Pitanja i Odgovori

Discussion in 'Generalne Diskusije' started by GAZIJA, Nov 27, 2009.

 1. zeid12
  Offline

  zeid12 New Member

  Joined:
  Jul 21, 2012
  Messages:
  1
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  hrana ?

  Esselamu Aleikum,
  zanima me da li je dozvoljeno konzumirati proizvode koji u svom sastavu imaju alkohol npr. 7 days kroasan , koji ne djeluje kao opijum , ili svinjske masti Nutella , Ledo sladoled, ?
 2. mini911
  Offline

  mini911 New Member

  Joined:
  Sep 12, 2012
  Messages:
  3
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Gender:
  Female
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Essellamu alejkum. Mene zanima, kako znati da dzini imaju uticaja na covjeka. Naime, jedan moj prijatelj se u zadnje vrijeme jako cudno ponasa, previse psuje, previse je ljubomoran, zavidan, nesrecan, stalno ga boli glava, neraspolozen je bez razloga, bezvoljan, nesretan, takodjer bez razloga, stalno je u nekoj depresiji, nema volje ni za cim, treba mu sitnica da postane ljut, pocne psovati ili jednostavno padne u depresiju. Uskoro se zeni, a njegovo stanje je toliko otislo u beskraj da se ja bojim za tu curu, njegova ljubomora i sumnja je ubise, i iako ima razloga da joj vjeruje, on uvijek sumnja, provjerava, optuzuje je stvari koje nemaju smisla. do skoro nije psovao nikad, a nedaj Boze tek onda neke stvari koje su povezane sa vjerom i Bogom, sad psuje sve, i kad prodje nekoliko vremena, bude mu zao, i tad ga griznja savjesti pojede, kaze da jednostavno ne zna sta se na trenutak s njim desava., uz to sve ima problema sa glavoboljom, kosti ga bole, i trne mu desni palac. Razmisljao je o tome da ode kod nekog ko se bavi lijecenjem, ali ne znamo je li do toga, je li ima sanse da je nesto ove prirode uzrok tome? Mozete li mi pomoci, molim Vas, unaprijed hvala
 3. GAZIJA
  Offline

  GAZIJA Well-Known Member Staff Member

  Joined:
  Dec 4, 2007
  Messages:
  1,403
  Likes Received:
  4
  Trophy Points:
  48
  Gender:
  Male
  Occupation:
  social work
  Location:
  chicago
  Ratings Received:
  +6 / 1
  Esselamu Alaikum,

  Prvo on treba da ode kod doktora i da se pregeleda, posto se zeni i pod velikim je opterecenjem moze biti da je to uzrok njegovom problemu. Dalje, ako to nebude uzrok onda moze traziti nekoga ko po Kuranu i sennetu lijeci. Ali, vrlo je vazno da taj tvoj prijatelja klanja, jer u namazu je zastita i ako imadne sihr i izlijeci se a nebude klanjo onda moze opet vrlo lahko oboliti.

  Ako hocete otidjite na stranicu www.n-um.com i posaljite e mail jednom od daija tamo koji se bave tom tematikom, pa cete dobiti bolji odgovor, inshAllah.

  Esselamu aleikum we rahmetulahi we berekatuthu
 4. abdulah11
  Offline

  abdulah11 Member

  Joined:
  Oct 10, 2013
  Messages:
  1
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  11
  Gender:
  Male
  Ratings Received:
  +0 / 0
  Da li je dozvoljeno biti u vezu sa devojkom druge vere?

Share This Page