Femeia in islam - subjugata sau nu?

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah


Conferinta

Astazi vom vorbi despre femeia in islam - subjugata sau nu!!! Dar inainte trebuie sa intelegm un punct de vedere esential - si anume “esenta islamului” - fundamentele acestei religii, insemnatatea cuvantului .... “islam” inseamna supunere – ceea ce semnifica faptul ca noi toti musulmanii suntem subjugati. De fapt oricine in lumea aceasta se supune cuiva… De unde cunoastem noi ideea de a face bine si de a face rau??? De unde stim ce trebuie sa facem si ce nu trebuie sa facem? Ce lucru este potrivit si ce lucru este nepotrivit.

De unde au luat oamenii (deci nu musulmanii, ci oamenii, in general) aceste idei, va intreb pe voi…
Care este prima sursa de informatie a omului?
De la parintii lui!!
Prima sursa de informatie de unde luam ceea ce este bun si ceea ce este rau sunt parintii nostri. Apoi cine urmeaza...Prietenii... cati dintre oameni nu fac unele lucruri pe care nu le-ar face... dar le fac ptr ca prietenii le cer.
Ce inseamna asta? Inseamna ca ne supunem prietenilor... da? Ordinelor lor, cerintelor lor...

Tu faci ceea ce prietenii tai spun sa faci, tu faci ceea ce religia ta spune sa faci, faci ceea ce parintii tai iti cer,
Media este o alta sursa de informare... iar oamenii imita pe cei pe care ii privesc la televizor, ceea ce aud la radio... deci acestea sunt doar cateva surse de informare.

Oamenii se mai supun dusmanilor lor, foarte multi dintre ei fac ceea ce dusmanii lor vor ca ei sa faca. India, de exemplu, are o istorie de 300 de ani de ocupatie britanica... reguli britanice, si pana in ziua de azi observam aceasta influenta, si-au lasat amprenta... adevarat?

De fapt, va vorbesc acum in limba engleza si voi ma intelegeti, ceea ce ne arata clar influenta “dusmanului”. E prea dur acest cuvant dar [pentru a putea intelege aceasta trebuie sa-l folosim... si oricum in acele timpuri ei erau dusmani pentu ca au ocupat tara, nu? Deci daca vedem aceasta influenta pana in ziua de azi... inseamna ca s-au supus “dusmanului”]

Si inca un lucu... ne mai supunem cui? Si aceasta nu are legatura cu factori externi... poate cineva sa-mi spuna? Cui ne mai supunem...dorintelor noastre!!
Eu vreau aia, eu vreau asa... si simtim ca ne dorim un lucru si ne supunem acestei dorinte pana reusim sa avem acel lucru. Ceea ce inseamna ca ne supunem, ca suntem subjugati propriilor dorinte.

Daca intelegem aceste lucruri este foarte bine pentru ca trebuie stiut ca orice fiinta umana este sclava, orice fiinta umana se supune cuiva si nimeni nu poate scapa.
Adevarat sau fals?
ADEVARAT, NU?
Cu totii suntem sclavi, nimeni nu este liber. Cei care spun: 'traim intr-o societate libera' - ei spun o minciuna. Nimeni nu e liber... fiecare dintre noi se supune cuiva, chiar daca e vorba doar de dorintele proprii.

Dar... un musulman se supune numai Lui Allah. Ne supunem si parintilor nostri dar daca acestia ne cer sa facem un lucru care l-ar putea supara pe Alah... noi nu il facem... da?
Daca parintii nostri ne spun sa nu ascultam poruncile lui Allah, ce facem? Ii ascultam? Nuuu!
Daca cei de la conducere ne spun sa nu-l ascultam pe Allah... ce facem? Nu ii ascultam nu?
Daca media ne spune sa nu-l ascutam pe Allah. Ce facem? Ii ascultam? Nuuuu!
Daca propriile nostre dorinte ne spun sa nu-L ascultam pe Allah... Nu le dam atentie, nu?

Un musulman este acela care se supune numai lui Allah Subhana w Taala, noi musulmanii nu ne supunem oamenilor din aceasta lume, ci suntem supusi doar lui Allah. Deci, da! Este adevarat, fiecare femeie musulmana este supusa lui Allah, dar si fiecare barbat este supus lui Allah... si acum va intreb: care lucru este mai bun? Sa ne supunem mai multor Stapani cu dorinte diferite, fiecare dintre ei sa ne trimita in directii diferite?
Deci parintii nostri ne spun fa aia, prietenii fa asta, dorintele nostre sunt altele, televizorul spune altceva... cu totii vor ca noi se ne supunem lor si ne imping in toate directile... Asa iti suna tie o viata fericita??? Nu!

