Tratamentul cu Ruqiya Din Sfantul Coran si Sunnah
De Dr.Saeed Ali Al-Qahtani
De Dr.Saeed Ali Al-Qahtani
Introducere : Importanta tratamentului cu Sfantul Coran si Sunnah:
Inna Alhamda lillah nahmaduhu wa nastaeenuhu wa nastaghfiruhu , wa naoudu billahi min Shuroori anfusina wa min sayyiat aamalina , man yahdihi allahu fala mudhilla lahu wa man yudhlil fala hadiya lahu, Wa Ashhadu Anna La Ilaha Illa Allah wahdahu la shareeka lahu wa Ashhadu Anna Muhammadan Abduhu wa rasuluhu Salla Allahu Aleihi wa ala ashabihi wa man tabiahum bi Ihsan ila yaum ud-deen wa sallama tasleeman katheera. Amma Bad:
Nu este nici o indoiala si nici un dubiu ca tratamentul cu Sfantul Coran si ce este dovedit in Sunnah Profetului (saws) din al-Ruqiya este tratament benefic cu vindecare totala.
"Dacã Noi l-am fi fãcut un Coran într-o altã limbã [decât araba], ar zice ei: De ce nu sunt versetele sale tâlcuite? Un [Coran] nearab si un [Profet] arab?" Spune: "El este pentru cei care cred ocârmuire si tãmãduire, însã aceia care nu cred [au] în urechile lor surzenie si el este pentru ei rãtãcire! Acestia sunt ca si cei chemaþi dintr-un loc depãrtat!"
[Surah 41 , Ayah 44]
"Noi pogorâm prin Coran ceea ce este tãmãduire si îndurare pentru dreptcredinciosi si nu face decât sã sporeascã pierderea celor nelegiuiti"
[Surah 17 , Ayah 82]
Tot Coranul este vindecare asa cum arata Ayah de mai jos :
"O, oameni! V-a venit vouã îndemn de la Domnul vostru si tãmãduire pentru ceea ce este în piepturi , cãlãuzire si îndurare pentru dreptcredinciosi!"
[Surah 10 , Ayah 57]
Deci Coranul cel sfant este vindecarea totala a tuturor bolilor sufletului si trupului , si bolile acestii vieti precum si vetii de apoi , dar nu oricine este calificat si nu oricine are succes in a se trata cu sfantul Coran. Daca bolnavul a reusit in a se tratat de boala lui in adevar si credinta, supunere totala, totala credinta si sa indeplineasca toate conditiile,nu ar mai sta lipita de el nici o boala. Cum ar putea persista bolile in fata vorbelor Celui care a creat pamantul si cerul si care daca s-ar cobora pe un munte l-ar pulveriza, sau pe pamant l-ar termina, nu exista nici o boala fie ea sufleteasca sau trupeasca a carui cauza, prevenire si tratamentul sa nu fie in sfantul Coran.
Allah (swt) a mentionat in sfantul Coran bolile sufletesti[/B] si trupesti precum si tratamentul acestora.
Boilile Sufletesti sunt de doua feluri :
1- Bolile de banueli(suspiciuni) si de indoire
2- Boilie de dorinte si ravnire
Allah (swt) mentioneaza aceste doua tipuri de boli separat in Coran. Mentioneaza cauza si tratamentul lor de asemenea:
"Oare nu le este lor de ajuns cã Noi ti-am trimis tie Cartea care le este recitatã? Întru aceasta este îndurare si pomenire pentru un neam {de oameni} care vor sã creadã."
[Surah 29 , Ayah 51]
Marele Savant Ibn Al-Qayyim „Pe cine nu l-a vindecat Coranul , nu l-a vindecat Allah (swt). Si pe cine nu l-a prevenit Coranul nu l-a prevenit Allah (swt)”. Cartea Zad Al-Maad 4 pg 352.
Bolile trupului
Coranul sfant a aratat lumii baza tratamentului bolilor trupului si regulile acestuia.
