Mai intai - AQIDAH!!!

ummraschid

Active Member
Staff member
Mai intai - Aqidah!!!​

dupa Sheikh Salih ibn Fawsan al-Fawsan (traducere dupa Amr Abdullah al-Almani)

De ce, mai intai Aqidah?

Mai intai, Aqidah
- pentru ca ea este baza pentru Dawa (chemarea la Islam) tuturor Profetilor, asa cum Allah, Preainaltul, i-a poruncit fiecarui Profet, trimis unui popor (traducerea sensurilor):

Si [l-am trimis Noi] la [neamul] Madyan pe fratele lor Suayb, care le-a zis: "O, neam al meu! Adorati-L voi pe Allah, caci nu este alt Dumnezeu afara de El! Si nu micsorati masura si greutatea! Eu va vad intru bine, dar eu ma tem pentru voi de pedeapsa unei zile care [le] va cuprinde [pe toate]." (11:84)

Mai intai, Aqidah - pentru ca ea este separarea hotaratoare intre Focul cel vesnic si salvarea din acesta. Nu ai auzit cuvantul lui Allah, Preainaltul:

"Allah nu iarta sa I se faca vreaun partas. Afara de aceasta El iarta cui voieste El si nu sunt indreptatiti [la rasplata nici unii] nici cat un firicel. (4:48)

Shirk este cel mai mare lucru pe care Tawhid ( Unicitatea lui Allah) il desfiinteaza si acesta (Tawhid), este baza corectitudinii unei Aqidah fara gres.

Mai intai, Aqidah - pentru ca Shirk fata de Allah este cea mai mare forma de Dhulm (faradelege, pacat), asa cum Allah spune (traducerea sensurilor):

Si i-a zis Luqman fiului sau, sfatuindu-l pe el: "O, fiule! Nu-I face lui Allah asociat, caci facerea de partasi este faradelege mare!" (31:13)

Mai intai, Aqidah - pentru ca singurul motiv pentru diferentele si distrugerea care s-au abatut asupra lumii noastre islamice, este Aqidah (tulbure). Pentru ca intr-adevar Aqidah multor musulmani din zilele noastre este tulburata de lucruri care tin de Shirk akbar, cum ar fi Tawaf (inconjurarea) mormintelor, cautarea ajutorului la mortii din morminte, si incercarea de a-si implini dorintele cu ajutorul acestora. Astfel ei s-au intors in prima Jahiliyyah ( timpuri preislamice ale nestiintei) si astfel ei sunt ca si cum nu ar fi auzit cuvantul lui Allah.

Daca ii chemati, ei nu aud chemarea voastra si chiar daca ar auzi-o, tot nu v-ar raspunde voua. Iar in Ziua Invierii, ei vor tagadui ca i-ati facut asociati [lui Allah]. Si nimeni nu te poate invata asa cum o face un Binestiutor. (35:14)

Te prevenim astfel, fata de inovatiile Sufismului, pe care multi dintre oamenii simpli dintre musulmani, le-au ridicat la un nivel atat de inalt, incat tari intregi le-au institutionalizat, cum ar fi sarbatorirea zilei de nastere a Profetului. Si altfel de inovatii, cum ar fi participarea la sarbatorile crestinilor, fara sa mai vorbim de devieri in actiuni si comportament si altele asemenea acestora, care au despartit tarile lor de Cartea lui Allah si de Sunnah autentica, cu voia lui Allah, Preainaltul.

Si astfel, draga frate, am demonstrat adevarul afirmatiei noastre: Mai intai - AQIDAH!sursa: salaf.de
 

Um Abdur Rahman

Sclava lui Allaah
As'salamu 3aleikom

Allah sa fie multumit de tine surioara
si inshaa'Allah sa luam fiecare aminte la acest subiect important.
JazakAllah khairan w Barak Allah fik

wa 3aleikom salam
 
Top