Tu nu stii ce Stapan trebuie servit - dorintele mele, parintii, prietenii, sotia sau copiii. Banii, frumustetea... etc. cu totii vor sa-i ascultam si cu toti au cereri diferite pentru noi.
Dar un musulman are un singur Stapan care il directioneaza spre lucruri bune, un Stapan care nu are nevoie de nimeni, si acela este Allah... deci care este mai bun... cel care serveste pe un singur Stapan si acela este Drept? sau acela care este sclav al mai multor Stapani si fiecare dintre avand cerinte diferite
Deci femeia si barbatul Musulman sunt subjugati unui singur Dumnezeu, unui singur Stapan, sunt servitorii si sclavii Lui Allah. Nimeni nu este liber... aceasta este o minciuna. Nu exista asa ceva in realitate, dar islamul a venit si a oferit cel mai bun tip de servire... Adorarea si ascultarea unui singur Dumezeu, Cel mai Nobil, Cel mai Drept, cel Preainlat - Allah.

Acum, ca am facut aceasta introducere si am vazut punctul de vedere al musulmanilor vis a vis de aceasta lume si aceasta socieitate, haideti sa ne intrebam... de ce i-am dat intaietate acestui lucru?
De ce?De ce discutam astazi acest topic, acest subiect - 'Femeia in Islam,Libera sau Subjugata'?

Ce ne-a facut pe noi sa discutam acest subiect? Ce ne-a facut sa-i dam asa o importanta?

Motivul este ca in aceasta lume in care traim astazi exista un concept gresit, o idee care a fost expusa ca facind parte din drepturile omului si anume ca 'Omul' are drepturi care sunt bazate pe natura lui. Si istoria ne spune ca de mii si mii de ani omul nu a avut parte de acestea.
Acum... care e ideea acestor drepturi? Contrar ideii ca omul ar avea drepturi este ca acel om sa fie oprimat. Da?
Si acest subiect il vom dezvolta acum insha Allah.
Ce inseamna oprimare? Ce inseamna subjugare?


Conceptul de “drept al omului” are legatura cu natura omului, cu nevoile lui

Haideti sa luam un exemplu:

Delfinii care se tin in bazinele pentru spectacole, si sunt pusi sa faca diferite jocuri. Daca ne gandim putin, ne dam seama ca acest animal este oprimat. Si este oprimat prin faptul ca natura lui este alta. Din natura lui el are nevoie de spatiu si tinandu-l intr-o piscina... deja acel delfin este oprimat.

Ca sa intelegem daca femeia este oprimata sau nu, trebuie sa intelegem natura femeii ca si fiinta umana.
Mai demult si chiar in unele parti din aceasta lume, femeile nu erau considerate fiinte umane, mai rau, am auzit pe unii care acuza islamul de asa ceva! Unii evanghelisti spun ca femeile nu au suflet si ele nu vor merge in paradis subhan Allah... aceasta idee a fost a crestinilor in trecut. Stiati?

In islam asa ceva nu se intampla, daca deschidem Qu'ranul vedem ca Allah subhana w Taala se adeseaza oamenilor Spunand: 'Si dreptcredinciosilor si dreptcredincioaselor'... Allah spune in Qu'ran ca barbatii au drepturi, dar si femeile au drepturi.
Exista diferenta intre barbati si femei, dar nu ca si fiinte umane, ci in constructie, in constitutia biologica a noastra.
Profetul Muhamamd sallallahu alehi wa sallam a mentionat ca femeile si barbatii sunt egali ca si fiinte umane (cu intelect, cu suflet, cu posibilitatea de a alege credinta sau necredinta deci nu avem nici un dubiu ca islamul nu ar recunoste aceste lucruri, nu exista indoiala... din acest punct de vedere, da?