Aceste reguli sunt toate in Coranul sfant si sunt trei la numar:
1. Mentinerea Sanatatii
2. Distantarea de cele daunatoare
3. Scoaterea substantelor daunatoare din trup
Si daca ar excela sclavul lui Allah (swt) in a se trata cu sfantul Coran ar vedea ca acesta are un mare impact in vindecarea rapida.
Savantul Ibn Al-Qayyim „am fost bolnav in Mekkah si nu am gasit nici un doctor si nici un tratament ci doar ma tratam cu Surat Al-Fatiha, am observat un mare impact.Iau putina apa zamzam si citesc (Al-Fatiha) apoi beau , am gasit in asta vinecarea totala. Apoi m-am bazat pe asta cand aveam diferite dureri. Spuneam si la altii care aveau dureri. Multi care se vindecau rapid.”
Asemenea este si Ruqiya din Sunnah unul din cele mai bune tratamente.Si Dua (care nu are obstacole) este foarte benefica in a inlatura raul si in ati fi indeplinite dorintele.Dua este una din cele mai benefice tratamente mai ales cand perseverezi in aceasta. Dua este inamicul bolilor, le previne si le indeparteaza sau le amelioreaza cand exista. Al-Jawab Al-Kaffi pg 22-25
(...Dua ajuta la ce este coborat si la ce nu este inca coborat Faceti Dua sclavii lui Allah) Sahih Al-Jami 3/151 nr 3403
(la yarud alqadaa illa aldua wala yazeed fi alUmr ila albir)(Nu schimba destinul decat dua si nu prelungeste viata decat bunatatea la parinti) silsilat Al-Ahadeeth Assahiha 1/76 nr 154
Si iata un lucru pe care trebuie sa il intelegem : Ayat , (Athkar , Dawat si Taawithat) Dua ele insale sunt benefice si tratamente pentru vindecare, dar trebuie sa fie acceptate, cel care le face trebuie sa fie puternic in credinta si aiba influenta asupra bolnavului (cand citeste pt altcineva).
Vindecarea este intarziata din mai multe motive cum ar fii, lipsa de putere in credinta , lipsa de influenta asupra bolnavului, lipsa de convingere prin acest tratament sau orice mare impediment in care nu reuseste tratamentul.
Tratamentul cu Ruqiya este compus din doi factori: bolnavul si cel care citeste.
1. Bolnavul : Trebuie sa aiba credinta in Allah (swt) si sa se indrepte spre El cu sinceritate. Sa aiba convingerea ca Sfantul Coranul este vindecare si milostenie pentru cei credinciosi. Si cautarea corecta de adapost in Allah (swt).La acest nivel se ajunge daca inima si limba sunt in completa armonie, caci asta este o forma de lupta. Si lupta nu poate fi castigata decat cu doua conditii :
a. Sa ai armamentul corect
b. Sa fie bratul puternic (care tine arma)
Caci atunci cand una din aceste doua conditii nu este indeplinita lupta esueaza. Ca sa nu mai vorbim atunci cand ambele conditii sunt inexistente: Inima nu are tawheed , tawakul , taqwa sau tawajuh. Si fara arma.
2. Cel care citeste din Sfantul coran si Sunnah trebuie sa aiba cunostinte in acestea(Coran si sunnah). Cartea Zad Al-Maad 4/68
Zice Ibn At-Teeni „Ruqiya cu Muawithat precum si diferitele nume ale Lui Allah (swt) este tratamentul sufletului daca este facut de cei piosi iar vindecarea este numai cu voia lui Allah (swt)” Cartea Fath Al-Barri 10/196
Savantii sunt unanim de acord ca ruqiya este permisa (jaaeza) cand se indeplinesc trei conditii :
1. Sa fie cu , Cuvintele lui Allah (swt) , Numele Lui , atributele Lui si cuvintele profetului (saws).
2. Sa fie facuta in limba araba sau o traducere exacta .
3. Sa se creada ca ruqiya in sine are efect doar cu voia lui Allah (swt). Asta nu inseamna ca noi nu facem partea noastra.
Inshallah cu urmatorul post vom incepe tratamentele.