si vrea sa o repete trebuie intai sa faca ablutiunea
(muslim)
Dupa aceasta ,este obligatorie pentru amnaoi baia rituala(gusl) inainte de a incepe actele de adorare,rugaciune,recitare din Quran..etc

3.Comportamnetul potrivit

Sotul poate sa se apropie de sotie cu maniera care o doreste atata timp cat actul in sine are loc in interiorul vaginului


"Sotiile voastre sunt ogor pentru voi.Veniti la ogorul vostru oricand doriti,insa pregatiti-va sufletele voastre mai inainte de aceasta si fiti cu teama de Allah si sa stiti ca va veti intalnii cu El!Si binevesteste credinciosilor"
(Quran -traducerea sensurilor-2:223)

Aceste acte sunt interzise deoarece sunt nefiresti,nenaturale si ele pot lasa diferite probleme de ordin fizic si psihic

Uniunea dintre un barbat si o femeie este un dar special de la Alah Preainaltul ,este relatia care ar trebuii sa se bazeze pe dragoste ,compasiune si o stransa legatura .
Este un act de generozitate care Alah l-a daruit partenerilor.

Profetul Mohammad (Pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa) a spus:Sa ai relatii sexuale cu sotia ta este un act de generozitate .Companionii l-au intrebat:daca unul dintre noi isi indeplineste dorintele va fi rasplatit pentru aceasta? si Profetul Mohammad(pacea si binecauvantarea lui Allah fie asupra sa) i-a raspuns: "voi nu vedeti ca cel care isi indeplineste printr-o "cale intezisa"tot ce ce va avea e o povara,in acelasi timp cel care isi indelineste dorintele intr-o cale acceptata el va avea o recompensa muslim). Sursa: islamweb.net
.
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Contractul de casatorie

Principalul stalp in cadrul casatoriei este consimtamantul celor doua parti si acordul vointei lor in cadrul acestei uniuni, si din moment ce consimtamantul si acordul de vointa reprezinta chestiuni vitale despre care nu putem avea cunostinta, este necesara existenta unei declaratii care sa demonstreze planificarea uniunii. Producerea declaratiei de vointa are loc potrivit expresiilor utilizate de cele doua parti. Ceea ce declara intii una dintre cele doua parti pentru a-si declara vointa de a infiinta legatura conjugala este considerat un consimtamint. Declaratia celeilalte parti se pronunta pentru a-si declara acceptarea, iar acest lucru se considera a fi o aprobare. Marii invatati spun ca cei doi stilpi ai casatoriei sint consimtamintul si apobarea. Exista o serie de conditii ce trebuie indeplinite pentru valabilitatea consimtamintului si a aprobarii:

1) Discernamantul celor doua parti: daca unul dintre cei doi este bolnav psihic sau nu a ajuns inca la varsta discernamantului, casatoria nu va avea loc.
2) Existenta unei ‘uniuni temporale’ intre consimtamint si aprobare, in sensul ca nu trebuie sa existe interferente de genul unor conversatii cu alte teme intre pronuntarea consimtamintului si al aprobarii acestuia. Daca momentul se prelungeste si aprobarea vine mai greu, neurmind imediat pronuntarii asentimentului, insa nimic din ceea ce se intimpla in acest decurs de timp nu ar putea fi considerat drept o abatere, se considera ca acordul de vointe a fost intrunit si e valabil.

Un contract care nu respecta aceste conditii nu se realizeaza si prin urmare nu se pot produce efectele casatoriei.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Asalamu aleikom w rahmatulah w barakatu

Conditile pe care trebuie sa le indeplineasca tutorele:
1.Trebuie sa fie intreg la minte:)
2.Trebuie sa fie adult
3.Trebuie sa fie liber(sa nu fie sclav)
4.Trebuie sa fie de aceasi religie cu mireasa.Un necredincios nu poate fi walee pentru un mulsim femeie sau barbat indiferent,si un musulman nu poate fi walee pentru un necredincios femeie sau barbat.Un apostat(renegat) nu poate fi walee pentru nimeni.