Apoi vin diferentele... si daca ele nu ar fi existat ar fi insemanat sa nu existe acest subiect pe are noi il discutam astazi. Deci diferentele exista si ele sunt in anatomia noastra si asta ne diferentiaza uni de altii.....
Acum... orice religie sau orice cale sau orice filosofie sau ideologie daca ne spune ca femeile si barbati sunt la fel insemna oprimare. Pentru ca neaga fundamentele de baza ale fiintei umane, a femeilor si barbatilor. Natura femeii este diferita de natura barbatului. Si daca vreo religie spune ca nu sunt diferente inseamna ca minte si este nedrept, deoarece ne priveaza de natura noastra. Allah a creat barbatul cu capabilitati specifice, responsabilitati specifice iar femeilor Allah le-a dat alte capabilitati.
In general barbati sunt mai puternici ca femeile, nu? Si nu am auzit ca un barbat sa dea viata unei fiinte umane. Deci fara barbati, femeile nu ar fi, si fara femei barbatii nu ar exista, ne completam unii pe altii si asa ar trebui sa fie. Noi ne completam unii pe altii si combinam puterea noastra si ne completam sa ne invingem slabiciunile pentru ca barbatii au anumite slabiciuni si femeile au anumite slabiciuni.
Se stie, general vorbind (adevarat ca sunt unele exceptii) dar in general barbatul are slabiciunea in a-si controla dorintele sexuale. Este o slabiciune a barbatilor, iar femeia tot general vorbind, este capabila sa controleze aceste dorinte.
Sunt unii care discuta desre hijabul femeilor.spunand ca asta o face pe ea inferioara barbatilor ..Nu!Le-as spune acestora ca ei sunt cei inferiori pentru ca ei sunt cei care nu isi pot controla privirile ,si ei sunt cei care trebuie sa lase capul jos cand vad o fata frumoasa ..dar ei nu pot...de ce ?Deoarece slabiciunea este la ei nu la femei!!
Deci orice societate care nu recunoste ca intre barbat si femeie exista diferente inseamna ca este nedreapta si ca oprima femeia sau barbatul.
Islamul recunosate natura barbatului si natura femeii asa cum Alah Subana w Taala mentioneaza in Quran ca barbati sunt protectori si intretinatori femeilor
Deci Allah spune clar ca el a creat barbatul sa fie protectorul femeii sa o protejeze si sa o intretina si ei trebuie sa cheltuie bani lor oferindu=le o viata decenta si puterea lor pentru a le apara.Si din aceasta cauza Alah le-a dat barbatilor o treapta mai sus..dar sa fiti foarte atenti la aceasta idee..o treapta mai sus este vorba de autoritate asupra femeilor acesta este un adevar ..si profetul Muhamamd sallallahu akahi wa sallam a spus ca femeia credinciosa este cea care isi asculta barbatul si are grija de averea lui dsi isi apara castitatea
Si profetul Muhammd sallallahu alahi wa sallam a mai spus: Daca ar fi sa ordon cuiva sa se prosterneze insaintea unei fiinte..le-as ordona femeilor sa se prosterneze in fata barbatilor. Lor.
Asta deoarece ca barbatul are responsabilitatea de a intretine si de a apara femeia si ea trebuie sa-l ajute pe el sa-si indeplineasca obligatiunile.Si nu trebuie ca el sa fie ascultat deoarece iti cumpara nu stiu ce bijuteri,haine frumoase sau ca el arata foarte bine..nu!! Trebuie sa-l ascultam deoarece asa Allah a poruncit.Si el are o mare responsabilitate,el !!!va fi intrebat in Ziua judecatii..Ai avut grija de familia ta?I-ai ghidat spre islam?Si el va fi tras la raspundere daca nu si-a indeplinit aceste responsabilitati.Allah a facut o obligatie pentru el ,pentru barbat sa-si salveze familia de focul Iadului. Si sunhan Allah este o responsabilitate foarte mare..si in aceslasi timp grea.
Allah nu a dat autoritate barbatilor sa oprime femeile,NU!
