Povestiri, intamplari, din care sa invatam, inshaAllah...

gamada27

Slave of Allah
Statornicia

Asalamu 3alaikum wr wb

Intr-o dimineata un barbat mergea la Salat Fajr, era frig afara si mult noroi. Pe drum il intalni pe seitan care vazandu-l ca merge la moschee hotarat sa il faca sa se razgandeasca, asa ca il impinse si omul cazu intr-o balta cu noroi si se murdari.Seitan ce zise "dute acasa ca esti murdar si e frig afara pt ce sa te mai intorci sa mergi la moschee".
Dar barbatul merse acasa se schimba se spala si pleca din nou spre moschee.Seitan suparat il impinse iar,si omul iar cazu in noroi si se murdari.Seitan ii sopti "du-te acasa si nu te mai intoarce ca e frig afara si noroi si nu vezi ca nu reusesti sa ajungi!".
Dar barbatul ce credeti ca a facut?A??? Credeti ca a renuntat?CA a ascultat soaptele lui seitan?
NU NU !!!
S-a dus frumos acasa, s-a schimbat,s-a spalat din nou si a plecat spre moschee.Pt asta omul nostru primi o casa in Paradis.
Vazand asta seitan se infurie peste masura si ce credeti ca a facut??????
NU stiti???
Ei bine l-a luat pe om de mana si l-a dus la moschee.
De ce credeti ca a facut acest lucru?
Pt ca incercand sa-l faca sa cada in pacat de fapt el il ajuta sa se ridice in rang si Allah (swt) il binecuvanta cu o casa in Paradis.

Morala:Fiti statornici si nu va lasati pacaliti de soaptele lui seitan pt ca Allah(swt) ii iubeste pe cei statornici.

Allah Preaînaltul spune:

Deci rãmâi pe calea cea dreaptã, asa cum ti s-a poruncit. (11 : 112)

Însã aceia care zic: "Domnul nostru este Allah!" si apoi urmeazã
calea cea dreaptã, asupra lor se vor coborî îngerii, [zicându-le]: "Nu vã
temeti si nu fiti mâhniti si primiti bunã-vestire despre Raiul ce vi s-a
fãgãduit!
Noi suntem ocrotitorii vostri în viata din aceastã lume si din Viata
de Apoi; voi veti avea în ea ceea ce doresc sufletele voastre si veti avea
în ea ceea ce veti cere,
Ospetie de la un Iertãtor si Îndurãtor". (41 : 30, 32)

Aceia care spun “Domnul nostru este Allah!” si urmeazã calea cea
dreaptã nu au a se teme si nici nu vor fi ei mâhniti.
Aceia vor fi oaspetii Raiului, vesnic sãlãsluitori în el, ca rãsplatã
pentru ceea ce au sãvârsit. (46 : 13, 14)


Sufyan ibn 'Abdullah (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã el
a zis: O, Trimis al lui Allah, spune-mi niste lucruri limpezi cu privire la
Islam, care sã-mi îngãduie sã fac dupã cum gândesc, fãrã ca sã mai cer si
pãrerea altcuiva. El a zis: Spune: Allah este Cel care mã întãreste si apoi,
fii statornic.
(Muslim)

:hearts::tti_sister:
 

gamada27

Slave of Allah
povesti de luat in seama

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
Bismi llahi rRahmani rRahiim


:tti_sister:


Dupa fapta si rasplata


Ati auzit de efectul de bumerang? Adica orice fapta are si rasplata?(daca faci un lucru bun te astepti sa primesti un lucru bun in schimb dar daca faci un lucru rau te astepti sa primesti rau) Sau nu sunteti de acord?
Sigur ca sunteti.
Vorba populara "Culegi ceea ce ai semanat."
Sau cum ne calauzesti Sfantul Qur'an in aceasta privinta:

"De veti face bine,pt sufletele voastre veti face bine,iar de veti face rau, (tot) pt ele va fi." (17:7)

Unuia dintre companionii Profetului Muhammad (sall Allahu aleihi wa salam) ii placea foarte mult sa recite Qur'anul.Obisnuia sa-l recite cu voce tare si in mod repetat oriunde mergea.
O femeie evreica care il auzite odata vru sa demonstreze ca nu are dreptate si incepu sa-l vorbeasca de rau, aruncand noroi asupra lui.
Ii pregati niste dulciuri pe care le amesteca cu otrava si i le oferi drept cadou.Cand le primi pleca cu ele in oras.Pe drum se intalni cu 2 calatori care se intorceau dintr-o calatorie lunga si parea obositi si infometati.Asa ca le oferi dulciurile cadou sperand ca le va potoli foamea.Desigur, el nu stia ca acestea fusesera otravite.Calatorii le mancara si murira.
Cand vestea mortii lor ajunse in Medina,orasul unde statea Profetul(sall Allahu aleihi wa salam) ,omul fusese arestat.A fost adus in fata Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) caruia ii povesti cele intamplate.Fu adusa si femeia evreica care ramase pietrificata cand vasu cele 2 trupuri ale calatorilor morti.Acei calatori se dovedisera a fi chiar cei 2 fii ai sai care se intorsesera dintr-o lunga calatorie.
Ea si-a recunoscut relele intentii in fata Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) si a celor prezenti.Dulciurile otravite in loc sa-l omoare pe companionul Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) i-a omorat pe proprii sai fii.
"Fa pt altii ceea ce ai face pt tine" sunt vorbe intelepte ale oamenilor din trecut.Aceste vorbe ne indeamna sa facem bine altora asa cum am dori ca altii sa ne faca bine noua.
Insha'Allah sa invatam cu totii din aceasta povestire si fie ca Allah(Subhanahu wa Taala) sa ne rasplateasca pe toti atat pe cei care au scris-o cat si pe cei care o citesc si mai ales pe cei care trac invataturi din ea.Ameen:hearts:


Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui
Allah a spus: Fii ager la fapte bune (înainte sã te lasi coplesit) de mânie,
ca de o noapte întunecoasã. (În aceste timpuri furtunoase) omul se comportã
ca un musulman dimineaþa si ca un necredincios seara sau ca un credincios
seara si necredincios dimineata, strigându-si credinta la mezat
pentru bunuri lumesti.
(Muslim)
 

gamada27

Slave of Allah
Merita citit

Bismi llahi rRahmani rRahiim


86 400 $ zilnic


Imaginati-va o banca care va alimenteaza zilnic contul cu 86 400 $. Si nu va cere sa-I restituiti.In fiecare dseara va sterge suma neutilizata pe parcursul zilei.Ce ai face?Bineinteles ca ai utiliza toata suma.Ai profita de fiecare banut.
Fiecare dintre noi are o asemenea banca.Numele ei e TIMP.In fiecare dimineata iti da un credit de 86 400 de secunde.
In fiecare seara iti sterge creditul nefolosit in a face bine si nu iti cere nimic in schimb.Nu ai nici o descoperire de cont.In fiecare zi iti va deschide un alt cont.In fiecare seara va anula contul existent.Daca nu folosesti creditul disponibil pierderea este a ta, pt ca nu se mai intoarce.
Nu il mai poti folosi maine.Trebuie sa folosesti creditul de azi tot azi.Investeste-l in asa fel incat sa-ti aduca sanatate,bucurie si success!
Pt a va da seama de valoarea UNUI AN, intrebati un student care a ramas repetent.Pt a realiza valoarea UNEI LUNI intrebati o mama care a nascut premature.Pt a realiza valoarea UNEI SAPTAMANI intrebati un editor al unui ziar care apare saptamanal.Pt a realiza valoarea UNEI ORE intrebati o persoana care asteapta un autobuz care intarzie.Pt a realiza valoarea UNEI SECUNDE intrebati o persoana care tocmai a evitat un accident. Pt a realiza valoarea UNEI MILISECUNDE intrebati un atlet care tocmai a castigat o medalie olimpica.Pretuiti fiecare clip ape care o aveti!Si pretuiti-o si mai mult petrecand-o cu cineva cu care merita sa v-o petreceti.
Si amintiti-va ca timpul nu va asteapta!Ziua de ieri este istorie!Ziua de maine este un mister!Ziua de azi este un dar!De aceea se numeste PREZENT!
Allah (Subhanahu wa taala) sa ne ajute sa pretium cum trebuie darul pe care l-am primit.