5.Trebuie sa aiba un caracter bun si sa nu poata fie corupt.
6.Trebuie sa fie barbat. Profetul Mohammad salallahu alehi w salam a spus: Nici o femeie nu trebuie condusa intr-o casatorie de catre o alta femeie si nici o femeie nu poate face contractul de casatorie singura pentru ca adulterul aranjeaza lucrurile in favoarea ei

In general tutorele unei femei este tatal ei..sau daca tatal ei a murit tutorele este bunicul ei..daca bunicul a murit tutorele este strabunicul...apoi fratele ei din tata,apoi fii fratilor ei din tata,apoi unchiul ei (fratele tatalui) etc...
Mohammad Salah a explicat ca waleul(tutorele) trebuie sa fie un om credincios

waleikom salam w rahmatulah w barakatu
 

Asmaa_A

New Member
Assalam Aleikom wr wb

Eu nu sunt musulmana de mult timp, asa ca o sa va rog sa imi scuzati unele stangacii, dar am o nedumerire. Eu provin dintr-o familie non-musulmana, nu cunosc nici un musulman in persoana, decat cei pe care i-am cunoscut pe internet, dc eu as vrea sa ma casatoresc cu un musulman bineinteles pe cine as putea alege ca si tutore?
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
ASALAMU ALEIKOM W RAHMATULAH W BARAKATU

Multumim pentru intrebare surioara Asmaa

Dupa cum ai vazut in articolul prezentat nu avem voie sa avem ca si tutore o persoana care nu crede in mesajul islamului(un kafir).Dar Alhamdulilah islamul a venit cu un raspuns la toate problemele cu care ne confruntam zilnic..alhamdulilah.

deci surioara draga,ai doua posibilitati,ori cel care incheie casatoria voastra sa se puna waly la aceasta..ori se alege un lider dintre musulmani din orasul tau si acela va fi tutorele tau...spun ca se alege deoarece trebuie sa indeplineasca acele conditii mai sus mentionate.
si Allah este cel care le stie pe toate
Islam Q&A
Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid

waleikom salam w rahmatulah w barakatu
 

latifa_ro

New Member
[QUOTE=Asmaa_A;146201]Assalam Aleikom wr wb

Eu nu sunt musulmana de mult timp, asa ca o sa va rog sa imi scuzati unele stangacii, dar am o nedumerire. Eu provin dintr-o familie non-musulmana, nu cunosc nici un musulman in persoana, decat cei pe care i-am cunoscut pe internet, dc eu as vrea sa ma casatoresc cu un musulman bineinteles pe cine as putea alege ca si tutore?[/QUOTE]

Assalamu Allaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuhu
Poti vorbi cu Imamul care va oficia casatoria sa-ti asigure 2 martori si un wali sau poate sa accepte el insusi sa-ti fie wali.
Si eu eram in aceeasi situatie, imamul a fost de acord sa imi fie wali, si mi-a adus si doi frati pentru martori.
Daca cunosti fete, ca martori poti folosi si femei, cu specificatia ca ai nevoie de 2 surori in loc unuia dintre martorii barbati, sau de 4 surori in locul amandurora.
 

Haifa_taiba

New Member
Assalam Aleikum W Rahmatullah.
Am o situatie mai complicata.Eu sunt musulmanca nu am 18 ani si viitorul meu sot s-a facut musulman.Nici eu nu am fost musulmanca din nastere.Daca vrem sa ne casatorim cum sa facem cu martoi?
Shukran Katir
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
:hearts:As'salamu aleikom Haifa Bine ai venit si Felicitari pentru Islam..alhamdulilah Allah akbar.

Surioara Latifa a raspuns situatiei tale in postarea anterioara ...Assalamu Allaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuhu
Poti vorbi cu Imamul care va oficia casatoria sa-ti asigure 2 martori si un wali sau poate sa accepte el insusi sa-ti fie wali.
Si eu eram in aceeasi situatie, imamul a fost de acord sa imi fie wali, si mi-a adus si doi frati pentru martori.
Daca cunosti fete, ca martori poti folosi si femei, cu specificatia ca ai nevoie de 2 surori in loc unuia dintre martorii barbati, sau de 4 surori in locul amandurora.