Daca va uitati la un conducator cum isi trateaza poporul ..cu siguranta barbati din acel popor vor fi la fel cu femeile lor.Daca un barbat isi oprima sotia Allah va pune peste el un sef sa-l oprime si pe el.
Profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam a spus: Cel mai bun dintre voi este cel mai bun fata de sotiile lui,si pe Allah eu sunt cel mai bun cu sotiile mele.
Profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam obisnuia sa-si coasa hainele singur cand acestea se rupeau,mulgea caprele,isi arnanja lucrurile personale in casa lui.Acesta era profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam.Si mai mult profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam cand nu preda sau nu era la mosqee venea acasa si isi servea familia el nu era: Da-mi aia,Fa aia,du asta,Nu asa era profetul Muhammad sallallahu alahi wa salam ..si cu siguranta el a fost cel mai bun exemplu.
Si dragi surioare haideti sa ne uitam la cele mai bune femei: Asia-sotia faraonului,Maryam-mama lui Isus,Fatima-fiica profetului Muhamamd sallalllahu alahi wa sallam,si Hadija-sotia profetului sallallahu lahi wa sallam.
Daca de exemplu examinam pe Fatima fiica profetului sallallahu alahi wa sallam si pe Khadija.
Da khadija era o femeie de afaceri,da!Dar nu pentru asta Allah i-a ridicat acest rang..ci pentru exemplul pe care l-a dat fiind sotie.Pentru cum l-a sustinut pe Profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam atunci cand nimeni nu l-a crezut in schimb ea da!
Atunci cand a primit revelatia profetul sallallahu alahi wa sallam a fugit repede spre casa si ea a avut grija de el si l-a incurajat cu vorbele ei cu dragostea ei...cu averea cu tot ceea ce a avut.
Si...Fatima...nici o fiica de conducator nu se poate compara cu Fatima..ele sunt nimic pe langa ce era Fatima.
Fatima obisnuia sa lucreze in casa ei,sa gateasca sa faca curatenie pana cand mainile ei erau aspre.Cara apa iar urma era pe pielea ei.pe umarul ei.Sotului ei I s-a facut mila de ea si i-a spus : Hai sa mergem la profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam,tatal tau,si sa-l rugam sa iti dea o servitoare sa te ajute..Iar cand au ajuns profetul Muhamamd sallallahu alahi wa sallam i-a spus: O fiica mea..sa-ti spun eu un lucru mai bun pentru tine?Ea a raspuns: Da!Atunci mesagerul lui Allah sallallahu alahi wa sallam i-a spus: Spune subhan Alah de 33 ori.Alhamdulilah 33 ori Allah akbar 33 ori in fiecare noapte inainte de a dormi..asta va fi mai bine pentru tine decat sa-ti ofer o servitoare.
Aceasa a fost Fatima!!Una dintre cele mai nobile femei..a fost exemlu de femeie.
Si subhan Allah mama are un rol foarte important in Islam.Chiar Allah a ridicat rangul ei aproape de El subhana w Taala.
Cand acel barbat a venit la profetul Muhamamd salallahu alhi wa sallam si l-a intrebt:O mesagerule,cine are mai mult drept asupra mea?Iar profetul sallallahu alahi wa sallam i-a raspuns: MAMA TA,acesta a intrebat...apoi?Profetul i-a spus:Mama ta,iar omul..dupa ea?Mama ta si acela a intrebat si dupa mama mea?Tatal tau.
Aceasta este pozitia femei ,pozitia mamei in Islam.
Un om a venit la Omar bin Hatab si i-a spus: O Omar ,am carat-o in spate pe mama mea la Haj(Si ei nu aveau autobuse sa-i duca de la Meka la Muzelifa.).el a mers cu ea pe jos tot acest drum...carand-o in spate acum m-am recompensat fata de ea? O tinere i-a raspuns Omar( Allah sa fie multumit de el) i-a spus: Tu nu ai platit nici macar o lacrima de a ei atunci cand ea ti-a dat nastere .
Acesta este Islamul dragi surori...si Islamul este singura cale,oamenii au drepturi si sunt eliberati de ideologile false care i-ar subjuga.