“In numele lui Allah cel Milostiv Indurator
Jur pe timp!
Ca amul va fi in pierdere,
Afara de aceia care cred si implinesc fapte bune,si se indeamna unul pe altul catre Adevar si se indeamna unul pe altul la rabdare.” (Surat Al’-Asr, 103)
 

rahmankebal

New Member
mashallah

asa este eu daca as primi atatea bani zilnic as da zilnic la orfani,saraci,nevoiasi ca milostenie si as incerca sa fac o cantina la cei saraci pe gratis sa manance acolo.allah stie mai bine mashallah.wa aleikoum salam we rahmatullah we barakatu:salah:
 

gamada27

Slave of Allah
GLOBUL DE CRISTAL

Bismilahi alRahmani alRahim


GLOBUL DE CRISTAL


In sudul Spaniei,era un mic sat in care oamenii erau foarte fericiti si norocosi.Copii se jucau la umbra copacilor din gradinile curtilor lor.Un fiu de cioban, al carui nume era Nasir,locuia in apropierea orasului impreuna cu tatal ,mama si bunica sa.In fiecare dimineata devreme el isi ducea turma de capre la pascut pe dealuri.Dupa masa se intorcea cu ele in sat.Seara ,bunica obisnuia sa-I spuna o poveste.POVESTEA STELELOR.Aceasta poveste il pasiona pe Nasir.Ca de obicei, in una din aceste zile,cand Nasir isi privea caprele si canta la flaut,dintr-o data vazu o lumina foarte frumoasa venind din spatele unui tufis de flori.Cand ajunse aproape si dadu crengile la o parte vazu cel mai minunat si transparent glob de cristal.
Acesta stralucea in culorile curcubeului.Nasir il ridica cu grija si il rasuci in maini.Brusc ,spre surprinderea lui, auzi o voce sclaba venind din interiorul globului , care spunea “Iti pot indeplini orice iti doreste inima.”Lui Nasir nu-I veni sa creada ce auzi.Dar deveni atat de absorbit de gandurile sale, deoarece avea foarte multe dorinte dar trebuia sa-si doreasca ceva extraordinar ca de exemplu sa poata zbura.Isi spuse in sinea sa ca mai bine asteapta pana a doua zi,in felul acesta isi poate aminti mai multe lucruri. Puse globul de cristal intr-o geanta si absorbit de gandurile sale, pleca fericit spre casa.Decise sa nu spuna nimanui despre globul de cristal.In zilele urmatoare,Nasir tot nu decise ce sa ceara pt ca in fond avea tot ce-si putea dori.
Zilele treceau ca de obicei,isa oamenii observau caa Nasir era mult mai bucuros mai vessel.Intr-o zi un baiat il urmari pe Nasir si turma sa de capre si se ascunse dupa un copac.Ca de obicei ,Nasir se aseza intr-un colt,scoase globul de crista,si prêt de cateva minute il privy.Baiatul astepta momentul in care Nasir adormi,apoi ii fura globul de cristal si fugi.Apoi, cand ajunse in sat chema toti oamenii din sat si le arata globul.Satenii luara globul si il intoarsera pe toate partile muti de uimire.Deodata auzira vocea din interiorul globului de cristal care le spuse:”Pot sa va indeplinesc o dorinta.”O persoana lua globul si spuse:”Vreau o geanta plina cu aur.”Altul lua globul si tipa:”Vreau doua cufere pline cu bujuterii.”
Unii au dorit sa aibe palate imense cu usi mari din aur in locul ceselor lor mici.Altii au vrut cufere pline cu bijuterii,dar nimeni nu si-a dori gradini pe langa palatele lor.Insa cei care aveau bijuterii nu aveau palate ,iar cei care aveau palate nu aveau bijuterii.In scurt timp devenira gelosi unii pe altii si foarte suparati nemai vorbindusi.Nu exista nici o curte in oras nici un parc unde copii se puteau juca.Rabdarea copiilor era la limita si se simteau foarte deranjati.Insa Nasir si familia lui erau foarte multumuti si fericiti.In fiecare dimineata si dupa amiaza el canta la flaut.
Copii nu mai putura indura tot ceea ce se petrecea incat hotarara sa inapoieze bolul de cristal lui Nasir.Un copil ii spuse lui Nasir:”Inainte sa apara globul aveam un sat frumos unde toti traiam in armonie,si eram foarte fericiti.”Parintele deasemea vorbi:”Intr-un fel sau altul nimeni nu e fericit.Palatele scumpe si bijuteriile ne aduc numai durere(necazuri).”Cand Nasir vazu ca oamenii regretau cu adevarat,el spuse ca inca nu isi pusese nici o dorinta si daca vor ca totul sa redevina asa cum a fost inainte, el isi poate dori ca satul se redevina ceea ce a fost odata.Toata lume fuse de acord.Nasir lua globul de cristal il rasuci si isi puse dorinta.Toata lumea se inotarse in sat si vazura ca era acelasi sat de odinioara cu gradini pline cu pomi si fructe.Inca o data oamenii incepura o viata fericita iar copii se putea juca din nou sub umbra copacilor.De atunci in fiecare zi flautul lui Nasir se auzea la fiecare rasarit in tot satul.

BANII pot cumpara patul dar nu si somnul
BANII pot cumpara carti dar nu si intelepciunea
BANII pot cumpara mancare dar nu si pofta de mancare
BANII pot cumpara medicamente dar nu si sanatatea
BANII pot cumpara bijuterii dar nu si adevarata frumusete
BANII pot cumpara tablouri dar nu si arta
BANII pot cumpara o casa dar nu si sentimentul de casa
BANII pot cumpara luxul dar nu si cultura
BANII pot cumpara colegi(amici) dar nu si prieteni adevarati
BANII pot cumpara o casatorie dar nu si dragostea
BANII pot cumpara haine dar nu si personalitatea
BANII pot cumpara orice dar nu si un loc in Rai
BANII pot cumpara o piatra de pe mormant dar nu si moartea
BANII pot cumpara aproape orice dar nu si demnitatea si respectul de a fi TU
 