:hearts:
 

Haifa_taiba

New Member
Saleam Alekom wa Rahmatullah!
Multumesc mult pentru raspuns Iman!mai am o intrebare pentru ca vreau sa stiu sigur cum sa facem bine si sa nu pacatuim.
Casatoria se poate oficia la moscheie aici in Romania inainte sa indeplinesc 18 ani?
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Wa aleikom salam wa rahmatullahi

Probabil vei avea nev de acordul parintilor:hijabi:dar lasa-ma inshAllah sa intreb sheikul si am sa-ti raspund inshaAllah.
Allah sa fie multumit de tine surioara si sa-ti usureze treburile.
 

raly

New Member
Nu stiu ce sa fac...

Buna voua tuturor de pe acest site. As avea si eu nevoie de un sfat. Sunt de aproape doi ani intr-o relatie cu un cetatean irakian.:SMILY252: Ne-am cunoscut pe net si speram sa ne vedem cat mai curand si dorim sa ne casatorim.:SMILY176: Problema e ca niciunul dintre noi nu stim cum sa facem asta........in sensul ca nu stim care e procedura legala.:SMILY23: M-am gandit ca poate printre voi sunt oameni care au fost in situatii asemanatoare si ar putea sa ne ajute si pe noi sa ne implinim visul. Va multumesc mult!:shake: :SMILY176::SMILY176:
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Buna voua tuturor de pe acest site. As avea si eu nevoie de un sfat. Sunt de aproape doi ani intr-o relatie cu un cetatean irakian.:SMILY252: Ne-am cunoscut pe net si speram sa ne vedem cat mai curand si dorim sa ne casatorim.:SMILY176: Problema e ca niciunul dintre noi nu stim cum sa facem asta........in sensul ca nu stim care e procedura legala.:SMILY23: M-am gandit ca poate printre voi sunt oameni care au fost in situatii asemanatoare si ar putea sa ne ajute si pe noi sa ne implinim visul. Va multumesc mult!:shake: :SMILY176::SMILY176:

Fii binevenita printre noi Raly :hearts: Ok, daca tu vrei ca logodnicul tau sa vina aici si sa va casatoriti in Romania trebuie sa ii faci invitatie (nu e simplu, dar nu e nici imposibil). Daca ii faci invitatie, poate sta aici cam o luna, sau trei luni, depinde. Mai aveti optiunea de a va intilni in alta tara, unde sa va casatoriti religios (iar daca doriti si casatorie civila poti intreba la ambasada Romaniei din tara respectiva, din cite stiu eu trebuie indeplinite conditiile de fond pentru casatoria civila din Romania, iar asta implica un certificat de celibatar pe care trebuie sa il prezinte logodnicul tau).
 

niko

New Member
Buna

Sunt intr-o relatie de 6 luni si sunt indragostita de un baiat din Turcia, mai exact Izmir. Este un baiat foarte bun, bland, bine crescut, politicos, destept...fie nici nu am cuvinte sa-l descriu...
Noi chiar ne iubim si am vrea sa ne casatorim dar intampinam cateva probleme.....
prima ar fi legata de religie:-eu sunt crestina, el musulman..
-din cate am citit: Likewise you are permitted to marry chaste believing women [Muslims] or chaste women among the people who were given the Scripture [Jews and Christians] . . . . (Maududi, vol. 1, p. 427) deci el ar avea voie sa se casatoreasca cu mine...dar:The New Testament in 1 Corinthians 7:39 says that a Christian woman may marry only a Christian man (and vice-versa) (see also 2 Corinthians 6:14-18). dar eu nu....
aceste lucruri se bat cap in cap...deci el poate sa se casatoreasca cu mine dar eu nu??? cum vine acest lucru...aveti vreo explicatie? fiindca mie una mi se pare foarte ciudat...
-credeti ca exista vreo solutie astfel incat amandoi sa ne pastram religia

alta problema ar fi faptul ca parintii lui nu prea sunt de acord cu mine
-nu stiu exact daca au vreo problema personala cu mine fiindca in fond nici nu m-au cunoscut, dar cred ca lor le este frica ca o sa le fur baiatul ca o sa se mute in Romania dupa mine sau lucruri d-astea...Stiti cumva cum as putea ajunge la inima lor?
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Buna Niko
Ne rugam la Allah sa faca cat mai repede posibil casatoria voastra
Asa este un musulman poate lua o crestina..si ea poate sa-si pastreze religia ei..doar ca copii vor lua religia tatalui..asa este in islam

