Over het doden van de ongelovigen

Shishani

moderator
Staff member
bron: selefieforum.nl

Bismillaahi r-Rahmaani r-Rahiem,

As-Salaam `alaykoem waRahmatoellaahi waBarakaatoehoe,

Ik wil hier twee fataawaa met jullie delen over het verbod op het doden van ongelovigen in de Islaamitische landen en het verbod op het eigen initiatief nemen wanneer er geen Islaamitische rechtbanken te vinden zijn. Beide fataawaa zijn uitgevaardigd door de grote Imaam van deze tijd, zijne eminentie, ash-Shaych `Abdoel-`Aziez ibn `Abdillaah ibn Baaz. Als jullie foutjes of onvolkomenheden bij de vertaling opmerken, dan hoor ik dat graag.

Dan laat ik jullie verder met de originele arabische tekst en de vertaling ervan.

Verbod op het doden van de ongelovigen

س 4 : يظن البعض من الشباب أن مجافاة الكفار- من هم مستوطنون في البلاد الإسلامية أو من الوافدين إليها- من الشرع ، ولذلك البعض يستحل قتلهم وسلبهم إذا رأوا منهم ما ينكرون؟

ج 4 : لا يجوز قتل الكافر المستوطن أو الوافد المستأمن الذي أدخلته الدولة آمنا ولا قتل العصاة ولا التعدي عليهم ، بل يحالون فيما يحدث منهم من المنكرات للحكم الشرعي ، وفيما تراه المحاكم الشرعية الكفاية

Vraag: Sommige jongeren denken dat het vijandig omgaan met de ongelovigen - van degenen die inwoners zijn in de Islamitische landen of van de arriverende nieuwkomers - toegestaan is, en daarom hebben sommigen het toegestaan gemaakt om hen te doden en hen te bestelen wanneer zij iets van hen zien wat zij afkeuren.

Antwoord: Het is niet toegestaan om de inwonende ongelovige of de arriverende beschermeling die veilig is toegelaten door de staat, te doden, en (ook niet toegestaan is) het doden van de ongehoorzame, en het mishandelen van hen. Integendeel, zij moeten hetgeen wat er wordt veroorzaakt door hen van slechtheden overlaten aan het religieuze oordeel, en in wat de religieuze rechtbanken als gepast zien.

Shaych Bin Baaz

Bron: http://web.archive.org/web/20041213170002/http://www.binbaz.org.sa/Display.Asp?f=eng0196.htm
 

Shishani

moderator
Staff member
Wat te doen wanneer er geen Islaamitische rechtbanken zijn

س 5 : وإذا لم توجد محاكم شرعية ؟ ج 5 : إذا لم توجد محاكم شرعية ، فالنصيحة فقط ، النصيحة لولاة الأمور ، وتوجيههم للخير ، والتعاون معهم- حتى يحكموا شرع الله ، أما أن الآمر والناهي يمد يده فيقتل أو يضرب فلا يجوز ، لكن يتعاون مع ولاة الأمور بالتي هي أحسن حتى يحكموا شرع الله في عباد الله ، وإلا فواجبه النصح ، وواجبه التوجيه إلى . الخير ، وواجبه إنكار المنكر بالتي هي أحسن ، هذا هو واجبه ، قال الله تعالى :
b2.gif
فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ
b1.gif
لأن إنكاره باليد بالقتل أو الضرب يترتب عليه شر أكثر وفساد أعظم بلا شك ولا ريب لكل من سبر هذه الأمور وعرفها .


Vraag: En wanneer er geen religieuze rechtbanken zijn?

Antwoord: Wanneer er geen religieuze rechtbanken zijn, dan is er slechts advies, advies aan de gezaghebbers, en het leiden van hen naar het goede, en het samenwerken met hen totdat zij oordelen met de wetten van Allaah. Wat betreft dat de gebieder en de verbieder het heft in eigen hand neemt, dus hij doodt of hij slaat, dan is dat niet toegestaan, maar hij werkt samen met de gezaghebbers op een manier die het beste is, totdat zij oordelen met de wetten van Allaah over de aanbidders van Allaah, en zo niet, dan is het adviseren hetgeen wat verplicht is voor hem, en het verplichte voor hem is het leiden naar het goede, en het verplichte voor hem is het verwerpen van het slechte op een manier die het beste is, dit is zijn verplichting. Allaah, de Allerhoogste, zegt:

Dus vreest Allaah zover jullie kunnen. [Soerah at-Taghaaboen (64): 16]

Omdat het afkeuren van hem met de hand, met het doden of met het slaan veroorzaakt meer slechts en een groter kwaad zonder twijfel en er is geen twijfel over voor eenieder die deze zaken doorgrond heeft dat hij dat weet.

Shaych Bin Baaz

Bron: http://web.archive.org/web/20041213171117/http://www.binbaz.org.sa/Display.Asp?f=eng0197.htm
 
Top