gamada27

Slave of Allah
Bismillahi Al RAhman Al Rahiim

Sanatatea, Dragostea si Succesul




O femeie iesi din casa si vazu ca in fata casei sale stateau 3 batrani cu barbile albe si lungi. Nu cunostea pe nici unul totusi le spuse "Nu va cunosc dar trebuie sa va fie foame. Va rog intrati sa mancati ceva."
"Sotul tau este acasa?", o intrebara.
"Nu", le raspunse. "E plecat."
"Atunci nu putem intra", ii zisera.
Seara cand sotul ei veni acasa, ii povesti ce se intamplase.
"Du-te si spune-le ca am venit!
Femeia merse si ii invita inauntru.
"Nu intram in casa impreuna," ii spusera.
“De ce?" intreba ea.
Unul din barbati ii explica: "Numele lui este Sanatate," spuse aratand spre unul din prietenii sai, si aratand spre celalalt ii spuse, "El este Succes, si eu sunt Dragoste." Apoi adauga, "Acum mergi si vorbeste cu sotul tau care dintre noi sa intre in casa."
Femeia intra si ii spuse sotului ceea ce ii spuse batranul. Sotul ei foarte entuziasmat ii spuse "Ce frumos!! Daca asa sta treaba invita Sanatatea.Lasa-l sa vina si sa ne umple casa cu sanatate!"
Sotia il dezaproba. "Dragul meu ,de ce sa nu-l invitam pe Succes?"
Nora lor auzi conversatia din celelalt capat al casei le spuse: "De ce nu mai bine invitam Dragostea? Atunci casa noastra va fi plina de dragoste!"
"Haide sa urmam sfatul nurorii noastre," ii spuse sotul sotiei.
"Mergi si invita Dragostea sa ne fie oaspete."
Femeia merse afara si ii intreba pe batrani, “Care dintre voi este Dragostea? Te rugam sa intri si sa ne fii oaspete."
Dragostea se ridica si merse spre casa. Ceilalti 2 se ridicara si il urmara. Surprinsa femeia ii intreba pe Succes si Sanatate: "Am invitat doar Dragostea ,cum de veniti si voi?"
Batranii ii raspunsera in cor: "Daca ai fi invitat Sanatatea sau Succesul, ceilalti 2 am fi stat afara, dar din moment ce ai invitat Dragostea, oriunde merge Ea, mergem si noi cu Ea.

Oriunde este Dragoste, este deasemenea Sanatate si Succes




Franghia




Noaptea era grea in inaltimile muntilor si barbatul nu putea vedea nimic. Totul in jur era negru.Vizibilitate zero, iar luna si stelele erau acoperite de nori. Cum urca el mai avea cativa pasi de varful muntelui, aluneca si cazu in gol ramanand agatat in aer,nestiind cat de mult cazuse. Nu putea vedea nimic in jur ci doar cum cadea in gol ,si teribila senzatie de gol fara a avea puterea de a se opri.
Continua sa cada iar in momentele de frica extrema, toata viata ii trecu prin fata cu bunele si relele ei. Se gandea cat de aproape este de moarte, cand dintr-o data simti franghia stransa in jurul pieptului care il srangea si il tragea in jos. Corpul sau era suspendat in aer.
Doar franghia il mai tinea in viata si in acel moment de liniste totala nu avu alta alternativa decat sa strige : "O Doamne ajuta-ma".
Dintr-o data o voce profunda se auzi din cer, "Ce doresti?"
"Sa ma salvezi,O Doamne".
"Crezi cu adevarat ca te pot salva?"
"Bineinteles ca, cred asta."
"Atunci taie sfoara din jurul pieptului tau."
Urma un moment de liniste si barbatul decise sa se tina cu toata puterea lui de franghie. Echipa de salvare povesti ca a doua zi un alpinist fu gasit mort inghetat la poalele muntelui. Corpul lui era agatat de o franghie. Mainile sale tineau strans franghia.Doar un metru il despartea de pamant.

Si NOI? Cat de strans ne tinem de franghie? Ii vom da drumul??? Niciodata sa nu te indoiesti de cuvintele lui ALLAH. Niciodata nu trebuie sa spunem ca El ne-a abandonat sau ca ne-a uitat.

Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca taia franghia?Nu stiti?Sigur ca stiti ,daca nu va spun eu: s-ar fi salvat.
Voi ce ati fi facut in locul lui?V-ati fi tinut de franghie sau L-ati fi ascultat pe ALLAH( Subhanahu wa Taala) si ati fi taiat franghia?



FII PRECUM LACUL




Batranul maestru il instruia pe tanarul si nefericitul sau invatacel sa puna o mana plina cu sare intr-un pahar cu apa si sa-l bea. "Ce gust are?" intreba maestrul. "Oribil," zice scuipand invatacelul cel nefericit.
Maestrul chicoti si apoi ii spuse tanarului sa mai ia o mana de sare si sa o arunce in lac.Cei 2 mersera in liniste pana in apropierea lacului si cand tanarul arunca sarea in apa ,batranul ii spuse, "Bea acum din lac."
Tanarul bau si zambi, iar maestrul il intreba, "Ce gust are?" "Bun!" raspunse tanarul."Simti gustul sari?" intreba maestrul. "Nu," fu raspunsul tanarului.
Maestrul se aseza langa nefericitul invatacel, ii lua mainile, si spuse, "Durerile din viata sunt sare pura; nici mai mult nici mai putin. Cicatricile ramase sunt mereu la fel, exact aceleasi. Dar “gustul” durerii depinde de lucrul in care il pui. Asa ca atunci cand suferi,singurul lucru pe care il poti face este sa-mi maresti orizontul..... Sa nu fii un pahar cu apa. Ci sa devii un lac!"


Voi ce vreti sa fiti?Care este alegerea voastra?
 

gamada27

Slave of Allah
Bismillahi AlRahman AlRahiim


SURSA PROBLEMELOR NOASTRE...!



Un grup de studenti au mers in vizita la lectorul universitatii.Lectorul fu foarte fericit sa-I vada. Conversatia se transforma curand intr-una despre greutatile vietii si stresul de la locul de munca.
Lectorul zimbi si merse in bucatarie de unde se intoarse cu un set asortat de cesti – unele de portelan,unele de plastic,unele de sticla,unele care aratau banal altele din contra erau foarte expresive si fine.
Lectorul le ofera tinerilor student sa bea din ele.
Cand toti studentii aveau cate o ceasca cu apa in mana,Lectorul: "Daca observati,felul expresiv si frumos al cestilor pe care le tineti in mana,lasandu-le deoparte pe cele ieftine si banale. Este normal sa dori pt voi doar ceea ce este mai bun, acest lucru reprezentand sursa stresului si problemelor pe care le aveti. De fapt ceea ce toti vreti este apa,nu castile,dar in mod inconstient vrem ca aceasta sa vina in cele mai bune cesti."
"Exact ca viata, daca viata ar fi apa, atunci llocul de munca, banii si pozitia sociala sunt canile. Sunt doar unelte care tin/mentin viata,dar care nu schimba calitatea vietii."
"Daca ne concentram numai la cesti,nu avem timp sa ne bucuram ,sa gustam sis a apreciem apa din ele."
Lectorul continua sfatul sau spunand: "Conform Qur’anului,Sursele problemelor noastre sunt 4:Ne pierdem timpul uitandu-ne la ceea ce altii au, uitand de bunatatile pe care ALLAH (Subhanahu wa Taala) ni le-a dat si uitand sa ne bucuram de ele.

Qur’anul cel Sfant spune:

(20:131) Si nu privi indelung la ceea ce Noi am dat ca placere trecatoare unora dintre ei, si ca stralucire a vietii din aceasta lume , pt a-i incerca pe ei prin aceasta!Ceea ce Allah iti da va fi mai bun si mai dainuitor.


Ne plangem atat de mult despre durerile si problemele pe care le intampinam in aceasta viata, incat uitam de adevaratele chinuri pe care le-am putea intampina in Viata de Apoi datorita acestor actiuni pe care le facem si datorita neglijentei noastre. De asemenea uitam sa ne bucuram de micile placer pe care ni le ofera viata sau de placerea de a usura suferinta celor din jurul nostru.

Sfantul Qur’an spune:

(20:127) Astfel il rasplatim Noi pe cel care intrece masura si nu crede in semnele Domnului sau, iar osanda din Lumea de Apoi va fi mai aspra si mai indelungata.