Ne rugam ca Allah sa te ajute sa ajungi al inima lor intr-o zi..totul depinde de tine..daca esti o fata intelegatioare..daca ei isi vad copilul fericit si multumit....Ceea ce te sfatuiesc este sa citesti inainte despre islam...ca sa sti despre ce e vorba...este religia pe care o vor avea copii vostri....
O zi buna si Pace in palestina:(
 

danielacozma

New Member
help

:SMILY206::girl3:buna
Ma scuzati pentru stangaciile pe care am sa le fac pe parcursul mesajului ce il redactez.
Eu nu sunt musulmanca, dar viitorul meu sot este, vrem sa ne casatorim la moschee in februarie si as vrea sa stiu anumite reguli referitoare la comportamentul meu atunci cand intru in moschee , in legatura cu vestimentatia si ritualul ceremonial.
vor fi acte ce se vor semna , ce acte imi vor trebui mie...etc
si nu in ultimul rand as dori sa postati un exemplu de contract de casatorie.
Va multumesc anticipat....
ps: vreau si eu sa invat araba...sotul meu incearca sa ma invete cuvinte dar imi este destul de greu cu pronuntia....cu ha, h ...etc...am vazut ca tineti cursuri online vreau si eu id-ul:SMILY23:
 

mihaela1990

New Member
Saleam Alekom wa Rahmatullah!
Am si eu o intrebare la dumneavoastra sunt casatorita de 16 ani cu un musulman si eu la randu meu sunt convertita la islam de 13 ani suntem casatoriti doar la starea civila cand l-am intrebat de casatorie cu iman mi-a rasp ca a citit el ptr ca sa nu traim in pacat subliniez ca nu am facut nici un contract nu am mers la iman si nu am avut nici martori. e recunoscuta casatoria sau traim in pacat in fatza lui Allah ?
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aliekom Mihaela
In primul rand doresc sa-ti urez "Bine ai venit" pe Forumul nostru ..sper ca Allah sa iti indrepte pasii pe calea cea dreapta.Amen

Sheikh Assim al Hakeem a avut bunavointa sa raspunda la intrebarea ta.
Deci draga sora,casatoria voastra este "invalida" si traiti in pacat..si pentru asta avem destule evidente(hadituri sahih de la profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam)unde ne arata clar ca o casatorie fara wali sau fara martori este "Invalida"

Sheikh Assim al Hakem a spus inshaa'Allah imediat sa mergeti la centrul islamic si sa va oficializati casatoria asa cum cere Islamul.Si Allah sa il ierte pe sotul tau(ne rugam si noi ptr el)..

Allah sa va ajute draga sora si nu uita ca Allah este Cel Mai Iertator Cel Indurator..si Iarta totul inafara de un singur lucru..Si anume...Sa-i facem asociati.

Te iubim pentru Allah,Allah sa va calauzeasca!
Amen
 

geomihalache

New Member
Buna voua tuturor de pe acest site. As avea si eu nevoie de un sfat. Sunt de aproape doi ani intr-o relatie cu un cetatean irakian.:SMILY252: Ne-am cunoscut pe net si speram sa ne vedem cat mai curand si dorim sa ne casatorim.:SMILY176: Problema e ca niciunul dintre noi nu stim cum sa facem asta........in sensul ca nu stim care e procedura legala.:SMILY23: M-am gandit ca poate printre voi sunt oameni care au fost in situatii asemanatoare si ar putea sa ne ajute si pe noi sa ne implinim visul. Va multumesc mult!:shake: :SMILY176::SMILY176:

buna , cautand pe internet modalitatide a mi aduce iubitul in romania , am dat peste povestea ta. Sper ca mai e de actualitate. Eu sunt intr o situatie asemanatoare.M am cunoscut cu un cetatean irakian in anul 2000 pe internet.In anul 2008 , deci dupa 8 ani ne a venit ideea sa ne vedem in Istanbul.De atunci vizitele au devenit cat mai dese.Merc pe ruta Buc-Ist ca si cum m as duce la servici. As vrea sa tin legatura cu tine , sa mi zici daca ai reusit sa ti aduci iubitul in Romania si cum.Nu stiu daca pot sa ti las id de mess. Astept un raspuns de la tine.
 
Top