Ceea ce vedem in jurul nostru In vest: Femeia este expusa,pentru sexualitate,chiar putem sa glumim..dar de fapt nu este o gluma..

Prostituatele din Vest nu mai stiu cu ce sa se imbrace....pentru ca orice ar imbraca prostituatele ,dupa un timp femeile incep sa poarte acea moda...asa ca prostituatele nu mai stiu cum sa se faca diferite de femeile normale din societate.Era un timp In care puteai sa spui..oh...asta e prostituata..dar acum nu mai faci aceasta diferenta toate femeile arata la fel.

Din pacate asta este adevarul..si ei vor sa arate ca femeile si barbati sunt egali.Pe cand toate stiintele arata ceea ce Islamul sustine..ca ei sunt diferiti,si se spune ca motivul pentru care baietii se joaca cu pistoale si sunt imbracati in albastru si nu roz....este pentru ca parintii i-au indoctrinat cu asta...si fetele se joaca cu papusi si poarta roz..tot din aceeqsi cauza.

Dar daca ne intoarcem in ani 1960..a existat un experiment in Israel..au luat baieti si fetite si i-au pus impreuna in camere.. iar pe parinti i-au tinut in acelasi camping ,dar departe de asi influnta copii. In camere au pus jucarii..pistoale imbracaminte de aramata,papusi,haine roz...toate la o lalta...si ce au vrut ei sa demonstreze...ca nu exista diferenta dintre acetse 2 sexe..ca baietii vor incepe sa poarte roz...fetitele hainele de armata..etc si ce au vazut ..ca dupa cativa ani..fetele au inceput sa faca curat si sa se joace cu papusile si baietii sa repare lucruri etc..deci in 8 ani ei au tot incercat ..dar de fapt nu au reusit sa demonstreze nimic .Si acum incearca cu bebelasii...si cu toti stim ca nu putem indoctrina un copil,si descoperim ca fetitele se uita cu interes la lucruri de fetite si baietii la lucruri de baieti...asta deoarece suntem diferiti,,,cu hormoni diferiti.
Deci...insha Allah luati o lectie din asta...si nu va compromiteti Islamul..pentru ca Islamul este adevarul...gasim uni musulmani care incearca sa le faca non musulmanilor pe plac si sa arate altfel islamul. ..dar aceste ideei sunt corupte,Aveti rabdare..Islamul este adevarul..fiti cu rabdare si nu fiti uimiti de felul lor de asi trai viata de felul lor ,fiti uimiti de Allah,fiti uimiti de sunna profetului Muhamamd sallallahi alahi wa sallam

Islamul da barbatilor si femeilor dreptul lor in conformitate cu natura lor,dar uni oameni au niste nedumeriri cu privire la unele chestiuni din Islam..unele dintre ele este Hijabul..vesmantul Islamic altul..este poligamia,altul de ce 2 femei sunt martore si nu una(la fel ca si barbatul)altul de ce islamul da voie barbatului sas-i loveasca femeia..
Haideti sa incepem sa raspundem acestor intrebari...

Incepem cu ultima:

In primul rand trebuie analizate versetele,Quranul nu spune barbatul isi poate lovi femeia..si gata....
Allah a dat barbatului o responsabilitate: Sa aiba grija de familia lui,si sotia si copii lui sa urmeze calea cea dreapta,Calea care ii va duce spre Paradis..deci asta este responsabilitatea barbatului...acum haideti sa luam un exemplu..orice guvern are responsabilitaea de a proteja cetatenii tarii da?Sa previna actele criminale,Nu este responsabilitatea guvernului sa aresteze hotii,violatorii,criminalii?Sa faca ceva pentru a preveni toate acestea sa se mai intample?
Si cu totii se asteapta ca autoritatile sa ia pozitie cand se intampla asa ceva...
Care este problema ca Islamul a dat voie barbatului care este capul familiei sa previna un rau sau sa indrepte un rau.Deci daca el vede ca familia lui o ia pe un drum gresit el trebuie sa-i previna si Allah a oferit un sistem de cum ar trebui facuta aceasta indreptare.

.In primul rand Alah le-a sus barbatilor sa le sfatuiasca pe femei,intr-un fel bland,O sotie,tu nu vezi ca profetul sallallahu alahi wa sallam a spus asta..sau ca Alah Subana w Taala a spus asta...etc.Daca nu merge cu asta atunci avem urmatoarea treapta.Sa-i intoarca spatele in pat ..Este un lucru pe care femeia il uraste..dar asta ar insemna ca barbatul sa nu fie rece cu ea in viata lor de cuplu..fara sa o imbratisze cand vine de la lucru sau in timpul lor...ca daca el nu era afectuos cu ea..intorcandu-i spatele acum cand greseste nu rezolva nimic.:D

Profetul Muhammd sallallahu alahi wa sallam obisnuia sa se joace cu sotiile lui,obisnuia sa ia baia rituala(gusl ) impreuna cu AISHA si se stropeau unul pe altul.