Luptam atat de mult pt confortul si usurintele din aceasta lume incat uitam de adevaratul scop al acestei vieti; acela de test plin de suferinte in scopul obtinerii unei recompense de la Domnul nostru in Viata de Apoi si anume Paradisul.

Sfantul Qur’an spune:

(28:60)Si tot ceea ce vi s-a dat voua dintre lucruri este numai placere trecatoare a acestei vieti si podoaba a ei,pe cand ceea ce este la Allah este bun si este vesnic. Voi nu pricepeti?


Luam aceasta viata drept permanenta si ne pierdem toate resursele in a o construi ; ca si cum moartea este “pt altcineva si nu pt mine”, in timp ce uitam ca de fapt Viata de Apoi este cea eterna.

(87:17) Insa Viata de Apoi este mai buna si este dainuitoare.

Haideti sa nu ne mai plangem si sa ne bucuram si sa apreciem viata pe care o avem care este de fapt o investitie pt o viata eterna binecuvantata in Viata de Apoi.



Jaraticul


Un musulman dintr-o anumita Moschee, care inainte venea regulat la salah in grup , dintr-o data a incetat sa mai vina. Dupa cateva saptamani, Imaamul decise sa-l viziteze. Era o seara friguroasa. Imaamul il gasi pe barbat singur acasa, stand in fata focului din semineu. Banuind care este motivul vizitei Imaamului, barbatul il pofti in casa,ii aduse un scaun mare langa semineu si astepta.. Imaamul se facu confortabil dar nu spuse nimic. In acea tacere de mormant,el admira jocul flacarilor din jurul lemnelor.
Dupa cateva minute, Imaamul lua un lemn cu jaratic, pe care il puse incet deoparte lasandu-l sa arda singur. Apoi se aseza din nou tacut in scaunul sau. Gazda se uita la el fascinate. Incet focul din acest lemn singur se reduse si in curand ultima scanteie disparu.. In curand se raci ca si cad nu ar fi fost niciodata jaraticul. Nici un cuvant nu se rostise de cand Imaamul veni.
Chiar inainte de a pleca, Imaamul lua lemnul si il arunca inapoi in foc. Imediat acesta incepu din nous a arda sis a raspandeasca caldura.Inainte ca Imaamul sa ajunga la usa, gazda ii spuse "Fie ca Allah sa te rasplatesca din belsug pt vizita ta si mai ales pt Lectia “fierbinte” pe care mi-ai dat-o.Ma voi intoarce pt salah Fajr la Moschee.”

Cheama la calea Domnului tau cu intelepciune si buna indemnare si discuta cu ei cum e mai frumos!Domnul tau este mai bine stiutor al acelora care s-au abatut de la calea Sa si El este mai bine stiutor al celor care sunt bine calauziti. (Qur'an Surah An-Nahl: 125)

Baraka Allahu Feekum

:tti_sister:
 

gamada27

Slave of Allah
Cea mai importanta parte a corpului

Bismillahi AlRAhmani AlRahiim


PARTILE CORPULUI


Mama obisnuia sa ma intrebe:”Care este cea mai importanta parte a corpului?”
Dea lungul timpului am incercat sa ghicesc raspunsul correct.Cand eram mic,credeam ca sunetul este foarte important pt oameni,de aceea am spus”Urechile,mami.”
Mama mi-a raspuns”Nu dragul meu.Sunt multi oameni in lumea ar continua sa cauti sit e voi intreba din nou curand.”
Peste cativa ani mama ma intreba din nou.De cand am facut prima incercare,m-am tot gandit care ar fi raspunsul correct.De aceea i-am spus”Mami,semnele sunt foarte importante pt toata lumea,deci trebuie sa fie ochii.”
Mama ma privy si imi spuse”Inveti foarte repede, dar acesta nu este raspunsul corect deoarece sunt multi oameni care sunt orbi.”
Dezorientat,am continuat calatoria mea spre cunoastere.Anii au trecut,iar mama m-a mai intrebat de cateva ori raspunsul ei insa fu mereu acelasi”Nu,dar devii din ce in ce mai destept dragul meu.”
Apoi,in ultimul an, bunicul muri.Toata lumea era indurerata.Toti plangeau.Chiar si tatal meu.Imi aduc aminte deoarece era a doua oara cand il vedeam pe tata plangand.Mama ma privy cand veni momentul sa ne luam ramas bun de la bunicu si ma intreba:”Inca nu stii care este cea mai importanta parte a corpului, dragul meu?”
Am ramas socat cand m-a intrebat date fiind circumstantele.Intotdeauna am crezut ca acesta este un joc intre mine si ea.Mama imi vazu confuzia si imi spuse”Aceasta intrebare este foarte importanta.Iti arata cum sa-ti traiesti viata.Pt fiecare parte a corpului pe care mi-ai spus-o in trecut,ti-am spus ca e gresita si ti-am dat si cate un exemplu .Dar azi este momentul sa inveti aceasta lectie foarte importanta. "
Mama ma privy asa cum doar o mama o poate face.Am vazut ca avea ochii in lacrimi cand imi spuse:”Dragul meu,cea mai importanta parte a corpului sunt umerii.”
Am intrebat:”De ce?Pt ca sustin capul?”
Mama imi raspunse”NU, pt ca pot sustine capul unui prieten sau al cuiva drag tie cand acesta plange.Toti avem nevoie de un umar pe care sa plangem la un moment dat in viata.,dragul meu.Insha’Allah sa ai suficienta dragoste si prieteni pt care sa ai intotdeauna un umar pe care sa planga sau pe care sa plangi.” Atunci am aflat ca cea mai importanta parte a corpului nu este una egoista.Este induiosator sa iti pese de durerea altora.Oamenii probabil vor uita ceea ce ai spus …..sau ceea ce ai facut……dar oamenii nu vor uita NICIODATA felul cum i-ai facut sa se simta.

Adevarata sau nu acesta poveste m-a facut sa ma opresc sis a ma gandesc.Fii binecuvantat.Fii o binecuvantare.Pregateste-ti umarul…..

Profetul Isa(Isus) (aleihi salam) a fost o binecuvantare pt oamenii la care a fost:”Si EL m-a binecuvaantat,oriunde as fi,si mi-a poruncit Rugaciunea[As-Salat] si Dania [Az-Zakat],cat voi trai” (19:31)
:tti_sister:
 

