Jongeren die willen trouwen!

Abu Rayaan

Junior Member
as-Salaamu 'alaykum wa rahmatullaah,

"Drie mensen hebben bij Allaah het recht om door Hem geholpen te worden.."

Shaykh 'Abdul-'Azeez ibn 'Abdillaah Aal ash-Shaykh, de Mufti van KSA, geeft hier op een beknopte wijze belangrijke adviezen en richtlijnen aan de jongeren die graag willen trouwen. Daarnaast richt hij zich ook tot de Moslims in het algemeen, die een verantwoordelijkheid dragen jegens deze jongeren.

[yt]xLn73rXFKfM[/yt]
http://www.youtube.com/watch?v=xLn73rXFKfM


Wassalam.​
 

Abu Rayaan

Junior Member
as-Salaamu 'alaykum wa rahmatullaah,

"Op voorwaarde dat hij het niet uitgeeft aan onzinnigheden.."

Shaykh Saalih ibn Sa'd as-Suhaymi - hafidahullaah - wordt hier gevraagd of het toegestaan is om de jongeren die willen trouwen te helpen d.m.v. het geven van Zakaat aan hen. Hij voegt er ook voorwaarden aan toe die daaraan verbonden zijn.

[yt]rvClnNHEd44[/yt]
http://www.youtube.com/watch?v=rvClnNHEd44


Wassalaam.​
 

Abu Rayaan

Junior Member
as-Salaamu 'alaykum wa rahmatullaah,

"En het beste in alle zaken is de middenweg."

Waar dien je naar te vragen als je wil trouwen? Is het de schoonheid waar als eerste naar gevraagd wordt of de religiositeit? Is het werkelijk zo dat in alle omstandigheden eerst gevraagd moet worden naar de religiositeit van de potentiële huwelijkspartner of zit er meer achter? Bovendien, tot hoe ver mogen we vragen over het leven van de man of vrouw? Mogen we zijn of haar geschiedenis uitspitten? Dit en nog meer vragen worden beantwoord in deze leerzame vraag en antwoordsessie van Shaykh Mashhoor ibn Hasan Aal Salmaan, hafidahullaah, een grote student van Shaykh al-Albaani. Ook geeft hij enkele praktische tips.

[yt]czqoNNdY_fc[/yt]
http://www.youtube.com/watch?v=czqoNNdY_fc


Wassalaam.
 
Top