Sestro muslimanko, da li posjećuješ forume?

GAZIJA

Well-Known Member
Staff member
Draga sestro...

Ono što me najviše začuđuje jeste tvoja nemarnost spram onoga što uskovitlava strast i što otvara vrata svakom zlu i pokvarenosti...

Zato me evo, draga sestro, kraj tebe. Ovim svojim riječima upućujem ti poziv sa mnogo ljubavi. Iskreno se nadam da je tvoje srce u svojoj prirodnosti i urođenom imanu, da ćeš mi uspjeti otvoriti svoj razum za ovo što imam da ti kažem, a zatim jednostavno poslušati šta tvoje srce ima da ti poruči na sve ovo...

Koliko puta sam samo iščitavala tvoje riječi. Uvijek iznova. Koliko puta sam samo nijemo zurila u njih... Uvijek bi me nakon toga pratio bolan osjećaj. I uvijek bi me nanovo obuzimala tuga. Peklo bi me razočarenje. Evo, došla sam ti i nadam se da ćeš me moći saslušati.

Do kada? Do kada, draga moja, si mislila ovako? Do kada si se mislila dopisivati sa muškarcima, članovima foruma?

Posmatram te samo na koji način im se obraćaš. Šalješ im mehke riječi i laskave rečenice. Počinješ i završavaš sa govorom ljubavi i prisnosti, a ono što je još gore i prepredenije od toga je upotreba malih lica koja odražavaju naša osjećanja (smiley) prilikom samog dopisivanja, pa te vidim kako se ovome smiješiš, a onome još i namiguješ.

Zar zaista smatraš da čovjek sa kojim razgovaraš ne posjeduje osjećaje? Eh, draga moja... Ovdje ću te zamoljeti da zastaneš malo sama sa sobom. Odgovori mi iskreno. Da li zaista misliš da će ove tvoje riječi i razgovori proći tek tako, bez posljedica? Nemoj reći da ti je nepoznato koliko su muška srca, naročito ona koja su pokvarena, podložna iskušenju i zavođenju žena. Zar nisi čula za hadis našeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Nisam ostavio veće iskušenje za muškarce od žena!” Zar ti je svejedno da budeš taj ključ zla? Baš ti! Da li će te radovati tvoje riječi i cijeli razgovori kada se jednog dana pred Gospodara našeg iznesu?

Kako će Ga oči tvoje tada gledati?

Kako će te noge tvoje pred Njim držati?

Šta će ti jezik, kad’ On zapita, odgovoriti?

Robinjo Moja, šta si tražila sa ovim svojim riječima?

Robinjo Moja, zašto si se sladila Mojim zabranama?

Robinjo Moja, zašto si moga roba omamila?

Vidjet ćeš i sama koliko nemira ćeš osjetiti onoga dana kada muškarac sa kojim si razgovarala dođe na Sudnji dan i podigne optužnicu protiv tebe kod Uzvišenog Allaha: “Gospodaru moj, zavela me, zaslijepila i svojim koncima u mrežu uplela!” Naravno, i njemu će se suditi zbog toga. Neće moći naći izgovora za svoje griješenje. Ali i ti, sestro moja, i ti ćeš ponijeti grijeh svakog muškarca kojeg si zavela. Reci mi, da li ćeš to biti u stanju?

Zato, draga sestro, neka ti tvoja vjera bude najpreča. Ne upropaštavaj je nekim bezvrijednim riječima, jer... jer ćeš zbog njih zažaliti u danu konačnog obračuna. Molim Allaha da te uputi i čuva. Amin.

Originalna lokacija teksta: http://www.saaid.net/mktarat/m/47.htm

Sa arapskog prevela: Enesa Hotić-Dizdarević
minber.ba
 
Top