gamada27

Slave of Allah
Ai grija ce plantezi

Bismillahi AlRahmani AlRahiim


AI GRIJA CE PLANTEZI
________________________________________




Un imparat din oriental indepartat imbatrani si se hotari ca veni momentul sa-si alega un successor.In loc sa faca aceasta alegere din cei apropiati lui sau dintre fii sai el lua o alta hotarare. Aduna toti tinerii din regat si le spuse “E timpul pt mine sa ma retrag si sa-mi aleg succesorul si am decis sa fie unul din voi."
Tinerii au fost socati la auzul vestii,dar imparatul continua:”Am sa va dau o samanta fiecaruia dintre voiO samanta foarte speciala.Vreau sa o plantati,sa o udati sis a veniti dupa un an cu ceea ce a crescut din aceasta samanta.Atunci voi decide in fctie de plantele pe care mi le veti adduce si imi voi allege succesorul.” Un baiat pe care il chema Ling era si el de fata in acea zi si primi si el asemenea celorlati o samanta.Pleca acasa foarte entuziasmat si povesti mamei sale cele intamplate.Aceasta il ajuta sa planteze samanta sis a o ude zilnic.In fiecare zi o uda si se uita sa vada daca a crescut ceva din ea.Dupa 3 saptamani,unii tineri incepura sa vorbeasca despre ceea ce au semanat ,despre plantele care au inceput sa creasca..
Ling continua sa verifice ,dar nu crestea nimic.De atunci trecura 3 saptamani,4 saptamani,5 saptamani si nimic.De acum ceilalti tineri vorbeu despre plantele lor,dar Ling????
Ei bine Ling nu a vea despre ce vorbi.De ce ? va intrebati .Ei bine raspunsul este : Pt ca Ling nu avea o planta si simtea ca undeva a gresit.
Trecura 6 luni si nimic nu crestea absolute nimic.Ling se gandea acum”Oare i-am pus prea multa apa si am omorat-o?” .
Toti ceilalti aveau acum copaci si plante inalte,dar el ,ei bine el nu avea nimic.Ling nu spuse nimic prietenilor sai.Tot astepta sa-I creasca planta.Anul trecu si in sfarsit toti tinerii din regat trebuiau sa se prezinte cu recolta in fata regelui.. Ling spuse mamei sale ca el nu merge la rege cu mana goala.Dar mama ii spuse ca nu e cinstit trebui sa mearga sa spun ace s-a intamplat. Ling simti un gol in stomac dar stiu ca asa era corect.. Lua cosul gol si pleca la palat.Cand ajunse,fu uimit de varietatea de fructe si legume care le aveau ceilalti tineri in cos.Erau foarte frumoase si de diferite dimensiuni. Ling puse cosul gol jos iar ceilalti rasera de el.Doar putini il compatimira si ii spusera “Hei buna incercare.”
Cand imparatul veni,cerceta atent camera.Ling incerca sa se ascunda undeva in spate ca sa nu fie vazut.”Ce plante frumoase,copaci si flori ati crescut” zise imparatul. "Astazi,imi voi allege succesorul.”Dintr-o data, imparatul se opri si se uita la Ling si la cosul sau gol.Ordona garzilor sa-l aduca in fata. Ling era ingrozit. "Imparatul stie ca am dat gres.Probabil vrea sa ma ucida!"
Cand Ling ajunse in fata ,imparatul il intreba cum il cheama.”Numele meu e Ling” raspunse.Toti tinerii incepura sa rada sis a faca glume pe seama lui.Imparatul le ceru sa taca.Se uita la Ling si apoi se adresa multimii”Priviti-va noul imparat!Numele lui e Ling!” Lui Ling nu-I venea sa creada,nici macar nu-I crescuse samanta!Cum putea el sa fie noul imparat?Atunci imparatul spuse” Acum un an, v-am dat tuturor cate o samanta.V-am spus sa o plantati, sa o udati,sa sa imi aduceti recolta azi.Dar ceea ce eu v-am dat erau seminte fierte,care niciodata nu ar fi crescut.Toti,cu exceptia lui Ling, mi-ati adus plante, flori si copaci. Cand ati vazut ca semintele nu cresc, le-ati inlocuit cu altele.Ling a fost singurul care a avut curajul si cinstea(sinceritatea) sa imi aduca samanta pe care i-am dat-o.De aceea el va fi imparat.”


Daca plantezi onestitate vei culege incredere.
Daca plantezi bunatate vei culege prieteni.
Daca plantezi umilinta vei culege maretie.
Daca plantezi perseverenta vei culege victorie.
Daca planteziconsideratie vei culege armonie.
Daca plantezi munca grea vei culege succes.
Daca plantezi iertare vei culege impacare.
Daca plantezi deschidere vei culege intimidate.
Daca vei planta rabdare vei culege imbunatatiri.
Daca vei planta credinta vei culege miracole.

Dar

Dar daca vei planta lipsa de onestitate vei culege neincredere.
Daca vei planta egoism vei culege singuratate.
Daca vei planta mandrie vei culege distrugere.
Daca vei planta invidie vei culege probleme.
Daca vei planta lene vei culege stagnare.
Daca vei planta amaraciune vei culege izolare.
Daca vei planta lacomie vei culege pierdere.
Daca vei planta griji veti culege riduri
Daca veti planta barfa veti culege dusmani.
Daca veti planta pacate veti culege vina.

Deci aveti grija ce plantati acum, deoarece va determina ceea ce veti culege maine. Semintele care le aveti acum in mana, va pot face viata mai buna sau mai rea,viata voastra sau a celor care vor veni dupa voi.Da asa e ,intr-o zi va veti bucura de fructele lor,sau veti plati pt alegerile pe care le-ati plantat azi.


:wasalam:
 

gamada27

Slave of Allah
DUMNEZEU EXISTA

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

BAraka Allahu feekum

Bismillahi AlRahmani AlRahiim

Dumnezeu exista
________________________________________



:SMILY34:Un barbat merse la frizerie ca sa-si tunda parul si barba ca de obicei.Incepu sa poarte o conversatie interesanta cu frizerul care il aranja.Au vorbit despre multe lucruri si pe diferite subiecte. LA un moment dat a venit vorba despre Dumnezeu.Frizerul spuse: "Uite omule,eu nu cred ca Dumnezeu exista asa cum sustii tu."
"De ce spui asta?" intreba clientul.

Vezi respunsul e simplu;trebuie doar sa iesi pe strada si imediat iti dai seama ca Dumnezeu nu exista.Ia,zi-mi mie, daca Dumnezeu exista,de ce sunt atat de multi oameni bolnavi?De ce sunt atat de multi copii abandonati?Daca Dumnezeu ar exista nu ar fi atata suferinta nu ar fi atata durere. "Eu nu cred ca Dumnezeu ar permite toate aceste lucruri."Clientul se gandi putin dar nu-i raspunse nimic.
Frizerul isi termina treaba, iar clientul iesi din frizerie.Tocmai cand iesea pe usa, vazu pe strada un om cu barba si parul lung si ciufulit(se parea ca de mult timp nu se mai ingrijise de ele).Deodata clientul intra inapoi in frizerie si ii spuse frizerului: Stii ceva? Frizerii nu exista ."
"Cum vine asta nu exista?" intreba frizerul. "Ei bine eu sunt aici si sunt frizer." "Nu!" - exclama clientul. "Nu exista pt ca daca ar fi existat atunci nu ar mai fi oameni cu parul lung si barbile neangrijite ca acel om care e pe strada acum."
"OH,dar frizerii exista,ce se intampla este ca oamenii nu vin la mine."
"Corect!"- afirma clientul. "Asta e ideea. Dumnezeu exista,ce se intampla de fapt este ca oamenii nu merg la EL si nu IL cauta de aceea este asa de multa durere si suferinta in lume."



O, voi cei care credeti! Fiti cu fricã de Allah, asa cum se cuvine
sã fie frica de El. (3 : 102)

Iar aceluia care este cu fricã de Allah, îi va da El o iesire [bunã]
Si-l va înzestra pe el de unde el nici nu se asteaptã. (65 : 2, 3)

O, voi cei care credeti! Dacã sunteþi cu fricã de Allah, atunci El
vã va da vouã un Îndreptar si vã va sterge vouã faptele rele si vã va
ierta, cãci Allah este dãtãtor de har nemãrginit. (8 : 29)


'Abdullah ibn Mas'ud (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã
Trimisul lui Allah obisnuia sã spunã: O, Allah! Te rog sã-mi dai cãlãuzire,
credintã, puritate si pricepere.
(Muslim)
 

gamada27

Slave of Allah
Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
Baraka Allahu feekum


Bismillahi AlRahmani AlRahiim



DOI OAMENI




Doi oameni,foarte bolnavi,stateau in aceeasi camera de spital.Unul din ei avea voie sa stea o ora in fund in fiecare dupa amiaza pt ajuta la scurgerea lichidului din plamani.Patul sau ra langa singura fereastra din camera.Celalalt barbat trebuia sa stea numai intins.