Deci da-i intorci spatele in pat...sotia se va simiti suparata si inshAllah ea isi va revizui comportamentul si isi va vedea greseala..si daca nici asa nu merge el poate sa o loveasca dar aceatsa lovire sa nu fie brutala este ca si atingerea cu un miswak..doar pentru a o trezi..pentru a-i arata ca el este capul familiei...nu are voie sa lase nici o urma..daca el face invers este haram este pacat pentru el..De fapt profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam a urat acest lucru cand auzea ca barbati isi lovesc sotiile,chiar a interzis acest lucru..pana cand Omar a venit si s-a plans ca nu pot tine fenmeile sub control si trebuie sa le ofere o modalitate de a le pune la punct cumva.Si profetul sallallahu alahi wa sallam a spus ca cel mai bun dintre voi nu o face(referindu-se la lovirea sotiei)( si bineinteles lovirea sa fie exact cum am explicat mai sus..mai mult o trezire ...sa vada ca el este mai puternic ca si ea..si ca el este capul familiei)si aceatsa in cazuri extreme in ordine de a le feri de Focul Iadului.

Al doilea lcuru este : Problema cu martorii
De ce 2 femei in locul unui barbat..si acest fapt din nou ne trimite la natura femeii si a barbatului.Barbatul trebuie sa fie protectorul lor si sa aiba grija de ei.
Deci in acest subiect a tranzactilor financiare avem nevoie de 2 femei ca una sa-i aminteasca celeilalte dar daca este in subiectul nasterii,,sau alaptarii ,ajunge o singura femeie pentru ca ele sunt in sfera lor.Si va fi mai valabila marturia unei femei decat a unui barbat.

Poligamia-

Poate ar suna ciudat pentru unii,dar poligania nu este pentru barbati ,oricine este in aceasta situatie stie mai bine ca poligamia nu este pentru barbati,am fost implicat in asta si credeti-ma ca este foarte greu(spune shikul)stiti fiecare barbat sta si viseaza..OHH 4 SOTII...minunat..da este un vis..de fapt poligamia este t in beneficul femeilor dar foarte putine dintre femei realizeaza acest lucru si este trist,pentru femeile divortate sau vaduve,sau cele singure care vor pe cineva care sa le respecte si sa aiba o protectie pot alege aceasta cale.Este permis pentru in barbat sa se casatoreasca cu 4 virgine..da! Dar daca ne uitam la sotiile profetului aflam ca doar Aisha si Zainab au fost virgine si aceste casatori au fost comandate de Allah Taala.
Si daca femeia iubeste ceea ce este bine pentru ea ,sa fie bine si pentru sora ei, atunci ea realizeaza ca are niste castiguri daca sotul ei are inca o nevasta sau doua sau trei.Poate este mai greu pentru prima sotie ..dar nu avem voie sa fim egoisti..de cand in religie ne gandim la noi insine si la cel care are nevoie Nu!
Deci poligamia este benefica si pentru femei si pentru barbati in aceasi masura.Cum am spus ca barbatul are aceasta slabiciune ..in asi controla dorintele sexuale si Allah a dat aceatsa oportunitate barbatului pentru a isi satisface aceasta pofta intr-un mod halal(permis) fara a avea girlfrend(prietene) sau sa viizteze prostituate.Si gasesti ca oameni vorbesc in Vest..si care sustin ideea de o femeie-un barbat..ii gasesti ca au amante,Uite Bil Clinton..mai nou presedintele Frantei Miteron la inmormantarea lui a aparut o femeie misterioasa cu 3 copii care pretindea ca ar fi avut relatii cu el timp de 20 de ani.2o de ani acest om a avut aceatsa relatie...si gasim ca barbati din VEST spun.Da ,noi avem doar o nevasta dar vizitam si prostitoate..Islamul este singura cale care ii da omului drepturile lui in acord cu natura lui.