BArbatii ajunsesera sa vorbeasca ore in sir.Vorbeau despre sotiile si familiile lor,despre casele lor,despre locurile lor de munca,despre unde au facut armata,despre unde au mers in vacanta.
In fiecare dupa amiaza, barbatul care statea langa ferestra se putea ridica in fund si ii descria colegului sau de camera ceea ce putea vedea pe ferestra.
Celalalt barbat incepu sa traiasca pt aceasta ora in care lumea sa se marea si era animata de toate activitatile si culoarea de afara.
Fareastra dadea intr-un parc cu un minunat lac.RAtele si legedele se jucau pe apa in timp ce copii faceau barcute din hartie carora le dadeau drumul pe lac.Tinerii indragosstiti se plimbau pe marginea lacului,iar flori de toate culorile se puteau vedea de jur imprejur.

In timp ce barbatul de langa fereastra descria toate aceste minunatii,celalalt barbat statea intins in celalalt capat al camerei isi inchidea ochii si isi imagina scena cu scena si fiecare detaliu care ii era descris.

Intr-o dupa amiaza calduroasa barbatul de langa fereastra ii descrise parada unei fanfare care trecea.Cum celalalt nu auzea fanfara nu isi putea imagina cum arata acesta. Ochii mintii sale nu puteau vedea ceea ce domnul de langa fereastra ii descria.
Zilele au trecut apoi saptamanile. Intr-o dimineata, infirmiera veni sa aduca apa pt baia lor dar gasi corpul fara viata al omului de langa ferestra,care murise linistit in somn.S-a intristat si a chemat angajatii spitalului sa ia corpul de acolo.
Cand considera oportun,celalalt barbat ceru sa fie mutat in patul ramas liber de langa fereastra.Infirmiera fu fericita sa fac schimbul, si dupa ce s-a asigurat ca se simte confortabil pleca.
Incet incet,dureros,se propti in maini curios sa priveasca pt prima data la lumea de afara.Se rasuci usor catre fereastra, dar ce sa vezi...un zid.
Barbatul intreba asistenta cum de barbatul care a murit ii descria asemenea minunatii cand de fapt pe ferestra se vedea doar un zid.Ea ii raspunse ca barbatul era orb si niciodata nu a putut vedea zidul.Si adauga: "Probabil vroia doar sa va incurajeze."

Vei gasi o fericire imensa in ai face pe altii fericiti,dar asta depinde numai de noi. Sa imparti durere este doar jumatate din tristete in timp ce fericirea ...eh de imparti fericire atunci acesta se va dubla.Daca vrei sa te simti implinit,numara toate lucrurile pe care le ai si pe care banii nu le pot cumpara.
Oamenii vor uita ceea ce ai spus....oamenii vor uita ceea ce ai facut...DAR OAMENII NU VOR UITA NICIODATA FELUL CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA...
FA PE CINEVA FERICIT,IMPARTE BUNATATE AZI.


O vorba buna inseamna milostenie. (Bukhari, Muslim)

Autor necunoscut

Sursa: www.everymuslim.com

Umm al mo'minin ‘A’isa (Allah sã o aibã în mila Sa!) a relatat
cã Profetul (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis:
Bunãtatea înfrumuseþeazã totul dar dacã nu existã bunãtate, totul se
urâteste.(Muslim)
 

gamada27

Slave of Allah
OMUL POIS SI VANZATORUL

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Toata SLAVA se cuvine LUI ALLAH STAPANUL LUMILOR

Bismillahi AlRAhmani AlRahiim




Omul pios si vanzatorul​




O data traia un om pios care isi dedica cea mai mare parte a timpului actelor de adorare(rugaciune,post,cantand cantece in care Il Preamarea pe Allah).Aproape toate orele in care era treaz si le petrecea in meditatie si adorare.Era foarte fericit cu progresul sau spiritual.Nici un gand de slabiciune nu i-a trecut vreodata prin minte si nici o tentatie nu i-a ptatruns vreodata in suflet.
Intr-o noapte,avu un vis care il deranja.Vazu ca un vanzator din oras era cu mult superior lui d.p.d.v. spirirual si ca trebuia sa mearga sa vada si sa invete de la acesta despre viata spirituala adevarata.
Dimineata omul pios,merse sa-l caute pe vanzator in oras.L-a gasit ocupat cu clientii sai,vanzand lucruri bune si incasand banii,razand si glumind.Omul statu intr-un colt al magazinului si il privi pe vanzator cu atentie. Nici un semn al vietii spirituale,isi zise el.Visul sau nu putea fi adevarat.Apoi il vazu pe vanzator disparand sa-si faca rugaciunea.Apoi se intoarse,si isi vazu linistit de treburile lui. Vanzatorul il vazu pe omul pios stand intr-un colt si il intreba:"Ati dori ceva,domnule?"

"Oh! Nu! Nu!" spuse omul pios. "Nu doresc sa cumpar nimic, dar vreau sa va intreb ceva." Apoi ii povesti visul sau.
"Ei bine explicatia este simpla," spuse vanzatorul, "dar va trebui sa faci mai intai ceva pt mine."

"Voi face orice imi ceri," raspunse omul pios.

"De acord! Ia aceasta farfurie; in ea este mercur. Mergi pana la capatul strazii si vin-o inapoi repede in mai putin de un sfert de ora.Daca mercurul se va varsa din farfurie,nu iti voi spune nimic.Acum pleaca. "

Omul pios lua farfuria si o lua la fuga. Mercurul era gata sa cada din farfurie. Il prinse la timp,si incetini.Apoi isi aminti ca trebuia sa se intoarca in mai putin de jumatate de ora,si isi grabi pasul.In ultimul minut se intoarse transpirat si gafaind. "Uite mercurul , e in siguranta tot" ii spuse vanzatorului . "Acum spune-mi care este adevarata interpretare a visului meu."

Vabzatorul se uita la om si il intreba: "Ei bine,prietene,de cate ori ti-ai amintit de Allah in timp ce mergeai de la acest capat al strazii la celalalt?"

"sa-mi aduc aminte de Allah!" exclama omul pios. "Nu mi-am amintit deloc de EL. Eram prea preocupat sa nu vars mercurul din farfurie."

"Dar eu imi aduc aminte de EL permanent," spuse vanzatorul. "Cand imi conduc afacerea, si eu tin o farfurie cu mercur in maini.Sunt drept,cinstit,si ma port blnad cu clientii mei.Dar niciodata nu uit de Domnul meu,in relatia mea cu ceilalti oameni ."