Hijabul

Hijabul este unul dintre lucrurile frumoase a islamului si nu este un lucru care sa oprime femeia.
Allah a spus in Sfantul Quran ca femeile sa se acopere si a dat doua motive:
1.Ca ele sa fie respectate
2.Sa nu fie molestate

Pentrru ca felul in care te imbraci pe strada reflecta ceea ce esti...Stiti ca in multe tari femeile care merg la tribunale ca au fost violate,ele se imbraca foarte provocator..si daca un barbat vede o femeie care este imbracata provocator si are maniere provocatoare..ceva se intampla in el...
Este ca si albina si un ghiveci frumos de flori..albina zboara si la un moment dat simte mirosul florilor...si albina merge si isi ia nectarul din flori NU?asa e
Acelasi lucru si cu barbatii...daca femeia merge pe strada cu parul in vant,parfumata..machiata barbatul ca si o albina incepe sa bazaie
:p)))
Dar problema e ,ca sunt mai multe probleme..acea fata este poate sotia cuiva sau sora cuiva sau fata cuiva...sau mama cuiva..si coincecintele sunt multe.Islamul rezolva aceste probleme acoperind frumusetea femeii..aceasta frumusete este doar pentru sotul ei...daca ea se acopera ea nu arata ca o femeie care are un mesaj de genu..i m free tonight
Hijabul forteaza pe barbat sa acorde respect femeii

Subhanaka Allahumma wabihamdika ashadu an La ilaha illa anta astagfiruka wa atubu ilaika
 

zainab_2002

New Member
Islamul este minunat,dar in unele tari(societatea,legile,obiceiurile) sau in unele familii,barbatii exagereaza,si femeile sunt subjugate,din pacate,acesta este adevarul.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom
Asa cum spui tu...Islamul este minunat...
oamenii mai au de lucrat...
Allah sa ajute aceasta comunitate sa se intoarca la Islam

La fel cum si dintre barbatii crestini.. sunt care se poarta rau cu sotiile..asa si noi avem..Allah sa-i calauzeasca si sa le intareasca credinta..

Alahmdulilah ca islamul nu i-a invatat asta si nicicand nu pot spune acest lucru..
..totul e de la om..rautatile lui..

wa 3aleikom salam
 

zainab_2002

New Member
Ai amintit de crestini,este o diferenta,la ei femeia poate divorta usor daca nu-i convine "tratamentul" si la fel de usor se poate reintegra in sociatate,ba societatea sprijina mamele si copii in cazul divortului,pe cand in tari islamice,o femeie daca divorteaza nici macar familia ei nu o reprimeste si nu-i acorda sprijin,ce sa mai spun de societate?Apoi,nimeni nu o mai cere in casatorie acolo,decat poate in cel mai bun caz sa fie a doua,a treia roata la caruta.E cam subjugata,nu?
 

Made Sarah

Servant of Allah
Staff member
Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

Zainab, atita timp cit sint urmate Qu'ran-ul si Sunnah - nici o femeie nu este nedreptatita! Femeia musulmana poate divorta, femeia are drepturi in Islam si este libera sa si le exercite. Iar daca unii nu respecta aceste drepturi, nu poti concluziona ca nimeni nu le respecta si sa generalizezi astfel. Si fiindca ai adus vorba de "crestini,este o diferenta,la ei femeia poate divorta usor daca nu-i convine "tratamentul" si la fel de usor se poate reintegra in sociatate,ba societatea sprijina mamele si copii in cazul divortului" - stii prea bine ca nu exista numai cazuri fericite, ba dimpotriva, nu-s ele regula, ci exceptia. Poti sa intrebi un avocat specializat in divorturi sau un asistent social, ei stiu foarte bine care este adevarul.

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
 

zainab_2002

New Member
Nu eu generalizez,pt ca asa imi place,ci pt ca am vazut cum este viata in tari arabe.Puteti sa-mi dati un exemplu de tara islamica unde se aplica sunnah si Coranul?Numai obiceiuri,vai mama lor de femei acolo!
 

zainab_2002

New Member
Daca o femeie isi cauta drepturile acolo,in tari islamice,este privita de lege ca o jumatate de om(si mai ales musulmanele convertite,straine adica),sunt intrebate:"dar sotul unde este,trebuie sa vina si el.",de parca o femeie nu poate sa gandeasca.Nu acceptam realitatea,traim intr-o lume teoretica atunci cand afirmam ca femeia nu este subjugata.Da,poate in familia ei ea este o "regina a casei"cum ne place sa credem,dar in societate,practica lasa de dorit,oricat ati vrea voi sa para lucrurile altfel.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom
Zainab Wallahi cunosc foarte multe femei divortate si am chiar din familie..nu uita "Traiesc in tara musulmana"..chiar nu sunt privite nicicum..si familile lor nu au nimic impotriva atata timp cat barbatii lor nu au fost buni.

Daca sunt oameni care gandesc asa..ar trebui sa mai puna burta pe carte si sa invete cum Islamul ii sfatuieste.Profetul sallallahu alahi wa sallam a fost casatorit cu femei divortate ..si acelea nu erau puse la zid..erau femei respectabile.


O ZI BUNA...SI PACE IN LUME
 

zainab_2002

New Member
Tocmai ca traiesti intr-o tara araba,de cate ori nu ai strans din dinti din cauza mentalitatii de acolo,din cauza obiceiurilor greu de suportat,din cauza aplicarii incorecte a legilor in ceea ce priveste femeia.Eu am postat aici pt ca era intrebarea care este,dar ne amagim singure daca refuzam sa vedem realitatea.Si asta facem atunci cand nu avem cale de intoarcere(si nu ma refer la islam).
Sa nu spui ca cele divortate nu sunt privite nicicum,ei arata una in fata si alta in spate,stii bine.chiar daca ei nu au fost buni,familiile nu vor sa fie cu fata divortata la usa,fiind acolo o povara,sa nu spui ca nu e asa.
Asa ca o concluzie,islamul este departe de a fi islam in tari islamice.Iar eu am raspuns pt ca in realitate femeia este asuprita,teoretic(religios)nu.Cam atat si nu vreau sa discut contradictoriu cu nimeni.
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom
Zainab Allah sa fie multumit de tine,daca discutam de traditii inseamna ca suntem off topic ..nu putem judeca o religie dupa o mana de oameni .
Eu sincer am cunoscut SI familii bune..alhamdulilah..care nu au avut prejudecati de genu.

DE EX: Daca crestinii permit sau practica sa spun asa...sexul inafara casatoriei...asta nu inseamna ca este permis in religia lor..si asa mai departe

Asa ca subiectul nostru este : Femeia in ISLAM...SI DA!!! FEMEIA IN ISLAM ESTE PROTEJATA,ESTE RESPETATA..ALHAMDULILAH

Wa salamu 3aleikom
 

zainab_2002

New Member
Salam aleykom

Iman,sa nu ma intelegi gresit,sunt musulmana de peste 15 ani,alhamdullila si am o casnicie fericita si multumesc lui Allah pentru asta si copii bine educati,nu sunt impotriva musulmanilor stiu ca as da socoteala pt asta intr-o zi,dar de atatia ani am vazut cum sunt ei si ce prejudecati au si nu sunt multumita in totalitate de ceea ce vad in tari arabe.Si nu doar o mana de oameni sunt asa,majoritatea,dar noi nu-i putem schimba din pacate,deoarece tin foarte mult la obiceiuri,ba dimpotriva daca esti altfel decat ei risti sa fi data de-o parte si daca esti sincera imi vei da dreptate.Intr-adevar ca au si parti bune,dar mai trebuie sa schimbe destul de mult in comportament.Iar fetele care au locuit si numai cateva luni in tari arabe,imi vor da dreptate,nu inventez nimic,asta este realitatea,chiar daca nu ne place.

O zi buna si te admir pentru ce faci aici pe forum.Allah sa te rasplateasca!
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
Zainab AS'SALAMU 3ALIEKOM

Nu e nevoie sa imi dau si eu verdictul pentru asta..avem si noi destule subiecte deschise pe forum in care ii blamam pe majoritatea dintre musulmani.Ptr ca nu VOR SA URMEZE PE PROFETUL MUHAMMAD sallallahu alahi wa ali wa sallam cei mai multi dintre ei...

Dar referitor la subiectul nostru "Femeia in Islam"..nu "Femeia in tara araba:D" ..eu zic ca suntem off topic si responsabilitatea noastra este sa aratam adevarata fata a islamului..

Allah sa ne calauzeasca pe toti ..si Pace in Palestina!!Amen amen amen
 

nurhan

New Member
salam alekum. Eu sunt cresitina si vreau sa aflu cat mai multe lucruri despre Islam.....! Am citit cateva carti despre Islam si mia placut ce am vazut acolo.....! masalame:tti_sister::tti_sister:
 

Alessia

La ilaha illAllah!
Mashallah

Bine ai venit Nurhan

Te invit sa citesti din scoarta in scoarta sectiunea in limba romana a acestui website, si sa vii la lectiile de islam pe care draga noastra Iman le tine in fecare luni seara.Si daca ai price intrebari te rog sa nu eziti sa le pui:):hearts:
 
Top