Allah Preaînaltul spune:



Si orice bine pe care îl faceti Allah îl cunoaste. (2 : 215)


Si binele pe care îl faceti Allah îl stie. (2 : 197)


Cel care a fãcut un bine cât un grãunte de colb îl va vedea.
Acela care împlineste binele o face pentru sufletul sãu. (45 : 15)



Abu Dharr (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui
Allah a spus: Când vã treziti dimineata, se cuvine sã faceti milostenie din
toate mãdularele voastre. Milostenia o faceti prin fiecare mãrturisire a gloriei lui Allah, a mãretiei Sale, pentru fiecare rostire de laudã cãtre El,
prin fiecare declaratie cã El este singurul Dumnezeu, prin alipirea la ceea
ce este cinstit si respingerea a ceea ce este neplãcut. Douã rak'at (prosternãri)
de rugãciuni peste datorie, de dimineatã valoreazã cât toate celelalte
fapte (ca rãsplatã).
(Muslim)


Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Profetul
a zis: Am vãzut un om care avea sã meargã în Rai, fiindcã doborâse un
copac ce atârna peste un drum si stãtea în calea oamenilor.
(Muslim)
O altã versiune este: Un om ce a dat peste o ramurã a unui copac
ce atârna peste un drum si a hotãrât sã o îndepãrteze din calea musulmanilor,
ca sã nu-i mai stânjeneascã, a fost adus în Paradis.
Potrivit versiunii lui Bukhari si Muslim: Un om ce mergea de-a lungul
unui drum a vãzut o creangã plinã de spini si a îndepãrtat-o din cale. Allah
a apreciat fapta lui si l-a iertat.


Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Profetul
a zis: Religia este usoarã si nimeni nu trebuie sã facã din religie o greutate,
decât dacã aceasta îl va coplesi. Deci fiti statornici si tineti-vã aproape,
dati vesti bune si cereti ajutor dimineata si seara, precum si în mijlocul unei
nopti întunecoase.
(Bukhari)




:tti_sister::tti_sister::tti_sister:
 

gamada27

Slave of Allah
Povesti cu talc

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Bismillahi AlRAhmani AlRahiim


Regele


A fost odata un rege care avea 4 sotii.
Pe prima regele nu o iubea deloc,o neglija ,nici nu se uita la ea.
La a 2-a mergea ori de cate ori avea probleme si aceasta il ajuta de fiecare data pt ca il iubea.Ea era sprijinul lui.
Pe a 3-a regele o iubea avea incredere in ea ,era sfatuitoarea sa.
Iar pe a 4-a ,ehhhh aceasta era lumina ochilor sai,..o iubea enorm,numa la ea statea si numa de ea avea grija.Ar fi facut orice pt ea.
Anii trecura si regele se imbolnavi si simti ca-i vine ceasul.Si!!!!....ce se gandi el:’Am 4 sotii de ce sa merg singur in mormant?’.
Asa ca merse la sotia nr. 4 si ii zice:’Cand am sa mor vii cu mine in mormant?Tu esti viata mea stii ca as face orice pt tine.Vii???’,dar ea ii spuse ‘Nici vorba,nu am sa vin cu tine.’ Si pleca.
Atunci regele merse la sotia nr. 3 si ii puse aceeasi intrebare,iar raspunsul acesteia fu ‘Te-am iubit ,dar viata e prea buna asa ca nu vin cu tine in mormant.’
Dezamagit regele merse la sotia nr. 2 si-i zise:’Nu-i asa ca tu vei merge cu mine in mormant?Mereu m-ai ajutat la greu,vei fi si acum langa mine nu-i asa?’La care aceasta ii spuse:’regele meu permanant am fost alaturi de tine dar maximul pe care il pot face este sa te duc pana la mormant,dar sub nici o forma nu am sa vin cu tine acolo.’
SubhanaAllah...Allahu Akbar
Nici o sotie nu vroia sa-l urmeze.Regele era foarte trist si cum statea el asa abatut auzi un glas slab in spatele lui care ii spunea;’Eu am sa merg cu tine.EU!!! ......Eu am sa intru cu tine in mormant.’
Si cine credeti era????AAAA???? stiti?......Ei bine era sotia nr. 1,cea pe care regele o neglijase toata viata,cea de care nici macar nu intreba....Se uita la ea si vazu o femeie slaba ,batrana,bolnava care abia se tinea pe picioare.Deodata regele incepu sa regrete,spunandu-i :’Tu ai sa mergi cu mine in mormant?Tocmai tu ? cea de care nu am avut niciodata grija,cea pe care am ingnorat-o toata viata?Walahi(jur) ca daca ar fi sa ma intorc,de as avea o a doua sansa,as avea grija de tine.Ai fi cea mai iubita sotie a mea.’
Ei bine ,dragii mei,treaba sta in felul urmator:
Sotia nr. 4 este organismul(corpul nostru);placerile trupesti ca de ex. Placerea de a manca,placerile sexuale,placerea de a te parfuma etc...Ele nu vin cu tine in mormant.
Sotia nr. 3 reprezinta banii,bogatia fiecarui om.ele raman in urma si altcineva se va bucura de ele dupa ce mori.Nici ele nu merg cu tine in mormant.
Sotia nr. 2 repr familia,prietenii pe care ii ai in viata si care te ajuta la greu dar care maximu te conduc pana la mormant si se intorc dar nici vorba sa intre cu tine.
Sotia nr 1....ei bine sotia nr. 1 repr faptele noastre bune sau rele care ne vor insoti in mormant si ne vor fi tovaras in intuneric sau in lumina.Daca faptele voastre ar avea infatisarea unui om .....cum credeti ca ar arata?????


Averea si copiii sunt podoaba vietii celei lumesti, însã [lucrurile]
care rãmân sunt faptele bune ce vor avea la Domnul tãu mai bunã
rãsplatã si mai dãtãtoare de nãdejde vor fi ele. (18 : 45-46)


Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui
Allah a spus: Allah nu priveste la fetele vostre si nici la averea voastrã,
însã El priveste la faptele voastre si în inimile voastre.

(Muslim)

Anas (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah
a zis: Trei (lucruri) urmeazã un mort: membrii familiei sale, averea sa si faptele
sale. Douã dintre ele se întorc înapoi si al treilea îl însoteste. Oamenii
si averea se întorc, dar faptele sale rãmân cu el.

(Convenit)
 

gamada27

Slave of Allah
Mai bine daruieste



:salam2:


Mai bine daruieste​



:bismillah:



:SMILY252:Un tanar,student intr-o universitate,intr-o zi se plimba alaturi de profesorul sau,care era cunoscut drept pretenul studentilor,datorita bunatatii de care datea dovada atunci cand isi instruia studentii.
Si cum mergeau ei, vazura pe jos o pereche de pantofi foarte vechi,care presupusera ca erau ale unui om sarac care lucra pe un camp din apropiere,si care aproape ca-si incheia ziua de lucru.
Studentul se intoarse catre profesorul sau zicandu-i: “ Haideti sa-i facem o gluma acestui om: ii vom ascunde pantofii, si ne vom ascunde dupa acei boscheti asteptand sa vedem ce fata va face in momentul in care vine si nu ii gaseste.”
"Tanarul meu prieten," ii raspunse profesorul, " nu ar trebui sa ne amuzam niciodata pe spatele oamenilor saraci. Dar, noi suntem bogati si vei simti o imensa placere ajutand acest om .Pune cate o moneda in fiecare pantof, si apoi ne vom ascunde si vom vedea ce afect au asupra lui.”
Studentul facu intocmai si apoi se ascunsera amadoi dupa boschetii din apropiere.Omul sarac in curand isi termina treaba, si veni la locul in care isi lasase pantofii si haina.
Dupa ce a imbracat haina si-a batat piciorul intr-unul din pantofi,dar simti ceva tare,se opri sa vada ce e,si gasi moneda. Uimirea si mirarea se observara pe chipul sau. Se uita la moneda,se uita de jur imprejur, si iar se uita la moneda.
Apoi se uita de jur imprejurul sau,dar nu vazu pe nimeni. Acum si-a pus moneda in buzunar, si dadu sa incalte si celalalt pantof; dar surpriza sa fu si mai mare cand gasi o alta moneda.
Sentimentele il coplesira; cazu in genunchi, se uita la cer si incepu o rugaciune de multumire in care vorbea despre sotia sa care era bolnava si neajutorata, si despre copii sai care nu aveau nici paine,si ca acest dar a venit la timp salvandu-i de la pieire.
Studentul statea acolo profund afectat,iar o chii sai se umplura de lacrimi. "Acum," spuse profesorul, acum nu esti mult mai multumit decat daca ii faceai o farsa?"

Tanarul ii raspunse, "M-ai invatat o lectie pe care nu o voi uita niciodata.Simt acum adevarul cuvintelor,pe care pana acum nu le-am inteles : " Mai mare binecuvantare e sa dai decat sa primesti."

Abdullah bin Abbas (radi Allahu anhu) a relatat ca Prophetul (sallAllahu alaiyhi wa ssallam)a spus ca incurajand binele,oprind de la ceea ce este rau,ridicand povara unei persoane slabe si inlaturarea unui lucru rau din calea cuiva toate sunt rugaciuni acceptate de Allah .[ibn Majah]





:tti_sister:
 
Tradus de surioara umrashid Allah sa fie multumit de tine si familia ta ,surioara


Camila data de pomana (sadaqa)

Dupa Dr. Saleh as-Saleh, fie ca Allah sa aiba mila de el, amin.



Sheikhul incepu:

"Vreti sa aflati aceasta intamplare care s-a intamplat acum aproape o suta de ani? In Arabia Saudita. Tayib. Este adevarata! Este adevarata!

Bismilaahi Rahmaani Raheem. Aceasta intamplare a avut loc cam cu o suta de ani in urma. In ea este vorba de un barbat pe nume Ibn Jad'aan. El (Ibn Jad'aan) povestete cum, la timp de primavara, obisnuia sa iasa pe-afara. Privea la camilele grase cu ugerii plini sa plesneasca. Cand micutii pui de camila se apropiau de mamele lor, laptele acestora tasnea multumita abundentei de binecuvantari si abundentei de binefaceri. "



"Astfel ma uitam eu (Ibn Jad'aan) la una dintre camilele mele cu puiul ei si imi adusei aminte de vecinul meu sarac care avea sapte fiice. Asa ca imi spusei, pe Allah, ii voi darui aceasta camila si puiul ei ca Sadaqa vecinului meu - si recitai Ayah in care Allah spune:

"Voi nu veti ajunge la [adevarata] evlavie decat daca veti face daruri din ceea ce va este drag. Si Allah stie tot ce daruiti."( Surat 'Al-'Imran:92)

Si ceea ce iubeam eu mai mult dintre camilele mele, era aceasta. Astfel ca o luai impreuna cu puiul ei si batui la usa vecinului meu. I-am spus sa accepte acest dar de la mine. Ii vazui chipul radiind de fericire, neputand scoate o vorba.

Astfel ca el se bucura de laptele ei si incepu sa incarce lemne pe spinarea ei, asteptand sa-i creasca puii, pentru a-i putea vinde. Cu timpul, castiga mult bine de pe urma ei.

Dupa trecerea primaverii, veni vara cea secetoasa, astfel ca beduinii incepura sa caute apa si pasune. Ne adunaram avutul si parasiram locurile noastre, in cautarea apei si a gaurilor in pamant care conduc in subteran la surse de apa. Deschizaturile lor sunt la suprafata, dupa cum beduinii stiu prea bine. Eu ( Ibn Jad'aan) intrai intr-una dintre aceste gauri pentru a aduce apa de baut...


Dr Saleh continua: "si fii sai ( ai lui Ibn Jad'aan's), trei la numar, il asteptara la gura deschizaturii. Insa el nu se intoarse. Totusi ei il asteptara doua, apoi trei zile, pentru ca in cele din urma sa piarda speranta. Isi spusera ca poate fusese muscat de un sarpe si murise, ori ca se ratacise pe sub pamant gasindu-si pierzarea. Ei ( si sa cautam adapost la Allah de asa ceva) abia asteptau pieirea lui. De ce? Ca sa-si imparta mostenirea.

Astfel ca se intoarsera acasa si impartira ceea ce ramasese de pe urma sa, intre ei. Apoi isi adusera aminte ca tatal lor (Ibn Jad'aan) daduse o camila vecinului lor sarac. Ei se dusera la acesta si ii spusera ca ar fi bine sa inapoieze camila aceea si sa ia o alta in locul ei, altfel i-o vor lua cu forta si va ramane cu nimic.

Vecinul lor ameninta ca se va plange tatalui lor. Insa ei ii spusera ca el murise. Acesta intreba cum si unde murise Ibn Jad'aan si de ce nu-i spusesera ei aceasta. Atunci ei explicara cum el intrase intr-una din gaurile subpamantene din desert si nu mai iesise din ea.
Vecinul spuse: "Pe Allah, duceti-ma in acel loc si luati-va camila si faceti ce vreti cu ea si nu vreau nici o alta in locul ei!"

Ei il dusera si-i aratara locul, el lua o funie, aprinse o lumanare, lega franghia afara si intra in acea groapa, tarandu-se pe spate pana cand ajunse la locuri unde putea merge de-a busilea. Mirosul de umezeala se facea simtit si deodata auzi aproape de apa, mormaitul unui om.
El se apropie din ce in ce de acel zgomot in intuneric, pipaind cu mana peste tot, pana cand dadu de acel om (Ibn Jad'aan). El simti ca mai respira, dupa o saptamana! Il trase afara, acoperindu-i ochii, pentru a-l proteja de lumina soarelui. El lua cateva curmale, le inmuie in apa si ii dadu sa bea.

Apoi il cara in spate si-l duse la casa lui, si acest om isi reveni treptat la viata, fara ca fii lui sa stie de aceasta. El il intreba: "Pe Allah, spune-mi, cum de mai traiesti dupa o saptamana in subteran?"

"Iti voi spune ceva ciudat..." Ibn Jidaan povesti: "...cand am intrat acolo, m-am ratacit si mi-am spus ca ar fi bine sa raman in apropierea acelei ape la care ajunsesem. Asa ca am inceput sa beau din ea, insa foamea nu cunoaste mila si apa nu-mi tinea de foame. Dupa trei zile, foamea s-a intensificat si in timp ce stateam culcat pe spate, ma incredintasem lui Allah si pusesem toate treburile mele in mainile Sale cand deodata am simtit caldura laptelui curgand in gura mea. Asa ca ma ridicai in intuneric si zarii un vas apropiindu-se de gura mea. Baui din el pana cand mi-a fost suficient si apoi el s-a indepartat. Lucrul acesta se petrecea de trei ori pe zi, insa in ultimele doua zile s-a oprit si nu stiam ce s-a intamplat."

Vecinul il informa atunci:

"Daca ai stii motivul, ai ramane uimit! Fii tai crezand ca ai murit, au venit la mine si au luat inapoi camila al carei lapte Allah subhanahu wa ta'ala ti l-a dat sa-l bei.!"

Musulmanul se afla in umbra pomenei sale (Sadaqa). Allah a spus :

"...Iar aceluia care este cu frica de Allah, ii va da El o iesire [buna]"
si
"Si-l va inzestra pe el de unde el nici nu se asteapta. Iar aceluia care se increde in Allah, El ii este de ajuns, caci Allah implineste lucrul Sau si Allah a stabilit un termen pentru fiecare lucru." (Surat At-Talaq: 2-3)

salam alekum!!!
cat de adevarat subhanaAllah,cat de adevarat!
Allah este tot ce avem nevoie. de cate ori in viata ne-a aratat ALLAH mila Sa cea mare... hamdulillah
 
Top